Naisena olemisen parhautta

Onko se pikkusormen voima, äitiys, tavaton muuntautumiskyky noidasta pyhimykseksi, kun saa sonnustautua korkokenkiin ja minihameeseen, vai onko naisena olemisessa parasta sittenkin se, että saa miesten päät kääntymään?

Naistenpäivän kunniaksi julkaisemme uudelleen 15 vuotta sitten tekemämme utelun vastaukset, joihin vuodet eivät ole muutosta tuoneet.


Naisena olemisessa on parasta, kun löytää oman itsensä. Löysin Hänet = itseni leskeydyttyäni… Kadotin Hänet…. Löytäessäni uuden rakkauden.

Ritva


Äidiksi tuleminen ja äitinä oleminen. Se on ehdottomasti parasta naisena olemisessa, mutta myös vaikeinta, vaativinta ja haastavinta.
Leena

 

Tänä päivänä, kun naiset käyvät töissä ja miehet ovat työttömiä (useasti), on nautinto tulla töistä kotiin, jossa ruoka on valmista ja mies hellällä halauksella ja suukolla ottaa vaimonsa vastaan. Asioissa ollaan tasavertaisia, ei ole sinun tai minun töitäni, vaan meidän työt, jotka se osapuoli tekee joka ne parhaiten ehtii, osaa ja jaksaa. Eli olla miehelleen rakastava ja rakastettu kumppani.

Marita


Saa omalta ihanalta aviopuolisolta mukavia kannustuksia elämän eri tilanteissa ja lohdutusta, kun on mokannut. Nainen saa olla oma itsensä ja voi olla heikko. Toisaalta äitinä ja rakkaan tukijana saa olla vahva ja tuntea olevansa tärkeä ihminen.

Eija


Naisilla on oikeus muuttaa mieltään sen kummemmin selittämättä=)

Sari


Naisena olemisessa on parasta se, että voi aina näyttää tunteensa suoraan eikä kukaan katso kieroon – sillä naisillahan tunnetusti tunteet vaihtelee ja hormoonit hyrrää.  Naisena olemisessa on parasta se, että voi synnyttää lapsen ja hoivata sitä.  Naisena olemisessa on parasta se, että voi olla miehen rinnalla se heikompi lenkki, eikä kuitenkaan joudu pois pelistä.
Leena


Miesten ihailevat katseet…

Kaisa


No jos ei kauneus riitä – on vielä varalla polla eli järki. Intuitiivisuus – on naisen forte. Voi mennä pieleen, mutta hän toimii eikä mieti ja jää jämsän äijäksi..  Tulevan polven keinoemo – eli on toisen sukupuolen kadehtima äiti. Kyky yltää samaan työpanokseen kuin mies ’and then some ’ – koska äitirooli roikkuu hameen helmassa monilla pitäis kai lopettaa kehuskelu ettei pudota syvään suohon.
moin – perjantaina breikilla 3.07.03 Minneapolis

Lila


Voi synnyttää lapsia. Pukeutua seksikkäästi, meikata ja ihanaa kun miehet juoksee perässä. Käyttää naisellista viehätysvoimaa ja kietoa miehet pikkusormensa ympärille. Äidinrakkaus lapsiin.

Tuulikki


Naisena olemisessa on parasta se, että on nainen!

Leila


Pikkusormen voima…

Minna


Naiset saa tehdä virheitä ilman, että menettää kasvonsa. Nainen saa osoittaa tunteensa ilman, että kukaan pitää kummallisena. Nainen voi parantaa ulkonäköään meikillä ilman, että kukaan epäilee hänen seksuaalista suuntautumistaan. Nainen saa paljon anteeksi olemalla…nainen!

Katja


”Mies on perheen pää, jota nainen kääntelee.” Tietysti se takapiruna oleminen, sillä menestyvän miehen takana on aina nainen.

Sirpa


Herkkyys kuulla ja nähdä enemmän, kuin fyysisten aistien avulla on mahdollista – toki se taito voi olla miehilläkin. kyky käyttää hyväksi järkeä, tunnetta ja fyysisyyttä toista ihmistä lähestyttäessä ja luottamusta rakennettaessa. Mahdollisuus tuoda iloa ja lämpöä ja rakkautta erityisesti miesten ja lasten maailmaan.

Pirjo


Omalla kohdallani olla ÄITI ja MUMMU

Anna-Liisa


Lasten synnyttäminen, elämän ihmeen toteen käyminen.

Tuula


Äitinä ja rakastettuna oleminen. Saada naisena ja äitinä rakkautta, kunnioitusta sekä huolenpitoa. Ilo huolehtia, rakastaa ja kunnioittaa lähimmäisiään.

Pirkko


Naisena olemisessa on hyvää se, että välillä (halutessaan :)) voi olla heikko olematta sitä todellisuudessa ja antaa miehelleen se miehen osa. Naisena on mukava saada kehuja naisellisuudestaan. Mutta kaikkein parasta kuitenkin se hetki kun on kuullut lapsensa ensi itkun.

Marita


Joskus suklaa todellakin ratkaisee kaikki ongelmat.

Arja


Tavattoman suuri muuntautumiskyky: noidasta pyhimykseen. Kuka mitenkín haluaa…

Irma


Se, että nainen on nainen koko elämänsä, mutta mies on mies vain niin kauan kuin jaksaa. En haluaisi olla mies mistään hinnasta:-) .. ja naisilla on naistenpäivä!

Maria


Miehet.

Merja


Parasta naisena olemisessa on äitiys, se, että kasvaa yhdessä heidän kanssaan, myös henkisesti, sillä lapset ovat parhaita kasvattajia. Parasta naisena olemisessa on femiinisyys, emme tarvitse miesten ”kovuutta”, pehmeyskin riittää tänä päivänä kaikilla elämän osa-alueilla. Olen kiitollinen voidessani olla nainen.

Marianne


Voi huoletta heittäytyä avuttomaksi ja apua tulee!

Elvi


Naisena olemisena parhainta on se, että on erilainen kuin mies.

Paula


Yleisesti tiedetty ”tosiasia” on, että mies on ”putkiaivo”. Mielekkäämpää ja haasteellisempaa on omistaa naisen ”kukkakaaliaivot”

Annikki


Äitiys

Kaija


Kun on syntynyt tytöksi ja kehittynyt naiseksi ei muusta tiedäkään!! Naisena olemisessa on parasta kun tietää että omistaa aivot jotka toimivat niin että voi tehdä monta asiaa yhtäaikaa. Siksihän sitä voi suunnitella ja tehdä erilaisia ratkaisuja päivän aikana. (varmaan mieskin voi) Parasta on myös se että voi olla omalle miehelleen vaimo, lapsilleen äiti, lastenlapsille mummo ja kellahtaa joka ilta ukin viereen nukkumaan.

