Mitä tehdä koronan jälkeen

Halaan lapsenlapsia ja omia vanhempiani.

-mummu


Pidän huolta läheisistäni. Kaipaan kosketusta, halauksia ja kohteliaita poskitervehdyksiä sekä keskusteluseuraa. Ehkä kevät tuo tullessaan uutta seuraa ja uusia ihmisiä lähipiiriin. Osallistun ja kutsun vieraita käymään eli sopedun tilanteeseen, vaikka ei koronavirustartunnan vaara mihinkään katoa vielä tänä vuonna.

Etätyö on tylsää, vaikka olenkin iloinen voidessani jatkaa työntekoa ja palkka juoksee. Yksinäisyys on tehnyt päivistäni samanlaisia eikä viikonloppua tahdo arjesta erottaa.

Vapaanehtoinen karanteeni on vähentänyt tekemisen mahdollisuuksia ja passivoittaa henkisesti. On tullut ihmisiä ikävä.

-Onneksi on kevät


Tapaan ystäviä ja HALAAN heitä! Sitten menen laaturavintolaan syömään kunnon pihvin!

-Krisu


Alan suunnitella peruuntuneille matkoille uusia ajankohtia. Teen uuden pöytävarauksen peruuntuneen tilalle ja menen siskon kanssa ravintolaan syömään. Matkustan toiselle puolelle Suomea kavereita tapaamaan.

-Noora


* Pyydän jo kotoa muuttaneet lapseni ja iäkkään äitini meille porukalla syömään ja juttelemaan nenäkkäin.

* Menen työpaikalle tekemään töitä ja näen työkaverini pitkästä aikaa

* Kuntosali kutsuu heti kun sinne pääsee

-Pia


Istun kahvilaan juomaan cappucinon ja katselemaan ihmisiä.

-Tuula


Ensimmäinen lapsenlapseni on 9 kk. Meidän piti tavata pienten perhejuhlien merkeissä pitkästä aikaa maaliskuussa. Tyllerö kehittyy kovaa kyytiä ja minulla on häntä niin ikävä. Ehdottomasti matkustan tapaamaan tyttäreni perhettä❤️

-Mummi


Oikeastaan vain kaupassakäynti muuttuu(-nee) rennommaksi.Muutoinhan tässä mennään kuin ”tavallisestikin” itsestä ja läheisistä huolta pitäen. Maailmanvalloitus ei ole normaalioloissakaan se ykkösjuttu.

-”onni on lähempänä kuin luuletkaan”


Menen ihan ensimmäiseksi ravintolaan syömään ja nauttimaan kuohuviinilasillisen.

-di Trevi


Halaan lapsiani ja lapsenlapsiani. Halaan rakasta siskoani ja lähden hänen kanssaan metsälenkille

-maleena


Jatkan normaalia elämääni, kuitenkin ennen koronaa verrattuun elämääni, hitaasti. Se tarkoittaa, että katselen, kuuntelen, nuuskin ja maistelen elämää ympärilläni ja allani ja ylläni.

Jos/kun totean sen olevan ennallaan, silloin voi rauhallisin mielin kiittää elämääni ja sen tarkoitusta häneltä, kuka on kaiken luonut ja antanut meille ihmisille paikaksi elää…

-RiemunRitva


Tutustun uusiin lapsenlapsenlapsiin, joita on nyt korona -aikana syntynyt kaksi, poika ja tyttö. Ihana päästä heidän elämäänsä.

Eläkeläiskerhoon ystäviä tapaamaan. Kutsun lapset perheineen mummolaan yhteiseen tapaamiseen.

-Anneli Laakkonen/ Ansu- mummo


Halaan lapsia ja lastenlapsia ja vävyä

-Tuula Marjatta


Menen saunaan ja uimaan.

-Pirita


En mitään. Jatkan erakkoelämääni. Säästyy rahat ja hermot. Voin olla oma itseni. En tarvinnutkaan muita, vaikka aina luulin niin. Entinen hullunmyllyn teatterin pyörittäjä..

-Eräreeta


Menen itse kauppaan ja kannan ostokset repussani.

Pääsen varmaan jatkamaan Käpylän kirkon päiväpiirin vetämistä ja kävelemään ne yli 10 000 askelta, mitä matka antaa.

Tapaan ystäviäni.

-Eila Järveläinen


Menen ostoksille, kirjastoon ja kahvilaan.

-Lissu


Kokoan perheeni yhteen – neljä lasta ja neljä lastenlasta – valmistan herkkuaterian ja nautimme yhdessäolosta, kuten aikaan ennen koronaa.

-Saila Hyvinkäältä


Menen ulos syömään jotain hyvää ruokaa. Käyn ystävä peheen luona-lapsia kova ikävä. Jos rajoitukset loppuvat kesällä ilman muuta naapurien kanssa kahvittelut ulkona!!

Olen riskiryhmäläinen- en ikäni puolesta, mutta terveystilanteen vuoksi.

-Pikkumyy


Menen polvileikkauksen, että pääsen liikkumaan. Menen tapaamaan varsinkin  iäkkäitä ystäviä. Järjestän sukujuhlat. Lennän lasteni luokse maailmalle, jos todella on varmaa, että se on turvallista.

-Pysäytetty mummi


Matkustan rakkaani luokse Gibraltarin tuolle puolen.

-Tehtiin hyvät suunnitelmat vaan vähänpä tiedettiin


Lähden uimahalliin ja ravintolaan syömään

-Rituliini


Halaan sisartani! Jatkan palvelutalossa asuvan Eilan, 97v ulkoiluystävänä! Menen kirjastoon, pelaamaan lentistä ja joogaamaan!

-Anja


Halaan poikaani, miniääni  ja ihania lapsenlapsiani, joita minulla on kova ikävä vaikka videopuheluja on tehty

-Anu 62


Töitä. Toivon, että työ taas rytmittäisi arkeani.

-Lomautettu


Pyydän poikani perheen luokseni ja teen hyvää ruokaa. Rutistan syliini pienen lapsenlapseni Aadan, jota en ole tavannut maaliskuun alun jälkeen. Hän on nyt reilun 5 kk.

