27.11.2018 Kun aika on

Tervehdys arvoisa Lotus Hill -ystävä!

Kun aika on… lauloi orkesterini laulusolisti 60-luvulla. Ihana Seija Simola. Ja nyt on siis jälleen aika. Aika lähteä hymyjen saarelle. Lentopiletit on hankittu ja 10.12. nousee Qatar Airways koti Dohaa ja välipompun jälkeen Colomboon, jossa uskollinen ystävämme Thilakasiri saapuu meitä vastaan. Maaliskuussa toivomme jälleen näkevämme rakkaan kotomaamme kevään raikkauden.

Tervetuloa juhlaan

Unohdettujen Laakson koulumme – Finlandia Housen – yksi opettajista on edelleen äitiyslomalla. Hänen tuuraajaansa emme ole vielä tavanneet, mutta pian sekin onnistunee. Oppilaat lähtevät vuosilomalle juuri ennen saapumistamme, mutta tervetuliaisjuhla pidetään entiseen malliin (estelyistämme huolimatta) heti saapumisemme jälkeen 17.12. klo 09.00. Jos joku teistä on paikalla, tervetuloa paikan päälle. Tilaisuus on sanalla sanoen ”helluinen”. Lapset ovat harjoitelleet laulua ja tanssia kuukausikaupalla. Se on heille vuoden kohokohta. Ilmoittakaa tulostanne minulle oskari@herrankukkaro.fi niin hoidan kuljetuksen Hikkaduwasta.

Lento- ja taksivinkkejä

Teille, jotka olette saarelle tulossa, kerron oman kokemuksemme kelpoisesta lentoreitistä. Helsingistä Colomboon lentää Qatar Airlines useita kertoja viikossa lyhyen Dohan pysähdyksen jälkeen. Hinnat ovat olleet viime aikoina kohtuulliset alkaen 540 euroa edestakaisella lennolla. Netistä löytää kelpo hotelleja esimerkiksi Hikkaduwan suunnalta, saaren eteläosasta. Siellä oleskellen on mahdollisuus myös vierailla avustuskohteessamme. Lentokenttäkuljetukset kannattaa tilata ystävältämme Thilakasiriltä. Puh Suomesta  +94 77069793  ”Salasana”  Lotus Hill  tai Oskari. Kuljetus maksaa noin 75 euroa. Hän myös hoitaa turvallisesti mahdolliset retket saarella.

Vedenpuhdistus toimii

Saimme aikanaan rakentamiemme vedenpuhdistuslaitteiden toimivuudesta hienot analyysit. Rakentamiemme laitteiden (kylissä ja kouluissa) vesinäytteet lähetettiin auktorisoituun laboratorioon. Kaikissa näytteissä oli selkeät analyysit.  Juomavesi ennen puhdistusta oli täysin juomakelvotonta. Todellisia bakteeripesiä. Otsoniin perustuvan puhdistuksen jälkeen vesi oli puhdasta. Juomakelpoisuus oli erinomainen.


Hello Sir,

Good Day, The Information to You 37°c Born Pipe Water <3 Less then and Well Water <10 Lees then Before Pre School Pedro Wattha Well Water Results For 100ml Water Bacteria 19, After UV Filter Results for 100ml Water Bacteria Nil (zero). 37°c Born Pipe Water <3 Less then and Well Water <10 Lees then Before  Oakari House  Overhead Tank Results For 100ml Water Bacteria 12, After UV Filter Results for 100ml Water Bacteria Nil (zero)

Above Two Report Satisfactory Suitable For Drinking. -Chammi.


Joulurahavinkki

Teemme perille päästyämme tilannearvioinnin rahavaroista. Jos suinkin on mahdollista, haluaisimme jatkaa myös tämänlaista apuamme. Tarvetta sille on.  250 eurolla saamme jopa satojen lasten koululle tai kylälle puhtaan juomaveden. Ymmärtänet, että tällaiset tulokset antavat työllemme suurta mielihyvää ja mielekkyyttä. Tässä olisi monelle firmalle tai työporukalle oiva joulurahan kohde.

Tuttua tuohua

Viime aikojen uutiset saaren poliittisesta kriisistä eivät ole meitä pelottaneet. Se perustuu kokemuksemme lähes 30 vuoden ajalta. Myös lähes päivittäiset kontaktimme saarelle ovat antaneet meille turvallisen olotilan. Kyse on vain siitä, koska entinen presidentti nousee valtaan. Se on ollut arvioissa jo pitkään.  Nyt se tapahtuikin pääministerin roolissa. Olisiko tuttua meidän suuresta naapurimaastamme?

Toivotan riemuisaa mutta rauhallista Joulun odotusta.

Syksyisessä Suomen Saaristossa
Pentti-Oskari

Äskettäin ilmestyi myös uusin kirjani, ”Onnellisen miehen tarinoita osa 8” Se, ja uusin reseptikirjani ”Kalahullun päiväkirja” ovat ehkä toisenlaisia joululahjoja ystävillenne/läheisillenne.
Kirjat voi tilata https://www.positiivarit.fi/puoti/catalogsearch/result/?q=oskari

Tukijäsenmaksu/joulurahan maksuohjeet osoitteessa
http://kummilomake.positiivarit.fi/


Unohdettujen Laakson koulumme lasten vuosittainen syysretki luonnonpuistoon ja tärkeään temppeliin saaren kaakkoisosassa.