Mikä minua ilahduttaa

Kokkia lounasravintolassa kiittävä asiakas!

-Suvi


Kaikki pienet ilot, kuten auringonpaiste, ystävän soitto ja linnunpoikasten lähtö pesästä tutkimaan maailmaa.

-ELLUMARJAANA


Aloitan itse hyvien ja meitä kaikkia hyödyttävien, tärkeiden asioiden tekemisen enkä niinkään tuijottele muiden tekemisiä ja tekemättä jättämisiä. Itsestähän pitää aloittaa ja jos jokainen ajattelisi siten, niin asiat korjaantuisivat tuota pikaa ja siitäpä saa kaupan päällisiksi iloisen mielen kun tietää tehneensä oman osuutensa.

Iloista ja mielekästä syksyä kaikille!

-Tehdään hyvää yhdessä


Kaunis syksy, sienisaalis, tyyni järvi, aamukahvi, kaunis musiikki, Urjalan Sanomat. YSTÄVÄLLISET KANSSAIHMISET!

-Risto Reipas


Saan huomenna kirsikkapensaan pieneen puutarhaani. Lisäksi voin nauttia syksyn väreitä puutarhassani. On hortensiaa, villiviini ja kauden kasveja kanervia. Yksi kanerva on siiliruukussa, koska oikeat siilit eivät enää pääse pihalleni, koska aitasin sen rusakoiden varalta. Myös pieni sypressi ilahduttaa kevään vihreällä värillään. Istutan pergeomenapuun ja kirsikkapensaan juurelle tummanpunaisia tulppaaneja. Voi sitä kukkaloistoa keväällä jos sipulit eivät mene myyrien suihin. Kokemusta on siitäkin.

-Eijaa


Tänään haravoin kullankeltaisia ja punaisia lehtiä.  Sade pysytteli poissa.

Tämä on ollut ihana, lämmin ja värikäs syksy

Tintit ja rastaat laulelivat ja joutsenet järvellä ajoivat toisiaan takaa siivet läpsyen veden pintaa hipoen. Olivat kai hippasilla.

-eilainkeri


Ilahduttaa valmistunut remontti, syksyisten lehtien rapina haravoidessa, kauniit syyssäät (tuuli ei niinkään), sadonkorjuu ja ruuanlaitto. Ilo löytyy tavallisesta arjen touhuista nyt varsinkin kun kaveritapaamisiakin on täytynyt ”harventaa”. Nyt luvan kanssa ollaan omia itsejämme!

-kun vain oivaltaa..


Kun olen lenkillä ja vastaan tulee toinen lenkkeilijä jota en tunne ja hän tervehtii.

-Krisse


Lasten itsensä yhteydenotto.

-Tutteli


Minua ilhduttaa pinet päiväkotilapset jotka menevät aamuisin pienillä potkupyörillään tai polkupyörillään päivhommiin (päivkotiin tai päivähoitoon). Iloisina seuraavat puistossa juoksevia oravia ja rusakkoja. Iloitsevat luonnon tarjomista iloista ja yllätyksistä. Polkiessani töihin näin perjantaiaamuna tulen hyväntuuliseksi ja perjantain työpäivä alkaa iloisin ilmein myös minulla. Kiitokset pienistä kulkijoista.

-Ulla Maija


Kun  pyöräilijä soittaa kelloa ja vielä tarpeeksi aikaisin, eikä juuri selän takana. Saa aina kiitokset.

Kun tuntemattomat ihmiset tervehtivät tai vastaavat tervehdykseen lenkkipolulla.

Kun lapseni soittaa ja kertoo, että oli mukava työpäivä

-Malla


Upea syysruska, kynttilät, tunnelmalliset illat, joulun odotus, ihana aamukahvi ja kahvimukit, kaunis luonto… Elämä on ihanaa!

-anniina


Kun huomaan että osasin sittenkin! Kun olen ryhtynyt johonkin ja kaiken aikaa epäillyt etten onnistuisi millään konstilla.