Raakel


On ihanaa olla ÄITI!

Anne


Upea mahdollisuus monipuoliseen ja täyteen elämään – uuden elämän synnyttäminen ja kuitenkin kaikki avoinna myös työelämässä. Myös ihana mahdollisuus olla ”hömppä”, jos joskus siltä tuntuu – se menee vain piikkiin ”naiset”! Olen erityisen ylpeä siitä, että olen nimenomaan suomalainen nainen, me tunnumme olevan kansainvälisessä vertailussa erittäin reippaita, energisiä ja itsenäisiä!

Sonja


Äitiys on ollut minun elämässäni parasta, ja on edelleenkin, lapset ovat jo 19 v. ja 17 v. Välimme ovat lämpimät. Äitiyden myötä myös suhde omaan äitiin sai uusia hienoja vivahteita.
Äippä


Uskoisin että parasta on, kun saa kokea äitiyden

Päivi


Vaikuttavin asia elämässäni on ollut synnyttäminen. Suuren tuskan keskeltä syntyy uusi kauan ja jo kärsimättömästikin odotettu elämä – pieni, mutta niin ihmeellinen ihminen, jossa ovat kaikki pikkuriikkisetkin osaset valmiina toimintaan. Lapsen syntymisen hetkellä unohtuu kaikki vähän aikaa aikaisemmin koettu kipu ja tuska, minun silmäni täyttyivät onnen kyyneleistä molemmilla kerroilla. Ikävää, että miehillä ei ole mahdollisuutta samaan kokemukseen, eikä kyllä valitettavasti kaikilla naisillakaan.

Terhi


Kyky tuottaa maailmaan uusia ihmisiä. Myötäsyntyinen empaattisuus ja kyky katsoa asioita toisen ihmisen näkökulmasta. Se, että virheen tai mokan tehtyään voi aina vedota siihen seikkaan, että: ”Minähän olen vain nainen enkä voi näitä asioita ymmärtää”….

Hannele


Naisena saan meikata ikääntymisen, huolten ja väsymyksen merkit piiloon, leikkauttaa hiukseni uuteen uskoon, jumpata energiaa ruumiiseeni ja säteillä ajatonta iloa ympäristööni. Kun katson peiliin, on pakko uskoa se, mitä näen; tuo nainen voi hyvin.

Jaana


Äitiys, olla äiti lapselle. Olla miehelle kodinhengetär, nainen ja äiti.

Tiina


Aina halutessa saa ja voi heittäytyä avuttomaksi.

Raili


Hyviä puolia on paljon! Äitiys on huippu, vaikka uskon, että lapsetonkin voi elää tyytyväisenä, jos se on oma valinta. Naisen logiikka on hykerryttävä juttu, sitä ei miehet ymmärrä. Naisenergia ja tyttöjen välinen ystävyys – nehän on elämän suola ja sokeri! Joskus ajattelee, että miehenä ois helpompaa, mutta enpä vaihtais sittenkään! Me naisethan elämmekin kauemmin, ainakin keskimäärin ja tilastollisesti. Mukavahan se mieskin on olla olemassa – näin naisen näkövinkkelistä katsellen….;) saa vähän flirttailla ja tälläytyä sen tähden. Sille saa nalkuttaa ja mököttää, sitä voi naisena silittää ja passata. Olla sille ystävä, muusa, rakastaja, äidin korvike tai mitä se nyt milloinkin kaipaa!

Eeva-Liisa


Saa olla erilainen miesten maailmassa.

Marjut


Järki ja tunteet.
Asu


Saa olla naisellinen nainen – sen rakkaan miehen vastapari!

Johanna


Minulle parasta naiseudessa on elämän kauneuden ja herkkyyden ja haavoittuvuuden ymmärtäminen, ne antavat kyvyn rakastaa ja hoitaa itseä ja muita ja siten edistää elämää.

Anna


Kun tuntee uuden elämän ensimmäiset hennot potkut jossakin navan tuntumassa.

Virpi


Naisena olemisen sietämätön ”keveys”.

Leena


Miehenä ja naisena olemisen ero ja se ero eläköön!! Erilaisuus tekee naisesta naisen .

Riitta


Nainen on paljon sosiaalisempi ja tunteikkaampi, välillä itketään ja välillä nauretaan. Ystävät ovat naiselle kaikki kaikessa. Naisena saan nauttia silloin tällöin miehisestä huomiosta joka piristää päivää ja nostaa itsetuntoa.

LT


Se, kun saa aamulla herätä miehen vieressä.

Sirpa


Se että saa olla nainen!

Johanna


Mahdollisuus soveltaa naisen logiikkaa!

Aija


Parasta naisena olemisessa on monipuolisuus ja vaihtelun mahdollisuudet.

Seija


Parasta on se, että naisena oleminen tuntuu aina vain paremmalta, vuosi vuodelta. Ryppyjä tulee ja hiukset harmaantuu, vaan elämä maistuu paremmalta ja seksikkyyskin lisääntyy, ainakin vielä. Ne rypyt on naurunryppyjä ja harmaat voi värjäämällä peittää. Kyyneleitäkin vuodatan rakkaitteni tähden ja huolehtiminen on osa persoonaani. Äitiys antaa eniten ja vaimona olo ei jää huonoksi kakkoseksi. Olen perheeni rakkauden lähde, mieheni työnohjaaja, stressiterapeutti ja ystävieni ainainen tuki ja auttaja, annan ja saan.

Anne-Maria


Saa käyttää tippaleipä-aivoja!

Kati


Naisena olemisen paras puoli on se, että voi huoletta hemmotella itseään täydellisellä puhdistus-operaatiolla, johon kuuluu kasvonaamiot, kunnon kylpy/peseytyminen jne. Ja se saa viedä aikaa. Palkintona on täydellisen puhdas ja rentoutunut olo. Sitten voi joko pukeutua kevyesti ja viettää itsensä hemmotteluillan pesunraikkaana tai sitten voi laittaa hiuksensa kauniisti, meikata ja pukeutua niin, että tuntee itsensä naiselliseksi. Kun itse nauttii, toisetkin nauttivat seurasta. Tämä on naisena olemisessa parasta, sillä jos mies tekisi näin ja hänet yllätettäisiin, häntä luultaisiin todennäköisesti jotenkin vinksahtaneeksi!

