Taitavat Positiivarinaiset

Minna kirjoittaa: ”Puhutaan, että mies voi tehdä vain yhtä asiaa kerrallaan. Nainen sen sijaan kykenee moneen asiaan samaan aikaan. Kertokaa mihin kaikkeen te Positiivarinaiset olette pystyneet? Itse onnistuin eilen haukottelemaan ja nauramaan samalla kertaa. Pystyn myös puhumaan puhelimessa ja kirjoittamaan. Minkä monista saavutuksistasi haluat erityisesti tuoda tietoomme? Jos joku miehistä haluaa kumota vanhan uskomuksen vain yhden asian tekemisestä kerrallaan, otamme esimerkin hämmästellen vastaan.”

Leivon, laitan ruokaa, huolehdin lähellä leikkivästä pienestä lapsesta ja välillä käyn puhelinneuvotteluja. (Muisto vuosien takaa)

Anja Sinikka


Eilen juuri vatkasin toisella kädellä kermaa, ja toisella valmistin yleiskoneella unelmatorttutaikinaa – ilman ohjetta tietenkin. Silloin itsekin ajattelin, että piilokamera pitäisi olla. Sekin on tavallista, että syötän ruokaa lapselle oikealla itselle – lapselle vasemmalla – itselle – oikealle – itselle -vasemmalle… Aaa… entäs vessassa käynti alle 1v:n kanssa, jota ei voi laskea välillä yhtään lattialle?

Maarit


Soitan esim. rumpuja ja laulan samaan aikaan. Helppoa kuin heinänteko.

Muusikko


Nainen voi tehdä vaikka kuinka monta asiaa kerralla. Minä puhun puhelimessa samalla kun laitan ruokaa, katan pöydän, nostan välillä pyykit koneesta, luen sähköposteja ja vastaan niihin… Eikä ole lainkaan vaikea keskittyä puheluun 😀

Maria


Olin aikanani ystäväni kanssa työharjoittelussa koulun kanssa eräällä varastolla. Emme saaneet avattua muoviin käärittyä pakkausta isoa pakkausta, joten paikalle saapui naiskollega, joka tokaisi meille: ”Se on kyllä niin että miehet ei osaa tehdä kahta asiaa samaan aikaan – ajatella ja pidettyä kädessä mattoveistä.” Tähän ystäväni kommentoi: ”Osaavathan miehet kusta ja viheltää.” Saimme närhiä paketin auki kahdestaan.

Mikä vihiltäen tulee…


Olen usein antanut tähän esimerkin; kun on kolme lasta, kaksi koiraa ja mies, pitää pystyä tekemään ruokaa, kuuntelemaan radiota, huomioimaan koirat sekä kuuntelemaan ja vastaamaan kaikille neljälle yhtä aikaa.

Veera


Minä pystyn katsomaan televisiota ja virkkaamaan tai kutomaan yhtaikaa, sekä samaan aikaan rullata hierontarullaa jalkapohjan alla.

-Muori


Pystyn kuuntelemaan vaimoni ohjeita ja samalla unohtamaan ne!

Peukki


Kuuntelen musiikkia kuulokkeilla, katson telkkaria, luen kirjaa ja keskustelen sujuvasti rouvan kanssa.

Kale-pappa


Televisiota ei voi katsoa ilman käsityötä! Neulon, virkkaan tai teen ristipistoja lähes aina, kun istun television äärellä. Silti pystyn hyvin seuraamaan tulevaa ohjelmaa sillä varsinkin neuloessa pystyy katseen kohdistamaan helposti muualle, kuin työhön. Imetyksen aikana myös luen joko kirjaa tai selaan pädillä nettiä tai pelailen. Lapsille iltapuuroa keitellessä siistin samalla keittiötä ja täytän vaikka tiskikoneen, joskus tässäkin on pienin lapsi sylissä. Onhan näitä, mutta tässä nyt vähän esimerkkejä.

Heippana


Neulon, katson ohjelmaa, poljen stepperiä 🙂

Pippa


Neulon ja samalla katson televisiota tai luen. Käsillä pitää olla koko ajan tekemistä, niin vasta silloin voi keskittyä myös televisioon tai lukemiseen 🙂

Lea


Mikä siinä on niin kunniakasta, että pystyy tekemään monta asiaa kerrallaan? Minä en tee, muuta kuin pakon edessä ja olen iloinen aina kun saan keskittyä vain siihen yhteen. By the way – olen nainen 🙂

Auli


Esimerkki, minkä mukaan ei saisi toimia ja siksi sen haluankin esille tuoda: Olen ajanut autoa, puhunut puhelimessa ja kirjoittanut asiakkaan antaman tilauksen muistiin samanaikaisesti, siis tehnyt kolmea ”työtä” samanaikaisesti.