-Beni


Kesken suursiivouspäivän tuleva iloinen ystävän puhelu.

-ilotauko


Tuntemattoman ihmisen hymy esimerkiksi lenkkipolulla vastaan tullessa.

-Pieni ele, suuri vaikutus


Katsokaa, kuinka kaunis ruska meillä on tänä vuonna. Siitä voi yhdessä piirtää, keskustella, tehdä runoja ym. Hauskaa ruska-aikaa.

-papu


Värit, ruska, syksyisin värikkäiden sukkien kutominen, punainen joulu…

-Tuutikki


Ilahdun suuresti jos joku muistaa minua puhelinsoitolla,varsinkin näin koronan hankaloittaessa elämää. Yksin asuvana kaipaa mukavia ja ilahduttavia muistamisia. Hyvää syksyä ja tsemppiä kaikille!

-Seija


Lastenlasten, pienten sellaisten kivat jutut. Esim. se, että tekisikkö mummi sitä samaa punasta kiisseliä kun viimeks. Tai se että lapsi ilahtuu pienestä jutusta, kun ompelen vaikka nukelle mekon. Se lapsen ilo, se tarttuu minuunkin. Se on aitoa, sen hyvän mielen saa itse niin pienestä, kun päivän kuuntelee 3v ikäistä pikku-emäntää. Lasten jutut on parhaita, kun on iloa, se on 100%, mutta kun itkettää, niin lohdutusta on saatava. Lapset on hyvä esimerkki meille!

-Mummi 62


Kaikki pienet asiat arjessa. Ihan parasta tällä viikolla on ollut se, että kun menin paikalliselle päiväkodille asialle, niin ovelta tuli ensimmäinen taapero kädet ojossa vastaan riemunkiljahduksin, mummo  tuli. Heti viskasi seuraava lelut ja riemu oli valtava, miunni mummo tuli. Lelulaatikolta nousi  kolmas ja kiipesi helmoihin nauraen, mummooo. Ja he kaikki kolme olivat tosiaankin serkuksina lapsenlapsiani. Siinä satukirjaa tutkiessani ujompi vieras lapsi toi leluaan nähtäväksi, mummo kato. Arveli varmaann et ton nimi täytyy olla mummo kun kaikki kaverit niin huutaa. Kyllä minä todellakin olen onnellisin kaikista 11 lapsenlapsestani. Iloa riittäää.

-Pirkko-mummo


So what!  Se on heidän ongelmansa, vaan ei minun.

-viiriäinen


Pienet huomionosoitukset. Kiittäminen, hymy, kissanpentujen touhut. Valmis ateria. Perjantaipulla. Auringon valo. Lahjaksi saatu elämä. Se että aamulla pääsee nousemaan sängystä. Syksyn värit. Villasukat. Koiran uskollinen ystävyys. Sirkusaakkoset.

-Ilahdutettu


Varisevat lehdet.

-Vuodenaikaihminen


Linnut! Talomme räystäiden alla pesivät tervapääskyt. Niiden seuraamisesta on iloa koko kesän. Välillä ikkunalaudalta kuuluu kummaa koputusta. Talitintit ne siellä availevat pihlajanmarjoja. Kotiin tullessa pensasaidassa on kuhinaa. Varpusilla on meno päällä. Ja näitä riittää: varikset, harakat, naakat, pulut, lokit, joutsenet, tiirat… Elämä olisi tosi tylsää ilman näitä dinosaurusten jälkeläisiä.

-Johanna


Minua ilahduttaa kauniit syysaamut ja lehtien upea väriloisto 🙂

-Neppis23


Tänään ilahduttaa kaksi asiaa.

Pidin just infon työpaikkani aamukahvilla, ja kukaan ei suoraan ryhtynyt kritisoimaan kokeilua, josta puhuin tai ihmisiä, jotka sen tekevät. Tietenkin nyt voi kuhina käydä huoneissa, mutta se ei ole minun ongelmani. Siis homma hoidettu ja ihan positiivisessa hengessä.

