50 sanan lahja

”Mitkä ovat kolme tärkeintä tavoitetta loppuelämällesi? Sinulla on käytössä 50 sanaa.”

Näin kysyimme lukijoiltamme ja vastausten määrä yllätti meidät suuresti. Yli 80 teistä halusi kertoa omista tavoitteistaan ja näin myös konkretisoida ne itselleen. Joillain teki tiukkaa pysyä 50 merkin rajoissa kun taas joillain muutama sana riitti.

Toivottavasti saat näistä vastauksista myös itse uusia ja innostavia syitä nousta aamulla vuoteesta ylös.


Työpaikat lapsilleni. Terveyttä meille. Onnellinen elämä. Loma!

-Mirja terva-aho


Toivon eläkkeelle kesällä jäävälle miehelleni nautinnollista ja leppoisaa eläkeaikaa. Uskon, että hän osaa kyllä nauttia vapaasta ajastaan kaikenlaisen puuhailun merkeissä. Toivon, että meillä olisi sitten mukavia hetkiä yhdessä, vaikka minä vielä lähdenkin aamuisin töihin. Itselleni toivon, että töitä riittäisi vielä omaan eläkeikääni saakka ja sitten pääsisin hyvissä voimin pois oravanpyörästä.

-Leko


Minulla on kaksi poikaa, heille toivon hyvää ja onnellista elämää sekä kykyä selvitä vastoinkäymisistä. Terveyttä läheisille ja itselle. Itse toivon saavani toteuttaa itseäni ja tehdä itselleni rakkaita asioita eli hoitaa hevosia.

-Hevosystävä


Toivon itseni ja perheeni pysyvän terveenä. Sille perustuu ja se antaa mahdollisuuden kaikkeen mitä haluan tehdä loppu elämäni; liikkua, harrastaa, tavata ystäviä, auttaa, matkustaa, tehdä työtä, elää, nauttia.

-Mama69


Oma kasvimaa jossa kasvaa erilaisia yrttejä ja kasviksia. Mahdollisimman halvalla toteutettu ja mahdollisimman ravintopitoisia kasviksia ja yrttejä.

Löytäisin oman polkuni ja hyväksyisin itseni juuri sellaisena kuin olen. Rakkaus, rauha, voima ja rohkeus sisimmässäni.

Fyysisesti ja henkisesti hyvä olo, tasapaino. .Olisin kaunis, terve, hoikka, energinen ja nukkuisin öisin pitkät sikeät yöunet.

-Marja


Olen 54 vuotias:
terveyttä eläkeikään asti työelämässä ja sen jälkeenkin yhdentoista vuoden itsellisen elämän jälkeen parisuhdetta lapsille hyvä elämä = terveyttä myös heidän lapsilleen.

-Hyvä elämä-63


Jokapäiväinen kiitollisuus elämästä ja läheisistä. Lähimmäisten huomioiminen ja auttaminen, niin että kaikki olisivat onnellisia, Positiivisuuden jakaminen ympärilleni. Terveyttä itselleni ja kaikille.. Loputon uteliaisuus ja uuden oppimisen halu. Henkisyyttä ja itsensä tuntemista. Maailmaan rauhaa ja kaikkien ihmisten hyvinvointia. Maapallon pelastaminen saastumiselta ja tuhoutumiselta meidän itsekkäiden ja ahneiden vaatimustemme vuoksi. Viisautta kaikille.

-Kristiina


 1. Hartain toiveeni on pysyisimme TERVEINÄ, että saisimme viettää elämänmakuisia vuosia mieheni kanssa pitkään yhdessä.
 2. Uskaltaisin jäädä eläkkeelle, miettimättä pärjääkö kun tulot puolittuu…
 3. Nauttia kaikenlaisesta puuhasta, luonnosta, ystävistä, ruoasta, pikku reissuista, oleilemisesta, TAVALLISESTA hyvästä arjesta!!! ja tehdä siitä juhla…

-”arki on parasta”


Toivoisin terveyttä lapsilleni. Tahtoisin elää niin kauan että saisin nähdä pikku-Marian, tyttäreni lapsen aikuisena. Myös tahtoisin matkustella mieheni kanssa ulkomailla. Toivon että saan pitää hyvät välit rakkaisiin ihmisiin ja ystävyyssuhteet säilyisivät hyvinä. Toivon, että eräs rakas henkilö paranisi sairaudestaan mahdollisimman pian. Rakkautta toivon ihmisille ei sotatilalle koskaan.

-lekku


 1. Kuolemattoman sieluni onnellisuus ruumiillisen kuolemani jälkeen
 2. Avioliittoni onnellisuuden säilyminen ja lujittuminen, menossa on 42. vuosi.
 3. Oman ja perhekuntani jäsenten terveys, kehittyväisyys ja onnellisuus. Omalla kohdallani tavoittelen henkisen ja fyysisen terveyden säilymistä nyt eläkkeelle jäätyäni, aloittamani urkujensoiton opiskelun hyvää etenemistä niin että pystyn kahden vuoden kuluttua soittamaan kirkossa!

