Mitä lahjaksi opettajalle?

Kukkia ja omena opettajalle

Lukukausien päättyessä monet haluaisivat palkita opettajan hänen aherruksestaan. Monelle opettajalle riittää vallan hyvin kukka, omatekoinen kortti tai yksi kiitoksen sana. Mutta niille äideille ja isille, jotka haluavat lastensa kautta ojentaa opettajalle jotain muutakin, keräsimme Ajatusten aamiaisen lukijoiden kanssa yhteisen vinkkiluettelon.


Olen luokanopettaja ja ainakin minulle mieluinen lahja, jos sellaisen välttämättä haluaa antaa, on pullo hyvää viiniä ja suklaata. Kukkia saa monesti niin paljon, ettei maljakot kotona riitä ja niitä tuleekin jaeltua sitten eteenpäin…

Emmi-Stina


Itse tilasin Positiivareilta ”Pienilläkin teoilla on suuret siivet, kiitos!” -magneettinappeja eskariopeille ja askartelen niistä lasten kanssa kukkaset, joiden keskellä on tämä nappi. Tulee itse tehtyä, pieni muisto ja kukka samassa pläjäyksessä.

Tintti


Itse olen kolmen lapsen äiti ja opettajiakin siis kolme, opetusta nämä lapseni on saanut jo yksi 6v yksi 3v ja yksi 1v. Perinteisen kukkapuskan antamisen viskasin mappiin öö jo heti ensi metreillä se, on niin vanhanaikainen juttu. Olen ostanut opettajille mm. kylpylään uinnin ja ruokailun, jotain tiettyä lasisarjaa yhdelle opelle, lahjakortti johonkin hemmotteluun kasvohoito tai jalkojen hoito, kenties joku kaunis koru.

Oikein hyvä juttu että olet kukkapuskan laittanut myös sivuun tai sitten joku erittäin kaunis lahjaesine jostain? Toivottavasti saat paljon ideoita ja keksit jotain mukavaa..

Myy


Olen itse ope ja saanut vuosien varrella joitakin oikein mukavia muistamisia oppilaiden vanhemmilta. Ehdottomasti paras muistaminen oli viime keväältä, kun vanhemmat pistivät voimansa yhteen ja hankkivat minulle matkalahjakortin. Tänä kesänä Kreikka kutsuu…

Kukkakimppu voi tosiaankin tuntua joskus tylsältä, mutta oikein mukavalta on tuntunut näyttävä amppelikukka, jota on saanut ihailla koko kesän ja vielä myöhään syksyynkin saakka.

Pullollinen hyvää viiniä on myös tervetullut muistaminen.

Pieni, mutta oivallinen muistaminen rankan lukukauden jälkeen oli aski Sisua.

Ope


Jos tiedät että ope asuu omakotitalossa, osta joku puu symboloimaan kasvua ja jatkuvuutta, omenapuu, kaunis koristepuu salkohaapa ym, niitähän on paljon ja kerätkää siihen porukka. Tai hanki Positiivareiden palvelusta joku hyvä kirja, joku uutuus tulossa ensi viikolla?

Anita


Kahvipaketti kertoo, että opettaja on kahvitunnit ansainnut. Kukan voimaa ei kannata koskaan väheksyä. Ajatus on tärkein!

Kahvipaketti


Kun minä olen halunnut muistaa jotain ihmistä, niin olen mennyt Pentik-kauppaan. Siellä saa koottua jotain kivaa esim. tee-aiheisen, jos ei juo ollenkaan kahvia. Vaikka tee loppuisi, niin kuitenkin joku tavara jää muistoksi. Toivottavasti löydät jotain kivaa.

Anne


Miten olis positiivari-kirja?

Anne P


Ensimmäisenä tuli mieleen, että voisit ”lahjoa” opettajaa positiivareiden mainiolla kirjalla! Valikoimaa on paljon ja taatusti erilainen lahja.

Anne S.


Lahjakortti lähikukkakauppaan.

Kukkia sittenkin


Vastaavanlaisen poikajoukon äitinä antaisin esim. kasvohoidon tms yhdessä toisen äidin/perheen kanssa… tai itse sain jo aikuiseksi venähtäneeltä ”eemeliltäni” äitienpäivälahjaksi Tosinaisen teho pakkauksen. Muovikuutio joka sisälsi erilaisia yrttipussukoita kasvohoidoiksi, teeksi , kynsihauteiksi jne.

Anni


Mitäpä, jos lahjoittaisit opettajalle lahjakortin kokovartalohierontaan tai aromahierontaan tai vaikka intialaiseen päähierontaan. Se lataa opettajan akkuja ja veikkaisin sen olevan mieluinen ja mieltä lämmittävä lahja.

Annastiina


Olen vilkkaan lapsikatraan opettaja. Sydäntäni lämmittävät erityisesti sellaiset lahjat, joista näkee, että lahjan antaja on ajatellut lahjan saajaa. Hyvän mielen tuo esimerkiksi lapsen itse tekemä piirustus, pieni kirje tai itse tehty ja kirjoitettu kortti. On mukava saada jotakin itse tehtyä ennemmin kuin pikaisesti jostain alennushyllyltä napattua tusinatavaraa.

Mielestäni raha ei saisi näytellä pääosaa opettajien muistamisessa, koska jos vaikka suurehkon sisaruskatraan jokainen jäsen hankkii lahjan vaikka kahdelle opettajalleen, vanhemmille tulee lähinnä harmaita hiuksia. Kaikkein eniten lämmittää se, että muistetaan vaikka vähän pienemmästäkin.

Ja kyllä se perinteinen kukkakimppukin (tai vaikka yksi ruusu) tuntuu mukavalta kantaa kotiin. Siihen voi liittää kortiksi vaikka lapsen koulukuvan.

Yksi mieluisimmista lahjoistani on ollut pikkuruinen kirjanen ”Nalle Puhin pieni kirja viisaudesta”.

Wilhelmiina


Kerätkää luokkalaisten vanhempien kanssa yhteinen €-potti ja ostakaa oopperalippu/teatterilippu tai lahjakortti Marimekkoon tms. kauppaan.

Bb


Vinkiksi mitä opettajalle lahjaksi. Esim. Aarikassa on hauskoja kirjanmerkkejä niitä opettaja ehkä käyttäisi.

Eeva


Lahjakortti jalkahoitoon! Aivan ihanan virkistävä kokemus. Vielä näin kesän kynnyksellä jalkojen kesäkuntoon saaminen piristää!

Eeva


Nimikynä on kiva lahja. Se on pieni mutta henkilökohtainen, ja säilyy vuosikausia tallella, toisin kuin tavalliset kynät.

Eeva


Mitäs jos ostaisit opettajalle Vaahteramäen Eemeli -kirjan. Ei haittaa vaikka hänellä olisikin se ennestään. Opettaja luultavasti ymmärtää yhteyden omaan Eemeliisi.

Mummu


…NO, tietysti puu-ukko!

Emmu


Sain juuri tänään postista Positiivareiden uudet lapsikirjat, tokaisuja lasten suusta ja sanakirjan. Enpä usko että nopeasti keksisin parempia lahjoja ala-asteen opelle.

Eila


Opettajalle lahjaksi paita, johon on painettu opettamansa luokan luokkakuva. – On annettu ja ilmeisesti on ollut yllättävä ja mieluisa lahja.