Ja toinen hyvä juttu, että en osannut vastata yhteenkään Aamupähkinän kyssäriin oikein tänään. Siis opittavaa on aina ja kaikkialla. Mielestäni joka päivä pitää oppia jotain uutta!

-Pohojammaalta tuuloo


Hei!

Minä herään iloisena uuteen aamuun kun koirani tervehtii minua häntää heiluttaen ja rapsutusta vaatien.

Minut tekee myös onnelliseksi se, kun kävelyllä vastaan tuleva vakavan oloinen henkilö vastaa hymyyni omalla hymyllään.

-Ilonpisaroita


Hyväntahtoisuus, yllättävä pyyteetön auttaminen.

-Merja


Ihanat pienet tarhalapset kulkemassa käsikkäin retkelle. Suojatien ylittävät lapset, jotka heilauttavat kättä kiittäen. Lintu, joka kuuntelee maassa, mistä löytäisi madon. Kahden oravan leikittely puunrunkoa ylös alas. Lapsen nauru. Pieni lapsen käsi, joka hamuaa omaa kättäsi. Vanhuspariskunnan katseet toisilleen, sanattomat kauniit viestit. Pehmoiset lakanat ja hyvät pitkät unet. Kesäaamun kasteinen raikkaus. Juhannusvihdan tuoksu ja raikas järvivesi. Metsän hiljaisuus ja kauneus.

-Tuulia


Se ilahduttaa, jos tulen nähdyksi ja kuulluksi koronasuojasta huolimatta.

-Anneli


Etätyöt ovat mahdollistaneet joka-aamuiset kävelylenkit. Niillä saa päivän mukavasti käyntiin. Niinä harvoina kertoina, kun käy toimistolla, niin kollegoiden hymy ja kuulumisten vaihtelut piristävät mieltä. Jokaisesta yhdessäolohetkestä otetaan kaikki irti.

-Sanna


Työkaverit, ystävät, oma aviomies, oma koti, perhe, hyvät lähikaupan asiakaspalvelijat, se että saan aamulla lähteä töihin, koiranpennut ja hyvä ruoka. Tässä vain osa minua ilahduttavista asioista!

-Linda M.


Aurinkoinen aamu, keltaiset koivut pihallani.

-PauliS


Mikään ei ole ikuista!

-Anja Kurki.     nimim. Suhteellisuua teoriaa


Vuoden ikäiset lapsenlapseni, työpaikasta jossa olen ollut jo 35 v ja edelleen pidän työstäni.

-Tanja


Vastaantulijan hymy tai tutun tervehdys ilahduttaa aina. Lähiympäristössä ilahduttaa, kun kaupunki on jättänyt asuinalueiden väliin luonnontilaisia alueita virkistyskäyttöön.

-Hymyillään kun kohdataan!


Minua ilahduttaa se, että asiat hoituu. esim. töissä kerätään pahvit joko rullakkoon tai laatikkoon ja viedään joka toinen viikko lastauslaiturille. Ilman erillistä sopimusta tai mitään yhteydenottoja joku käy pahvit hakemassa perjantaiaamuna ennen kuin saavumme töihin. Eli ilahdun joka toinen perjantaiaamu ja näin on tapahtunut jo monta vuotta.

Samoin, jos laitteet tai vastaavat toimivat niin kuin pitää.

-Veera


Ihmisten hymy ja ystävälliset sanat.

-Annu


…asun kirkonkylässä, paistan ruisleipää (tai jotain muuta) ja osan taikinasta teen pikkupyöreitä leipiä. Kun vien yksinäiselle papalle yllärinä lämpimäisen …hänen ilosta ja mieluisasta yllätyksestä loistavat silmänsä ja lämmin hymy, kun hän saa lämpimän ja tuoreen leivän käteensä antaa miule sen miun rehellisen ilontunteen.

Eli lyhykäisyydessään, kun voin ilahduttaa toisia saan itselleni iloa, joka kantaa ja kantaa… koska siihen hetkeen voi aina mielessään palata.