-Pammu


Terveys rakkaus rakastaminen läheisyys halaaminen suukot parisuhde aviomies perhe lapset lapsenlapset onni nautinto ruoka syöminen leipominen ystävät koti siisteys tanssi ilo kävely uinti ulkouilu lukeminen näkö välittäminen hoiva tuki jakaminen aurinko matkat kokemukset oppiminen harrastukset mieli asenne positiivisuus eläke vanhuus vanheneminen vapaus huoleton nukkuminen lepo touhu kirjat kännykkä tietokone musiikki

-Lohikäärme


Hyvä terveys, joka koostuu fyysisestä ja psyykkisestä terveydestä. Kroppa toimii niin, että jaksan tehdä kaiken mitä huvittaa ja pää pelaa ja keksii inspiroivaa tekemistä vuosikymmeniä eteenpäin iloiten kaikesta.

Hyvä suhde perheeseen ja läheisiin huomioiden osapuolien avuntarpeet tyrkyttämättä.

Taloudellinen riippumattomuus ja vapaus, asumisessa ja kulkemisessa sekä toisten auttamisessa omia harrastuksia unohtamatta.

-Anita 69


 • Haluan elää sellaisten ihmisten parissa joille oikeasti merkitsen jotain ja itse olla sitä myös heille. Olla luottamuksen ja kunnioituksen arvoinen.
 • Tehdä työtä, joka tuntuu hyvältä sydämessä, koska silloin teen sitä hyvällä asenteella, teen työtä vanhusten kotona.
 • Olla LAPSILLENI esimerkillinen ihminen, jolta he saavat hyvät eväät elämään niin fyysisesti kuin henkisesti.

-Kati


 1. Toivon että business pyörisi paremmin ja tulevaisuus olisi siltä osin paljon valoisampi ja turvatumpi kuin nykyään.
 2. Pyydän terveyttä perheelleni ja itselleni. Perheeseeni kuuluvat itseni lisäksi 3 ihanaa pikkukoiraa (Lhasa apso, Kiinan harjakoira, Australian silkkiterrieri), joista yksi on tyttö, vakavasti sydänsairas isäni, avopuolisoni sekä anoppini.
 3. Yritän pysyä positiivisena.

-Geisha


Toivoisin löytäväni rauhan itselleni ja mielelleni… rakkauden ja rakkaan rinnalle kulkemaan… Tyttärilleni (3 kpl) oikeudenmukaisen tien ja rohkean näkemyksen ja yrittämisen uskon tulevaisuuteen… Rakkautta, ymmärrystä, suvaitsevaisuutta, oman itsensä arvostamista, leikkisyyttä, huumoria, erilaisuuden arvostamista, hetkestä nauttimista, tässä ja nyt, luonto… iloa pienistä hetkistä. Tärkein, että on sinut itsensä kanssa… ❤

-O-P 👍


Tyttären ja vävyn rakkaus kestää ja ainoa lapsenlapseni saa kasvaa onnellisessa ilmapiirissä. Haluaisin itse pysyä kunnossa, niin että voin pysyä mahdollisimman pitkään rakkaan lapsenlapseni elämässä mukana ja toivon myös jaksavani myös harrastuksessani ja työssäni, ideoitten myös itävän ja tuottavan hedelmää.

-Senioriteatteri


Kahden poikani elämä menisi hyvin. samoin lastenlapsien ja miniöiden. Terveyttä, taloudellista hyvinvointia ja onnellisuutta kaikille toivon. Toivon myös, että pysyisivät kunnon ihmisinä ja ettei elämä koettelisi heitä liikaa vastoinkäymisillä. Itselleni toivon myös riittävää terveyttä, että olisi hyvä vanheta, eikä tarvitsisi kärsiä vaivoista. Sisaruksilleni ja heidän perheilleen, samoin ystävälleni hyvää toivon.

-Mummeli


Tärkein haaveeni on oma perhe. Minulla olisi niin paljon rakkautta annettavana. Toinen haave on oma koti, jossa voisin olla oireeton. Kolmas toive on vakituinen, kokoaikainen työpaikka. Haaveita ehkä vain, mutta eipä ilman toivoa niiden toteutumisesta jaksa. Jos ei ole toivoa, ei ole enää mitään.

-T


Onnellisuus, terveys ja hyvä olo.

-Minna


Loppuelämäkseni toivon, että maailman rauha saavutetaan nyt heti, ja osataan myös pitää yllä niin, että kaikkiin valtioihin, löydetään kaikkein fiksuimmat, rauhaa/elämää/luontoa/taiteita ja tieteitä rakastavimmat johtajat, jotka osaavat hävittää väkivallan maapallolta, niin että kaikki voimme kehittää itseämme yhteisen hyvinvoinnin hyväksi ja että kaikilla olisi mahdollisuus löytää siinä sopivin paikkansa. Nyt heti!!!