Efraim


Olivat siihen aikaan lapseni pieniä. Muistan kerran kun istuin keittiöpöytämme äärellä puhumassa virastopuhelua niin, että luuri oli oikean olkapään ja korvan välissä, ja oikealla kädelläni kirjoitin kirjettä serkulleni verkkaiseen tahtiin. Samalla imetin vasemmalta puoleltani kuopustamme ja vasemmalla kädelläni lusikoin omaan suuhuni marjasoppaa. Heiluttelin jalkojani ja taputtelin jalkapohjiani lattiaan jalkojen puutuessa jatkamaan uniaan kun lapsi nukkui ja jatkoin puhelun loppuun ja niinkään kirjeenkin. Lapsi pääsi koppaansa jatkamaan uniaan ja itse kokkaamaan ruokaa suuremmille lapsille. Oli yhdenlainen hetki se, eikä ainut lajiaan kiireisinä vuosikymmeninä.
”Nainen on nainen aina vaan.”

Haiku äidin yksinäisen.


Puhun puhelimessa ja lataan tiskikoneen.

saga


Pystyn neulomaan ja katsomaan tv:tä ja puhumaan samanaikaisesti.

pihlajanmarja


Neulon ja katson tv:tä yhtä aikaa, kävelen ja luen kirjaa, jumppaan ja laulan samanaikaisesti

Marjaana


Minä pystyn samaan aikaan neulomaan, katsomaan telkkaria ja lukemaan kirjaa.

Muulikki


Pystyn yhtaikaa lohduttamaan sylissäni itkevää lasta, puhumaan puhelimessa ja hämmentämään hellalla kiehuvaa riisipuuroa.

Marska


Pystyn työssäni purkamaan sanelua eli kuuntelemaan sanelua, kirjoittamaan sen ja samalla miettimään, mitä kaupasta pitikään ostaa kotiin mennessä. Olen kyllä tarkastanut tekstin jälkeenpäin, ettei siellä lue maitoa, juustoa ym. siihen kuulumatonta, joten työnantajallakaan ei pitäisi olla valittamista.

Milli


Pystyn lukemaan kirjoja lapsille ja imettämään vauvaa ja laulamaan lapsille ja hämmentämään puuroa. Alle vuodenikäinen rinkassa selässä ja leikkimään hiekkalaatikolla toisten kanssa, keinuttamaan heitä mm. Mieskin osaa ajaa autoa ja puhua puhelimessa nykyään. Hän hoiti aikanaan hyvin yhden asian, toi leivän pöytään. Kaikella kunnioituksella hänelle. Sekin oli tärkeä silloin. (Miehiä halvennetaan, että osaa hänkin kahta asiaa tehdä kerrallaan, kävellä ja syödä purukumia.) Itse keskityin useampaan asiaan äitinä. Nyt mummina on hyvä muistella.

Mummi


No tietysti televisiota katsellessa on aina neulomus menossa, tai sitten silitän pyykkiä. Tiedän monta naista, jotka tekevät näin. Nuorena joskus pesin altaassa pyykkiä ja samalla luin oppikirjoja, koska aika oli tiukalla. Tiedän serkkuni lukeneen kirjoja koulumatkallaan, tätini neuloneen tai parsineen sukkia pikkusiskoaan kätkyessä ”souvattaessa”. Itsekin olen lukenut ja hämmentänyt samalla puurokattilaa. Vieläkin syödessä on aina kirja tai ristikkolehti vieressä. Usein ristikko tulee ratkaistua aamupalan aikana.

Liena


Kerran ajoin autoa ja kuuntelin radiota yhtä aikaa! Säikähdin kun huomasin asian ja pysäytin auton. Hoksasin sitten, että matka ei taitu. Mietin hiki otsalla ja löysin ratkaisun: suljin radion. Sitten käynnistin auton uudelleen ja ajoin perille.