Maria


Itselläni on kerättynä tarpeen varalle ja muokattava aforismi- ja ajatelmakokoelma lehdistä kirjoista ja positiivareista (kaikissa lähde mainittava) joita voin laittaa kivoihin tilanteeseen sopivaan kansioon.

Tilaa voi jättää myös lapsen piirroksille ja vanhempien kiitoksille

Onni-ilona


Hei. Olen itse toiminut lastentarhanopettajana monta vuotta ja saanut erilaisia kiitoslahjoja vuosien varrella. Tässä joitakin vinkkejä sinulle, asioita joita itse olen arvostanut saadessani tai haluaisin mielelläni saada.

– LAHJAKORTTI esim. hierontaan tai kauneushoitolaan
– Kaunis kori tai kassi täytettynä erikoisilla herkuilla tai makeisilla, sellaisilla mitä ei itse aina tulisi ostettua.
– Kaunis ruukku missä on lahjakortti puutarhaliikkeeseen tai kukkakauppaan
– Lahjakortti elokuviin tai teatteriin
– Leo Busgaclian: ”Elä täydesti tätä päivää” -kirja – kunpa jokainen opettaja lukisi sen:)
– ULRICH SHAFFER`on kirjoittanut kauniin mietekirjasarjan johon kuuluu mm. ”Etsin…”, ”Ihmettelen”, ”Iloitsen…”, ”Uskallan…” Suosittelen jokaiselle!

Terveisiä Tukholman keväästä ja ihanaa akkujenlataus-kesää kaikille opettajille ja vanhemmille!

Ella


Lahjakortti jäätelökioskille, pizzeriaan tms. ovat olleet mieluisia lahjoja meidän työyhteisössämme.

Eskariope


Miten olisi Vaahteranmäen Eemeli -kirja?

Pehmolelu voisi olla kiva tai sitten kaunis posliininukke, vaikkakin ne ovat aika hintavia… Jos opettaja on mies, hauska lahja voisi olla vaikka onki. Se olisi hienovarainen kehotus ottaa rennosti kesällä.

Hanna


Erilaisen lahjan voisi antaa vaikkapa niin, että tarjoaa opettajalle omatekoisen ruoan mukaan kotiin vietäväksi joskus syksyllä, esim. ”Päivällinen sinulle (ja perheellesi) 1.9, toimitetaan koululle. Lappu solmittu vaikkapa puulastaan, josta on käyttöä jo heti.

Hannamari


Joku ihana viinipullo ja kaunis kynttilä. Meidän lasten opet ilahtuivat siitä joka vuosi.

Hansu


Mites olisi lahjakortti johonkin rentoutushoitoon tai hierontaan

Heidi


Joku hoitolahja olisi hellivä ja voimia antava; hieronta (ja niitäkin on monenmoisia) taikka vaikka kasvo-, käsi- tai jalkahoito ja 99,9 %:sti tykättykin.

Marja-Helena


Lapsen piirustus kehystettynä tauluksi.

Hessutyttö


Sopivan lahjan ostaminen on vaikeaa varsinkin, jos ei tunne hyvin lahjan saajaa. Siksi ehdottaisinkin, että hieman selvittäisit millaisista asioista lapsesi opettaja pitää, minkä pohjalta lahjan ostaminen voisi olla helpompaa. Kukkakimpun hinnalla saisi hyvin ostettua cd-levyn (esim. rentouttavaa musiikkia tai kirjan (esim. positiivareiden puodista) tai 1 kerran käynnin rentouttavaan intialaiseen päähierontaan.

Oma mieheni on opettaja ja joka lukukauden loppu hän saa paljon kukkia, suklaata, kynttilöitä ja nimimukeja. Mukavia lahjojahan nämäkin ovat, mutta tällä hetkellä kaapistamme löytyy 13 kpl:tta Mika-nimimukeja. Uskon että useat opettajat arvostavat lahjaa josta on pyritty saamaan hieman henkilökohtaisempi kuin yleensä.

Peppi


Kaikkein paras lahja on rehellinen kiitos vanhemmilta. Mieluummin sitä palautetta (etenkin positiivista) ottaisi vastaan pitkin vuotta, tarpeen tullen. Anna kiitosta, kun on sen aika. Jos jotakin konkreettista haluat antaa, ehdotan kirjaa. Runoja, ajatelmia, jotakin kevyttä ja mukavaa kesäpäivien ratoksi…

Ope


Pieni kori, jossa on herkkuja suklaata, suolakeksejä, ja jotain pientä muuta naposteltavaa. Ei ole mikään tavallinen kuin kukat, tästä huomaa on käytetty omaa ajatusta. Ja voihan sitä laittaa pienen kortin ja kirjoittaa. Hyviä herkutteluhetkiä.

Ajatus


Antaisin Tiffany-lasityön ikkunaa kaunistamaan ja muistuttamaan hyvin tehdystä opetustyöstä. Tiffany-töiden tekemisessä ja lasten kasvattamisessa on paljon samaa – molemmat vaativat kosolti kärsivällisyyttä ja hyviä hermoja!

Heli


Sekä vanhemmille että opettajille kevään lahjat ovat ongelma. Eikö opettajille voisi olla lipas tai tili, johon halukkaat voivat laittaa lahjarahansa. Raha jaettaisiin kevätjuhlissa tasan kaikille opettajille. Kaikki ovat tehneet parhaansa eikä kaikilla opettajilla ole omaa luokkaa vaan ovat vain oman aineensa opettajia.

Tasapuolisuus


Joku kiva kirja, vaikka puutarha-aiheinen. Joku sellainen, jota on mukava katsella, vaikkei varsinaisesti olisi alan harrastajakaan. Yleensä niitä ei itse raaski ostaa. – Itse ostin tyttäreni opettajalle historiaa käsittelevän kirjan, koska tiesin aiheen häntä kiinnostavan.

Lauraelina


Ostimme viime keväänä meidän ”Eemelin” opelle omenapuun taimen. Siinä oli mielestämme hyvää symboliikkaa. Ope ilahtui kovasti!

Omenapuu


Entisenä kauppaopettajana muistan että paras lahja oli opiskelijoiden itse tekemä kortti, johon jokainen oli kirjoittanut minusta ja kouluvuodesta jotain positiivista. Kirjoittaisin & askartelisin siis yhdessä ’eemelin’ kanssa kiitoskortin, eikä se pikku kukka siinä lisukkeenakaan paha ole.

Jaana, Oulu


Anna lahjaksi lapsesi itse tekemän kortin kera joku näistä: leffalippu, lippu uimahalliin, lahjakortti kahvilaan, jalkahoito, kesäkynsilakkaa + poistoaine + pumpulia, jääkaappirunous (Akateeminen kirjakauppa myy magneettisanoja, joista voit itse runoilla jääkaapin oveen – toimii, on hauska ja rentouttava).

Iloisin terveisin Jaana

Open ”lahjonta”


Olen itse muutamana keväänä kukkien sijaan hankkinut poikieni opettajille esim. hyttyssuihketta (lisämaininnalla ’ininätöntä kesää’) tai aurinkovoidetta. Niistä riittää iloa/hyötyä kukkia pidempään.

Jaana


Keväällä olen ostanut leikkokukkien sijaan istutettavia ruukkukukkia. Näin ne ilahduttavat saajaa koko kesän. Tuoksukynttilöitä tai eteerisiä öljyjä on opettaja myös joskus löytänyt paketistaan, rentoutumiseen uuvuttavan lukukauden jälkeen.