-t.salo/ulkosuomalainen saksasta+ranskasta


 1. Oppisin kuuntelemaan keskeyttämättä läheisiäni.
 2. Uskaltaisin matkustaa yksin kuukaudeksi jonnekin Välimeren rannalle ja oppisin ja saisin intoa ottaa aikaa itselleni ja harrastuksilleni kotona, eikä vain ryhmissä kodin ulkopuolella.
 3. Toivon myös, että pojan elämä jatkuu hänen laisenaan ja onnellisena edelleenkin. Toivon myös ystävilleni merkityksellistä ja hyvää elämää.

-Paukku


Toivon, että itse ja läheiseni pysyisivät terveinä. Toivon, että rakkautemme aviomieheni kanssa kestää vielä seuraavat kolmekymmentä vuotta ja että sitä piisaa. Toivon, että itse ja kaikki rakkaani pysyvät hengissä mahdollisimman pitkään.

-Mummu E


Oppia toivottamaan itselleni ja läheisilleni joka aamu hyvää huomenta.

Oppia luottamaan Luojaani, ja lopettaa ainaisen huolehtimisen kaikesta.

Oppia rentoutumaan ja pitämään joka päivä hiljaisen rauhallisen miettimis hetken jossa muistaisin läheisiäni ja toivoisin hyvää kaikille maapallon ihmisille rodusta ja kansallisuudesta huolimatta kaikki olemme samanlaisia ihmisiä maanpäällä.

-isoäiti RL


 1. Hymy ei maksa mitään mutta antaa paljon .
 2. Rakkautta on antaa lemmikille hyvä elämä ja hyvä kuolema.
 3. Kohtele toisia niin kuten haluat itseäsi kohdeltavan.
 4. Elä jokainen päivä kuin se olisi viimeisesi. Älä siis jätä tehtyä tekemättömäksi ja pyytämättä anteeksi.
 5. Elä täysillä ja rakasta itseäsi.
 6. Huomio rakkaimpasi ja ystäväsi.

-Nina66


Osaisin syödä järkevästi, oikeanlaista ruokaa ja oikean määrän, jotta kehoni pysyisi kunnossa. Osaisin herkutella kohtuudella.

Osaisin liikkua niin, että hyvä olo säilyisi ja lihaskunto pysyisi hyvänä. Löytäisin itselleni sopivan, mutta tehokkaan tavan liikkua.

Osaisin nauttia arjen pienistä iloista kuten linnunlaulusta, auringonpaisteesta, kahvihetkestä ja hiljaisuudesta. Nämä toimisivat elämäni sokerihippuina todella hyvin.

-Hyvä elämä


syvä parisuhde, uusi työ, matkoja

-taikoja


Toivon riittävästi terveyttä elääkseni hyvää elämää ja jaksaakseni työssäni. Toivon, että ystäväni ja perhe ympärilläni pysyisivät terveinä ja onnellisina, ne ovat tärkeä voimavara ja onnellisuuden tuoja elämässä. Toivon myös tervettä, ehkä jopa lapsen uteliaisuutta, jotta voin kehittyä ja avata uusia ovia elämässäni ja huomata ympärillä olevat ihmiset ja maailman kauneuden.

-Tirita


Toivon että lapseni kehittyisi onnelliseksi, itseään arvostavaksi ja toisia kunnioittavaksi, tunnolliseksi ja työteliääksi aikuiseksi, joka huolehtii lähimmäisistään ja auttaa vähäosaisia.

Toivon että saisin kuolla nopeasti kun olen vielä täysissä sielun ja ruumiin voimissa, enkä olisi taakka ja velvollisuus läheisille ja yhteiskunnalle.

Toivon keskinäistä suvaitsevaisuutta ennen kuin maailma tuhoutuu omaan itsekkyyteensä.

-Cariña


Toivon tyttäreni saavan proteesit amputoitujen jalkojen tilalle, ja toivon hänelle munuaissiirrännäistä, kun dialyysit ovat niin rankat. Sydämestäni toivon, ettei sormia amputoitaisi enää yhtäkään, ei edes lyhennettäisi. Avomieheni suuria syöpäkasvaimia ei voi leikata, toivon hänelle kivuttomampaa elämää ja toivon lääkkeitten auttavan edes niin, ettei kasvaimet suurenisi, eikä uusia syntyisi.

-Äiti/avovaimo


 1. Tapaan unelmien miehen, jonka kanssa rakastamme toisiamme valtavasti. Meillä on syvä henkinen yhteys ja teemme parisuhteemme eteen töitä.
 2. Saamme miehen kanssa kaksi ihanaa lasta ja olemme heistä hyvin kiitollisia.
 3. Teen niin ihanaa työtä, että se ei tunnu työltä. Saan kouluttaa rakastamaani henkistä hyvinvointia ja positiivisuutta ihmisille.

-Kiitollinen


Toivon, että lapseni saisi diagnoosin vaikeaan sairauteensa ja oikean hoidon, että hän pystyisi elämään hyvää ja tasapainoista elämää mahdollisimman pitkään.

-Vain yksi toive


Toivon terveyden säilyvän

kauemmin kuin hetken häilyvän.

Tahdon terveyttä myös perheelleni ja ystävilleni riittävän,

heidän jokaista elon päiväänsä kiittävän.