-Riitta


Lähden teatteriin. Kahvittelen siskojen kanssa. Kutsun vanhemmat syömään.

-Nina


Menen vanhempieni luo kylään. Halaan heitä molempia pitkään. Pidän käsistä ja kerron miten rakkaita he ovat ja mitä minulle merkitsevät. Juomme ehkä kupilliset kaakaotakin yhdessä juhlan kunniaksi. Toivon saavani juhlia myös kesällä veljeni kanssa hänen 53 vuotissynttäreitään. Aion myös halata ystäviäni pitkästä aikaa. <3

-Sari Silvo


Eipä mitään erikoista, taidan pitää myös nuo ruokatilaukset…. Varmaan menen junalla Nokialle tapaamaan tyttären perhettä. Olen viimeksi käynyt ennen joulua.  Ja Vantaalla pitäisi käydä pojan ja miniän luona. Siinäpä ne hurvittelut.

Nautin siitä, kun ei tarvitse pelätä joka vastaantulijaa, Saa kätellä ja halata. Elää vapaammin.

-Tilkkumummi


Menen katsomaan lastelapsiani. Ikävä on, haluaisin saada heidät syliini ja halata kunnolla❤😥

-mamma


Tapaan läheisiäni, lenkkeilen myös niissä paikoissa, joissa liikkuu paljon ihmisiä. Toivon että saamme olla terveitä. Yritän auttaa omalla toiminnallani, että jaetaan osaamista enemmän toinen toisten kanssa. Nytkin maailmalla on paljon tietoa, josta voisi olla hyötyä siinä, että ihmiset eivät sairastuisi niin pahasti koronaan tai joutuisi sairaalaan tai tehohoitoon. Tätä tietoa olisi tärkeä saada enemmän ihmisten tietoon. Yksi tälläinen on C-vitamiini isompina annoksina. Suomalainen H. Hemilä on tehnyt siitä väitöskirjan v. 2006 sekä kirjoittanut maaliskuussa 2020 Journal of Intensive Care tätästä aiheesta. Hän on tehnyt aiheesta Meta-analyysin.

-Pistetään hyvä kiertämään


Lähden tapaamaan perheen nuoria ja läheisiä ystäviä!

-Marliisa


Sukulaisten jälleennäkeminen…=D

-Tuulahelena


Olen enemmän liveyhteydessä ystäviini ja lähisukulaisiini, koska nyt huomaan kuinka tärkeätä se on!

-Ann-lii


Käyn tervehtimässä tyttäreni perhettä. Rakkaita lapsenlapsia on kova ikävä. Suuntaan myös Lappeenrantaan-syömään satamaan, laivaravintolaan ja kahville Majurskaan.

-Isoäiti etelä-savosta


Menen tanssimaan.

-Valssaaja


Menen rantaterassille nauttimaan kylmän juoman.

-ss


Samaa kuin nytten olen hyvillä mielin ja päivä kerrallaan. Avaan joka aamu  Ajatusten aamiaisen josta imen positiivista energiaa ja kiitän luojaa hyvästä päivästä

-Passi


Osallistun tapahtumiin, missä näkee muita ihmisiä.

-Leena66


Kutsun taas uuden miestuttavani luokseni päivälliselle. Meidän hyvin alkanut deittailu tammi-maaliskuussa loppui, koska molemmat olemme riskiryhmässä  emmekä halua tartuttaa toisiimme ehkä itse jostain saamaamme virusta. Luulenpa, että tämä pakkopaussi on tehnyt hyvää meidän orastavalle rakkaudelle. Kun joku asia otetaan ihmiseltä pois, niin sitä alkaakin kaipaamaan ihan tietoisesti. Aion siis kokeilla, vieläkö se rakkaus seitsemänkymppisilläkin voisi roihahtaa…

-Seitsemänkymppinen


Menen ravintolaan syömään ystävien kanssa. Ja karaokebaariin  🙂

-Outi K-T


Aion mennä uimaan järveen. Poljen sinne pyörällä. Molemmat  harrastukset olleet jäissä jo hetken aikaa.Yleensä aloitan uimisen vappuna, mutta nythän se olisi ollut mahdollista jo pitkään. Olen ollut matkalla ja sieltä palattuani karanteenissa joka estänyt liikkumistani. Kaipaan niitä molempia. Sen lisäksi että on tietysti ikävä lasten lapsia jotka asuvat  ulkomailla. Siis soitellaan että tapaisimme edes langoilla. Odotellen kesää ja että tämä pandemia olisi pian ohi!

-Nonneliini


Halaan äitiäni!

-Katja


Muutamia haaveita on, yleensä ihan arkisia asioita, tällä hetkellä vain haaveita:

1) tyttären kanssa kahville ja ”humputtelemaan”

2) ystävän kanssa kahville ja turisemaan

3) kuoroharjoitukset livenä – ei vain ”Zoomilla”

4) rock- ja popkonsertit paikan päällä

5) päivä museoissa

6) matkailuautolla Suomea kierrellen

-Tupu


”Avantosaunaan” ja uimaan menen heti kun mahdollista. Ja halaan jo kotoa pois muuttaneita lapsiani ja vanhempiani 🙂

-JEP


En kovin heti tee mitään ihmeellistä, silä en oikein luota siihen,että Korona on kokonaan ohi. Jos minut on rokotettu koronaa vastaan joskus, Halausta kaipaan!!

  1. Ennen kaikkea halaan tytärtäni.!!
  2. Näen mieheni lapsenlapset ja saamme heidän kylään ja halattavaksi.
  3. Pääsen kokouksiin ,en vain etänä.
  4. Näen ystäviä ja saan koskettaa heitä halaten..

-Hannalore


Eniten kaipaan halauksia. Lapsenlapsen, omien aikuisten lasten, kummilasten, vanhempieni, ystävien, työkavereiden. Kun tämä kummallinen aika on ohi, halaan kaikkia ja kerron kuinka tärkeitä he minulle ovat.

-Marjo


Koronan jälkeisenä kesänä menen Varjokuvan & Kyösti Mäkimattilan keikalle Etelä-Pohjanmaalla kuuntelemaan huippuhyvää soittoa ja laulua.

