Pekka Portaankorva, opettaja, Oulu

Minulla oli ollut 1.-2.lk opettajana jo eläkeikää lähestyvä, hyvin tiukka naisopettaja, jonka tunneilla pyydettiin lupa puhumiseen, vastattiin seisaallaan ja niiata niksautettiin kiitokseksi. Muutimme kesällä ja syksyllä aloitin uudessa koulussa 3.luokan. Uusi luokka, koulukaverit ja opettaja: oli siinä pienellä ihmettelemistä. Opettajani ”Pööke” Pekka Portaankorva oli kuin olisi ollut vieraalta planeetalta verrattuna edellisen koulun opettajaani! Ero opetustyylissä oli huima! Pööke teki mistä tahansa tylsältäkin vaikuttavasta aiheesta todella mielenkiintoisen laittaessaan itsensä ja oman persoonansa peliin.

Saimme istua ryhmissä ja hän kannusti meitä keskustelemaan rohkeasti eri aiheista, antaen jokaisen mielipiteelle arvoa. Tästä syntyi myös kunnioitus häntä kohtaan opettajana. Toisin kuin ”vanhan tiukan tyylin” edellinen edustaja ansaitsi kunnioituksen tiukalla kurilla, Pööke antoi meille oppilaille tilaa ja tietynlaista sallivaa vapautta perehtyä tutkimalla, kokeillen, jne.. opittavaan aiheeseen ja sekös oli mahtavaa!

Kaikkien koulu- ja opiskeluvuosien, monien eri oppilaitosten jälkeen, keikkuu parhaimpina koulumuistoinani juuri nämä Pööken opettamat 3.-6.lk vuodet. Samanlaista innostavaa ja kannustavaa otetta toivon jokaisen pienen koululaisen saavan kokea opintojensa alkuvaiheissa. Kiitos ja kaikkea hyvää sinulle Pööke!

– Kati