P>Rehtori Juhani Rummakko + opettajat, Kirkonkylän koulu, Tuusula

Kyllä varmasti löytyy upeita kouluja, joissa on upeat opettajat ja loistava rehtori! Tuusulan kirkonkylän koulu on kerrassaan mahtava oppimisympäristö ihan ekaluokkalaisesta aina koulunsa jättävään kutosluokkalaiseen. Tässä koulussa on aito tekemisen meininki, ja lapsista välittäminen näkyy kaikessa koulutyössä. Positiivista palautetta lapset saavat päivittäin: hymynaamankuvat ja kiitokset testeistä, viikko- ja tapahtumatiedotteet viikoittain reissuvihossa ja rehtorin kuukausikirje ajankohtaisista asioista kotiin viemisiksi.

 

Koulutyöhön paneudutaan innolla lapsen luontaista uteliaisuutta ja toimeliaisuutta hyödyntäen. Jokainen saa osallistua ja tuntea onnistuvansa. Parempaa koulua ei lapselleen enää voisi toivoa. Opettajat paimentavat yhdessä lapsia vastuullisesti ja kannustaen kuin omiaan, ja rehtori lähettää sellaisia energian ja valon säteitä ympärilleen, että ne tuntuvat kotona asti.

 

Parin viikon kuluttua koulullamme taas tapahtuu; on perinteiset isänpäivämyyjäiset. Myyjäispöytien takana on innokkaita vanhempia ja lapsia tekemässä työtä yhteisten asioiden eteen, oppilaat esiintyvät myyjäisyleisölle ja puffetti pursuaa kahviherkkuja yhteiseksi iloksi. Rehtori on itseoikeutetusti paikalla ohjelmamestarina ja ennen kaikkea seurustelemassa lukuisten vanhempien, isovanhempien sekä oppilaiden ja heidän sisarustensa kanssa. Tällä kertaa lisäväriä tuo kansainvälisyysprojekti ulkomaisine vieraineen, joita me vanhemmat pääsemme tapaamaan erikseen järjestetyssä iltatilaisuudessa myyjäisten jälkeen.

 

Koulua ja sen mahtavaa henkeä ei voi kuin ylistää joka vuosi uudelleen ahtaaksi käyneistä tiloista ja lähes 300:sta oppilaasta huolimatta. Kaikki kolme lastamme ovat koulua käyneet yhteensä 14 vuoden aikana, nyt vuorossa tokaluokkalainen nuorimmaisemme. Onneksi me vanhemmatkin siis saamme nauttia tämän koulun antimista vielä monta, takuuvarmasti antoisaa vuotta, mutta ennen kaikkea nähdä lastemme kasvavan siten kuin itse toivomme, elämää ei vain koulua varten.

– Onnekkaiden lasten vanhemmat