-”Varjoista valoihin”


6-vuotiasta tyttärentytärtä tapaamaan. Samoin katsomaan vanhemman tyttären uutta kotia. Haluaisin nähdä myös kolme aikuista lapsenlastani. Tavata ja viettää aikaa ystävien kanssa.  Mennä teatteriin ja konsertteihin ja mukaviin tapahtumiin.

-Sirpa


Kun korona päättyy halaan kaikki rakkaat ihmiseni ja sanon:  ”Mun oli sua niin ikävä.”

-Eila mummu


Saan ottaa syliini lapsenlapseni ja halata heitä oikein kunnolla.

-Leena -mamma


Menen uimahalliin ja uin oikein pitkään rauhallisesti. Lauteilla mietin, että miksi tätä ei osannut tarpeeksi arvostaa ennenkuin…

-Selkävaivainen


Teatteriretkiä odotan – toivottavasti syksyllä pääsee, sillä kaikki kesäteatterit taitaa peruuntua.

-LeKo


Menen heti tapaamaan äitiäni, siaruksiani, ystäviäni. Mutta ensin toki kirjaston kautta

-Leila


RIENNÄN ILOISENA KAUPPAAN, KUN NYT EN OLEVOINUT MENNÄ MONEEN VIIKKOON. SE KAUPPALAPPU ON VAIKEA TEHDÄ TOISELLE.. LOPPUJEN LOPUKSI EI OSAA ARVIOIDA MITÄ HUOMENNA SÖISIN KUN EI TAVAROITA NÄE KAUPAN HYLLYSSÄ

-ANNELI LARSEN


Menen lähes 90-vuotiaiden vanhempieni luokse ja halaan niin pitkään. Pidän kädestä ja kerron miltä tuntui kun ei saanut tulla…

-Tytär


Menen tapaamaan tytärtä ja hänen poikiaan. Sitten menen vesijuoksulle ja ystävän kanssa kahveille. Nautin vapaudesta.

-Karanteeni vuosimallia 1949


Tapaan ystäviä ja käyn eri kerhoissa ja teatterissa.

-Ikiliikkuja mummo


Menen hieman  huolettomampana töihini.

-Tehosairaanhoitaja


Käyn iäkkäiden siskojeni luona. Käyn parturissa. Käyn ohjatuissa kuntosaliryhmissä ja itsenäisesti kuntosalilla. Osallistun SPR:n ensiapupäivystäjien harjoituksiin ja päivystystapahtumiin. Osallistun yhdistysten järjestämiin teatterimatkoihin.

-Milja


Ei sitä kannata nyt miettiä vielä. Pitää mieluummin nauttia siitä mitä ei voi tehdä. Riskiryhmään kuuluvan korona loppuu sitten vasta kun on saatu rokote. Sitä kautta suoja ja vapaus.

-Riskimummo


Ihana tavata kaikkia läheisiä ja ystäviä ihan kasvotusten. Käydä ulkona syömässä ja istuskella kahviloissa. Ja ihanaa lähteä ihan mihin vain ilman että tarvitsee miettiä onnistuuko ja miten paljon siellä on muita ihmisiä.

-Sirpukka


Ensimmäiseksi menen tapaamaan lastenlapsiani  ja halaan heitä. Samoin iäkkäitä vanhempiani.Ystävien kanssa syömään ja pitämään hauskaa, ehkä shoppailemaan.

-Sikke


Käyn uimahallissa jumppaamassa, vesijuoksemassa ja saunomassa. Käyn salilla kuntoilemassa. Käyn kirjastossa palauttamassa vanhoja ja lainaamassa uusia kirjoja. Kyläilen.

-Sinituulia


Halaan Äitiä ja Isää (ovat yli 80-vuotiaita)

-Anu


Otan syliini ja halaan kaikkia lapsenlapsiani pitkään ja hartaasti!

-elsa


Tapaan henkilökohtaisesti ystäväpiiriimme kuuluvia lukuisia ikäihmisiä. Halaamme, syömme yhdessä, keskustelemme, jaamme ilot ja surut kasvokkain. Mökkeilemme ja teemme muitakin lyhyitä matkoja.

-Ilonpisara


Tapaan ystäviä, menen uimaan ja kuntosalille

-Senja


Jatkan Punaisen Ristin ystävätoiminnassa ja vertaisohjaajana seniorien digitaaliseen maailmaan mukaan pääsemiseksi. Ja tietenkin pääsen taas tapaamaan vanhempiani, kun palvelutalo avaa ovensa.

-Kati


Kun korona-aika päättyy niin matkustan junalla Helsinkiin ja käyn siellä poikani ja mieluisan ystäväni luona, olen siellä ehkä viikonkin. Käyn Oodissa, Triplassa ja monessa muussakin paikassa. Ehkä pääsen sieltä käymään Klaukkalassakin. Haaveitako vain? Tuomiokirkkokin on käymätön paikka. Paljon olis Ateneumissakin nähtävää.

-Hilkka Paananen


Käyn taas kuntosalilla 2 x vk ja pääsen taas kokemaan taidenäyttelyiden antia. Tapaan lapsiani ja heidän perheitään. Järjestän kakkukestit!

-Päivi


Menen mökille – ja käyn siellä esim. kaupassa ja torilla kuten ennenkin!

-Pauliina


Lähden uimahallille uimaan sekä halaamaan veljiäni sadan kilometrin päähän Kotkaan. Samalla käyn ihailemassa Kotkan upeita puistoja ja viemässä kukkia läheisteni haudoille.

-Paukku


Järjestän juhlat, joissa ovat ainakin lapset 🙂

-Hanna


Odotan mielenkiinnolla kumpi ’saunoistani’ aukeaa enste; joko uimahallin tai golfklubin. Ja kun löylyn saanti varmistettu: SINNE!

-Violetta


Olen viikon kotona tekemättä yhtään mitään.