 

Ympäri maailmaa haluan kiertää,

vaikka matkatessa kenkä saattaakin hiertää.

Tahdon nähdä Malediivit, Australian,

lisäksi Bahamasaaret Intian,

 

Onnea toivon joka ikiseen päivään,

iloa, rakkautta ja hyvää oloa niin ikään,

elämää vailla huolen häivää.

-Haaveilija


Toivon että voisin suhtautua kaikkeen erilaisuuteen myönteisesti, minun ei tarvitse loukkaantua muiden ajatuksista, asenteista ja elämäntyylistä laisinkaan.

Toivon terveyttä ja pärjäämistä läheisille, miten tahtovatkaan elämäänsä toteuttaa.

Päättäjille toivon harkintaa ja viisautta ja maailmalle rauhaa ja että suojelemme luontoa. Eikä ryppyjä otsalle, silmäkulmiin saa tulla lisää, vielä mahtuu ja paljon hymyjä.

-Huomasin, liikaa toivomuksia 🙂


 • Saisinpa rinnalleni mieluisan elämänkumppanin, jonka kanssa on hyvä olla ja seikkailumielellä matkustella sekä katsella ja kokea kaikkea kaunista, mitä maapallolla on.
 • Lasten ja lastenlasten kanssa yhteistä aikaa sekä terveyttä ja hyvinvointia läheisi

-Liisa 1956


Loppuelämän suhteen toivon, että läheiseni ja minä saamme elää hyvän elämän, terveinä ja onnellisina, turvallisessa ja puhtaassa Suomessa.

Toivon myös, että saamme pitää työpaikkamme ja tehdä asioita joista pidämme. Toivon työtä työttömille.

Toivon, että olisimme empaattisempia ja ystävällisempiä toisillemme.

Toivon aurinkoista ja lämmintä kesää 🙂

-Apris


Terveys, rakkaat, työ.

-Pikkelsi


Graduni jälkeinen optio väitöskirjaa varten 13 vuotta sitten jäi uinumaan ruususen unta. Asia hautautui moniin elämän pyörteisiin, suruihin, luopumisiin ja pysyvään alakuloon. Nyt 60:inä tuo toive kangertelee yhä mielessäni. Toivon saavani elää terveenä ja toimintakykyisenä pitkään. Haluaisin saada selville Jumalalta miksi olemme täällä ja minne joudumme kuoltuamme.

-Marianne


Toivon löytäväni uuden, hyvän, tasapainoisen ja kestävän parisuhteen, jossa molemminpuolinen rakkaus ja arvostus ovat jokapäiväinen asia. Vaikka olen täyttänyt 50 vuotta jo vuosia sitten, toivon voivani vielä siirtyä opiskelun kautta uudelle alalle töihin, eläinten pariin. Kaipaan vaihtelua sekä myös parempaa palkkaa. Toivon myös terveyttä itselleni, koirilleni ja läheisille ihmisille.

-Anu Anna


Tärkein toiveeni on, että nivelrikkoni pysähtyisi ja saisin viettää edes jotakuinkin terveen loppuelämän. Utopistinen toive järjellä ajatellen, mutta vahva usko parantaa, jos se on Jumalan tahto. Toiseksi toivon, että saisin lapsenlapsia. Olen odottanut jo 4 vuotta, turhaan. Uusi koiranpentu tulossa, se auttaa vähän. Kolmas toiveeni on päästä matkalle New Yorkiin.

-Haaveista totta


Toivon suhteellisen hyvää terveyttä, aikaa seurata lastenlasten kehitystä sekä itselleni aikanaan nopeaa siirtymistä tuonilmaisiin.

-Isoäiti


Kolme tärkeintä toivettani:

 • saada uusi mukava työpaikka ja uudet haasteet sekä uudet ihanat työkaverit. Kokea työrintamalla jotain aivan uutta ja ihanaa.
 • kasvaa hyväksi ihmiseksi niin, että osaisin ottaa paremmin muita huomioon, mutta pitäisin myös itsestäni huolta.
 • toive saada lapsenlapsia, kokea mummuna olemisen ilo ja riemu!

-Eijuli


Haluan terveyteni säilyvän vähintään nykyisellä tasolla, jotta kohta eläkkeelle jäädessäni voin tehdä mitä ikinä haluan.

Odotan innolla, että poikani hankkisivat lapsia, olisi niin ihanaa heittäytä itsekin lapseksi, temmeltää ja keksiä kaikkea kivaa pienten ihmisten kanssa.

Pidän matkustamisesta ja haaveenani on vielä joskus valloittaa Etelä-Amerikka ja nähdä Japani kirsikkapuiden kukkimisen aikaan.

-Marjo


Oma valoisa ja toimiva koti maalla. Kauniissa, monimuotoisessa ja rauhallisessa luonnonympäristössä. Hyväkuntoinen vanha hirsitalo ja paljon eläimiä sekä tilaa ympärillä.

Parannan luonnon ja eläinten hyvinvointia sekä yhteyttä ihmisiin elämäntehtävänä. Eläinkodin perustaminen kotia tarvitseville yhtenä tärkeimpänä toimena.