Sanna


Naisena olemisessa on parasta naisena olemisen luova voima; Mahdollisuus luoda uutta elämää, kantaa sitä sisällään, synnyttää se, ruokkia sitä rinnoillaan, tuudittaa sylissään, hyväillä sitä uuteen aamuun, nauraa yhdessä sen kanssa, itkeä kun siihen sattuu, olla onnellinen sen onnesta. Mahdollisuus kylvää onnistumisen siemeniä ympärilleen ja lasten ympärille. Tieto, että minäkin saan olla heikko ja turvautua vahvaan olkapäähän. Tunteet , jotka tekevät elämisestä aistittavampaa. Hormonit, mitkä takaavat elämän jatkumisen ja luomistyön etenemisen uusissa sukupolvissa. Mahdollisuus luoda ympärille rauhaa sodan sijasta. Mahdollisuus hoivata ja rakentaa, tuhoamisen ja satuttamisen sijasta.

Minna-Maija


Lapsen odotus ja imetys. On uskomaton tunne kun lapsi kasvaa ja liikkuu mahassa. Imetyksessä tuntee läheisyyden ja suuren rakkauden lapseen.

Tuija


Naisena olemisessa on parasta kokonaisvaltainen ajattelutapa ja – suhtautuminen elämään.

Hannele


Ehdottomasti se, kun saa sonnustautua korkokenkiin ja minihameeseen ja meikata. Säälittää miesraukat, kun eivät voi edes ripsiväriä laittaa – niin ja hajuvesi…..

Paula


Nainen osaa hyödyntää sekä järkeä, että tunnetta joko yhdessä tai erikseen aina tilanteen mukaan.

Leila


Ensimmäiseksi mieleeni tulee, että nainen voi olla äiti, ja äitinä oleminen on kokemukseni mukaan pohjimmaltaan ihanaa. Kun mietin kysymystä hiukan laajemmin, mieleen tuli, että ainakin suomalainen nainen voi miestä helpommin tehdä valintoja. Nainen voi yhtä hyvin harrastaa balettia, autourheilua, rivitanssia, tilkkutöitä tai jääkiekkoa ilman, että joutuu heti ikävästi leimatuksi tai että joutuisi jotenkin todistelemaan valintojaan. Toki mieskin voi harrastaa vaikka kaikkia mainitsemiani, mutta ei joutumatta puolustelemaan ainakin joillekin. Nainen saa mielestäni helpommin myös valita (jos muuten vain voi), tekeekö uraa, omistautuuko kotiympyröille vai yhdistää molemmat. Nainen saa olla pehmo tai hillitty, saa pelätä hiiriä ja ötököitä tai pitää niitä lemmikkeinä. Ah, tämä ihana vapaus!

Tiina


Äitinä oleminen. Raskauden kokeminen. Äidilliset tunteet. Lupa olla hölmömpi kuin mitä onkaan ja osata käyttää tätä sopivassa kohtaa hyväksi – tietenkin toista loukkaamatta tai vahingoittamatta. Saada rakastaa aviomiestään. Seksuaalisuus.

Kati


”Típpaleipäaivoilla” on idearikkaampaa ajatella ja elää elämää kuin ”putkiaivoilla”

Tuija


Mies. Lapset ja puutarha

Elli


Äitiys

Pirkko


Saa olla oma itsensä, ei tarvitse näytellä muille kovaa kaikesta tietävää ihme oliota. Voi näyttää tunteensa avoimesti, eikä kukaan ihmettele. Kaikkein paras asia on tietysti äiteys, kenelle se on onni on suotu!

Päivi


Naisena olemissa on parasta se, että voi olla samalla vahva ja heikko. Voi toimia kuin mies, ajatella kuin nainen ja aina saa hyviä neuvoja.

Pirkko


Äitiys, lapset, korkokengät, naiselliset muodot. Shoppailu, kiharat, hajuvesi, koko paukkaus, nainen kauneimmillaan saunan jälkeen.

Marja


Naisten välinen ystävyys!

Minna


No se että vastakkaisessa sukupuolessa on miehiä, tietenki!

Tiina


Parasta on kun on monta roolia: mm. elämänantajana, synnyttäjänä, äitinä, vaimona, rakastajana, välittäjänä, huolehtijana ja elämänkansalaisena yhtenä kaikkien muiden joukossa.

Vuokko


Elämän rikkaus. Parasta on se, että elämän eri vaiheissa naisen eri roolit vaihtelevat ja se antaa mahdollisuuden kasvaa ihmisenä.

Arja


Oikeus muuttaa mielipidettä ja väriä voi käyttää hyväkseen eli blondina voi aina selitellä.

Eija


Naisen vaisto, johon oppii luottamaan paremmin keski-iässä.

Merja


Miesten maailmassa on paljon helpompi olla naisena, siis työpaikalla, miesvaltaisella alalla. Miehet ovat työpaikassa reiluja ja rentoja, naiset taas kateellisia toisilleen.

Johanna


Naisena olemisen syvintä olemusta on vaikea määritellä. Naisena oleminen on itsensä hahmottamista naisena, kehonsa tuntemista, sen hyväksymistä ja siitä nauttimista. Yhteiskunnallisesti naisena on juuri tänään parempi olla kuin koskaan aikaisemmin, vaikka ei täydellinen tasa-arvo sukupuolten välillä koskaan ehkä toteudukaan. Naisena olemisessa hienoa on kyky ymmärtää asioita laajasti, mutta silti koskaan kadottamatta kykyä ymmärtää myös ihmistä ja ihmisyyteen liittyviä tunteita. Olen iloinen, että olen nainen, koska näin saan ymmärtää tästä maailmasta sellaisia asioita, jotka miehiltä jäävät käsittämättä. Lisäksi naisena olemisessa on hienoa naiseutensa jakaminen miehen kanssa. Eikä sovi unohtaa, että ellei olisi miehiä, ei olisi naisiakaan!

Laura


Naisena olemisessa on parasta se, että saa avoimesti näyttää tunteensa, tunnelmansa ja toteuttaa päähänpistonsa – tulematta heti leimatuksi täysin kaheliksi.

