Vuoden Positiivisin Suomalainen 2022 on Christoffer Strandberg

”Pyrin näkemään ihmisissä ja asioissa valoa”

Vuoden Positiivisimmaksi Suomalaiseksi on valittu näyttelijä Christoffer Strandberg.”. Äänestäjiin ja raatiin teki vaikutuksen Strandbergin positiivinen elämänasenne, iloisuus sekä toisten huomioon ottaminen. Strandbergille itselleen positiivisuus on valinta, jonka jokainen voi tehdä omassa arjessaan joka päivä.

Vuoden Positiivisin Suomalainen julkistettiin tänään Helsingissä Nenäpäivän lehdistötilaisuudessa, jossa korona-ajan lauluista tutuksi tulleiden Lotan ja Papan vuoden hallussaan pitämä kiertopalkinto pääsi uuteen kotiin jo 30. kerran. 

Positiivareiden Vuoden Positiivisin Suomalainen kilpailu järjestettiin toista kertaa yhdessä Nenäpäivä-säätiön kanssa niin, että suomalaiset saivat äänestää voittajaa. Äänestyksessä kertyneet varat ohjataan Nenäpäivän kautta maailman lasten auttamiseen. ’

”Haastavina hetkinä positiivisuus on valinta”

Christoffer Strandbergille positiivisuus on sekä tietoinen valinta että kotoa opittu asia. ”Positiivisuus kuuluu perusasetuksiini ja dna:hani. Pyrin näkemään asioissa ja ihmisissä valoa pimeyden ja negatiivisuuden sijasta, sillä melkein kaikissa ja kaikessa on jotain positiivista. Haastavina hetkinä positiivisuus on valinta, eikä se minultakaan tule aina luonnostaan.”

Valoisa elämänasenne kulkee Strandbergin perheen geeneissä: ”Myös isäni on positiivinen ihminen. Suvussani kulkee muutenkin paljon sosiaalisiin tilanteisiin liittyvää iloisuutta, uteliaisuutta ja käytännöllistä positiivisuutta. Edesmenneet isoäitini ovat esikuviani positiivisuudessa. Isänäiti Rita suhtautui pragmaattisen rakentavasti tulevaisuuteen vaikeuksista huolimatta. Äidinäitini Anita taas kohteli kaikkia lämmöllä ja armollisuudella.”

Vaikeuksien keskellä Strandberg saa voimaa ja positiivisuutta luonnosta ja läheisistä. Kun sähköposti tulvii yli, hän lähtee meren äärelle hengittämään. Luonto antaa hänelle muutenkin tervettä perspektiiviä elämään, ja se on myös iso syy sille, miksi hän on muuttanut puolisonsa kanssa Siuntioon lapsuutensa maisemiin.

”Positiivisuus arjessa tarkoittaa käytännön tekoja”

Christoffer Strandbergin positiiviseen asenteeseen kuuluu se, että hän välttää sitä, että syyttäisi ongelmistaan muita. ”Olen aika kiireinen, mutta pyrin ottamaan vastuuta valinnoistani. Kun muut alkavat ärsyttää, tiedän, etten ole itse tarpeeksi hyvin organisoinut tai kommunikoinut asioita.”

”Jos toistuvasti ärsyynnyn johonkin ihmiseen tai asiaan, en kuitenkaan kiellä sitä. Positiivisen asenteen valitseminen tarkoittaa sitä, että otan hiertävän asian puheeksi. Positiivisuus ei tarkoita tunteiden kieltämistä, vaan niiden käsittelemistä rakentavasti.”

”Pelkkä valittaminen aiheuttaa yleensä negatiivisen kierteen, jolloin yhteisössä aletaan nähdä epäkohtia kaikessa. Jos esimerkiksi kotikunnassa ärsyttää jokin asia, valittamisen sijaan pitää tehdä jotakin, esimerkiksi lähteä kuntavaaliehdokkaaksi. Positiivisuus arjessa tarkoittaa käytännön tekoja”, Christoffer Strandberg sanoo.

Haastattelupyynnöt: 

Riikka Töytäri
Projektipäällikkö 
Positiivarit Oy 
riikka.toytari@gmail.com
p. 040 582 1949

Lisätietoa Nenäpäivästä:

Tuuli Hongisto
Markkinointi- ja viestintäpäällikkö
Nenäpäivä-säätiö
tuuli.hongisto@nenapaiva.fi
p. 0503433993

Suomen Positiivisin Suomalainen -valinnan kriteerit:

  • Vuoden Positiivisin Suomalainen on henkilö, joka voi olla nuori tai vanha,urheilija tai johtaja, opettaja tai hoitaja. 
  • Hänen ammatillaan ei ole väliä, mutta on tärkeää, että hän on henkilö, joka voi toimia esikuvana meille muille, koska hän on osoittanut todellista tahdonvoimaa, sisua ja ahkeruutta. 
  • Hänen asenteensa vaikutukset ovat merkittäviä ja hän auttaa myös muita. Hän jakaa omastaan ja auttaa onnistumaan, on innostunut ja palveluhenkinen. 
  • Hän on pitkäjänteinen tekijä, joka on aina uskonut asiaansa. Hän on oman tiensä kulkija, joka on ryhtynyt sanoista tekoihin.
  • Palkinnon voi vaihtoehtoisesti saada myös organisaatio; yritys tai yhteisö, joka on toiminnallaan vaikuttanut ympäristössään positiivisesti edellä mainittujen kriteerien mukaisesti.

Valinnan taustaa:
Vuoden Positiivisin Suomalaisen valinnalla on pitkät perinteet: ensimmäinen palkinto jaettiin laman keskellä 1993. Palkinnon jakamisen taustalla on lahtelainen perheyritys Positiivarit. Yhteistyö Vuoden Positiivisimman Suomalaisen tiimoilta alkoi Nenäpäivä-säätiön ja Positiivareiden välillä syksyllä 2021 Nenäpäivän aloitteesta.

Vuosien varrella palkitut:

2021 Lotta ja Pappa, 2020 Annimari Korte, 2019 Jorma Uotinen, 2018 Mikko ”Peltsi” Peltola, 2017 Saara Aalto, 2016 Kaj Kunnas, vuoden positiivisin ilmiö Disco K-50, 2015 Robin Packalén, 2014 Pekka Hyysalo, 2013 Elastinen, 2012 Minna Kauppi, 2011 Antero Mertaranta, 2010 Toni Nieminen, 2009 Alexander Stubb, 2008 Wilson Kirwa, 2007 Teemu Selänne, 2006 Kiira Korpi, 2005 Piispa Eero Huovinen, 2004 Pikku G, 2003 Mikko Kuustonen, 2002 Pirjo Kauppinen, 2001 Veikka Gustafsson, 2000 Vesa Keskinen, 1999 Marco Bjurström, 1998 Satu Silvo, 1997 Jari Sillanpää, 1996 Olli Valtonen, 1995 Mika Halvari, 1994 Valentin Kononen, 1993 Katri Helena. Elämäntyöpalkinnon ovat saaneet: Aira Samulin, Elisabeth Rehn, Ilkka ”Danny” Lipsanen, Mauri Kunnas, Esa Saarinen, Hannes Hynönen ja Minna Tervamäki.