Vapaus ja rohkeus tehdä todeksi unelmia luovasta, oman näköisestä ja merkityksellisestä elämästä. Läsnäolo hetkessä.

-Pihlaja


Ennen kaikkea toivon terveyttä omalle perheelle, kaikille läheisille ja itselle myös.

Onnellista elämää, tavallista arkea, sekä ripauksen juhlaa. Muutaman hyvän ystävän.

Sopivasti vastatuulta ja myötämäkeä matkan varrelle:, Haasteita työhön ja oppimisen intoa uuden edessä..

Itselle kiitollisuuden taitoa ja hitusen huumoria. Ja erityisen paljon onnea ja hyvää elämää tulevalle kesäkuiselle pienokaiselle.

-Tuplapappa


Toivon, että hyvät välit säilyvät lapsiin ja lapsenlapsiin sekä kumppaniini.. Yhteydenpito saisi lisääntyäkin. Osaisin olla riittävän hyvä ja läsnä oleva äiti , mummo ja ystävä, Auttaa ilolla silloin kun tarvitsevat. Toivon, että saisin karsittua pois ylimääräisen tavaran ja säilytettyä sen mitä ilman en tule toimeen. Toivon selkeyttä, sisäistä ja ulkoista.

-Eila-Inkeri


Kolme tärkeintä toivettani loppuelämälleni. Ensimmäinen toiveeni on terveys. Haluaisin kuolla terveenä. Terveyteeni vaikuttaa se miten hoidan terveyttäni. Hyvä ruoka, liikunta. Toinen toiveeni on rakkaus. Elettyäni rakkaudettomissa suhteissa en oikein usko edes rakkauteen. Kuitenkin Toivon romanttista rakkautta. Yhteistä elämää rakastamani ihmisen kanssa. Kolmas toiveeni on asuinpaikka luonnon läheisyydessä. Kiitos.

-Merja


Opin oikeasti elämään rennosti kulloinkin käsillä olevassa hetkessä, harmittelematta mennyttä ja murehtimatta tulevaa.

Paitsi tunnen ja ajattelen kiitollisesti, myös osoitan sitä enemmän kuin ennen. Kun ajattelen jotain hyvää elämässäni olevaa asiaa tai henkilöä, tilaan samalla maailmankaikkeudelta lisää kaikkea ihanaa,

Teen pieniä tekoja, jotka vievät askel askeleelta kohti suuren tavoitteen täyttymistä.

-Päivä Perhonen


Toivon, että saisin kutsun lonkkaleikkaukseen mahdollisimman pian. Siten turvaisin kivuttoman ja ontumattoman elämän tästä eteenpäin. Voisin alkaa taas kävellä ilman kainalosauvoja.

Toivon, että veljeni viimeisimmät elinpäivät, joita hän juuri nyt elää, olisivat mahdollisimman kivuttomat haimasyövästä huolimatta.

Kahdelle tyttärelleni toivon onnellista elämää vuosiinsa. Saakoot he omat toiveensa toteen tuleviksi omaksi ilokseen.

-Vanhus tai ei


Toivon saavani viettää loppuelämäni terveenä, rakkaitani tavaten ja taloudellisesti pärjäävänä. Toivon, että saisin pitää rakkaat ihmiseni niin kauan kuin elän. Toivon, että rakkaani saisivat elää täyttä elämää, mieli tasapainossa. Toivon, että minulla olisi kaikille paljon annettavaa sekä aineellisella että henkisellä tasolla. Toivon, että kaikissa hyvän toivomisen ja antamisen ilo kasvaisi.

-Markeliina


Toivon että lapseni ja lapsenlapseni saavat elää turvallisesti ja rauhassa elämäänsä. Eivät joudu kohtaamaan väkivaltaa tai tulla pahoinpidellyksi.

Toivon että he saavat elää terveenä että mikään vakava sairaus ei uhkaa heitä.

Toivon turvallista elämää kaikille perheenjäsenilleni.

Toivon tätä kaikkea myös ihanille rakkaille ystävilleni jotka ovat elämässäni tärkeitä.

Olette minulle rakkaita.

-Tuisku


Toivon, että voin joka päivä tehdä jonkun toisen elämän edes pikkuisen paremmaksi.

Toivon, että löydän hyvää kaikista ihmisistä, joita kohtaan.

Toivon, ettei Suomi joudu sotaan ja muuallakin järki voittaisi ja sodat saadaan loppumaan.

Toivon, että jos joku vielä kuoltuani muistaa minua, saa muistamisesta voimia ja hyvää mieltä.

Halaan jotakuta päivittäin.

-Hömppä


Haluan elää onnellisena ja terveenä rakkaan mieheni ja tulevien lastemme kanssa loppuelämäni. Haluan toteuttaa itseäni tekemällä työtä, jota rakastan ja mistä saan voimaa, harrastamalla minua inspiroivia asioita ja kehittämällä itseäni erilaisten koulutusten kautta. Kolmas toiveeni on, että saisin matkustella ja nähdä maailmaa vielä paljon elämäni aikana, niin kotimaassa kuin ulkomailla.