Ostan joskus opettajille pienet purkit monivitamiinitabletteja tai muita perusluontaistuotteita. Ne käyvät samalla hauskasti vitsiksi hyödyn ohella. Tuote ei missään nimessä saa olla tarkoitettu mihinkään tiettyyn vaivaan, ettei saaja tulkitse sitä vääräksi viestiksi.

Myös ulkomaan lomamatkoilta on löytynyt joskus eksoottisia lahjaesineitä opettajille asti. Naispuoliset opettajat ovat ilahtuneet joskus paketista löytyneestä rintaneulasta tai rannekorusta.

2 lasta – 6 v tarhassa ja 4 v ala-asteella


Vie opettajalle kaunis täytekakku. Hän ilahtuisi varmasti myös lapsesi itse tekemästä kortista.

Jenni


Miten olisi vaikka kunnon satsi itse tehtyjä pikkuleipiä jossakin kivassa rasiassa? Olisi vähän erilaista, ja hyvää vähäksi aikaa. Tai sitten ei, jos pikkuleivät on ihan mahottoman hyvän makuisia…

Johanna


Itse sain (vaikka vain sijainen olinkin) niiden perinteisten kukkien ohella kuivakukkakimpun ja ns. Kentinkakun. Se kakku oli sellainen makean ystävälle todellinen ilahduttaja. Joten jos sinulla on jauhopeukalo, niin suosittelen jotain leivonnaista. Se on lahja josta koko perhe pääsee nauttimaan.

Johanna


Jollei kukkakimppua, niin miten olisi kukka, puu tai pieni pensas, jonka opettaja voisi istuttaa pihalleen ja nauttia siitä vielä vuosia eteenpäin? Silloinkin kun poikasi on opettajalle enää vain mukava muisto menneistä luokkavuosista ja oppilaista. Jollei omaa pihaa ole, anna jotain sellaista kivaa, jotain, joka muistuttaa opettajaa pojanvesselistäsi aina kun hänen katseensa tapaa tuon ko. esineen. Sen ei tarvitse olla mitään suurta, ei ihmeellistä, vain jotain pientä, jotain henkilökohtaista, jotain mikä säilyy vuosia eteenpäin. Ajattele poikasi opettajaa ja mieti mikä hänelle olisi mieluista, kahvikuppi, tuulikello, pieni koristekissa… Ja tottahan opettaja ilahtuu vaikka pienestä herkkukorista.

Muista, että tärkeintä ei ole se mitä annat, vaan se, että muistat, kiität ja annat arvoa hänen työlleen. Näin kerrot hänen tehneen työtä, jota perheenne arvostaa, nähnyt vaivaa, joka ei ollut turhaa. Vilpittömät, lämpimät sanat vanhemmalta ovat opettajan työn paras kiitos.

Johanna


Kerätkää luokalta yhteinen lahja, jolloin voitte ostaa vaikka Heljä Liukko-Sundströmin keraamisen talun. Se on kolmiosainen ja ensi vuonna sitten osa 2 ja seuraavana osa 3.

Kaija


Itse ajattelin lahjoittaa oman heppuni opelle lahjakortin Intialaiseen päänahkahierontaan. On ope joutunut niin älynnystyröitään hieroskelemaan kolmen vuoden aikana mietiskellessään, kuinka kasvattaa ja opettaa poikaani kanssani koululaiseksi ja ajattelevaksi ihmiseksi.

äiree


Olen ”lahjonut” opettajaa mm. herkkukorilla. Siihen voi pikkuhiljaa kerätä kaikkea pientä hyvää ja jos opettajalla on perhettä, iloa riittää kaikille. Tietysti kannattaa ottaa huomioon mahd. allergiat esim. suklaalle. Myös lahjakortti hierojalle tai elokuvaliput voisivat tuntua opesta kivalle! Ja ehdottomasti oman oppilaan tekemä kiitoskortti mukaan!

Kaisa K.


Olen itse opettaja ja voin kokemuksesta sanoa, että ajatuksella annetut kortit ovat hyvin rakkaita muistoja. Se, että vanhempi on kirjoittanut ylös arvostavansa opettajaa ja toivovansa tälle voimia tuleviinkin vuosiin, tuntuu hyvältä. Näitä kortteja voi sitten pahana päivänä katsella ja saada toivosta kiinni. Itse pidän eniten lasten tekemistä korteista, yhdessäkin luki: Olet maaaliman papras oppetaja ja korttiin oli piirretty hyvin epävarmalla kädellä hyvin leveästi hymyilevä turtles-hirviö.

Kaikkein upein lahja jonka itse olen saanut oli se, kun yksi äiti veti minut päätöspäivänä eteiseen, piti käsistä kiinni ja lauloi kiitoslaulun. Itkimme molemmat.

Ope –68


Samaa minäkin ennen pähkäilin kunnes päätimme muiden Eemeleiden ja Idojen vanhempien kanssa yhdistää voimamme, sillä porukalla saa kasaan jo vähän isomman summan. Me olemme hemmotelleet naisopettajaa kauneushoitolan lahjakortilla sekä lahjakortilla kylpylään. Miesopettajaa, musiikin harrastajaa, lahjoimme lahjakortilla musiikkiliikkeeseen. Kannattaa selvittää opettajan kiinnostuksen kohteita ja kohdentaa lahja siten. Sähköpostilla saa kätevästi yhteyden muihin vanhempiin. Kokemuksesta voin sanoa, että opettajat ovat olleet oikein ilahtuneita ”yhteismuistamisesta”.

Onhan se paljon järkevämpää heidänkin kantiltaan, kuin vastaanottaa 30 kukkakimppua tai suklaarasiaa tai tarpeetonta rihkamaa.

Iloista kesää!

Kaisuli


Varmaankin opettaja haluaa rentoutua lomallaan ja kauratyyny olisi varmasti kiva lahja. Sitä voi käyttää lämpimänä tai kylmänä! Tupperwaren tuotteita paketti: kannu, laseja ja kulhoja (nyt on tarjouksessa saman sävyisiä sinisiä). Jotain kesäisiä tuotteita! Tupperin Eväsrasia, johon laittaisin sisälle suklaata, kahvia tai teetä, suolapähkinöitä, mehutetran, pussikeittoa (= selviytymispakkaus).

Vuoden päästä sama ongelma edessä


Näin opettajana voin sanoa, että kyllä ne kukatkin ovat ihania, niitä kun kuitenkin aika harvoin saa! Mielestäni ihania lahjoja ovat myös pienet ajatelmakirjat, joista voi ammentaa iloisia ja lämpimiä hetkiä.

Jos jaksat, voit koota muitten vanhempien kanssa yhteisen lahjan, vaikkapa lahjakortin hierojalle tai kultasepänliikkeeseen. Open hartiat kun saattavat olla todistusten kirjoittamisesta jumissa; toisaalta mieluinen pieni koru tuo rakkaat oppilaat mieleen vuosienkin kuluttua.

Iloista ja rentoa kesälomaa ekaluokkalaisellesi ja itsellesi!

ope


Naisopettajalle kasvo-, käsi- ja jalkahoidot ovat aina tervetulleita ja miehetkin nauttivat esim. hieronnasta. Olemme keränneet joskus vanhempien kanssa yhteisrahan naisopettajalle ja antaneet lahjakortin kampaajalle, kyllä se oikeasti on hänen mieltä lämmittänyt.