-Kyllä se siitä


Jatkan tanssiharrastustani ja tanssitunneilla käyntiä, mutta vielä enemmän muistaen käsienpesun ja käsidesin, jota olen aina käyttänytkin tuntien alussa ja lopussa,,,

-roopetti


Alan käydä ulkona syömässä ja käyttämään linja-autoja.

-Ingae


Ensin läyn kirjastossa ja elokuvissa ja sen jälkeen lasten kanssa toisella puolella Suomea asuvien äidin ja veljen luona.

-Anne


Käyn halaamassa ja tiukasti 🤗 kaikki 7 lastenlasteni, joista vanhin on vasta 6-vuotias ja muuttanut juuri jouluksi perheineen Suomeen. Tietenkin siis omat 4 lasta ja puolisonsakin saavat omat halaukseensa. 😃

-Riitta


Aion mennä tapaamaan sukulaisia, etenkin siskontyttöä.

-timppa


Haluan nähdä ja halata koko jälkikasvuni eli lasteni perheet aivan ensimmäiseksi.

-Raikkaimmat


Ystävien kanssa oluelle terassille!

-Maamo


Käyn vanhempieni luona (jotka kuuluvat ikänsä puolesta riskiryhmään). Menen kyläilemään ystävieni luona. Kutsun vieraita. Menen elokuviin lasteni kanssa.

-Hellurei


Luulin, että vaikein juttu olisi etäisyys sukulaisiin, sisareen tai ystäviin. Vaan eipä olekaan, se on suljettu uimahalli. Tekniikka mahdollisti yhteydenpidon ihmisiin, mutta uimaan en ole päässyt. Kun rajoitteet poistuvat, niin minä menen uimaan. Ja samalla lupaan, että tulevaisuudessa en enää surkuttele kuinka vaikeaa sinne on lähteä, ettenkö jaksaisi tai onko aikaa.

-Sanna


Siinäpä vasta kysymys… Lähden ulkomaille, käyn ystävillä kylässä. Tapaamme porukalla. Mutta joku kuitenkin jarruttaa. Kaikkia noit, mutta käsijarru hidastaa.  Ehkä menen edelleen mökille ja nautin! Saatiinhan remontti miltei tehtyä rajoitusten aikana. En ole Uudeltamaalta ja mökkikin on lähellä kotia, ei eri sairaanhoitopiirissä, joten siellä on voinut ihan hyvällä omallatunnolla käydä nytkin.

Odotan lapsia ja lastenlapsia käymään

-Annikka61


Menen halaamaan lapsia ja lastenlapsiani !

-Mummo


Koronan vihdoin päätyttyä jatkan elämääni mahdollisimman täysipainoisesti. Menen katsomaan ystäviäni, varsinkin heitä, jotka ovat yksin.

On ollut aikaa pysähtyä miettimään, mikä elämässä on arvokasta, kiitos tuon muuten niin kamalan viruksen. Kun koronaepidemia/pandemia on ohi, vietämme lähes koko perheen tähän aikaan viettämättä jääneet syntymäpäivät. Puolisolla ja pojilla jopa pyöreät kymmenet.

Tämäkin aika on kuitenkin hyvää ja arvokasta jos terveenä pysyy. Se laittaa asiat tärkeysjärjestykseen. Oman runon mukaisesti:

Elämä rientää

ikkunoitteni

takana.

Se ilkkuu mennessään:

Lähde mukaan,

mitä istua kökötät

ikävissäsi

vai arkajalkako

sinusta onkin tullut?

Lähde, tule, ei

kukaan huomaa

ja mistä he tietävät

sinun kuuluvan

siihen ryhmään

joka on määrätty

kotiarestiin,

sysätty sivuun,

hyllytetty

Väittävät, että

omaksi parhaaksesi

ja

minä vain istun.

-Marjatta Nevala


Menen tapaamaan omia vanhempiani ja appivanhempiani sekä iäkästä isoäitiäni. Tämän jälkeen sovin kahvittelutreffit parhaan ystäväni kanssa. Tämän jälkeen käyn ostamassa uudet juoksukengät.

-Cinnamongirl


Toivon, että ihmiskuntana jatkamme fiksummin toimimista, luonnonvarojen ylikulutuksen hillitsemistä, luontokokemuksen parantamisesta ja alamme laajemmin harjoittaa luonnon säilymisen vaalimista. Olemme osa luontoa vaikka se oli meiltä ihmiskuntana jo unohtunut. Halaamme läheisiämme ja lakkaamme tuhoamasta kaikkea mitä rakastamme. Otamme ihmiskuntana tästä pienestä koronavaroituksesta opiksi, sillä ilmastokriisi tulee lisäämään vastaavia tilanteita ja tuhoamaan kaiken rakastamamme jos emme kollektiivisesti toimi. Nyt. Lupaan itse tehdä hyviä tekoja, harjoittaa entistä enemmän epäitsekkyyttä, liitytkö joukkoon?

-Toivo ei yksin riitä jos emme kaikki yhdessä tee hyviä tekoja


Lähden lasten luo kyläilemään. Toinen asuu piipahduksen päässä ja toisen luo mennään muutamaksi päiväksi. Ja ajan kanssa kaupoille kaikessa rauhassa viruksia pelkäämättä.

-Mummu


Lähden taidenäyttely- ja kirpparikierrokselle. Kutsun ystäviä kylään.

-Marjatta


Halin 85-vuotiasta  äitiäni joka asuu Suomessa (itse ulkomailla).

-Tytär


Oleilu ja harrastukset lastenlasten kanssa. Ihanat kahvihetket ystävien kanssa. Oman äidin tapaaminen ja halaaminen hoivakodissa. Siihen tavalliseen arkeen uppoaminen iloineen ja suruineen.

-Apa-mummi


Halaan kaikkia tuttuja. Vierailen läheisten luona ja kutsun heitä kylään. Menen syömään ravintolaan. Pelaan sisä-urheilulajeja. Jatkan töitä. Näen elämän eri tavalla kun ennen koronaa. 😊

-Itsensä löytäjä 💕


Ehdottomasti tapaan kaikkia niitä läheisiä joita en ole voinut nyt tavata. Juhlistaa sitä, että olemme kaikki kunnossa. Lapseni voi taas tavata ystäviään kasvotusten ja nähdä isovanhempiaan.