-Henna


Toivon, että uskallan ottaa vastaan kaiken sen hyvän, mitä minulle on tarjolla. Olen ansainnut sen. <3 Toivon, että opin rakastamaan itseäni ja hyväksymään itseni. Sitä kautta pystyn ottamaan rakkautta vastaan ja antamaan sitä eteenpäin. Toivon, että osaan elää juuri siinä hetkessä missä olen. Haluan löytää rauhan ja levollisuuden elämääni.

-Pips@


 1. Lapseni saisi pitää terveytensä
 2. Lapseni voisi seurata intohimoaan (kirjoittamista, maalaamista) ja elättääkin sillä itsensä ja nauttia elämästään tehdessään sitä mitä todella rakastaa
 3. Voisin itse lopputyöurani ja sen jälkeen lopun elämäänikin ehkä tehdä sitä mitä rakastan ja minkä osaan ja minkä koen hyvin tärkeäksi 🙂

-ÄitiAnniina


Toivon että muistaisin olla omista vaivoistani huolimatta kiitollinen ja onnellinen siitä miten hyvin minun asiat on, jotta voisin säilyttää ne. Saisin viettää vielä monia hyviä hetkiä harrastuksieni ,ystävieni, lasteni ja lastenlapsieni kanssa. Huomaisin milloin apuani tarvitaan ja milloin on parempi olla omissa oloissaan. Osaisin luopua ja kiittää. Säilyttäisin positiivisuuteni.

-Marjukka


Hyvä terveys ja hyvä kunto, jotta voi ja pystyy paremmin nauttimaan elämästä. Vaatii myös omaa tekemistä ja harjoitusta, että pysyy hyvässä kunnossa lopun ikää.

Läheiset ja ystävät arjessa ja juhlassa mukana.

Riittävä toimeentulo – ruokaa pöydässä ja vähän säästöjä takataskussa, että voisi matkustaa Suomessa ja ulkomailla edes kerran vuodessa.

-59vee


Tänään toivon terveyttä itselleni ja rakkailleni. Toivon pitkää elämää yhdessä. Toivon seesteistä yhteiseloa. Toivon että lapseni saavat hyvän elämän ja tulevat toimeen ja sama lastenlapsilleni jo olemassa oleville ja tuleville. Toivon rakkautta. Toivon riittävää varallisuutta. Toivon onnea ja iloa. Toivon positiivisuutta maailmaan. Toivon että toiveeni toteutuu. Toivon toiveitteni toteutuvan.

-Annikka61


Nähdä lastenlasten kasvavan ja oppivan uusia asioita, nähdä lastemme pärjäävän elämässä, elää suhteellisen tervettä elämää loppuun asti, että koiramme eläisi vielä muutaman vuoden, että sisaruksemme pysyisivät terveinä, rauhaa ja rakkautta maan päälle.

-Raili/ mummo09


Minä rakastan itseäni ja muita. Elämä on tarkoitettu elettäväksi. Otan uuden päivän vastaan uteliaasti. Ole läsnä itsellesi ja muille. Elämä on ihanaa kun sen oikein oivaltaa. Teen hyviä asioita itselleni ja muille. Toivon terveyden jatkuvan. Jokainen päivä on uusi mahdollisuus. Elän terveellisesti kehoani kuunnellen. Käytän jokaisen päivän kuin se olisi viimeinen. Vapaana kuin lintu.

-Eija/Pohjoisen likka.


Haaveilen mökistä tai paikasta jossa voisin päästä irti arjesta ja stressistä ja jossa voisin itse viljellä omat ruokani ja kasvattaa kukkia.

Haluaisin tietää voinko tulla äidiksi lähitulevaisuudessa.

Haaveilen että osaisin johtaa itseäni paremmin niin siviili- kuin työelämässäkin ja saisin kumppanin jolla olisi samat päämäärät, tavoitteet ja haaveet kuin minullakin.

-Kikka


 1. Terveys; Ei tulisi muistisairautta. Säästyisin masennusoireilta ja pysyisin iloisena ja liikkuvana ja voisin seurustella läheisteni ja ystävien kanssa. Näkö- ja kuulo pysyisivät; kokeakseni luonnon ihmeet.
 2. Rakkaus; saisin rakkautta ja huolenpitoa osakseni ja osaisin niitä myös läheisilleni antaa.
 3. Taloudellinen riippumattomuus; voisin asua omassa kodissani ja päättää omista asioistani mahdollisimman pitkään.

-Mummi 70


Julkaisen kirjan, jota kirjoitan ihanasta espanjasta ja toisen teen haaveitteni puutarhasta. Runoja rustaan ja lahjaksi annan, iloja, suruja esille kannan. Luonnossa liikun ja halaan puita, enkä kaivele kaapeista vanhoja luita, jotka mieleni saisivat matalaksi. Hoidan kotia, välttelen sotia, joita helposti syttyy. Kasvan hiljalleen, opin tuntemaan itseni, mutta myös muistamaan muita.