Katja


Kyllä se positiivinen palaute on sitä kaikkein mukavinta. Tässä ammatissa sitä kun saa turhan harvoin. Eli parasta kiitosta on kauniit sanat – suullisessa tai kirjallisessa muodossa. Olet ihana äiti, kun muistat lapsesi opettajaa!

Katja


Hei! Kukkakimpun ei tarvitse olla perinteinen eikä tylsä! Nykyisin on tarjolla monenlaista kukkaa ja väreistä löytyy laidasta laitaan. Kukkien ei tarvitse olla edes kimpussa: pieni ruukku, lasimalja, kori tms. mihin saa asetettua kukkasienen palan, käy vallan mainiosti. Kukkien kuihduttua saajalle jää astia ja mahdolliset nauhat ja koristeet – ja ne hän voi käyttää myöhemmin haluamallaan tavalla. Kukat eivät ole mielestäni koskaan tylsiä ja ne ovat kuitenkin turvallinen lahja siinä mielessä, että nykyisin kaikilla on maailman tavaraa hyllyt pullollaan: kukat ilahduttavat aikansa ja sen jälkeen niistä ei ole huolta. Iloista kesän alkua!

Kukkakauppias


Minä sain kerran eräältä oppilaaltani valkoisen keraamisen enkelin. Se oli melko pieni. Sillä oli aivan ihana asento ja ilme… Se on istunut siitä asti keittiön hyllyllä ja muistuttanut minua niin tuosta ihanasta oppilaasta kuin ylipäätään kiitollisista perheistä. Näin se on osaltaan motivoinut minua tekemään joka päivä kaikkeni.

Ei kissa kiitoksella elä – opettaja elää


Päätimme ostaa samanlaisia laseja opelle kiitokseksi. Pienissä ryhmissä toimme kauniissa paketissa Aurora lasin. Yllätys oli riemullinen

Yhteistyöllä


Nämä sanat juuri. Että olet onnellinen kun hän on sellainen ja toivot että sama jatkuu. Sanat on tärkeämpiä kuin kukat (vaikka nekin o ihan kivoja) Ihmiset rakkaat, älkää säästelkö palautteen sanomista suoraan. Se kannustaa kaikista eniten.

Sanat o rakkaita.


Kukkia todellakin tulee opettajille joka tapauksessa, hienoa, että mietit vaihtoehtoja. Jos kyse on naisopettajasta, osta ”pussisi” mukainen lahjakortti johonkin hemmotteluun, kampaajalle, lippu teatteriin tai vastaavaa. Jos taas miesope, ota selvää hänen harrastuksistaan tai muusta elämäntavastaan ja sen mukaisesti esim. viehe, kuokka, tennis / golf -palloja, lippu sopivaan urheilutapahtumaan tms.

Älä turhaan ujostele, pienikin muistaminen on parempi kuin jättää arvostuksensa ja kiitoksensa osoittamatta!

”Melkein ope”


Itse opettajana olen ilahtunut kyllä niistä kukistakin, vielä enemmän kukkataimista tai valmiista amppeleista tai muista valmiista ulkoistutuksista (urki, onko opella piha!)

Muita mieleen jääneitä lahjoja:
– pitkät kynttilät ja niihin soinnutetut servetit tulevat varmasti käyttöön ja voi pakata sellofaaniin ”kukkakimpuksi”
– lahjapakkaukset teetä, kahvia
– lahjakortti kampaajalle
– pienet kirjat, vaikkapa positiivareilta!
– lasten omat tekemät pikku jutut, vaikkapa purkillinen pikkuleipiä
– kerran eräs äiti toi ison kassin keksejä, karkkeja, valmiskakkua: väsyneen open perheessä vietettiinkin riemukkaita synttäreitä sen kassillisen turvin
– ekaluokan oppilas voisi aloittaa pienen sarjan jotain sopivaksi katsomaansa pikkuesinettä esim. yksi lasi/juhla näin kerääntyisi vähitellen kokonainen sarja, jos ope jatkaa pidempään.
– itse olen aina vienyt viinipullon lapseni opelle juhlistamaan lukuvuoden päättymistä!

Opettajalle ei ole pakko viedä lahjaa, oppilaan käsin kirjoittama kortti voi olla se kaikkein koskettavin juttu.

Listaan myös mistä näyttelen ilahtunutta, mutta oikeasti olen pulassa:
– viidennestätoista nimi-/huumorimukista
– pienestä posliinikoriste-esineestä tms. ”tiimaritavarasta”
– tosi kalliista lahjasta

25 v opena ollut


Minä olen antanut opettajalle tuulikanteleen. Mielestäni se on ollut mukava ja parempi kuin se ainainen kukkakimppu joita opettaja kuitenkin saa. Onpahan lahjan antaja mielessä myöhemminkin.

Ei aina kukkia


Itselläni on kolme vaahteranmäen eemeliä ja olen ala-asteopettajille antanut pienet lahjat aina keväisin ja jouluisin. Yhtenä keväänä annoin teleskooppisen ongenvavan ja toisena Marimekon ihania kertakäyttöastioita servetteineen. Nämä kevätlahjat ovat aina jotenkin liittyneet kesälomailuun.

Jouluisin lahja on ollut melkein aina jotain itse tehtyä syötävää tai juotavaa. Taas täytyisi keksiä kaksi lahjaa, joten luen tämän utelun tulokset mielenkiinnolla myöhemmin.

Terveisin
Leena


Kerää porukka ja hankkikaa lahjakortti hierontaan, aromaterapiaan tms. Meidän ope ainakin oli tosi tyytyväinen, kun näin tehtiin.

Leena


Opettajalle voisi askarrella jotain kivaa ja hyödyllistä. Mutta kyllä opettaja ilahtuu ihan suullisestakin kiitoksesta.

Lelle


Jos olen tiennyt, että lapseni opettaja jatkaa seuraavanakin vuonna, niin olen ostanut jotain sellaista jonka voin antaa uudestaan ensi keväänä tai jouluna. Olen siis heti hankkinut tuotetta useamman kappaleen jo odottamaan seuraavaa kertaa. Esim. joku hauska kahvimuki, tiffany-koriste ikkunaan, tuikkuastia jne.

Äiti


Anna opettajalle olipa hän sitten mies tai nainen, lahjaksi yksi kasvohoito, pään hieronta, niska-hartia- hieronta, jalkahoito tms. Varmasti sopii jokaiselle ja on henkilökohtainen. Opettaja voi sillä kehuskella syksyllä opettajanhuoneessa.

Tuulityttö


Vaahteramäen Eemeli kirja riittäneen.

Liisa


Voitte porukoida vaikka lahjakortin jalkahoitoon.

Lilja


Itse -pikkuisten opettajana – olen monet kerrat ilahtunut ruukkuun valmiiksi istutetuista orvokintaimista, jotka on silmät innosta säihkyen kiikutettu opelle kevätjuhlailtana. Iloa riittää koko kesäksi open terassille!

Orvokki –ope


Itsestänikin perinteinen kukkakimppu on tuntunut tylsältä ja silloin, kun energiaa on riittänyt olen miettinyt erilaista vaihtoehtoa. Itse tykkään laittaa valokuvia lapsista esille ja yleensä meiltä viedäänkin pieni ehkä hieman erilaisempi (mutta ei kalliimpi) valokuvakehys/ pidike opelle. Pohjaan voi sitten kirjoittaa kiitossanan, eemelin nimen ja vaikkapa vuosiluvun.

