Näin löydät oman rytmisi

tom_lundberg

Muistatko päivän, jolloin kaikki sujui kuin tanssi? Onnistuit jo aamulla saamaan puolisosi hyvälle tuulelle, linja-auto saapui juuri, kun tulit pysäkille. Työpaikalla kauan murehtimasi ongelma oli ratkennut ihan itsestään, soittopyyntöösi tuli yllättäen iloinen vastaus, tekemäsi tarjous meni läpi sellaisenaan. Kun menit illalla kotiin, puhkuit energiaa. Ihmettelit, kuinka kaikki voikin joskus onnistua niin hyvin.

Pelkkää sattumaako? Ehkä joskus, mutta jos ryhdyt purkamaan päivän hyviä tapahtumia, voit huomata niissä tietyn johdonmukaisuuden. Tutkimukset ovat näet osoittaneet, että ”hyvät päivät” ovat lähtöisin ihmisen omasta mielestä. Jokainen voi aamulla vuoteesta noustessaan valita, millainen hänen päivästään tulee. Kyse ei ole siitä, mitä tapahtuu, vaan kuinka reagoit tapahtumiin.

Idea on siinä, että pääset heti aamusta oikeaan rytmiin. ”Olen huomannut yhä uudestaan, että kun minulle on valjennut mitä haluan, olosuhteet järjestyvät sopiviksi kuin ihmeen kaupalla”, sanoo amerikkalainen guru Elaine St. James. ”Kun pääsen yhteyteen itseni ja muun maailman kanssa, löydän oikean rytmini.”

Koko maailmankaikkeus sykkii kuin taukoamaton rumpukone. Kun tutkijat pilkkovat laboratorioissa esineen yhä pienemmiksi palasiksi, molekyyleiksi ja atomeiksi, he huomaavat, että lopulta jäljelle jää vain aineetonta värähtelyä. Joku kutsuu sitä energiaksi, toinen elämäksi, kolmas jumalaksi.

Riippumatta omasta tulkinnastasi voit mallintaa vertauskuvasta ikioman rytmisi. Ajatus päivillesi, jotka sujuvat kuin tanssi, on jo olemassa. Voit heti ryhtyä monistamaan hyviä päiviäsi, kun pysähdyt miettimään, mikä loi onnistumisten ketjun. Rytmi on musiikissakin kaiken perusta.

Seuraavan kerran, kun huomaat päiväsi sujuvan kuin tanssi, hiljenny illalla miettimään hyvien tapahtumien syitä. Saatat hämmästyä, kuinka ne ovatkin jatkuvasti ulottuvillasi. Ei kädenojennuksen päässä, vaan vielä lähempänä. Kuuntele hetki pulssiasi, hengitä syvään.

Juuri niin, oikea rytmi tulee sydämestäsi.

-Tom Lundberg

Luento- ja juontajatilaisuudet
Tompan kirjat verkkopuodissamme