Staffa


Työssä lääkärin vastaanottoapulaisena annoin puhelimessa aikaa potilaalle, ja kirjasin sitä samalla tietokoneelle. Samaan aikaan lääkäri kysyi omassa huoneessa olevan potilaansa papereita ja instrumentteja, joita osoitin ja annoin hänelle omalta pöydältäni. Samalla ovesta tullut toinen potilas kertoi jo vaivojaan joitten vuoksi piti päästä heti minun tai lääkärin luokse ja kuuntelin häntä toisella korvalla, jotta kun puhelu loppui saatoin paneutua hänen asiaansa paremmin, kun lääkäri oli mennyt omaan huoneeseensa. Joskus olen ihmetellyt miten näistä on selvitty. En ole varmaan ainoa hoituri näissä vastaavissa ja vielä hurjemmissakin tilanteissa.

yks hoituri vaan


Näin kerran naisen joka samanaikaisesti kun 1 kiirehti junalle, 2 veti matkalaukkua, 3 talutti koiraa, 4 käveli, 5 puri purkkaa, 6 puhui puhelimessa ja 7 poltti tupakkaa!

Eepu


Minä miehenä voin hiihtää ja ajatella onko vauhti sopivaa.

Eino


Ajamaan autoa, ohittamaan, puhumaan puhelimessa, säätään radiota, komentamaan lapsia takapenkillä ja kuuntelemaan vaimon antamia ajo-ohjeita sekä syömään karkkia ja kaikki saman aikaan.

Kuski


Äidilläni oli vieraita ja he ihmettelivät kun minä katselin telkkaria, nypläsin pitsiä (ei virkkausta vaan todella nypläystä nypylöin) ja vielä juttelin heidänkin kanssaan, että miten tuo onnistuu, mutta onnistui se, tosin telkkarista tuli jokin kotimainen juttu.

Tarja


Jumppasin selättimellä hellan vieressä ja sekoitin puurokattilaa ja puhuin puhelimeen.

Krisse


Pystyn laittamaan ruokaa, katsomaan samalla lapsenlapsia ja kuuntelemaan miniän juttuja ja vastaamaan niihin

mummu


Pystyn lukemaan tenttiin, neulomaan, katsomaan telkkaria ja kuuntelemaan radiota samalla kertaa. Jos tekisi vain yhtä asiaa kerrallaan, olisi liian pitkästyttävää.

Pipsa


Yhtä aikaa kuuntelen musiikkia levyiltä tai radiosta samalla: kun kokkaan, luen nettiä tai kirjaa; usein monta tuli kauan sitten kun piti KEITTÄÄ vauvanvaippoja sekä lukea tentteihin joka ilta.

tarja


Silittämään ja katsomaan telkkaria…  ja mahdollisesti myös juomaan samalla lasillisen punaviiniä

Bobydos13


Hampaiden pesu & yhdellä jalalla seisonta. Tiskikoneen tyhjäys & reisilihasharjoitus. Polttopuiden haku & palleahengitys. TV:n katselu & pakaravenytys. Puhelimessa puhuminen & ostoslistan kirjoittaminen.

Tiina Toimelias


Sohvalla istuessa neuloo, katsoo tv:tä, lukee kirjaa ja keskustelee toisten kanssa. Aamulla kattila tulelle, pyykit koneeseen, käyn sitten wc:ssä, käyn hämmentämässä puurokattilaa, hoputan lapsia ylös, autan pukemisessa, hämmennän kattilaa.. siitäpä se päivän moniajo lähtee käyntiin 🙂

Paula


Olen onnistunut katsomaan televisiota (äänettömällä), puhumaan puhelimessa (kaiuttimen kautta), neulomaan ja syöttämään koiraa samanaikaisesti. Myös uunissa oli tuolloin pellillinen pullia… (munakellon kanssa)

Ann-Maarit


Eräs mies kerran kykeni tekemään kolmea asiaa yhtä aikaa! Hän oli potilaana korva-, nenä- ja kurkkutautien osastolla : )

Eepu


Kirjoittaa tekstiä tietokoneella ja tervehtiä samaan aikaan.

Janet


Syödä purkkaa ja ajaa fillarilla. Ei kuulemma kaikilta heti ilman treeniä onnistu.

