4.5.2023 Ruokaa eurolla

Hyvä Lotus Hill tukijäsenemme!

Kuulumiset hymyjen saarelta ovat pitkälti samankaltaisia, mitä Suomen mediatkin ovat kertoneet. Ihmisillä on tiukkaa. Lähes kaikesta on puute eikä aurinko yksin auta. Päivittäiset yhteydenottomme ovat kuitenkin tuoneet mukanaan myös paljon positiivista. Nostimme Unohdettujen laakson koulumme ruoka-annosten hintaa 250 rupiasta 350 rupiaan. Eli nyt kyläpäällikön rouvalla on noin 1 euro per lapsi päivittäisen ruoka-annoksen valmistamiseen.

Suunniteltu ruokalista siten, että ennen viikonloppua ja viikonlopun jälkeen on ”tuhdimpi eväs”.

Ma
Riisiä
2 currya
Kananmuna
Papadamia
Leaves (eli terveellisiä lehtiä hakattu pieneksi silpuksi ja maustettu)

Ti
Kasvisnuudeleita
Säilykekala- tai tuorekalacurrya
Tai
String hoppereita
Linssicurrya
Kookossambalia

Ke
Kiribatia eli maitoriisiä (käytännössä riisipuurolevyjä, perint. juhlaruoka)
Seenisambalia
Banaania
Tai
Leipää
Kananmunacurrya
Seenisambalia

To
Hoppereita
Seenisambalia
Banaania
Tai
Kik-herneitä
Kookosta
Sambalia

Pe
Vihannesriisiä tai keltaista riisiä
Kanacurrya
Linssicurrya
Papadamia
Perunapaistosta

Oma mielipiteeni, vuosia kaikkia lajeja syöneenä on, että lista on asiallisesti laadittu ja viisaasti painotettu. Rouva kyläpäällikkö painottaa aina hygieniaa, kun puhumme ruuanlaitosta. Hänen kauhuskenaarionsa on, että koko koulu kärvistelisi ruokamyrkytyksessä.

Yhteyshenkilömme Timo kävi Colmanin kanssa yllätysvierailulla laaksossa. Tuliaisina he lähettivät pari kuvaa ruoka-annoksista. Saatekirjeenä arvio, että ruokaa oli lapsille riittävästi ja se oli hyvää.

Eräs tukijäsenistämme täyttää pyöreitä vuosia. Hän pyysi meiltä Lotus Hillin toiminnasta videota jakaakseen juhlavierailleen jaettavaksi. Onnittelijoilleen hän lähettää oheisen videon sekä toiveen lahjan sijaan lähetettäväksi rahaa köyhien lasten koulun ja kouluruokailun tukemiseen.

Et voi pelastaa koko maailmaa, mutta voit pelastaa yhden pienen ihmisen koko maailman.
(Ajattele! Yhdellä eurolla saa lapsi koko päivän terveellisen ruoka-annoksensa. 20:lla eurolla kuukauden ruoat. Meidän taustamme: Me voimme olla ylpeitä Suomen kouluruokailusta, joka on maailman huippua. Hyvä me!)

Lämmöllä

Pentti-Oskari Kangas

LOTUS HILL ry
Pentti-😊skari ja Marja