Ellen


Äitiys

Irmeli


Naisena olemisessa on ehdottomasti parasta lasten synnyttäminen ja se, että lopulta pääsee maailman parhaaseen virkaan eli MUMMUKSI!

Eira


Parasta on olla Nainen, monenlainen. Sievistelevä mutta tarpeen vaatiessa reipasotteinen ”hyvä jätkä”. Naisena on myös ”lupa” näyttää tunteensa spontaanimmin. Myös äitiyden mukanaan tuoma naiseus korostaa naisena olemista. Olen sitä mieltä, että naisen kokonaispehmeys (myös tunnepuolella havaittu empaattisuus) tekee sen, että naiset ovat välttämätön luonnonvara eivätkä omassa topakkuudessaan lainkaan katoava sellainen. On ihanaa olla Nainen!
Monessa mukana, 45 v


Saan olla hellä ja empaattinen ja kova tarpeen vaatiessa, jopa julkisestikin. Voin kulkea haalareissa tai mekossa, miltä tuntuu, tarpeen vaatiessa. Eikä haittaa vaikken heti osukaan parkkiruutuun, ratissahan on nainen. Naisena oleminen on pelkkää plussaa – paitsi ne päivät kuukaudessa… mutta se on muusta pieni hinta.

oppia ikä kaikki


Naisena olemisessa on parasta se, että saa olla ÄITI.

Satu


Naisena olemisessa parasta on se, ettei tarvitse olla mies -:). Vaikka aina rutisen ja valitan naisena olemisesta ja esim. ”perinteisten naisten töiden” kaatumisesta omaan niskaan vielä työn ja opiskelun lisäksi, en kuitenkaan mistään hinnasta haluaisi olla mies! Valitettavasti miehen putkiaivoista kun puuttuu kokonaan lokero toisten ihmisten huomioon ottamiselle ja empatialle. Tai kyky muuten vain syvällisempään pohdintaan vaatii ainakin reilun, perisuomalaisen, humalatilan ja siihen sopivaa seuraa. Toista se on meillä naisilla, jotka voimme parantaa maailmaa ihan näin selvinkin päin..  Oikeasti, totta puhuen naisena olossa parasta on sittenkin varmaan äitiys. Se, että voi omissa lapsissaan nähdä oman onnistumisensa kasvattajana, mutta toisaalta myös kolikon toisen puolen, josta yhtä selvästi huomaa tekemänsä virheet. Eli äitiys on ehkä parasta, mutta myös pahinta. Tiedä sitten sen enempää..
pinde


Saa muuttaa mieltään usein, kuten naisille lupa kuuluu.

Riitta


Saa lukea hömppää selittelemättä sitä, saa halata ketä vaan, ilman että luullaan että on taka-ajatuksia. Ei tarvitse itse vaihtaa rengasta tien päällä. Saa käyttää korkokenkiä! Saa käyttää push up -rintaliivejä! Saa olla pitkätukkainen ilman muiden kuvitelmia sinusta. Saa kerätä työpöydälleen kauniita esineitä.

Elisa


Naisilla on suurempi aivokurkiainen kuin miehellä.

Aila


Miehet;-)

Päivi


Naisena olemisena on parasta se, että voi tuntikausia parantaa maailmaa naisystävänsä kanssa tekemättä silti mitään (miehet puolestaan tarvitsevat lähes aina jotain tekemistä keskenään). Kerran kuussa voi vedota huonon tuulen johtuvan kuukauden ajankohdasta, mihin miehet eivät voi vedota. Ja tietysti naisena olemisessa on mukavaa se, että saa välillä (ainakin toivottavasti) mieheltä kukkia.

Oili


Saada olla rakastettu ja saada ihailevia katseita. Saada olla raskaana ja saada olla äiti.
Saada elää itsensä näköistä elämää, toteuttaa omia toiveita, tulla kuulluksi, tulla ymmärretyksi. Omistaa lauma hyviä naisystäviä.

Ulla


Parasta on ettei tartte olla mies.

Lauhis


Ehdottomana ykkösenä tulee äitiys! Uuden elämän ihmeen kantaminen ja syntyminen sekä lapsen hoito iloineen ja suruineen ovat ylitse kaiken.
rp


Tietoisuus siitä, että mikäli Jumala loi jotain parempaa ja ihanampaa, hän piti sen itsellään.

Arja-Riitta


Parasta on ÄITIYS!

Tellervo


Se, että voi aika ajoin heittäytyä ”hölmöksi”, kysellä itsestään selviä asioita ja saada miehen hämilleen ja kummastelemaan ymmärtämättömyyttäni. Voi toimia monella tasolla; lapsena, aikuisena, vanhempana, sylinä ja sylissä, ymmärtäjänä ja ymmärrettynäkin joskus, ainakin muiden naisten seurassa. Että olen voinut olla äitinä, saada pitää suloisia lapsia lähelläni ja edelleen, vaikka ovat jo lähes aikuisia voin tarjota heille mahdollisuuden tulla kuulluksi ja hyväksytyksi, rakastetuksi sattuupa mitä vaan

Satu


Varmaan yksi juttu, on se, että saa olla turhamainen, höpsö, tunteikas ja romantikko.

Heidi


Miesten säväyttäminen.

Sari


Äitiys – ehdottomasti ja luonnollisesti! Jos voisin, soisin miehillekin mahdollisuuden kokea raskauden ja synnyttämisen riemun ja tuskan!

Tuija


Kun kevät tulee ja autoista kääntyvät miesten päät…..

Eila


Parasta kenties se, että saa olla pehmeä; kukaan ei odota kovin merkittävää uramenestystä, hienon talon rakentamista tai muutakaan materiaan liittyvää merkkipaalujen saavuttamista. Naisena saan olla hieman pyöreä ja pehmeä, itkevä, naurava, tunteva ja hellästi rakastava – ilman että kukaan ihmettelee, mistä tuommoinen pehmonainen tuohon on tullut?

Annele


Lapset ja lapsenlapset! Äidin, siis naisen sydän vain voi tuntea sen tuhansien tunteiden kirjon, minkä he saavat aikaan. Ja se kaikki on puhtainta rakkautta. Siksi kiitos Luojalle naiseudestani.

Riitta


Moninaisuus ja onni saada halia sekä isoja, että pieniä ilman, että maailman isosormi nousee pystyyn.