Olen oppinut tästä ajasta sen etten pidä enää mitään asiaa itsestään selvyytenä ja olen kiitollinen kaikista niistä asioista joiden poissaolon merkityksen on tajunnut vasta nyt. Kuten kirjastot, uimahallit, läheisten ja ystävien tapaaminen.

-Papillon


Vietän aikaa lastenlasten kanssa ja vien heidät tapaamaan isoisovanhempia.

-Kikke


Halaan ja suukottelen lastenlapsia! ❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️Käyn katsomassa vanhinta siskoani

-Tirlittan.


Ensimmäiseksi menen lastenlasteni luokse vuoronperään ja nautin mummana olemisesta ihan täysillä <3,

Toisena tulee lavatanssi ja siellä olevat ihanat ystäväni.

-Arja


Menen kirkkoon, saunaan, jumppaan, elokuviin, konsertteihin, teatteriin (sitten kun ne aukeavat)!!!

-Maikki


Nään mummoa ja pappaa ja serkkuja varmaan😊.

-~joku


Tapaan opiskelevat lapset, muut sukulaiset ja ystävät.

-Pia-Hanne


Menen syömään ravintolaan. Käyn kahvilassa. Pienistä asioista tulee elämän ilo.

-Kipa


Menen uimahalliin ja kirjastoon!

-Ulla


Halaan kaikkia läheisiä pitkäääääääääääään!

-Päivi


Vietän aikaa ystävieni ja perheen kanssa, käyn kuntosalilla, lähden kahvilaan istumaan ja vaan katselemaan elämän menoa ja nauttimaam siitä, että voi taas hengittää vapaasti. Nautin kun asunnon oven ulkopuolella ei enää tarvitse olla jatkuvassa valmiustilassa.

-Saska


Lähden matkalle pois Suomesta

-tiina


Menemme miehen ja siskojen kanssa ravintolaan pihville ja viinille.

-runoratsu


Istun kahvilassa ystävieni ja hyvän leivoksen kanssa, keskustellen kaikesta mahdollisesta, mutta emme koronasta.

-Anjuska


Tapaan livenä kaikki lähimmäiseni (äiti, pikkuneiti 2v ja hänen vanhempansa, ystävät) 😉

-Cindy


SAAN TEHDÄ TÖITÄ ILMAN MASKIA!
RAKASTAN ELÄMÄÄ,

mm:  Menen kirkkoon, halaan ystäviä, menen rsvintolaan syömään, konserttiin, käyn vanhusten luona.

-Uskoa huomiseen


Halaan äitiä ja isää <3

-N78


Järjestän aurinkojuhlat, koska korona liittyy alun perin mm. aurinkoon! Kutsun mukaan läheiset eli perheen ja ystävät. Koronaviruksen sekä sen aiheuttamien rajoitusten päättymistä seuraa myös helpotus ja syvä kiitollisuus, mistä voimaantuneena haluan antaa iloa, kannustusta ja rahallista tukea johonkin hyväntekeväisyyskampanjaan tai -organisaatiolle. Ken antaa, myös saa.

-Vertigo


Menen uimahalliin.

-Vesijumpan Vantaan mestari


Vierailen lapsenlasten luona, kyläilen ystävien luona ja kutsun ystäviä kylään. Menen uimahalliin ja kahville/lounaalle ystävien kanssa.

-anelma


Menen kahvilaan juomaan caffe latten ja syön croissantin ja katselen ympärilläni olevia ihmisiä ja nautin puheen sorinasta.

-Katariina


Pidetään hyvä hygienia jatkossakin, ei reissata ristiin rastiin jatkuvalla syötöllä pitkin ulkomaita, mietitään kulutustottumuksia, otetaan tämän ajan pakollisista asioista hyviä juttuja jatkoonkin mukaan. Se mitä kaipaan on jotain mukavalla porukalla yhdessä tekemistä, olkoon vaikka kivalle ulkolaavulle pikkueväiden kera menemistä, jossa ei tarvisi enää miettiä sitä, ollaanko riittävän etäällä vaan saisi istua liki :). Huolettomampaa ystävien näkemistä, lapsien ja isovanhempien yhteisiä juttuja, sitä, että voisi olla vapaammin muiden kanssa -sitä kaipaan eniten. Ja kyllä rehellisesti sanoen silti haaveilen silloin tällöin mukavasta reissustakin jonnekin kivaan paikkaan, myös ulkomaille. Mutta opitaan kokemaan pienemmätkin asiat piristyksinä arjessa, ettei vain jokin matka tai muu isompi juttu ole sitä, mitä odotetaan. Nautitaan elämästä joka päivä. Kesä, linnunlaulu, aurinko -kahvikuppi kädessä pihakeinussa…siinäkin on jo aika paljon.

-Anne


Menen tapaamaan muistisairasta äitiäni hoivakotiin ja toivon mennessäni, että hän muistaa minut vielä.

-TainaL


Menen uimahalliin uimaan

-aamu uimari


Sylini kaipaa halattavia eli lähimmät otan rutistettaviksi viipymättä sen lisäksi, että järjestän juuri tohtoriksi väitelleelle kuopuksellemme kunnon juhlat. Juhlissa voin halata vielä sisareni ja veljeni ym. sukulaiset sekä tietysti ystävät. Myös kuoroa ja kuorokavereita kaipaan kovasti, joten halattavaa on paljon lisää sitten kun. Ihmiset ovat tärkein asia elämässäni, muu on rekvisiittaa.

Terveyttä kaikille🌞❤

-MarjaHa


Odotan sitä päivää, kun saan taas tavata lapsenlapiamme, leikkiä ja leipoa heidän kanssaan. Tietenkin kaipaan kovasti sitä, että pääsen saunomaan ja uimaan taloyhtiömme altaaseen. Ennen koronavirusta kävimme mieheni kanssa tietovisassa kerran viikossa, joten varmaankin jatkamme visailua sitten, kun se on mahdollista. Odotan myös kovasti, että pääsen tapaamaan ystäviäni kasvokkain.