Pysyvä muisto


Lahjakortti hierojalle, jalkahoitoon tai päiväksi kylpylään niin kyllä ainakin itse jaksaisin. Kunpa moni muukin äiti huomioisi opettajia yhtä lailla!

Marjo


Ostimme aikoinaan opelle: lahjakortti Heselle, erikoiskahvia ja erikoisteetä.viimeisenä vuonna jopa Arabian puputaulun. Kiitos kantaa kauas.

Omppu


Osta Willow Tree Angles -enkeli. Ne ovat puusta veistetyn näköisiä, pelkistetyn kauniita enkeleitä, joiden siivet ovat rautalankaa. Niitä on monia erilaisia, -kokoisia ja -aiheisia. Löytyy lahjatavaraliikkeistä.

Kolmen pojan äiti


Hanki opettajalle Heli Laaksosen murrerunoja, vaikka ovat kirjoitettu Varsinais-Suomalaisittain, antavat voimaa ja iloa arkeen!

Markku


”Naapurin” villi vekara vei mukavalle miesopettajalle, jonka luokalla oli myös poikamme makkarapaketin ja sinappipurkin merkiksi siitä, että kesäloma on ansaittu – hienossa läpinäkyvässä sellofanissa tietysti…

MakeOu


Opettajan mielipide: Keväällä saan mielelläni ruukkuyrttejä ja muuta ihanaa pihalleni. Syötävät, jotka eivät kerry hyllyihin pölynkerääjiksi ovat pieniä koriste-esineitä mukavampia, enkä paheksu viinipulloakaan. Toki opettajasi vakaumus on hyvä tietää. Kirjat, pelit ja oikeat käyttötavarat, kynttilät, suklaat ja musiikki ovat olleet hauskoja saada.

Maikki


Valkoviinipullo

Ope


Annapa lahjakortti vaikka hartiahierontaan tai intialaiseen päähierontaan…tai johonkin vastaavaan… varmasti tervetulut lahja kenelle tahansa. Kiitosta ja rentoutusta samalla…

Merja


Tärkeintä näiden Eemeleiden opettajille varmasti ovat vanhempien kiitokset hyvin tehdystä työstä! Joko sanallisesti tai vaikka korttiin kirjoitettuna. Lisäksi korttiin voi laittaa mukaan esim. kukkalahjakortin.

Mervi


Mekin halusimme ilahduttaa poikani kanssa hänen erinomaista luokanopettajaansa ja teimme hänelle ristipistotyön, jonka aihe oli väsynyt opettaja, istumassa työpöytänsä takana, kaiken paperipinon ja sekamelska keskellä, sanoen, ”tätä työtä en vaihtaisi mihinkään”.

merveliini


Hauskalla kirjalla! Esimerkiksi täältä puodista löytyy loistavia. Lasten suusta -kirja tai joku missä aurinkoisia ajatuksia, joita voi lueskella vaikka välitunnilla…voimia keräten.

Mitzu


Osta opettajalle lahjaksi jalkahoito. Ihanan ylellistä ja harvat raskivat käydä, vaikka tekee väsyneille jaloille hyvää. On kuin kävelisi pilvien päällä! Toisena vaihtoehtona on korillinen yrttejä, josta riittää iloa koko kesäksi.

Yleellinen jalkahoito väsyneille jaloille


Olen antanut vuosien saatossa hyvin erilaisia piristyksiä / lahjoja tyttäreni opettajille (toisinaan yksin toisinaan isommalla porukalla hankittuna): istutettava taimi (esim. ryhmäruusu, omenapuu), itse leivottu kakku, lahjakortti esim. vyöhyketerapiaan, hierontaan, jalkahoitoon.

Ovat olleet otettuja persoonallisesta lahjasta.

Minttu


Kutsu kylään ja kiitä rehellisesti häntä kärsivällisyydestä! Aito rehellinen palaute ilman ”lahjuksia” antaa voimia tulevassa.

sivusta seurannut


Lahjakortti kylpylään, hemmotteluhoitoon tai vaikka puutarhaliikkeeseen – riippuu vähän opettajasta. Ja ehdottomasti oppilaan itsensä tekemä kortti. Olen myös itse ekaluokkalaisen viikarin äiti ja aion jonkun näistä toteuttaa.

Nina


Aina mukava ja mieleenpainuva muisto on jokin pieni kirjanen. Sen ei tarvitse olla paksu ja kallis opus, vaan ihan sellainen vaikka taskuun mahtuva teos. Sinne pienellä ekaluokkalaisen käsialalla oma nimi ja päivämäärä. Luulen opettajan ilahtuvan siitä juuri sen verran, kuin haluat häntä muistaa.

Toinen, hieman kalliimpi vaihtoehto olisi ehkä koko luokan vanhempien toimesta hankittu lahjakortti esim. kokovartalohierontaan, jalkahoitoon tms. Huomioiden tietysti, onko kyseessä mies- vai naisopettaja.

Kahden ekaluokkalaisen äiti


Olen toivottanut: Kepeätä kesäjalkaa ja laittanut pakettiin jalkakylpy, -voidepurkit.

Päivi , 4 lasta


Me oman ”Eemelini” luokkalaisten vanhemmat päätimme kerätä kimppalahjaksi lahjakortin kauneushoitolaan. Lähetin sähköpostia kaikille vanhemmille ja he tallettavat 5 euroa tililleni tiettyyn päivään mennessä. Ope saa 100 euron lahjakortin ja sillä hän hellii itseään jo ihan kivasti.

Päivi


Laita lahjaksi jokin hyvä rentoutus CD, saa sillä olonsa helpottumaan..

Päivittöin


Me, koko luokan vanhemmat luokkatoimikunnan nimissä, annoimme taannoin erittäin pidetylle opettajalle perinteisen kukkakimpun lisäksi jalkahoidon. Toisena vuotena hän sai meiltä kultaisen ranneketjun. Halusimme muistaa häntä toisena vuonna arvokkaammalla lahjalla, koska hän ei enää jatkanut lastemme opettajana vaan sai uudet oppilaat seuraavana syksynä.

Mutta jos haluat muistaa opettajaa yksin, anna jotain henkilökohtaista, esim. Marleena Ansion runokirjat ovat aivan ihastuttavia.

Päivi


Olen ope ja olen touhunnut muutaman vuoden juuri näiden pienten Eemeleiden ja Iidojen kanssa.

Ehdottomasti paras ”muistaminen”, jonka olen saanut oli koko luokan yhteinen muistaminen eli kimppalahjakortti. Ts. yksi äideistä oli ottanut yhteyttä muihin vanhempiin ja jokainen perhe oli laittanut 2-5 euroa rahaa. Näillä rahoilla toimelias äiti oli ostanut lahjakortin Marimekon liikkeeseen (kaikki opethan tykkäävät Marimekon tuotteista) ja lisäksi hän oli tehnyt kortin ja etsinyt siihen kauniin runon. Olin todella otettu vaivasta, runo kosketti minua ja lahja oli ehdottomasti hyödyllisin.

Sinulla olisi vielä sopivasti aikaa kerätä opelle lahjakortti tai shekki. Ihanaa, että jotkut vanhemmat ajattelevat opettajasta niin kauniisti kuin sinä!

Päivi-ope


Kerää muutaman vanhemman porukka ja anna hierontalahjakortti.