-Viola


Minua ilahduttavat arjen pienet huomaavaisuudet: toisen ihmisen hymy ja lempeä katse, ystävällinen viesti, huomaavaisuus liikenteessä… lapsen luottavainen ja aurinkoinen hymy!

-Aurinkopäivä


Minua ilahduttaa kun toinen vilpittömästi kehuu minua jostain, ihan vaikka pienestäkin asiasta. Samoin ilahduttaa se, kun näen toisen ilahtuvan siitä, että minä kehun häntä:).

-Mervi


Kauniit ruskan värit luonnossa.

-marja


Saunan pehmoiset löylyt syys-puutarha hommien jälkeen.

-Minna


Hymyilevät, katsekontaktin ottavat ihmiset. Auttaminen automaattisesti ilman pakkoa. Spontaanisti suusta tulevat ”kiitos” ja ”anteeksi”.

-Saija


Minua on ilahduttanut tänä syksynä tämä upea ruska. Olen ollut aivan huumaantunut siitä. Syksyiset, kuulaat ilmat. Huonolla säällä voin käpertyä sisälle lämpimään, sytyttää kynttilöitä, tehdä mitä vaan.

-Leena


Minua ilahduttaa minun uusi asuinpaikka Tähtitorninmäen puiston vieressää. Minua ilahduttaa myös uusi asunto mikä on niin pieni, että just yhdelle sopiva. Minua ilahduttaa, että töissä on mukavan kiirettä. Lämmin syksy. Rakastuminen. Kun olen sisäisen taistelun jälkeen kärttyisyyden sijasta pystynyt olemaan/vastaamaan miellyttävästi toiselle ihmiselle (vaikka suututti). Aurinko. Ystävät.

Minua ilahduttaa, että töistä lähti ”pahan ilman lintu”, enää minua ei pelota. Ilahduttaa, että olen terve ja kaunis. Ilahduttaa aina kun voin olla avuksi tai iloksi.

-Adelaide


Oma perhe, lapseni ja lapset yleensä, ystävät, luonnossa ja kotona oleminen, kauniit värit ja yllättävät väriyhdistelmät, kaikki vuodenajat ja niiden vaihtuminen, erilaiset säätilat, upeat pilvet, optimismi, huumori, eritoten tilannehuumori, uuden oppiminen, itsensä haastaminen, rajojen rikkominen, suvaitsevaisuus, toisten huomioon ottaminen, yllättävästi saatu apu, ystävällisyys, sujuvasanaisuus, omin käsin tekeminen, oman työn tuloksen näkeminen, käsityötaidot, persoonnallisuus, rohkeus olla oma itsensä, takkatulen tuijotus, riippumatossa löhöäminen, varpaiden liotus laiturilla tai rantakivellä sekä oman vanhan kissan rapsutus ja kehräys.

-Sologato


Yhdessä hyvän tekeminen  ja auttaminen.

-Hellu


Jään eläkkeelle parin kuukauden päästä ja eilen selvisi kuka tulee jatkamaan töitäni. Helpotti kun pääsi epätietoisuudesta ja onko joku jota pystyy opastamaan edes muutaman viikon ajan.

-Leko


Ehdottomasti eniten minua ilahduttaa perheeni, johon kuuluu puoliskoni ja kotoa muuttaneet viisi aikuista lasta sekä kolme ihanaa lastenlasta. Heidän olemassaolonsa on suurinta mitä elämässä olen saanut aikaiseksi! Olen heistä kiitollinen joka päivä.

-Mummuee


Minua ilahduttaa niin leveä hymy, että se näkyy maskinkin takaa; silmistä, silmäkulmista, kulmakarvoista.