Marja


No tietysti naisena olemisen oikeutuksena on mahdollisuus saada lapsia, kokea raskauden ihanuus, synnyttämisen autuus ja kaikkein ihaninta on lapsen ensiparkaisu ja lapsen saaminen rinnoille. Ne ovat mielestäni naisena ollessani ihanimpia kokemuksia, joita minulla on ollut, ne olen säilyttänyt muistiini ikuisiksi ja aina, kun menee hanttiin murrosikäisen kanssa muistan hänen ensikatseensa pienenä käärönä vieressäni synnytyssalissa ja unohdan maalliset murheet. Seksin autuus ”hyvinä vuosina”, taito nauttia siitä. Tunteiden ymmärtämisen ja erittelyn taito, syvä ymmärtämisen taito. Keskustelutaito, lämpö ja pehmeys. Siihenpä ne naisen ihanuudet loppuvatkin, loput ovat sitten miesten säätelemiä inhottavuuksia, joita ei tässä nyt kysyttykään….  Muuta ihanaa ei sitten olekaan.

Eija


Nainen saa olla tunteellinen ja naisellinen. On ihana nauttia naiseudestaan, hoitaa itseään ja näyttää naiselta! Ja joskus käyttää naisellisia keinojakin, tirauttaa kyynel tai pari…

Maarit


NAISEN LOGIIGALLA AJATELTUNA SAA NAUTTIA NAISEUDESTA JA ÄITIYDESTÄ .ILMAN LAPSIANI ELÄMÄ VOISI OLLA AIKA VÄRITÖNTÄ .

Päivi


Naisena olemisessa parasta on naiseus. Se, että on lupa olla naisellinen, jos niin haluaa: käyttää kosmetiikkaa, parfyymia ja korkokenkiä. On oikeus olla heikko tai vahva, oikeus itkeä, jos itkettää, tai nauraa ja hullutella. On oikeus halata, hoivata, välittää ja antaa naisellinen panos työelämässä, kotona, harrastuksissa, toreilla ja turuilla. Mutta tärkein kaikista: oikeus olla äiti. Jos lapsia on saanut.

Eila


Mahdollisuus tulla äidiksi.

Krista


Saa olla ihan oma ittensä, ja olla isoäitinä ja hemmotella lapsenlapsia

Kati


Se, että saa omistaa tippaleipäaivot ja miehetkin pikkuhiljaa alkavat sen ymmärtää; siitähän on tehty laaja tutkimus ja tutkimusta on selvitetty kaikissa lehdissäkin. Miehet varmasti kohta oppivat ymmärtämään koko kiemurarallin naisen aivoissa!

Helena


Saada ihailua, sinut huomataan naisena. Koet äitiyden. Sinua rakastetaan puolisona, saat rakastaa miestäsi. Helliä, hoivata, halia. Huomaat naisellisen arvosi, naisellisen kauneutesi.

Taimi


Kun saa naistenpäivänä työkavereilta (miehiltä) kukkia, suklaata ja shampanjaa!

Marianne


Parasta on että saa olla NAINEN. Ihanaa että voi helliä ja tulla hellityksi.  Saa olla naisellinen. Elämän ihanuus tulee siitä että on naisia ja miehiä.

Sari


Se on parasta kun saa laittautua naiselliseksi naiseksi normaalin arki-lookin jälkeen. Hiukan sexyä ja paljastavaakin päälle ja menoksi:)
Anne


Ei tarvitse aina olla henkisesti ja fyysisesti vahva, saa näyttää tunteensa ilot ja surut, miehetkin saisivat, mutta ovat useimmiten sulkeutuneempia.

Eija


Kun saa rakastaa ja helliä miestä ja kun tämä tietty mies haluaa rakastaa ja helliä juuri minua naisena – ja kun viimein voin toivoa pääseväni äidiksi.

Satu


Naisen on helpompi löytää mukava mies elämänkumppaniksi kuin miehen. ;o)  Se on mukavaa jos mies avaa esimerkiksi oven, tarjoutuu auttamaan painavan kassin kanssa tms. pieni ’ylimääräinen’ huomaavaisuus.

Pauliina


Äitiys, saa nauraa ja itkeä kun siltä tuntuu ilman että muut sanovat heikoksi.

Outi


Synnytys ja imettäminen = saada olla äiti

Laila


Se on se, kun oleminen ja eläminen ei ole tasaista; on niitä päiviä ja noita päiviä ja sitt´ne päivät… ja kun menopaussi on ohi saa vaihteluksi totutella vähän tasasempaan menoon … 😉 ( = hormonien harmoniaa suuressa mittakaavassa )

Arna


Naisena oleminen on naisena olemisen paras puoli! Eri sukupuolet tarvitaan monestakin syystä ja siksi täytyy olla tyytyväinen omaan itseensä. 🙂 Muita loistavia puolia ovat ainakin kirotutkin hormonit näin kevätaikaan, kun elimistö heräilee jonkinlaisesta talviunesta ja kaikki tuntuu käyvän kevyemmin. Nainen huomataan aina. Nainen saa olla heikko. Nainen saa olla vahva. Naisella saa olla huonot päivänsä. Naisella saa olla hyvät päivänsä. Nainen saa itkeä tai nauraa, eikä sitä pidetä mitenkään kummallisena. Nainen saa olla pehmeä, viehättävä, loistava, äiti, isoäiti… Nainen saa olla nainen!

Hanna


Vaikken vielä äiti olekaan, voisin kuvitella että yksi parhaimmista anneista olisi mahdollisuus synnyttää uutta elämää. Vaikka on tämä naisena olo ilman sitäkin aika ihanaa!

Anu


Koska kaikki kiva on NAISELLISTA: saa olla hassu, höpsö, blondi, iloinen, surullinen, itkeä, nauraa, halata, kikattaa, käyttää kauniita vaatteita, meikata itsensä ihan eri näköiseksi kuin on, jos huvittaa, saa laihduttaa, saa syödä leivoksia, saa nalkuttaa, koska se helpottaa, saa oikutella ja tehdä sovintoa, suukotella, flirttailla. Saa näyttää tunteensa!

