P>Joona Ahlman, Lentävänniemen koulu, Tampere

Poikani luokka sai neljä vuotta tehdä töitä yhdessä Joona Ahlmannin kanssa Lentävänniemen koulussa Tampereella. Joona tuli ensin mammaloman sijaiseksi, pari kevättä kyselimme että vieläkö saat jatkaa ja onneksi hän sai. Taisi olla pari viimeistä vuotta jo virassa – ihan varmasti ansaitsi virkansa. Lapsista tuli monella tavalla palautetta. Ympäristö huomasi miten kohteliaita, empaattisia ja hyvin käyttäytyviä ja innostuneita nuo meidän 9 – 12 -vuotiaat olivat.

 

Koulusta oltiin yhteydessä kotiin ja kotoa oli helppo ottaa yhteyttä Joona-opeen. Luokassa keskusteltiin, pohdittiin, tutkittiin ja opeteltiin väittelemäänkin. Joona kirjoitti kotiin kuukausiraportteja ja joka kevät oppilas sai todistuksen mukana pienen tervehdyksen, ylä-asteelle siirtyessään lapset saivat henkilökohtaiset kannustuskirjeet jotka Joona luki jokaiselle kaikkien kuullen. Kirjeissä korostettiin lasten vahvuuksia ja hyviä ominaisuuksia ja annettiin pieniä elämän ohjeita. Lopuksi halattiin.

 

Luokka on yläasteellakin saanut pysyä melkein kokonaan yhdessä ja uuden koulun opettajat ovat kertoneet että tämä ryhmä on erittäin mukava ja innostava yhteistyökumppani. Kiitos sinulle Joona. Sinun hento olemuksesi ei juuri oppilaistasi erottunut kun teitte töitä yhdessä ryhmäsi kanssa – ja ehkä juuri siksi lapsien oli niin helppo olla vastaanottavaisia. Sinun kanssasi on ollut hyvä kasvattaa lapsia.

– Petrin äiti