Ou


Harmi, että olit ohjannut vai naisia vastaamaan ja ”pönkittämään” tuota uskoa miesten pystymisistä. – Olisin palanut halusta todistaa asian päinvastaisuutta, tai ainakin hillinnyt vastineellani tuon myytin yleispätevyyttä 🙂 Taannoin sanoin naisystävälleni: ”Te naiset kun usein moititte, että mies osaa tehdä vain yhden asian kerrallaan, niin nyt esim. en keskeyttänyt puheluamme tekemisieni vuoksi, vaan tämän tunnin ja vartin aikana viimeistelin sinulle ruoan, maksoin netissä laskuja, laitoin kynttilät pöytään, hain postilaatikosta lehdet ja laitoin auton lohkolämmittimeen, jotta voin tulla kohta asemalta hakemaan” 😉

Multiman Lahest 🙂


Kävelen reippaasti portaissa ja pureskelen purukummia.

Jokkeri


Olen ollut miesvaltaisella työpaikalla 25 vuotta ja pelkäänpä että seura on tehnyt kaltaisekseen, kykyni tehdä kahta tai useampaa asiaa yhtä aikaa on heikentynyt pelottavalla tavalla 🙂 Toisaalta kyse voi olla myös siitä että iän myötä olen ymmärtänyt että kannattaa keskittyä siihen mitä tekee, eli tehdä asia kerrallaan. Joko syöt purkkaa tai kävelet, ei molempia yhtaikaa! Kolmen lapsen äitinä minulla on kuitenkin huomattava kyky – rehellisyyden nimissä todettakoon että voin auttavasti seurata useampaa keskustelua samanaikaisesti myös jotenkuten vastaillen. Tästä on hyötyä myös työpaikalla, viimeksi eilen oli tilanteessa jossa minulle selitettiin kahta aivan eri asiaa yhtäaikaisesti ja hienosti klaarasin.

Iita


Kun toinen lapseni oli vauva, imetin häntä seisaallaan, vasemmalla olkapäällä pidin puhelinta korvalla ja oikealla kädellä paistoin kanaa pannulla.

Perhonen


Mielestäni ei ole järkevää tehdä monia asioita yhtä aikaa koska siinä ihminen vain hajottaa itseään liian moneen suuntaan, aiheuttaen mm stressiä.

maikki


Naisille opetettu ” vie mennessäsi, tuo tullessasi ja pissaa matkalla”, näin meitä naisia on opetettu,

Hulda


Vuosia sitten; lunta oli satanut paljon ja vaikeutti kyllä liikennettä kaupungissakin. Tuttava MIES ajoi autolla, poltti sikaria, ajoi partaansa, puhui puhelimessa,. ja vielä siinä sanoi: voi että joku on pudottanut lämmitysjohtonsa:) pystyy tekeen ja huolehtiinkin:)

saara


Tässä eräänä iltana tein perheelle ruokaa ja samalla neuvoin koululaista matikan läksyissä sekä keskustelin yrityksemme talousasioista mieheni kanssa. Nauroinkin että aika monta asiaa nainen hoitaa kerrallaan :).

memmu


Aloin harjoitella huilun soittoa ja huomasin osaavani laulaa äänen samaan aikaan kuin huilu soi. Opettaja tietysti opetti luopumaan siitä, mutta sitten kuulin, että sitäkin tekniikkaa käytetään jopa ihan tarkoituksella.

Auli


Menin tyttäreni perheeseen ja soitin ovikelloa. Tyttäreni tuli avaamaan oven ja kiirehti takaisin keittiöön, jossa hän sekoitti puuroa oikealla kädellä, imetti vauvaa vasemmassa kainalossa kantoliinassa, puhui miehelleen puhelimessa, joka oli vasemman olkapään ja pään välissä ja vahti samalla kahta leikki-ikäistä lasta ikkunasta hiekkalaatikolla. Nauroin hänen uskomatonta taitoaan -viisi asiaa samaan aikaan, jos oven aukaisu lasketaan.

Irma – mummi


Kävelytän kahta koiraani (rottweiler ja borderterrieri) ja puhun puhelimessa (piuhan päässä tietenkin) ja moikkaan vastaantulevia tuttuja. Kuorin perunoita tai pyörittelen pullia samalla kun puhun puhelimessa ja kuuntelen radiosta esim. puhelinlankoja.