Toiveita tuli oikein roppakaupalla!

-Eevuska


LAVATANSSIIN 🕊

-Lissu


Menen tapaamaan hoivakodissa asuvaa muistisairasta äitiäni ja kotikaranteenissa olevaa useita perussairauksia omaavaa siskoani. Järjestämme sisarusteni ja heidän perheidensä kanssa ihanat yhteissynttärit siskoni puutarhassa. Kevääseen kun osuu useamman perheenjäsenen syntymäpäivät, ja mummo eli muistisairas äitimme haetaan tietysti mukaan.

-Mari


Elämä ei juurikaan muutu kun koronakaranteenit loppuvat. Ei ole karanteenin aikanakaan muuttunut juurikaan. Normaalisti käyn töissä ja kaupassa.

-Jossu


Ensin ajattelin olla ihan vain kotona pari päivää  mutta sen jälkeen lähdetään ulos syömään kaikkien juhlimatta jääneiden tapahtumien edestä.

-Mummi


Haluan kuolla ennen sitä.

-Mies 38v


Ostan leivokset ja menen tyttärieni perheen luon kahville tapaamaan heitä ja lastenlapsiani. Rutistan heitä niin että tuntuu. Leikin lastenlapsieni kanssa, olen ja ihmettelen. Käyn tapaamassa yli 90v tätiäni päiväkahvin merkeissä. Kunnioitan omaa aikaani ja teen kalenteriini tilaa AJALLE, HETKILLE jolloin käyn ”tankkaamassa” itseeni sitä mitä milloinkin tarvitsen. Koska omalla ”bensa-asemallani” on kaikki. Vähemmällä rahalla ja työmäärällä olen tyytyväisempi.

-Päivi


Menen katsomaan lapsenlapsiani. pitkästä aikaa. Käyn myös tervehtimässä veljeäni, joka on pyörätuolissa ja pyytää puhelimessa, että enkö jo tulisi käymään.

-Annuli


Meen kuntosalille ja vietän aikaa ystävien kanssa.

-Muumifani


Pysähdyin oikein miettimään asiaa, enkä keksinyt kuin vierailun vanhempieni luona. Lastemme isovanhemmat asuvat toisella paikkakunnalla, joten fyysisiä tapaamisia on muutoinkin harvoin, joten tämä ei paljon normaalitilanteesta poikkea.

Olen huomannut että olemme sopeutuneet vallitsevaan tilanteeseen hyvin. On asioita, joita emme voi tehdä, mutta myös asioita joita on tullut näiden tilalle. Ennen kaikkea jatkamme elämäämme kiitollisena kaikesta siitä, mitä meillä on sen sijaan että miettisin mitä meiltä on otettu pois. Kiireetön kahvikupillinen auringonpaisteessa parvekkeella kesken hektisen etätyöpäivän korvaa täysin oman rauhallisen työhuoneen sähköpöytineen. Osaamme onneksi olla onnellisia siitä mitä meillä on, asiat voisivat olla todella paljon huonomminkin.

-Onnellisuus on asennekysymys


Uuden työn aloitus ja lasteni kanssa kesälomalla meno kylpylään.

-Myy


Pidän tuparit. Olen muuttanut uuteen ihanaan kotiin ja haluan kutsua ystävät käymään. Elämän palattua normaaliksi aion myös matkustella kotimaassa ja käydä paikoissa, joissa en ole vielä käynyt. Jatkan harrastuksiani, joita on jo kova ikävä.

-Hemuli


Halaan ja vietän aikaa vanhempieni ja ystävieni kanssa

-Äiti 50 vuotta


Ajelen 550 km moikkaamaan yksin isossa omakotitalossa asustelevaa Äiti-muoriani!

-Matti


Kun koronarajoitukset päättyvät haluan nähdä toisessa maassa opiskelevan tyttäreni. Hän joko tulee Suomeen tai me menemme hänen luokseen. Muutenkin matkustelu toiveena mielessä.

-Satu


Menen kampaajalle

-Kaitsu Koo


Pidän 60-lounaan sukulaisilleni.

Pyydän ystäviä kylään.

Matkustan. No ehkä nyt pitäisi aloittaa Suomi-tournee talouden elvyttämiseksi kotimaassa.

-Koronakevään kuusikymppinen


Juoksen lastenlasten kanssa hippaa pöydän ympäri ja etsin heidän kanssaan luonnon aarteita.

-Auli


Tahdon nähdä lastenlapseni, joita on kolme, painaa heidät hellään syleilyyni, nuuhkia heidän tuoksuaan, kuulla heidän tarinoitaan yksinkertaisesti nauttia heistä koko sydämestäni.  Iloitsen samalla tietenkin, kun saan jälleen tavata ja halata kolmea lastani heidän puolisoitaan.

-Pidde55


Vietän päivää äitini ja lasteni, ja heidän perheiden kanssa. Menen torille ihmisten joukkoon kuulemaan puheensorinaa ja katselemaan iloisia ilmeitä.

-Kauan rakkaista erossa ollut


Jatkan harjoittelua kahdessa kuorossa! Konsertit tulossa.

-Marjo

– Halaan ystäviä

– Menen ravintolaan ystävien kanssa ja vaihdan kuulumisia

– Juhlin työkaverini kihlajaisia, onnittelen häntä halaten

– Käyn kirkossa

– Käyn elokuvissa

– Käyn museossa

– Käyn live-konsertissa

– Menen Fressin ryhmäliikuntatunnille

-Kirsi


Taidan pitää tämän leppoisan tahdin, enkä lähde säntäilemään kuten aikaisemmin.

-Verenpaineet kurissa


Ensimmäisenä tapaisin lasten lapset, niiden halauksia on ikävä!

-Ulla


Käyn halaamassa kaikki lapseni ja lapsenlapseni. Ja pitkään 😍

-Mummi62


Sukulaisille ruokaa ja juomaa, yhdessäoloa, haleja… Paljon!!!