-@Murvitsuuni


Toivon, että saisin olla vielä monta vuotta henkisesti ja ruumiillisesti niin terveenä, että voisin hoitaa lastenlapsia ja nähdä heidät vielä aikuisinakin. Haluaisin myös lähteä mieheni kanssa Espanjan aurinkorannalle talvehtimaan ja nauttimaan lämmöstä ja valosta. Toivoisin voivani myös olla apuna ja turvana rakkaille vanhemmille siskoilleni sinä päivänä, kun he minua tarvitsevat.

-9 kk eläkkeeseen


Toivon taitoa hoitaa itseäni ja pysyä terveenä.

Toivon taitoa hoitaa ihmissuhteitani, jotta voin elää nyt ja tulevaisuudessa, mutta myös muistaa menneet.

Toivon tietoa tulevaisuuden kehittymisestä, jotta pysyn ajassa mukana.

Toivon taloudellista tasapainoa, jotta selviän edellisistä toiveistani.

Mutta ennenkaikkea toivon rakkautta, antaa ja saada.

Näin on nyt, se jatkukoon! Kiitos läheisilleni!

-Onnellinen


Herätä terveenä uuteen, aurinkoiseen ja lämpimään aamuun rakkaan ihmisen viereltä ja todeta itsekseen nauraen, että taas on noutajaa narutettu yhdellä päivällä.

Kurkistaa ne muutamat mielenkiintoiset paikat maailmassa, jotka pitää vielä nähdä.

Kulkea täysillä loppuun asti, ei heittäytyä vanhuuteen tai vanhaksi vaan lähteä saappaat jalassa sinä päivänä kun aika on täysi.

-Eläkeläinen 70v.


Hyvä terveys, työpaikka, turvallinen yhteiskunta..

-Taivaanrannanmaalari -73


Loppuelämäni kolme tärkeintä toivetta on; tulla rakastetuksi/saada osakseni rakkautta, sekä antaa sitä läheisilleni. Jotta vanhuuteni olisi elämän arvoista toivon, että en sairastuisi sellaiseen sairauteen fyysisesti tai psyykkisesti, joka vaikuttaa olennaisesti hyvinvointiini.

-Mama


Toivon toivelistojen tuottavan inspiraation niitä lukeville. Itselleni toivon: Turvallisen ja terveen vanhuuden, jossa perheeni on mukana monin tavoin. Ystäväni pysyisivät lähelläni ja löytäisivät minusta hyvän ystävän murjupäivinäkin. Työni saisi iloisen vastaanoton. Toivon valituille päättäjille viisautta ja kykyä nähdä kokonaisuus ja kansansa paras.- ennen omia etuisuuksiaan joita useat kalastelevat!

-paulasulevi


 1. Työpaikka missä nautin olla ja saan riittävästi rahaa ettei siitä tarvitse huolehtia.
 2. Koko perhe pysyisi terveenä ja onnellisena.
 3. Tutkimusmatka maailmalle yhdessä rakkaan aviomieheni kanssa, toki lapsetkin voisi olla mukana ainakin muutaman kerran.

-Kohta 31


Toivon loppuelämääni runsaasti iloa, rauhaa ja rakkautta.

Sellaista iloa, joka ”kuplii” säännöllisesti ja kirkkaana – ei tietenkään joka päivä, mutta usein kumminkin.

Sellaista rauhaa, jonka turvin on hyvä kulkea kiireettä päivästä päivään ja ehtii havaitsemaan, mitä ympärillä tapahtuu.

Sellaista rakkautta, joka kantaa voimallaan elämän loppuun saakka ja kohdistuu kaikkiin kanssakulkijoihin.

-Mira


Toivon että minä ja tuleva aviomieheni perustamme yhdessä pienen onnellisen perheen. Olemme kaikki terveitä ja hyvinvoivia, niin henkisesti kuin fyysisestikin. Mielekästä työtä ja varallisuutta riittää runsaasti turvaamaan meille mukavan loppu elämän.

-Onnellinen orava


Yhteistä pitkää ja tervettä elämää saman katon alla avopuolisoni kanssa perheen sekä hyvien ja tärkeiden ystävien ympäröimänä.

Mielekästä työtä eläkkeelle saakka ja työn ohessa rentouttavaa vapaa-aikaa mökillä Itä-Suomessa ja aurinkolomia ulkomailla.

Poikani hyvin alkanut työura pysyy nosteessa ja hän pärjää elämässään, kohtaa vaikeudet joita tulee vastaan ja selviää niistä voittajana..

-Sirpukka


 • Toivon, että perheeni elämä rauhoittuu ja suru ja murhe väistyy ilon ja onnen tieltä.
 • Toivon, että saan nähdä ja kokea maailmaa avoimin ja ymmärtäväisin silmin.
 • Toivon, että vihdoinkin minulla olisi mahdollisuus opiskella enemmän ja ehkä vielä tovi

-Saijatu


Loppuelämän toiveeni

Ihmissuhteet; hyvät ihmissuhteet pitävät elämässä kiinni, antavat elämälle merkitystä ja sisältöä. Ilman ihmissuhteita ihminen kuihtuu.