Eewa RV


Olen joskus miettinyt, repäisenkö ja lisään ansioluettelooni ”oppilaitoksen”, joka on omasta mielestäni ollut paras projektijohtamiskoulu, jonka voin kuvitella: aloitin ammattikorkeakouluopinnot ihan päiväkoulutuksena eron jälkeen pojan ollessa 1,5 v. Rahanpuutteen vuoksi tein vielä ohessa töitä kolmena päivänä viikossa. Valmistuin lopulta puoli vuotta muita myöhemmin, jotkut arvosanani eivät vastaa osaamistani, mutta tein sen! Ja pojasta on kasvanut oikein fiksu, täysipäinen nuorimies, joka juuri juhli 18 v. synttäreitään 🙂

Johanna


Olen opetellut kuuntelemaan vieressä olevaa ihmistä ja samalla lukemaan, joko tekstiä tv:stä tai lehteä. Alkuun jompikumpi jäi huonommalle, mutta nykyään vastaanotto toimii moitteettomasti 😉

Orvokki


Opiskeluaikoina kotona vitsailivat että tuo se lukee läksyjä ja kutoo ja seuraa tv-ohjelmaa yhtaikaa (sohvalla istuen) ja on paremmin juonesta selvillä kuin me puupäät kun vaan katotaan töllöö 🙂

Maisuli


Olen syönyt purkkaa ja kävellyt.
Lisäksi istunut vessanpytyllä ja kirjoittanut viestiä kännykällä.

Juha


Minä pystyn laulamaan ja samalla ajattelemaan ihan muita asioita. Saatan havahtua ja huomata, että olen laulanut pitkän matkaa laulua eteenpäin ja olen ollut vain muissa mietteissä.

laulaja


Olen imettänyt, tehnyt ruokaa ja puhunut puhelimessa (puhelin olkapäällä). Välillä kävin avaamassa oven (edelleen imettäen ja puhelimessa puhuen) kun sisko tuli kylään.

Hanna


Nainen pystyy mm. puhumaan puhelimessa ja samaan aikaan hoitamaan pankkiasioita netissä, taikka ratkomaan ristikoita… juttuja on todella paljon mitä nainen pystyy hoitamaan samaan aikaan, monta juttua kerrallaan – sujuvasti ja kätevästi. Itse mieleeni tulee eräs kerta vuosien takaa miespuolisesta kassatyöntekijästä kaupassa. Ajattelin, että kerron jo valmiiksi, että mitä otan ostosteni lisäksi – ihan vain helpottaakseni hänen työtään, että otan muutakin kuin vain ostokset.. halusin nimittäin ostaa arvat taikka tehdä veikkauksen. Että kun kuitenkin tulevat samaan ostoslaskuun, niin että hän tietäisi! Kun sitten latelin ostoksia ostoshihnalle ja lopuksi mainitsin, että otan sitten arvat.. taikka veikkauksen niin sen sijaan, että hän olisi sanonut vaikka selvä. Niin miespä tuohtuneena totesikin, että ”YKSI ASIA VAIN KERRALLAAN!” Tuosta lähtien tuo mies on saanut lempinimen ”Yhden asian mies”…taikka yleisesti ottaen, että miehet eivät pysty hoitamaan kuin sen yhden asian kerrallaan :))))

”Naisenlogiikka”


Luin tätä juttua ja pureskelin purukumia.

Antero


Minä pystyn ajamaan pyörällä ja viheltämään samaan aikaan! – Osaan myös juoda kahvia ja samalla lukea kirjaa! On niitä vielä muitakin, mutta en kehtaa rehvastella enempää!

Harry


Syöminen ja aivastus onnistuu. Tosin pöytäseura saa olla varuillaan.

Aapo


Mieheni katsoo televisiota, kuuntelee radiota ja virkkaa pipoja samanaikaisesti. Melkein joka päivä.

Irmeli


Hämmästelen tällaista positiivisuutta ja ylpeyden aihetta. Minusta ei ole kivaa puhua ihmisen kanssa puhelimessa tai kasvokkain joka samaan aikaan tekee jotakin muuta. Hän ei ole läsnä eikä kuuntele. Puhuu kyllä ehkä omia juttujaan. Minusta on ihanaa ja rauhoittavaa keskittyä yhteen asiaan kerrallaan. Joskus on pakko tehdä montaa asiaa kerrallaan ja se on pidemmän päälle todella stressaavaa. Toki haukotteleminen ja nauraminen yhtaikaa ovat aivan eri asia!