Päivi


Naisena olemisessa on parasta se, että omistaa tippaleipäaivot, joilla voi tarkastella montaa asiaa yhtäaikaa ja monesta ei näkökulmasta. Äidilliset tunteet 🙂
tintti


Kun pieni lapsi kutsuu sinua sanalla ÄITI

Teija


Naisen elämä koostuu niin monesta erilaisesta osasta. Välillä tuntuu että nainen on koko elämän keskipiste. Lasten tulo maailmaan on iso juttu. Nyt kun olen 50 on todella ihanaa saada elää omaa elämää hoitaen silloin tällöin lastenlapsia. Saan harrastaa minulle tärkeitä asioita. Nainen on perheessä se vahvin lenkki. Hän on perheen suunnittelija ja talousjohtaja ja valtakunnansovittelija. Sekin aika oli antoisaa, mutta myös raskasta. Nyt 50v nautin elämästä täysin siemauksin. Hellin muita ja annan aikaani muille niin kuin minulle sopii. Olen mukana lasten elämässä mutta vain kun minulle ja heille sopii.  Ilman naisten lämpöä maailma olisi kylmä.

Maija


On ulottuvuutta muuttaa persoonaansa naiselliseen tai miehekkääseen suuntaan.

Marke


Naisessa on parasta se, että hän uskaltaa elää naisena ja antaa miesten elää miehenä. Nainen on kuin kukka. Se nukahtaa syksyllä ja herää loistoonsa kesäksi.

Pirjo


Voi hyvällä omallatunnolla joskus itkeä kun surettaa, eikä tarvitse hävetä sitä, toisinkuin miehillä on yleensä tapana tehdä. Ja tietenkin saa käyttää kaikkia kivoja erilaisia vaatteita, niin hameita kuin housuja ja laittaa itsensä hienoksi juhliin. Saa myös hemmotella joskus itseään ja ostaa ihania alusasuja, muutenkin naisen vartalo on esteettisesti paljon kauniimpi kuin miehen.

Lilli


Se ainut asia, jolla todella on merkitystä. Pienen ihmisalun kehittyminen. Mahan pyöristyminen päätä huimaaviin mittoihin.
Heidi


ÄITIYS

Raija


Olla, ei vastapoolina vaan työparina, kumppanina miesihmiselle elämän varrella. Myös elämän jatkamisen ja syntymisen ihmeeseen osallistuminen on ollut huima naiselämys.

Kirsi


Se, että voi tehdä, ajatella ja puhua samaan aikaan!

Satu


Parasta on kaksi tervettä lasta.

Kristiina


Se, että voi aina tarvittaessa heittäytyä blondiksi eikä tarvitse pelätä että ego kärsii.

Nalle


Saa ihan virallisesti luvan olla pehmeä ja lempeä, saa halata ja haihatella. On mukavaa olla se osapuoli, joka saa vanhanaikaisia herrasmiesmäisiä kohteliaisuuksia ja jolle avataan ovi.
Merja


Saa olla erilainen kuin miehet.

Merja


Lapset, oma kulta ja heidän hemmottelunsa, puolin ja toisin.

Anita


Se että me olemme niin monipuolisia ja meillä on kyky kommunikoida monella tasolla – ja myös teemme sen, siis kommunikoimme! Intuitiomme on myös vahvuutemme, jos vain käytämme sitä. Naisena käsitän myös etteivät kaikki naiset mahdu (tähän) samaan muottiin! Mitä vanhemmaksi tulen, sitä enemmän arvostan muita naisia, mielestäni suurimmalla osalla naisista on läpi elämän kestävä kyky oppia ja kehittyä.

Minna


Tietoisuus siitä, että ei olisi tässä, jollei äitini, isoäitini ja esiäidit ennen heitä olisi tehneet työtä ankeissakin oloissa perheensä hyväksi. Ylpeänä liityn sukupolvien ketjuun!  Äitiys iloineen ja suruineen on suuri lahja. Yhtenä osasena se, että on saanut kantaa masussaan omaa kultamurustaan…  Ja vielä: Kylläpä olisi tylsää olla mies; ei ihanaa punaväriä kiharoihin, huulipunaa, kukallista kesämekkoa, lakkaa varpaankynsiin, nättejä sandaaleja eikä ihanaa uutta käsilaukkua. Jippii, naisena elo on ihanaa!!!
Marianna


Kyllä se on äitiys ja koko naiseus, on ihanaa olla nainen.

Raili


Naisen vaisto, hedelmällisyys ja muodot.

Päivi


KIVAOLO, KAIKKI KAUNEUS, KUMPPANUUS, KAVERIT, KOTI, KULINARISMI, KIRJAT, KISSAT, KURVIT, KARAOKE, KISAILUT, KUPLIVANAURU, KORUT, KENGÄT, KIRKKO, KUTINA, KOSKETTELU, KAALIMAA, KYLPY, KOSKENLASKU, KAKARAT, KAIKKI.

Tiina


Naisena olemisessa on parasta ne suuret tunteet ja dramatiikka, joilla naiset elämänsä läpi elävät. On lupa olla tunteellinen ja höpsö, liikuttua kyyneliin ilosta ja surusta, myötäelää ja tuntea empatiaa. Naisena olemisessa on parasta naisten välinen ystävyys, hyväntahtoinen juoruilu, rakkaus lapsia ja luontoa kohtaan ja halu säilyttää elämää. Naisena olemisessa kaikkein parasta on se upean täydellinen naisellisuuden tunne, jonka rakastamasi mies saa sinussa aikaan pelkällä katseellaan!

Sari


Heittäytyä välillä hyvällä omallatunnolla palveltavaksi …

Tarja


Kun katsoo peruutuspeiliin millainen naisen rooli on ollut, ei edes niin kauan sitten Suomessakaan. Ja miten tänään nainen voi itse VALITA millaista elämää elää. Kiitos siitä kanssasisarille, jotka ovat rohkeasti raivanneet tien sinne!

Tarja


Parasta on oikeus olla nainen, ainutlaatuinen, erikoinen, tavallinen, ihanainen, aivan minkälainen vain. Kyky aistia tulevaisuus lapsissa ja lastenlapsissa, kyky nauttia näistä.

Pirjo


Naisen sallitaan olla niin herkkä kuin haluaa tai niin vahva kuin jaksaa. Häntä ei tuomita, jos hän itkee ja suree elämän suruissa. Naisille kuuluu myötätunnon jakaminen.

Päivi


Koko paketti! Hankala yksilöidä. Naisen elämä rikkaampaa, saa olla ihanasti turhamainen, keimaileva..

Minna


Saa rakastaa ihanaa miestä ja olla rakastettu suurenmoiselle miehelle. Jos olisin mies, en saisi jakaa näitä tunteita rakkaimpani kanssa.

