15.2.2024 Lämpimiä terveisiä Intian Valtameren Ceylon nimiseltä kaneli- ja teeluodolta

Joka talvinen oloaikamme alkaa olla jo päättymässä. Raskas, mutta onnea oleva kausi, talvi. Jo 35. peräjälkeen. Laskin, että täälläoloaika alkaa lähestyä seitsemää kokonaista vuotta yhteenlaskettuna. Ja nyt vasta alkaa tuntua siltä, että olemme pääsemässä ymmärryksen paikallisesta ajatus- ja toimintakuluttuurista. Mikään ei ole samanlaista kuin meillä. Ei hyvässä eikä pahassa. Siksi tämä on äärimmäisen mielenkiitoista.

Avustustyö on näiden vuosikymmenten aikana muotoutunut selkeään formaattiin. Pääasiallinen työ on Finlandia House koulumme vetäminen sekä muut samankaltaiset yhteisölliset toimet. Sitten on vielä muutama yksittäinen lapsi tai perhe, joita olemme avustaneet jo vuosia ja jotka edelleen tarvitsevat kipeästi apuamme. Periaatteella: Kavereita ei jätetä. Parhaimman mielen saamme esimerkiksi kun olemme auttaneet pientä köyhää lasta koulutielle. Ja kun hän valmistuu ammattiinsa. Siinä näemme työn tulokset.

Finlandia House koulumme käynnistäjä ja vuosien aikana merkittävä tukijamme Finlandia Group OYJ: edustaja kävi vierailulla täällä. Ja niinhän siinä kävi kuin monelle muullekin. Sydän jäi koulullemme. Tässä päiväkirjassa lähetän muutaman kuvan elämästä täällä, sekä alta löydät vieraidemme tekemän videon koulumme kenkien jaosta. Se on levinnyt somemediassa tuhansin kappalein.

@cmtraining Anna hetki aikaa ja katso koko video. www.positiivarit.fi/lotushill ➡️ Sieltä tukijäsenmaksu ja hyvä mieli 🫶🏼. Tykkää, jaa ja uudelleen postaa video, jotta leviää mahdollisimman monelle 🙏🏾. #hyväntekeväisyys #foryou #charity #foryoupage ♬ Very Sad – Enchan

Suuri kiitos ja kunnia kaikille pitkään mukana olleille ja uusillekin tukijäsenillemme. Nyt jos koskaan apuamme tarvitaan. Saaren talous on aivan kuralla johtuen huimasta inflaatiosta ja korruptiosta. Palkkataso täällä on esimerkiksi rakennustyömiehelle 13 euroa päivä. Vastaavasti porkkana kilo maksaa 8 euroa. Bensiini 1.50 e. Huh.

Tue Lotus Hill -hanketta:
Liity tukijäseneksi
Tilaa ystävyyden rannenauhoja

Kuvia elämästä Sri Lankassa

Kookoksen poimija kiipeää käsivoimin vain naru jalkojen välissä 20-30 m korkeisiin puihin.
Meren rannan Mangorove puiden juuret kaivautuvat 5-10 metrin syvyyteen. Niitä ei edes tsunami katko. Moni Ihminen, joka hakkasi rannalta nämä puut, hukkui tsunamiin.
Hankkeemme Lotus-kukka
Elämän ohjeita koulumme seinällä
Viikon ruokalistat
Kouluruokailu alkamassa
Lasten annos 😊
2024 Preschool uusia oppilaita
Lotus Hill vammaiskeskuksemme poikia
Pojan tyttäremme Nievesin leikkikavereita
Työn alla uudet koulupuvut. Sinivalkoiset. Rintamerkkinä Joutsen ja teksti Finlandia House Preschool.
Koulureppujen jakoa
Virallinen viranomaisten antama todistus uudelle ”yliopettajalle”. Jo 80vuotiaana virkamiesuran huipulla. Tämä on kohteliaisuus parhaimmasta päästä.
Hymy vangitsee
Paikallinen joulupukki ja apulainen koulureppujen jaossa
Tamilisota on ohi, mutta tiukassa elää sekin kulttuuri
Vuoden päätösjuhlaa harjoitellaan puoli vuotta. Paikalliskulttuuria säilytetään.
Suomen lippu on vahvasti esillä koulussamme. Kiitollisuutta teille kaikille
Luonnon materiaaleista tehtyjä koristeita
Helluisia käsitöitä
Uskomattoman kaunis kukkanen viidakon kätköistä
Kalastajavenekin voi olla taideteos
Koulumme uusi opettaja. Virkailmeestä huolimatta herttainen.
Oppilaiden käsitöitä
Hymy herkässä