-OP


Koronakauden päätyttyä on ihanaa lähteä kahvilaan tuttujen kanssa juttelemaan ja katselemaan muita ihmisiä. Jenkkiautolla ajelu harrastajien cruising-tapahtumiin . Grillibileet sukulaisille ja tutuille. Mieluisaa on myös päästä ryhmäliikuntatunneille, joissa ohjaaja määrää tahdin ja tsemppaa vielä-kerran-vielä-kerran jaksat. Ihmiset näyttävät nykyään kovin vakavilta (aiheestakin) mutta toivon, että hymy palautuu meille kaikille.

-Aniit


Menen museoon. Syömään ravintolaan. Pääsen työpaikalle. Tykkään työmatkastani.

-Kristina


Tavata ja halata omat aikuiset lapset.

Kunnon turvalliselle pitkälle lenkille, koska nyt polut on täynnä ihmisiä eikä kuljeta turvavälein.

Festareille, keikoille.

Ruokakauppaan itse valitsemaan tuotteita.

Arkisia pieniä oikeuksia, jotka nyt on ”tauolla”, mutta kyllä me selvitään tästä.<3

-Yksinäinen normistikin


Asun täällä kaukana Marmariksessa, mikä on pieni helmi kaiken keskellä ja mistä löytyy kaikkea. Nyt kuitenkin kaikki on kielletty ”kävely rannalla, pyöräily, ylimääräinen liikkuminen konsanaan. Kun korona on jotenkin selätetty, aion kävellä rannalle ja istua siellä koko päivän nauttien maisemasta ja nauttien termarista kahvia ja jotain pikkupurtavaa.

-Eikka70


Menen lomalle kotiseudulle Keski-Pohjanmaalle ja  käyn sukulaisissa. Toivon näkeväni serkkuni , sillä hän taistelee tällä hetkellä syövän kanssa.

-Suva


Varmaankin halaan kaikkia vastaantulevia ihmisiä! No ainakin omia vanhempia, isovanhempia, appivanhempia, kummeja, kumminkaimoja ja naapureita. Halaamista on ikävä.

-Anna


Meen uimahalliin ja leffaan (jos niitä vielä on )

-Manta


Menen ulos syömään, teatteriin ja tapaan ystäviäni.

-Vattu


Kun korona päättyy lähden kaupungille ’tallailemaan’ ja syömään ulos ravintolaan. Suunnittelen jo myös kotimaan matkaa. Koronan päätyttyä on oikea hetki tukea kotimaan taloutta/matkailua.

-Riittakaarina


Menen tapamaan vanhempiani ja halaan heitä pitkään. Menen joko ystäväni luokse Turkuun tai pyydän hänet meille. Käyn leffassa.

-Marketta


Jatkan niin kuin ennen 🙂

-Marika


Menen ystävieni luokse maalle ja minulle on siellä annettu oikeus leikata ruohoa.

Ah niin oleskelemaan OODI-kirjastoon.Matkustan bussilla ja nautin Helsingin toimivasta joukkoliikenteestä.Surullisen tyhjät bussipysäkit ovat taakse jäänyttä elämää.

Sitten elokuviin ja jonottamaan marketin kassalle ärsyyntymättä jonotuksesta.

Katselemaan auringon laskua meren äärelle.

Mikä parasta voin halailla rakkaita omaisia,❤️

-Tästä selvittiin


Lähen kylpylään.. Pääsiäisreissu oli jo maksettu, mutta kylpylä perui ja palautti rahat…

-Jepu


Tämän jälkeen  pääsen käymään äitini luona. Voin halata häntä. Voimme keittää kahvit ja nauttia ne äidin myrnakupeista keittiön pöydän ääressä.

Odotan sitä päivää ja sitä tunnelmaa. Äitini menetti ainoan elossa olleen sisaruksensa jo 91-vuotiaan veljensä tämän koronan aikana.

Silloin tuntui pahalta kun en voinut olla läsnä lohduttamassa.

Minä tiedän ja vielä lujemmin uskon ja toivon että äitini on siellä koronan jälkeenkin..

Tänäänkin käyn ovella ja vien hänelle ruuan.

Ja mikä ilo ja helpotus että on kännykät!

-Raija


Kunhan kiireisimmät ovat ehtineet ensin, käyn kirjastossa palauttamassa kirjat ja lainaamassa uusia. Vielä tovin odoteltuani käyn Ateneumissa.

-Introvertti


Menen tapaamaan iäkkäitä läheisiäni ja sen jälkeen kaikkia rakkaita ystäviäni.

Palaan takaisin toimistolle ihanien työkavereideni joukkoon täältä etätoimistolta.

Ja sitten joskus, kun se on mahdollista lähden taas Kreetan saarelle nauttimaan auringosta ja rennosta elämästä.

-Etätyöläinen Espoosta


Kun tämä tilanne joskus helpottuu, haluan taas halata ja suukottaa minulle tärkeitä ihmisiä. Haluan mennä ravintolaan lounaalle, ystävien kanssa illalla oluelle ja lempiartistini keikalle ja muihin tapahtumiin. Haluan ennen kaikkea nauttia liikkumisesta ja olemisesta ilman epävarmuutta ja pelkoa!

-Elena


Pidän perheelleni ruokajuhlat, kutsun aikuiset lapseni puolisoineen ja lapsineen ja iäkkäät vanhempani, me kaikki niin kaipaamme toisiamme ja sitä iloista puheenpulputusta, naurua ja yhdessäoloa. Pyydän lapsiani myös soittamaan ja laulamaan, sillä musiikki tuo meille kaikille iloa niin arkeen kuin juhlaankin.

-Sannikka


Teen samaa kuin nytkin. Olen paljon luonnossa, retkeilen ja etsin uusiakin luontokohteita välillä, ja lähikohteet pidän edelleen. Pidän kotini siistinä ja sisustan sitä välillä sisustusta vaihdellen, tuoreita kukkia pyrin pitämään pöydällä lähes aina, sekä viherkasveja. Teen itselleni ja läheisilleni ruokaa joka on terveellistä ja mahdollisimman puhdasta, sitä teen nytkin ja opettelen uusia ja terveellisiä ruokia ja juomia. Kirjoittelen päiväkirjaa ja sitä myös jatkan. Olen luopunut televisiosta jo ennen koronaa ja jatkan sitäkin vielä toistaiseksi, asiaohjelmia. luonto-ohjelmia, kiinnostavia elokuvia ja sarjoja löytyy yle areenasta. Nyt kun huomasimme, miten luonto voi koko ajan paremmin kun emme voi kuluttaa ja liikkua niin paljon, niin itse en välitä enää lentää aurinkorannoille, viimeksi olen ollut 2018. Autoilen kuitenkin ja liikun Suomessa varsinkin lomilla, voisi senkin vaihtaa juniin ja busseihin.