Jenni


Naisena voi olla niin monenlaisena. Naisellisena naisena, miesmäisenä naisena, voi ylittää kevyesti rooliajattelun esim. erilaisissa töissä. Ei ole samalla lailla rajoja kuin miehillä (ei tarvitse olla henkari niskassa, ei karkaa ego minnekkään).

Leena


Mahdollisuus luoda uutta elämää sisällään.

Jaana


Naisena olemisen paras puoli on mahdollisuus olla äitinä ja kasvattajana ihanille lapsilleen!
Elina


Parasta on tietoisuus siitä, että on omalta osaltaan pystynyt ja onnistunut jatkamaan elämää ja sukuaan.. 46-vuotiaan naisen elämässä taas on parasta se, että ensin mainituista syistä johtunen, nyt voi rauhassa odotella aikaa, jolloin saa todeta olevansa mummo….. Ihanaa !!! …jostain lainattu viisaus: ”Nainen on nainen niin kauan kuin elää, mies on mies niin kauan kuin pystyy”! ….lieneekö perää!! Hyvää kevättä kaikille Naisille !!

Ritva


Saada lapsi ja rakastaa häntä. Rakastaa miestä, kumppania ja tulla rakastetuksi.

Tuija


Mahdollisuus saada lapsia ja näin jatkaa elämää. Lapsen odotus, synnytys ja kasvatus antaa mahdollisuuden oppia arvostamaan elämää lahjana. Naisen ”kuudes aisti” tuo myös joskus auttavan kätensä hankalaan tilanteeseen, kiitos siitä.

Marianne


1. Jumalainen tunne, kun luo lapsen sisällään.
2. Saa nauttia miesten ihanuudesta.

Tarja


Se, ettei pidetä hulluna eikä homona (lesbona), niin kuin miehet miehiä – kun itket, halaat ystäviäsi, lepertelet koiralle – kuten pienelle lapselle, keräät muistoesineitä elämäsi varrelta, haikailet, uneksit. Ja uskallat tunnustaa tämän kaiken tehneesi!

Heli


Yleisesti hyväksytty lupa olla hellä ja huolehtivainen. Lupa halailla naispuolisiakin ystäviä ja hullutella yhdessä. Lupa olla heikko, kun heikottaa ja vahva, kun tilanne sitä vaatii.

Asta


Etuoikeus naisten päivän viettoon! 😀

Piia


Naisen oikeus on muuttaa mieltään niin usein ja viime tingassa kuin tahtoo. Jotkutkutsuvat sitä tuuliviiriksi, minä joustavuudeksi.

Hannele


Ei tarvitse olla mies.

Riitta


Ei tarvitse uhota.

Pirkko


On luonnollista että on pitkät hiukset. Saa pitää hienoja vaatteita (saa tokin miehetkin). Mahdollisesti saa synnyttää lapsukaisia!

Marjo


Eiköhän se loppujen lopuksi ole äidiksi tulo!?

Tiina


Vielä en ole sitä parasta kokenut, mutta toivottavasti tulevaisuus tuo senkin pian tullessaan. Parasta naisena olemisessa on äitiys. Pitkän odotusajan jälkeen saat vastasyntyneen syliisi, voin vain kuvitella sen tunteen!

Lasta toivova


Niitä on montakin saa olla äiti, mummi. Saa pukeutua naisellisesti, ehkä pienet ”oikuttelutkin” voi laittaa tiettyyn ”piikkiin”. Naisena olemisessa yleensäkin on kaikki parasta.

Airi


Naisena on kiva olla kun voi välillä olla tosi naisellinen ja välillä vaikka vähän enemmän miesmäinen. Omat ihanat lapset ja himoitseva mies vielä kruunaavat koko naiseuden.

Anne


Naisena olemisessa on parasta se, että saa käyttää kirkuvan punaisia vaatteita koko ikänsä, eikä kukaan katso pitkään.

Elsa


Se helppo ja vanhanaikaisin tapa, jolla saat miehet syömään kädestä. ”antautuminen” aina kun tarvitsee jotain erityistä tai vaikka viikonlopun kamujen kanssa. Kiihkeät hetket ja saat vaikka kuun taivaalta… käytännöllistä ja mukavaa.

Heli


Parasta naisena olemisessa – lisääntyminen, synnyttäminen,  uuden elämän kokeminen … niin läheltä!!!

Pirjo


Se, että saa nauttia täysin rinnoin elämästä ja miesten ihailevista katseista!

TT


Naisen saamat hellyyden osoitukset

Pirjo


Se että voi pitää miehistä ilman että sitä pidettäisiin outona.

Satu


Mahdollisuus olla herkkä, avoimesti.

Sari


Minun mielestäni parasta naisena olemisessa on, että käyttämällä oikeita sanoja ei koskaan tarvitse huutaa!!!!!

Ritva


Parasta on lapsen saanti, synnyttäminen, erotuksena yleisesti ihmisenä olemisesta.

Riitta


Ehdottomasti se, että on mahdollisuus tulla äidiksi. Siispä vastaus lyhykäisyydessään on:
Parasta naisena olemisessa on lapsen saaminen.

Kirsti


EI MIKÄÄN

Kerttu


Saunaillat ystävien kanssa, kasvonaamiot, meikkaaminen ja vaatteiden sovittelu… ym. hauskat jutut

Ulla


Raskaus ja synnyttäminen ts. äitiys. Sekä ”oikeus” olla julkisesti tunteellinen vrt. miehiin (tosin yhteiskuntakin muuttuu tämän asian suhteen koko ajan, mutta hitaasti. Miehiltä odotetaan tietynlaista kovuutta vieläkin kaiken tasa-arvohössötyksen keskellä)

Katja


Ihan kaikki! Mahdollisuus olla oma itsensä. Oikeus näyttää vapaasti tunteensa, myös ne huonot ja erityisesti hyvät. Voi halailla ystäviä milloin vain riippumatta siitä ovatko he miehiä vai naisia. Ilo lapsista ja heidän kasvunsa seuraamisesta. Ja ennen kaikkea hyvä suhde kumppaniin, jonka kanssa voi jakaa ilot ja surut. Jännä juttu, että naisena olosta nauttii aina vain enemmän mitä vanhemmaksi tulee ;o)

Outi


Naisena olemisessa on parasta se, että voi tutkia naisena olemista omilla silmillään, omilla korvillaan, omilla asteillaan ja ajatella omilla aivoillaan.

Kirsti


EHDOTTOMASTI PARASTA NAISENA OLEMISESSA ON SE KUN VOI TULLA ÄIDIKSI.