Hartiat tiukkana


Minä muistan kuinka oma openi kyseli aina hienovaraisesti joulun lähestyessä että olisikohan tänäkin vuonna tarjolla sinappia…

Eli äitini teki aina vahvaa omatekoista sinappia jouluksi ja siitä riitti monille lahjaksi ja myös itselle varastoon. Joku omatekoinen juttu voisi siis olla mukava yllätys, ja ilahduttaa takuuvarmasti! Jos olet jauhopeukalo niin esim. joku kuivakakku kauniisti paketoituna sellofaaniin, tai vaikkapa itse kyhätty hedelmäkori tms. Eikä tarvitse olla kovin kallis!

Pi


Hmm…olisiko joku kiva ”mietelmä kirja”, Kori jossa olisi pientä herkkua? taikkapas…Pari ruukkua ja orvokkia sekä pieni lapio siihen ??? Tai jotain hyvää musiikkia??? Pistäen lapsen kysymään ovelasti opettajalta .. mikä on open mielimusaa?? Tai mitä tykkää lukea ??

PiaDora


Kirsikkatomaattiamppeli, yrttiamppeli , rantapyyhe, käsivoide

pirzi


Ulkokalusteen pöytäliinan painonipsukat, marimekon kertakäyttöastiat, peltirasiassa keksilajitelma, ulkokukka-amppeli

Helmi


Minulla on kolmas lapseni ekaluokalla ja olen todennut tosiaankin, että kukan tilalle on kivempi antaa jotain muuta. Olen usein ostanut keraamisen kulhon tai mukin ja siihen esim. paperipäällysteisiä karamellejä tai kuivattuja hedelmiä, hyttyskynttilän saviruukussa, posliiniukkelin (opettajan näköisen) tai -eläimen, kukkalahjakortin lähimmälle puutarhalle, yleensä keraamisia muistoja. Mieleisiä ovat tähän saakka olleet!

Pirjö


Hei, Samankaltaisen eemelin äitinä olen muutamana keväänä pohtinut samaa. Viime keväänä anoimme papan tekemän perinteisen vihdan, josta opettaja oli kovasti tykästynyt. Tosin vihta oli edellisen vuoden ’satoa’ mutta ajoi hyvin asiansa kauniisti sellofaaniin pakattuna.

Kysely


Riippuu tietenkin rahamäärästä, minkä lahjaan voi ja haluaa sijoittaa. Seuraavassa muutamia vinkkejä:
– pieni pullo shampanjaa käärittynä kukkapakettiin ja korttiin: Malja kesälle!
– rantapyyhe + sanaristikkolehti / Harlekin-kirja
– lapsen painama tyynyliina, jossa kirjoitus ”Kiitos”
– lahjakortti kesäteatteriin
– jokin hyvä kirja, esim. open harrastukseen liittyvä

Sivusta seurannut


Hei Kati!

Itselläni on myös ekaluokkalainen, joten aiheesi kosketti! Ehdotan, että tekisit poikasi kanssa yhdessä jonkun jutun opettajalle: omatekemässä on aina tunnearvoa eri lailla kuin ostetussa. Eikä sen tarvi olla mikään erikoinen luomus, vaan ajatushan siinä on tärkein! Esim. kortin, johon poikasi piirtää, leikkaa kuvia lehdistä tai liimaa luonnosta kasveja, kukkia ym…Itse olen saanut mm. tuohikortin, mikä on aivan ihana. Eli suoristetulle tuohelle on liimattu kasvien osia: raamit/kehykset on tehty kukan tai pensaan varsista ja vihreitä oksia ja kukkia raamien sisään. Ja poikasi signeeraus omakätisesti alle, kyllä opettaja varmaankin ilahtuisi. Ja mikä ihaninta, olisi sinulle ja pojallesi yhteinen projekti, kun puuhastelette sen parissa…

Aurinkoa ja lämpimiä ajatuksia kevääseen!

Terkuin Ritu


Kootkaa luokan vanhempien kanssa yhteinen lahja esim. 2 e /oppilas ja sijoittakaa se esim. lahjakorttiin kultasepänliikkeeseen tai tavarataloon tai jalkahoitoon tms. Lisäksi vaikka monivuotinen orvokki tms. Jos opella on puutarha, niin lahjakortti puutarhaliikkeeseen. Jokin monivuotinen kasvi esim. pioni olisi upea lahja. Opelle saattaisi uskaltaa ostaa vaikka valkoviinipullonkin, riippuen tietysti henkilöstä.

Riitta-ope


Tietenkin riippuu siitä kumpaa sukupuolta opettaja edustaa, mutta olen itse ostanut lasteni nais-opettajille esimerkiksi saunahunajaa, tuoksulyhdyn ja siihen rentouttavaa laventelituoksua, kukkatauluja ja rentouden aalloilla cd:n täältä positiivareiden myymälästä yms.

Kahden tyttelin äiti


Hei, Marleena Ansion iki-ihanilla pikkukirjoilla! Niissä on todella kivasti sanottuja syvällisiäkin sanoja ja kirja-valikoimaa on runsaasti. Suosittelen lämpimästi.

Salla


Ope varmasti ilahtuisi lahjakortista hierojalle, jalka- tai käsihoitoon!! Kukkapuskan hinnalla saa lipun elokuviin! Mielestäni paras lahja on joku hoito, elämys (sis. kirjat ja levyt) tms. kuin tavara… sitähän meillä on muutenkin paikat pullollaan!

Sannukka


Keräsimme juuri ekaluokkalaisten vanhempien kanssa yhteisen lahjakortin (esim. 5 e/oppilas) opettajalle isoon tavarataloon. Opettaja voi itse katsella sieltä sopivaa, mitä tarvitsee. Ojennamme päättäjäispäivänä opettajalle kimpun kukkia, lahjakortin ja oppilaiden itse tekemät kortit. Kun kerää yhdessä, saa aikaan isomman ”puron”.

”vaahteranmäen eemelin” nro 2 äiti


Hei! Minusta pihamaalle istutettava kesäkukka, vaikkapa pieni orvokki, on ihana ja mieleen jäävä lahja oppilailtani. Samoin, kun koruja tykkään pitää, saamani korulahjat ovat olleet todella mukavia. Hopeinen riipus tai rintaneula eivät kukkaronnyörejäkään liikaa kiristä. Ja ne oppilaiden tekemät kortit ovat niin hellyttäviä. Kaikki olen tallettanut vuosien varrelta. Ja jos jotain isompaa haluaa hankkia, voihan luokkatovereiden vanhempia kysyä kimppaan. Mikä sen rentouttavampaa kuin vaikka hierontalahjakortti tai jalkahoito? Tärkeintä ei ole se mitä antaa, vaan se, että lahjan saaja tuntee olevansa tärkeä lahjan antajalle.

Opettaja itsekin


Kolmen pojan äitinä olen harvoin tyytynyt kukkakimppulinjaan. Hankalinta olikin, kun keskimmäisellä pojalla oli sama opettaja kuusi ekaa vuotta, ja halusimme muistaa opettajaa jollakin erilaisella.

Yhtenä vuonna opettaja sai onkilaitteen ja ristikkolehden, jonakin vuonna grillitarvikkeita, joskus hellemittarin. Siis kesäisiä ajatuksia, kun asiaa miettii. Nyt nuorimmaisemme lähtee alakoulusta ja siinä kohtaa valitettavasti usein opettajan muistaminen jää, kun tulee aineenopettajat. Toisaalta helpotus, toisaalta haikeaa, mutta aikansa kutakin.