-Mia Lamberg


Etätyöpäivinä olohuoneen ikkunasta katsoessa suurta iloa tuo se, että saa katsella ulkona vaihtuvia värejä, taivasta, lintuja ja jos on oikein onnekas pihan ohi katua pitkin kulkevan jonon tarhalapsia hoitajineen. Etätyö on puuduttavaa ja välillä yksinäistä, mutta antaa aivan eri tavalla mahdollisuuden katsoa ympäröivää luontoa kuin toimistohuoneen ikkunasta avautuva maisema teollisuushallin sisäpihalle. Tarhalapset huomioliiveissään saavat joka kerta hymyn huulille ja joskus myös ilon kyyneleen silmään – ei siitä kauan ole, kun minullakin oli tuollainen pieni ihana hössötin!

-Lukiolaiset etätyöäiti


Lastenlapset

-Paulamummi


Lataan itselleni hyvää mieltä eläinvideoista. Ihan selvä stressin poistaja. Seuraan facessa muutamia tällaisia ihan vakituisesti. Etenkin aamulla on kiva antaa itselleen pötköttekyaikaa ja samalla katsella esim. eläinvauvoja. Tulee hyvä mieli ja kiva fiilis päivään.

-Hellu


Lapset ja lapsenlapset. Ystävät. Auringonnousut ja – laskut. Ystävällisyys. Toisen arvostaminen ja huomioiminen. Satunnaiset hyvän teot. Perusasiat ovat hyvin. Toivon sytyttäminen. Rohkaisu … Ja lukuisa joukko muita asioita

-Eva


Lenkkeily luonnossa.

-Ukkosaukko


Minua ilahduttaa eniten minun lapsenlapsen puhelinsoitto, kun 6-vuotias kertoo, mitä hän on tänään oppinut. Sekä se viestinnän ihanuus, kun voi älypuhelimella lähettää videoita; Siis lauluesityksiä, tai kertoa salaisella äänitteellä, miten rakas on <3

-mummi kaukaa


Hei, ilon aiheita on perhe, koira ja sijaisuuspäivät tutussa työyhteisössä. Ilahdun luonnon ihmeistä kun orava tulee pihapiiriin. Muuttolintujen kokoontuminen. Kaupan maistiais- tai kampanjapäivät. Kaupan kassa. Joskus jopa postilaatikkoon laitettu mainoslehti jossa hyvät tarjoukset. Kiitos utelusta.

-Ninnu


Lapsenlapsensa voimaannuttaa ja saa minut iloiseksi. Sydämeni tanssii leikkiessäni hänen kanssaan.

-Härkä-65


Istuu  ja oottaa koska Lohi nappaa.

-Kala hullu.


Minua eniten ilahduttaa kiireettömyys, se tunne, kun voi vain olla ja nauttia. Joskus se herättää myös kysymyksen: miten voisinkaan sitä toiselle ihmiselle tarjota?

-Helinä


Uusi päällyste tiessä, poutapäivä, saunominen, perhe, lemmikin pyyteetön hyväksyntä. Hyvä asiakaspalvelu, hyvin hoidettu jätepiste. Ystävien yhteydenpito. Terve olotila.. Meillä yllinkyllin vettä, puhdasta luontoa. Katto pään päällä. Vaatteet. Ravintoa jopa herkkuja. Itsenäinen kotimaa. Rauha, ei sotatila. Paljon on aihetta kiitokseen ja moni asia hyvin.

-saara-vieno


Työpaikan yhteiset kahvitauot. Nauru raikaa ja tauon jälkeen voi taas hyvällä mielellä jatkaa työntekoa  🙂

-IhanParasTyöyhteisö


Lapset ja lastenlapset

-Taina


Eniten ilahduttaa tällä hetkellä, että otimme elämässämme uuden suunnan pois pk-seudulta ja muutimme maaseudulle 1,5 vuotta sitten. Joka aamu olemme sanoneet ”eikö se ollutkin hyvä ratkaisu!”, emme ole katuneet sekuntiakaan. Varsinkin kun nyt on tämä korona-ahdistus. Täällä on tilaa.

-Kyllä maalla on mukavaa


Ystävällinen palvelu esim. kaupassa..

-Ellu