P>Juha Vuorio, Vesivehmaan ala-aste, Asikkala

Ajatukseni kirjoittaa lähti koululaisten muistuksista kotiin. Minusta asia on hyvä. Asialla opetetaan pitämään huoli annetuista tehtävistä ja sillä on kasvatuksellinen merkitys hoitaa annetut tehtävät. Hyvää oppia vastuuteen. Miten asioita muistutetaan ja kirjataan on toinen asia ne voidaan tehdä kannustavasti.

 

Asumme Asikkalan Vesivehmaalla ja tyttäremme käy Vesivehmaan ala-astetta. Tyttäremme opettaja ja koulun rehtori Juha Vuoriolle kiitos hyvästä asenteesta ja kasvatuksellisesta näkökulmasta positiivisessa hengessä. Muistilaput kirjoittaa jokainen oppilas itse, esim. minä, Jukka, unohdin tehdä äidinkielen kotitehtävät. Tähän lappuun sitten vanhemman allekirjoitus. Näitä ei viitsi ja halua montaa itse kirjoittaa. Vanhempainillassa keskusteltiin mistä numerot todistukseen tulevat; kokeet, tehtävien teko, tunti aktiivisuus jne.

 

Eräs seikka mikä nosti opettaja Juhan muiden yläpuolelle oli minusta sen kun hän sanoin, ”jokainen vastaus on hyvä vastaus”. Tällä hän tarkoitti sitä, että jos vastaa niin varmasti vastausta on mietitty, jo pelkästään se on hienoa, sinä siis syvennyt asiaan! Aina vaan vastaus ei ole täysin oikea mutta yleensä siinä on paljon oikeita muotoja. Juha Vuoriolle kiitosta hyvästä kasvatuksesta ja opetustyöstä!

– Lasse