Opettajalle muistoksi/kiitokseksi


Kirjoita kirje. Kirjoita siihen, mitä ominaisuuksia tässä opettajassa arvostat ja mistä haluat häntä kiittää. Kun opettajalle tulee hankalia hetkiä tulevina vuosina – uusien oppilaiden kanssa tai muutoin elämässä – hän voi lukea sanasi ja saada niistä kannustusta eteenpäin.

Saga


Anna Heljä Liukon pupumuki, jossa opettaja kuvassa opettaa oppilaita. Piilomerkitys: ehkä tarpeeksi kahvia juomalla jaksaa ensivuonna Eemeli rasavillin kanssa taas.

Satu


Anna ”vaahteramäen eemelin” itse tehdä kortti, johon rohkaiset piirtämään ja kirjoittamaan mahdollisimman paljon. Kortin saaja tietää miten paljon se on tekijältään vaatinut.

Seija


Minusta parasta tukea on vuoden mittaan useamman kerran kertoa opettajalle, että arvostaa hänen tekemäänsä työtä. Kukat kuihtuvat, kaunis itse tehty kortti kiitoksen sanoin taas jää opettajan omaan aarteiden varastoon. Omalla urallani kaunein kiitos, jo vuosia sitten sattunut, on vanhemman kortti, jossa tämä kiitti: Kiitos, että annoit lapseni olla oma itsensä.

– Tämä lapsi oli taiteellinen poika, joka kirjoitti ja kuvitti kirjoja jo ensimmäisellä luokalla. Tuntui hyvältä, että vanhemmat huomasivat lapsen saaman kannustuksen kehittää omia vahvuuksiaan.

Seija


Hei Kati!

Vastaus tähän pulmaan löytyy näiltä sivuilta; hankipa opettajalle esimerkiksi jokin ”lasten suusta”-kirja taikka muu huumoriteos ja liitä siihen vielä jokin sopiva magneettinappi-, tai positiivisuuspeili. Kenties paljon mukavampi saada, kuin kukkaset, jotka aikanaan lakastuvat.

Positiivarin puotiin siis!

Seijuliini


Luulisin, että ainakin naisopettaja ilahtuisi monen kukkakimpun sijasta yhteen, porukalla ostettuun lahjakorttiin esim. kylpylään.

gerbera


Sain itse äskettäin lahjaksi Paras Ystävä -hoitopakkauksen, enkä muista koska olisin paremman lahjan saanut. Itse tuote on puuvillapussi jonka sisällä on kauraa. Pussi lämmitetään mikrossa ja se levitetään hartioilla tai sinne missä on kipua ja se lämmittää mukavasti ja lievittää kolotuksia. Bonuksena on mahtava tuoksu kuumasta kaurasta. Muistan mummini lievittäneen papan selkäsärkyjä samankaltaisella pussilla – vanhaa suomalaista tietotaitoa siis.

Kaurapussi


Suosittelisin jotakin henkilökohtaista hellintää kyseiselle opettajalle. Olisiko lahjakortti ylelliseen kasvohoitoon pitkällä hieronnalla sopiva huomionosoitus. Aurinkoista kevättä,

Sirpa


Anna kaljaa ja makkaraa, ja sinappituubi!

Ope


Me olemme lapsen kanssa antaneet joskus jotain herkkua, esim. suklaarasian. Tänä vuonna ajattelin antaa jonkin kirjan, sellaisen leikkimielisen – niitä ”elämänviisaus” kirjojahan ihan hauskoja (Nalle Puh ym). Positiivareitten huoneentaulu on yksi parhaimpia.

Hyvää kesää!

Siru


Olen muistanut lasten opettajia keväisin esim. maustekahvilla / teellä + mukilla.

Kolmen vaahteramäen eemelin äiti


Oman tyttäreni opettaja on perso makealle joten hänelle on ollut helppo keksiä lahjoja kuten esim. itse leivottu kahvikakku. Kerran tyttäreni askarteli lasipurkkiin ikkunaväreillä tekstin ”open hätävara” ja sitten täytimme purkin karkeilla. Ristikkolehti ja hyvää syötävää; mitä muuta sitä vapaapäivältä voisi toivoa….

Sirpa


Ruukullinen yrttejä

Stina


Itse olen ollut neljä vuotta opena ja voin kertoa, ettei kukat ainakaan vielä tunnu yhtään tylsiltä 🙂

Mutta jos muuta haluaa antaa, niin mikäs siinä. Itse sain eräänä kevätjuhlapäivänä amppelitomaatin. Siitä oli iloa koko kesän ajan tulikuumalla parvekkeellani. Eräältä oppilaalta olen saanut joka joulu ja kevät Iittalan Kivi-tuikkulyhdyn. Ovat olleet eri värisiä, mutta yhteensopivia ja pidän niistä paljon. Kerran sain myös kastelukannun ja kortissa kehotettiin pitämään yhtä hyvää huolta kukista kuin lapsistakin.

Todennäköisesti oppilaat tietäisivät jotain open mieltymyksistä, lempikarkeista tai lempikukista ja voisivat kyselläkin vaivihkaa kun heille muistuttaisi asiasta.

Ja sekin tuntuu aina hyvältä kun kehutaan ja kiitetään. Pelkkä korttikin, lapsen kanssa askarreltu / kirjoitettu on aina todella mukava saada.

Susanna


Hei, itse pyrin aina antamaan opettajalle jotakin hyödyllistä ja hieman enemmän pysyvää kuin nuo kukat. Toki kukatkin ovat hyviä, esim. jos opettajalla on pihaa voisi ostaa jonkin monivuotisen istutettavan puun tai pensaan joka varmasti muistuttaisi ja ilostuttaisi opettajaa monia vuosia eteenpäin.

Olen antanut mm: lajitelman kertakäyttöastioita, niistä löytyy paljon kauniita kuvioita, joukkoon servetit ja kynttilä niin kesäinen kattaus on helppoa. Jouluisin suosin Sagaformin kauniita tonttulusikoita ja muita pikku ottimia.

Lahjakortti, vaikka olisikin pieni, ilahduttaa myöskin. Esim. kosmetiikkaliikkeeseen.

Toivottavasti näistä oli sinulle apuja

Susanna


Olen ollut opettajana lukiossa kohta 9 vuotta. Yhtenäkään keväänä tai jouluna en ole saanut omalta ryhmältäni minkäänlaista muistamista. Olisin ikionnellinen siitä ”tylsästä kukkakimpusta”!

Ope pääkaupungista


Vitsikirja voisi sopia vilkkaan kaverin perheeltä. Jos päädyt kukkiin kannattaa antaa joku kasvava kesäkukka. Siitä riittää iloa koko kesäksi. Jos ei tunne opettajan tyyliä hyvin lahjaksi kannattaa valita jotain joka tulee kulutetuksi, vaikka kesäinen keksikassi. Sydämelläänhän opettaja työtään tekee, joten Kalevalakorujen sydänaiheet sopivat myös. Tässä jotain mitä tuli mieleen.

Suvi


Lämmittävä / viilentävä jyväpussi. rentouttaa mukavasti raskaan työpäivän jälkeen. Viilentää jännittyneitä hartioita ja särkevää päätä.

Kasvatustyötä tekevä


Puutarhatonttu, kynttilä, Marimekon muki.