-Tuula Maria


Käyn vierailemassa isäni luona sairaalassa ja äitini luona hänen kotonaan.

-Minttuli


Elokuviin

Teatteriin

Kahvilaan

Kirjastoon

-Anne Jii


Kutsun ystäviä kylään. Kuinka paljon heitä ikävöin itse sekä lapset, joiden kavereiden ja sukulaisten tapaaminen on ollut niiin rajattua. Hyvää tarjottavaa ja illan istumista myöhään yöhön, asiat vaihtuu lennossa vakavasta huumoriin ja kotimatkalle saadaan vieraat saatella hymy kasvoilla,”Tämä otetaan kohta uusiksi.”

-Sosiaalinen


Lastenlasten kanssa juhlat.

-Mummux9


Yhtään mitään en ole kaivannut, vaan olen nauttinut täysillä rauhallisesta elämästä. Kerrankin ei ole velvollisuuksia joka suuntaan, vaan saan rauhassa palautua normaalista hektisestä elämästä ja keskittyä omiin asioihini. Toivon että eristys jatkuisi mahdollisimman pitkään! 🙂

-Hely


Halaan mun kaksi lastenlasta ihan lyttyyn❤️❤️

-Rituliini


Halata läheisiä ja ystäviä

-Mari


Menen ja halaan ihmisiä.

-Arja


Käydä äidin luona ja päästä halaamaan häntä <3.

Tavata ystäviä.

Käydä kahvilassa ja ravintolassa syömässä.

Päästä menemään paikan päälle töihin, ja saada sosiaalisia kontakteja.

-Minnie


Lavatansseihin on päästävä! Onneksi radiostakin tulee paljon tanssittavaa musiikkia ja voi treenata kotona ettei taito ruostu.

-Kesäillan valssi


Miksi haikailla jotain? Miksi ei vaan otettaisi oppia nykytilanteesta? Aion jatkossakin pyrkiä siihen, että kalenteri ei täyty – mitä vähemmän merkintöjä vapaa-ajalle sitä parempi. Aion jatkossakin kotoilla ja pyrin ottamaan aikaa vain olemiseen ihan joka päivä. Ei tämä korona vain vie, se pysäyttää olennaisen äärelle.

-Ritva


Tahtoisin matkustaa lasteni luo, nähdä uuden vauvan ja 5 lapsenlapsen. En päässyt ristiäisiin.

Ikävä lapsiani ♥️

-Mummi60


Olen ihmisenä kehittynyt paremmaksi ja systeemistä saan sen voiman ja apulinjaltani jotka auttaa ja kannustaa minua ❤️

-Hiuskarvan varassa


Elämä on tässä ja nyt – ei sitku. Jokainen hetki on arvokas. Eilinen jäi taakse ja huomisesta emme tiedä, joten eläkäämme jokainen päivä yhtä täydesti, yrittäkäämme ainakin.

-Tyttö Karjalasta


Lavatanssit 💃❤️; äitin luona kyläily ;liikuntatunnit

-Lautamari


Lähden siskojeni kanssa viikottaiseen kahvitapaamiseen, jossa kerromme ilot ja muut kuulumiset. Menen tyttäreni perheen luo jokasunnuntaiselle kahvihetkelle ja saan rapsutella heidän ihania koiriaan, joita kaipaan ihan hirveästi.

-Ihmisen ikävä toisen luo


Hei. Pääsen taas tanssimaan ja Lappiin! 👍😅

-Lapinhullu tanssija Taivalkoskelta


Tapaan lapsenlapsen mikäli olemme terveitä kaikki.

Kauppareissu ajan kanssa.

Meillä ei korona muuten ole hirveästi arkea muuttanut.

-Lendee


Käyn äitini luona. Menen vesijumppaan ja vesijuoksemaan.

-Lukutoukka


Meillä vietetään  monet syntymä päivät yhdellä isolla juhlalla!

-Mummu


Kaikki kodin ulkopuoliset harrastukset on nyt koronan takia jäissä joten niiden jatkumista odotan ja ystävien tapaamista odotan todella paljon. Onhan meillä puhelimet ja skypet mutta se ei ole sama asia kuin, että konkreettisesti näkee toiset ja saa halata kunnolla hyviä ystäviä.

-yksi porukasta


NAUTIN ILMAN SYYLLISYYTTÄ ELÄMÄSTÄ JA HUOMIOIN YSTÄVÄNI ILOISILLA JA KANNUSTAVILLA TEOILLA. EN TOSIN USKO KORONAA VOITETTAVAN ILMAN KEHITETTYÄ ROKOTETTA, JOTEN JAKSAMISTA KAIKILLE  MEILLE KANTASUOMALAISILLE..

-ANIX


Menen kauppakeskukseen, poikkea kahvilaan ja vain katselen ihmisiä.

-Helga


Lähden ihan ensimmäiseksi nauttimaan johonkin kahvilaan pullakahvit.

-Imppu


Järjestän lapsieni perheiden kanssa

Juhlapäivän.kaikkea puuhaa ja yhdessä oloa.

Menen myös siskoni 70+ luokse kyläilemään

-Mummi×18


Menen katsomaan palvelutalossa asuvaa, 83-vuotiasta henkisesti tosi vireää ja aktiivista ystävääni.

-Helena-ystävä


Ihan ensimmäiseksi haluan lähteä tekemään hankintoja tulevalle kesävauvallemme, mutta myös käydä syömässä anoppilassa ja ihan vain mennä ruokakauppaan kun en ole sinnekään päässyt yli kuukauteen.

-Tuleva äiti