Katja


Vaikkakin vaikeaa, niin raskaus kuin lapsen synnyttäminen, niin kaikkein parasta on
olla äiti – kuitenkin! (Mutta jos lasta sinulle ei ole suotu, niin olet tärkeä ja arvokas
kaikkine naisen ominaisuuksin – olet tärkeä Naisena ja sinulle on varmasti tarkoitettu
oma erityinen tehtäväsi.)

Merja


Ei tarvitse olla mies, vaan saa nauttia heidän seurastaan.

Eira


Naisen elämän monimuotoisuus ja mielenkiintoisuus

Riitta


Vahvuus ja heikkous, joita voi käyttää tarpeen mukaan. Vahvaa naista arvostetaan, heikko nainen saa sympatiat.

Raija


Naisen parhaimmat puolet ovat samoja kuin miesten. Mutta päällimmäiseksi tuli silti kärsivällisyys. Naisen luontoon kuuluu odottaa, että pahat päivät menevät ohi, ja sitten tulee parempaa. Tämän asian olen huomannut monissa kulttuureissa ympäri maailmaa.
Tuula


Tytär ilmoitti muutama vuosi sitten, että nyt hän vuotaa. Onnittelin häntä siitä, että hänet on liitetty, maailman kaikkien naisten tavoin, tähän maailman kaikkeuteen, kuun kiertoon ja taivaan kappaleiden keskinäiseen yhteyteen. Eikö se ole upeaa. Sen lisäksi meillä on mahdollisuus synnyttää uutta elämää.

Riitta


Parasta naisena olemisessa on saada olla miehensä rakastamana!

Päivi


Se, että oma mies saa tuntemaan naisensa olon Naiseksi, isolla ”ännällä”. Sen olon saa samppanjalla, hellillä katseilla, kevyillä kosketuksilla, jotka eivät sisällä taka-ajatuksia! Olen näin saanut sen tuntea ja se jos mikä kasvattaa oman arvon tuntoa – olo tämmöisen jälkeen on monta viikkoa keijukaisen keveä!
h


Se, ettei ole mies, ja miehetkin tietavat sen.

m


Naisena olemisen paras puoli on se, että uskomalla intuitioon se on aina oikeassa! Välillä on mahdoton ymmärtää intuitiota, ja jos teen sitä vastaan, teen aina väärin. Muitakin hyviä puolia on: Voi välillä olla naiivi – ja saa miehet nauramaan. Nuorena katseet kääntyvät naiseen päin – vanhana poispäin. Silloin voi keskittyä työntekoon ja ajattelunsa kehittämiseen – on mistä ottaa, kun tarvitaan tietoa!

Hymyillen taaksepäin


Näytät hyvältä poikaystäväsi vaatteissa. Miehet näyttävät idiooteilta sinun vaatteissasi. Et ole koskaan himoinnut sarjakuva- tai tietokonepelihahmoa. Voit halata ystäviäsi ilman että he miettivät oletko hinttari. Voit onnitella joukkuekaveriasi ilman että koskettelet hänen

takamustaan. Jos sinulla on finni, osaat peittää sen. Sinun ei tarvitse kouraista jalkoväliäsi tasaisin väliajoin tarkistaaksesi onko sukukalleutesi vielä tallella. Osaat pukeutua hyvin ihan itse. Sinulla on tekosyy olla totaalinen narttu ja hirviö ainakin kerran kuussa. Pystyt juttelemaan vastakkaiselle sukupuolelle ilman että samalla  kuvittelet heidät alasti. Jos menet naimisiin itseäsi 20 vuotta nuoremman kanssa, olet itsekin tietoinen siitä, että näytät idiootilta. On hetkiä jolloin suklaa todella ratkaisee kaikki ongelmat…

Merja


Naisena olemisessa on parasta kantaa lastaan sydämen alla 9 kk, synnyttää, kasvattaa ja luovuttaa hänet elämälle ja toivoa, että äidillä on aina merkittävä paikka hänen sydämessään.

Tuula


Naisena voin jakaa tyttäreni kanssa monia asioita. Yritän kasvattaa hänet henkisesti voimakkaaksi, mutta kuitenkin rakastavaksi ja herkäksi kuuntelemaan muita ja itseään. Rohkaisen lastani selviytyjäksi, naiset hoitivat sota-aikana yksin kotirintamalla lähes kaiken, siinä mallia nuorille naisillemme.

selviytyjät


On ihmeellinen mahdollisuus saada kokea oman lapsen kasvaminen oman kehon suojassa ja synnytyksen jälkeen saada tämä suuri Luojan lahja syliin.

Terttu


Naisena olemisessa parasta on se, kun saa luvan kanssa tuntea olevansa hellä ja vähän hullu, nätti, joskus jopa rätti, antava ja kantava, ottajakin ja kaikkea tätä vieläpä yhtä aikaa.

Maarit


Se on tunteiden kirjo, vivahteiden skaala. Se on värit arjessa, jopa loppusyksyssä.

Se on asioiden jakamisen ja lähimmäiseen virittymisen taito. Se itsensä hyväksyminen ja erilaisuudesta nauttiminen miehen rinnalla

Eeva


No tietysti se kun voi tulla ensin äidiksi ja sitten vielä  isoäidiksikin.

Äiti-Mummi


Naisena olemisessa on parasta lapsen odottaminen. Synnytyskin on mahtava kokemus, mutta odottaminen on sittenkin parasta.

Eeva


Naisena olemisessa on tietysti parasta äitiys ja toiseksi parasta se, että saa olla ”luvalla” pehmeä ja rakastava.

Marjatta


Tuntea olevansa elämän keskiössä eli uutta elämää synnyttävänä maailman kaikkeudessa Kokea hyvin läheltä kaikki ihmiselämän kehitysvaiheet äitinä ja naisena. Kerryttää ns. naisten hiljaista tietoa (ajatuksia, tunteita, kokemuksia, kuulua johonkin suuremaan kokonaisuuteen, solumuistin avulla tapa toimia naisena jne.) Tuntea, että voi saattaa muita ihmisiä kohti kasvua ja ymmärrystä hyvään elämään. Toimia elämää suojelevana yksilönä. Tuoda työyhteisöön hyväksyvää empaattisuutta naisena. Saada naisena aidosti itse rakastaa ja saada vastarakkautta. Saada kokea se huikea tunne, kun pieni lapsenlapsi sanoo isoäidilleen viattomasti: Minä rakastan sinua

SO