TeeKoo


Älä anna opelle mitään rihkamamuistoesinettä, sellaisia kertyy kaappeihin. Anna jotain, jolla hemmottelet. Lahjakortti hierontaan, jalkahoitoon, kasvohoitoon, kynsienhoitoon. Tai jos ne tuntuvat kalliilta, leivo tiikerikakku, torttu tai piirakoita. Jos et ehdi leipoa, osta ristikkolehti, pieni vitsikirja. Parasta kuitenkin; kirjoita kaunis kirje ja kerro, miten paljon hänen työtään arvostat, miten vanhempana haluat tukea häntä. Kauniille paperille. Jos vielä voisit lisätä, että rukoilet hänen työnsä puolesta, niin varmasti ilahtuu siitäkin, vaikka olisi ihan tavallinen tallaaja.

Tellervo


Jos ja nimenomaan jos (pakko ei ole) haluaa lahjoa, paras olisi luokan yhteinen juttu, 50 senttiä per oppilas ja sillä saa jo kivan kesäkukan tai muuta mukavaa. Hemmottelulahjakorttikin joskus kerättiin tyttäreni opettajalle, tykkäsi kovasti. Itse tehty korttikin ilahduttaa, mutta ei ne isot pinot pieniä koriste-esineitä.

Ope itsekin


Hienoa, että haluat antaa opelle palautetta hyvästä työstä!

Mitä jos kirjoittaisit hänelle runon, jossa värikkäästi kuvailet sekä poikaa että opea ja erilaisia tapahtumia vuoden varrelta, joissa ope on hoitanut homman himaan lasta arvostamalla. Runo tietsikalla upeaan kuosiin ja vaikka kehyksiin. Sen voi ope laittaa huoneentauluksi ensi syksynä luokkansa seinälle- ja taas jaksaa paremmin!

Toinen kiva juttu on itse tehdyt villasukat – joskus sain sellaiset valkoiset ja ne ovat käytössäni aina vain. Ja aina kun ne on jalassa, tulee Hanna-oppilas (ja äiti) mieleeni.

ex-ope


Opettajan työssä ei kouluvuoden aikana juurikaan ole hiljaista, kiireetöntä hetkeä! Siitä sain eräänä vuonna lasteni ollessa ala-asteella ajatuksen antaa opettajalle mato-ongen! Siis ostin teleskooppivavan ja siihen siiman koukkuineen ja korttiin toivotukset ”rauhallisia, rentouttavia kalaretkiä”! Ongellahan ei voi kiirehtiä, on vain rauhassa odotettava nappaako, voi nauttia Suomen kauniista luonnosta ja sen hiljaisuudesta …..

Tiina


Kukkia opettajat saavat liiankin kanssa ja voivat jopa olla allergisia niille. Otapa selvää asuuko opettaja omakotitalossa tai onko hänellä mökkiä. Kimpassa ostettiin kerran koko luokka opettajalle Syreenipensas johon ihastui ikihyväksi ja varmasti muistaa elämänsä silloisen ekan luokkansa.

Titi


Elokuvalippu ei maksa paljon mutta antaa mahdollisuuden valita oman mielensä mukainen katselunautinto. Opettaja oli iloisen yllättynyt!

Tiina LL


Vie ihanalle opelle vaikka viinipullo ja kauniit kesäiset servetit! Tulee ns. käyttölahja ja jotain kaunista.

Tintuli


Opettajan urani alussa sain yhtenä keväänä ”vaahteramäen eemeliltä” ja hänen äidiltään pienen kirjan, jossa oli lasten ajatelmia elämästä. Oppilaani oli kirjoittanut siihen pienen tervehdyksen ja merkannut muutamia sivuja. Kirja on parinkymmenen vuoden jälkeenkin mukava muisto yhteisistä hetkistä.

Tuula


Positiivarit Plussa, koko vuosikerta (osoite pitäisi ottaa selville etukäteen) ja lahjasta tiedoksi pieni kortti opelle.

Tuula


Perinteinen kukkakimppu ei ole tylsä. Yksi varsin tärkeä sanonta – syötävää – juotavaa – tai muuten häviävää.

Nurkat täynnä


Opettajat saavat monesti kukkia ja karkkia… Jos ostaa kukan kannattaa ostaa kunnollinen eli ruukkukasvi ja jos tietää open omistavan pihaa, niin istutettava kasvi on mukava. Jos taas haluaa erikoisempaa, eikä siis kukkia, niin esim. saunahunaja, jokin vekkuli käyttöesine tms. Yleensä ottaen opettajalle annettavan lahjan kannattaa olla käyttöesine, sillä hän saa lahjoja paljon ennen eläkeikää. Jos lahja on pehmoeläin tai koriste-esine, niin niitä tulee ennen työsaran loppua tosi paljon…

Ulla


Yksi suosittu ”lahjus” opettajalle on ollut lasiseen nallipurkkiin pakattu hunaja. Ei mene pilalle, voi hankkia vaikka etukäteen. Ja kun vielä pakkaa sen kivaan pieneen lahjakassiin, on kuljetuskin helppoa. Ja kun hunaja on syöty, on herttainen nalle jäljellä. Kannattaa kysellä oman paikkakunnan hunajantuottajilta.

Hur-Mur


Kiva, että jotkut jaksavat aina opettajiakin muistaa. Heillä on todella rankka työ opettavat he sitten aikuisia tai lapsia. Joku kestokukka, parveke- tai sisäkukka voisi olla myös kiva lahja (jos ei allerginen ope).

Ala-asteen opettajani oli säästänyt kaikki nallet ja pehmolelut, joita oli saanut vuosien varrella. Kaikki opettajat tykkäävät lukea – kirja on mainio lahjaidea. Jos on suhteita, voisi ajatella jotain alennuslippua tai ilmaislippuja kesäteatteriin, Tallinnan laivalla, hotelliyöpyminen Suomessa.

Persoonallisista lahjoista opettaja varmaan tulee lopun elämäänsä muistamaan tietyn lapsen. Jos tunnet opettajan harrastuksia, voi sieltä keksiä jonkin idean.

Itse tehdyt lahjat, kortit jne. ovat kyllä kaikkein ihanimpia lahjoja monen mielestä.

opettajien kanssa työskentevä, ei- opettaja


Jos kyseessä on naisopettaja, antaisin hänelle todellakin ”hemmottelupaketin” eli esim. pienen, kauniin korin, jossa ylellinen saippua, kylpy/suihkuvaahto, pehmoinen pesusieni, tuoksukynttilä… Pieni pullo kuohuviiniä voisi kruunata koko koreuden !

Virpi H.


Opettajalle tietenkin iloa ja naurua lomaan kirjan myötä. Suosittelen hankkimaan kirjan jossa on lasten suusta ilmaisuja esim. Paina Pappa Entteriä. Siitä riittää opelle ja monelle hänen läheisellekin iloa pitkäksi aikaa.

Toinen Vaahteranmäen Eemelin äiti Sodankylästä


Tokihan opettajan voisi lahjoa pienellä hemmottelulla (lahjakortti hierojalle, manikyyriin, kasvohoitoon tms.) mutta voisin kuvitella että tietyllä tavalla henkilökohtaisempi ja koskettavampi olisi saada pieni kirja (vihko) jossa olisi lapsen, ja miksei vanhempienkin, ajatuksia kuluneen vuoden ”tähtihetkistä”. Kaikkia niitä hyviä muistoja joita kuluva vuosi on oppilaaseen jättänyt.. tämän kirjanhan voisi koota vaikka koko luokan oppilaiden ajatuksista ja muistoista.

z