26.08.2014 Onnellisen miehen elämää

Naantalissa 27.8.2014
Onnellisen miehen elämääSaimme meille miellyttävän vieraan luoksemme. Sri Lankassa asioittemme hoitaja, itse herra COLMAN saapui Suomeen. Hänen vierailunsa täällä sisältää käynnit pitkälle toiselle kymmenelle ystävälleen. Kiirettä pitää, kun on mukava mies. Ehti olla meilläkin runsaan viikon. Ja pitihän sitä näyttää kaikki mahdollinen. Kunnon helteetkin, jotka eivät miestä paljon heilauttaneet. Saaristoa koluttiin ja merkillistä musiikkia kuunneltiin Vaakahuoneella. Pohjoismaiset ravimestaruuskisat eksoottisimmasta päästä. Colman pääsi myös hevoskärryjen kyytiin. Olihan siinä hevosella ihmettelemistä. Sain kuvan siitä hänelle kotiin vietäväksi, etteivät luule häntä valehtelijaksi.

 

On ollut mukavaa höpötellä hyvällä ajalla ystävämme kanssa. Aina yhtä mielenkiintoista kuunnella tarinoita saarelaisten elämästä. Meidän avustushankkeemme elää edelleen onnellisten tähtien alla. Todellinen sydänkäpysemme, eli Unohdettujen laakson lapset ja heidän kouluhankkeensa, aikaansaavat lämpimiä väreitä meissä. Colman kertoi mm, että kouluruokailu on herättänyt laajasti kiinnostusta ja ihmetystä. Ruoka on perinteistä paikallista, riisipohjaista ruokaa vahvalla chilillä maustettua. Kanaa ja kalaa aina välillä mukana ja totta kai, kasviksia runsaasti. Juomana vuorotellen tuoremehua ja maitoa. Ja kuten Colman oikein hehkutti, ihan oikein LEHMÄN MAITOA. Osannette arvata, että yksikään tenava ei ole lautaselleen jättänyt vielä kipunan kipunaa. Eikä valittanut. Ei mistään. Voi että! Miten me saisimme omat kullannuppumme kiitollisiksi? Edes ilmaiseen kouluruokaamme, monipuoliseen ja terveelliseen. Arvatkaa, onko siellä tarjolla laktoosittomia tai muita ruokarajoitteisia ruokia. Tyhjän vatsan täytteeksi käy kaikki. Anteeksi tämä näkökulmani, joka ei ole aivan objektiivinen.


Kouluruokailuun osallistuu 100% lapsista.
Tupla-annoksi luku on 200%.


Väriä elämään. Koululaisten vesimukit rivissä.


Kotiintuliaiset


Jännitystä ilmassa


Koulutuksen konkreettinen toteutus.
Kotiintuliaiset odottivat lapsia.


Vastaanotto on innostunutta äitien keskuudessa


Unohdettujen laaksoon palkkaamamme
lääkäri kouluttaa kylän äitejä puhtauteen.

Sellainen on mieli, että hetken päästä sinne taas lähdettyämme haluaisimme laajentaa tätä kouluruokailua esimerkiksi laakson lapsille, jotka käyvät kylän ulkopuolella vanhempien lasten koulua. Vaikkapa eväspaketit heille. Jaksaisivat taapertaa pitkää ja vaarallista koulumatkaansa. Katsotaan mihin rahavaramme riittävät. Haaveilu on aina hienoa.

Ikävän tunteet aina pilkahtavat mieleen, kun näitä asioita hoidellaan. Mutta ikävähän on positiivinen tunne. Olin juuri äskettäin YLE TV1 kuvauksissa. Inhimillinen tekijä -ohjelmassa. Aiheena oli kiitollisuus ja onnellisuus. Ajaessani kotiin mietin tätä ohjelmaa. Olinko naiivi? Iso, karvainen ja vanha mies. Puhuu onnellisuudesta ja kiitollisuudesta. Kerroin samat tunteeni vaimolleni, joka totesi upeasti. ”Ne on Sinun tunteitasi ja sillä selvä”. Niin kuin onkin. Jos ohjelman kommentit joitain naurattaa, hyvä sekin. Meitä suomalaisia kun on niin vaikea saada nauramaan.

Katso TV1 5.9 klo 22. Uusinta 7.9 klo 17.10

Pentti-Oskari

Onnellinen mies