Positiivisin suomalainen

Vuoden Positiivisin Suomalainen

Vuoden Positiivisin Suomalainen on valittu vuodesta 1993 lähtien!

Positiivarit ja Suomen Nuorkauppakamarit jakavat Vuoden Positiivisimman Suomalaisen kunniamaininnan yhteistyössä vuosittain. Valinnan takana on ajatus positiivisuuden merkityksen korostamisesta jokapäiväisessä elämässä, ihmissuhteissa ja yhteiskunnassa. Kunniamaininta jaettiin ensi kerran vuonna 1993, jolloin suomalainen mielialamaisema oli laman runtelema. Positiivarit tahtoi tehdä osaltaan muutosta valtamediassa velloviin huonoihin uutisiin. Positiivisuuden merkitystä tuotiin esille nostamalla yleisön tietouteen vuosittain henkilö, joka valittiin tämän luonteenpiirteiden ja myönteisen elämänasenteen perusteella. Suomen ensimmäinen palkittu oli Katri Helena vuonna 1993.

Positiivisuusviikko alkoi ja kaksi vuotta aiemmin

Positiivareiden ensimmäinen teko myönteisyyden esiin nostamisen puolesta oli Positiivisuusviikon lanseeraus. Idean isänä toimi Positiivareiden perustaja Juhani Töytäri, joka heräsi ajatukseen, että mitäpä, jos yli 50 viikosta edes yksi olisi omistettu myönteisyydelle. Valtakunnallista Positiivisuusviikkoa on vietetty joka syyskuu (vk 36) vuodesta 1991 alkaen.

Julkistus tapahtuu syksyisin

Vuoden Positiivisimman Suomalaisen valitsee vuosittain noin 10-15 henkilön raati ja valinta julkistetaan aina Positiivisuusviikon aikana, viikolla 36. Kunniamaininnan saajalle luovutetaan Esko Määtän suunnittelema patsas, sekä kunniakirja.

Suomen Positiivisimpia valitaan myös paikallisesti!

Suomen Nuorkauppakamarit ja Positiivarit tekevät myös paikallisia valintoja nostaakseen esiin positiivisia henkilöitä, yhteisöjä tai ilmiöitä alueellisesti. Vuoden Positiivisin Helsinkiläinen 2015 oli Sami Hedberg ja Lahdessa palkittiin yrittäjäpariskunta Heidi Kivinen ja Toni Putula.

Lisää aikaisempina vuosina palkituista, alueellisesti palkituista ja valinnan kriteereistä pääset lukemaan täältä.