Hyvä äiti ja puoliso; tulevana äitinä ja tuoreena puolisona toivoisin näissä onnistuvani. Tässäkin varmasti kehittyy ja kantapää kuluu kokemusten kautta.

Elämänmyönteisyys ja uteliaisuus; Usko tulevaisuuteen vaikeinakin aikoina tärkeää. Uteliaisuus elämää kohtaan pitää virkeänä.

-Heimi


Haluan elää terveenä, hyvinvoivana ja taloudellisesti riippumattomana koko loppuelämäni. Matkata maailmaa mieleni mukaan, uusia elämyksiä löytäen ja mieleisessäni seurassa. Edistää rakkautta, suvaitsevuutta ja tasa-arvoa siellä, missä sitten liikunkaan. Erityisesti lapsille ja nuorille toivon tulevaisuutta, jossa heidän on hyvä elää ja olla. Viisautta päättäjille lopettaa sotiminen maailmasta. Kiitos, kiitos ja kiitos!

-Marjuska


Kokonaisvaltaista terveyttä elämäni lopputaipaleelle. Minulle ns. räätälöity ja soveltuva työpaikka vielä jossain vaiheessa. Iloista ja rennon letkeää rakkauden täyteistä yhteiseloa kumppanini kanssa nyt ja myös tulevaisuudessa. Mahdollisesti myös jokin kiva oma kerrostalo tai rivitaloasunto, jos luoja vaan sallii näin käyvän. Sporttisempi auto alle, kun pakka on paremmassa kunnossa.

-M.J.K


Toivon RAKKAUTTA joka nousee syvältä sisimmästäni maailmaa kohtaan joka aamu riippumatta olosuhteista. TERVEYTTÄ että voin parhaiten palvella rakastamaani maailmaa ja ROHKEUTTA luottaa tähän rakkauteen itseni ja toisten peilinä.

-Meren äärellä


Luonnon läheisyyden, kauneuden rauhaa oman kodin sisällä ja ympäristössä. Seesteistä turvan tunteen täyttämää ja vallitsevaa energiaa kodissa, ulkoisessa ja sisäisessä, kokonaisvaltaista terveyttä ja kauneutta tuoden ja tukien.

Oman yksilöllisen ravitsevan ja vauraannuttavan työn tekemisen täsementyminen ja toteutuminen rikastuttaen kokonaisvaltaisesti..

Lämpimät, armolliset, voimaannuttavat tasavertaiset, läheiset ihmissuhteet lapsiin, kanssakulkijaan/puolisoon, läheisiin, kohdattuihin ihmisiin.

-Mirjam


Hyvää huomenta, tulipa loistavaan saumaan tämä juttu.

Olemme juuri luopuneet isosta omakotitalosta, jossa asuimme 28 vuotta, siis parhaan aikamme elämästämme. Luopumista edelsi pitkä harkinta ja tietysti myyntiaika, mutta päätös oli tarpeellinen, järkevä ja uutta luova.. Nyt uutta siis toiveet:

 • ”kolmas” elämä
 • terveyttä jaksaa vielä
 • oma klaani ympärillä, turvaverkko

Kiitos

-Päivi- 55


Terveys ja pitkä ikä niin minulle kuin miehellenikin.

Asunto, jossa saisi herätä aamuauringon kimallellessa veden pintaan.

Lapsille onnellinen perhe-elämä ja mielekästä työtä.

-Eläkepäiviä odotellessa


Loppuelämälleni toivon tarpeeksi terveyttä nauttiakseni luonnosta, liikunnasta, käsillä puuhastelusta ja jotta saan nukkua hyvin, syödä ja juoda, katsella, kuunnella ja oppia uutta. Haluan tulla toimeen taloudellisesti siten ettei perustarpeista tule puutetta. Toivon osaavani päästää irti kaikesta turhasta materiasta, huolista, ikävistä asioista kuin myös negatiivisista ja ilkeistä ajatuksista ja ihmisistä. Kiitos!

-Saija-Maria


Tärkein toive on pysyä terveenä. Ilman sitä kaikki muu on vaikeampaa. Riittävä uni, terveellinen ravinto ja kohtuullinen liikunta ovat avaimia siihen. Toinen toive on pitää avioliittoni kasassa ja kasvattaa lapset omilla jaloillaan seisoviksi aikuisiksi. Kolmas toive on edetä työelämässä johtajaksi. Valmistaudun siihen kouluttautumalla ja haastamalla itseäni. Elämä kantaa!

-Heidi


Haluan auttaa kolmea ihanaa aikuista lastani toteuttamaan omat unelmansa elämässään omalla tavallaan.

Haluan auttaa jokaista oman alueeni nuorta löytämän elämässä oman polkunsa, jotta jokainen voisi olla ylpeä

ja iloinen omista saavutuksistaan.

Haluan rakastaa koko sydämestäni sitä ihmistä, jonka Luoja antaa minulle loppuelämäni kumppaniksi.

-Pikku-Seppä