Nainen ja läsnä


Tämä tapahtui työskennellessäni erään pankin sivukonttorissa konttorinhoitajana 1980-luvun lopussa. Minulla oli ruuhka-apulainen sinä päivänä ja hän avasi omalle asiakkaalleen uutta määräaikaista tiliä. Hän ei ollut avannut niitä aikaisemmin kovin montaa, joten seurasin sivusilmällä tapahtumaa. Minulla oli eräs n. 35-vuotias mies asiakkaana. Kirjoitin tililtä nostolappua ja samalla vastasin puhelimeen ja selitin soittajalle jotain asiaa, sitten kesken näiden kahden toiminnon huikkasin ruuhka-apulaiselleni, että tee se asia niin ja niin. Kun sain puhelun loppuun ja annoin kassalippua allekirjoitettavaksi asiakkaalleni hän oli hyvin hämmästyneen näköinen ja sanoi: kuinka ihmeessä sinä pystyt tekemään kolmea asiaa yhtä aikaa, en minä pysty tekemään kuin yhtä asiaa kerrallaan. Eikä tämä ollut ainoa kerta ”moniajoon” silloisen työelämäni aikana, vain yksi hyvin mieleen jäänyt.

Seija


Lehden lukukin onnistuu vallan mainiosti rakastelun yhteydessä.

Mr Holiday


No mietitäänpä hetki. Eilen lämmitin saunaa, tupaa ja kammaria, samalla kun vahdin ruokaa hellalla ja imuroin. Pyykkikoneen laitoin siihen samaan hässäkkään pyörimään, että voin levittää ne kuivamaan saunaan jälkilämpöön. Tämän ohessa keskustelin tyttäreni kanssa hänen opiskelusuunnitelmistaan ja uravalinnasta. Ei tytärkään huonommaksi jäänyt. Keskustelumme lomassa hän kävi nopearytmistä tekstiviestiriitaa poikaystävänsä kanssa ja siinä sivussa teki suunnitelmia illaksi serkkunsa kanssa, tekstiviestittäen. Kysyin eikö hän pelkää, että viestit menevät vahingossa väärälle henkilölle. Hän katsoi minua silmiään pyöritellen ja vastasi; ”Äiti, mä olen NAINEN!”

Tyttärestä tahti paranee


Olin pitkään nainen, joka keskittyi mielellään pääasiassa vain yhteen asiaan kerrallaan. Tilanne mullistui kaksosten syntymän jälkeen. Alussa pystyin samanaikaisesti imettämään yhtä ja samalla viihdyttämään toista vauvaa lelulla tai vähintäänkin polkemaan babysitteriä toisella jalalla. Myöhemmin opin polkemaan sittereitä molemmilla jaloilla eri tahtiin. Nykypäivänä olen edistynyt siten, että omaksi hämmästyksekseni arjessa onnistuu tilanne, jossa samanaikaisesti on menossa ruoanlaitto, legoauton rakennusapulaisena toimiminen, kadonneiden tavaroiden metsästyskonsulttina toimiminen, pyykin pesu ja ripustus, tavaroiden noukkiminen ja järjestely omille paikoilleen (tämä tehdään siirtymätilanteessa keittiöstä lastenhuoneeseen tai wc-tilaan). Lisäksi toki välillä piipahdellaan pyllyn pyyhinnässä ja puhaltelemassa pipejä sekä toimitaan erotuomarina noin 5-10 min välein erilaisissa kiistatilanteissa tai niihin johtavissa tapahtumaketjuissa ennakoivasti. Kaiken A ja O on kai löytää punainen lanka kaikkien keskeneräisten projektien alta ja miettiä kussakin hetkessä mikä on ensisijaista. Olen oppinut tekemään samaan aikaan rinnakkaisia asioita kohti niiden erilaisia päämääriä. Suurin oppiminen on ollut siinä miten sietää jatkuvaa tekemisen keskeytymistä 🙂

Annet


Onhan näitä, mutta esimerkkinä ruuan laitto ja siinä samalla vaikka venyttely/kirjan lukeminen tai vaikka astianpesukoneen tyhjentäminen. Tv:n katsominen, neulominen ja vielä lapsen kanssa keskustelu – kaikki yhtaikaa :).

Äitee 73


Hei!
Että mitäkö voin tehdä esim. kävellessäni luonnossa ja varsinkin kesällä…? Voin meditoida, voin nauttia kaikesta luonnon kauneudesta ja rauhasta ja samalla tuntea kuin ”liukenevani” pois tästä fyysisestä olomuodosta, sulautua näkökentässä olevaan maisemaan niin, että koen olevani yhtä sen kanssa. Voin ”kuulla” puitten puhuvan ja tuntea lämpöä kädessäni puun kylkeä sivellessä. Oikeastaan siinä on kaikki mitä sillä hetkellä tarvitsen tai haluan. No, se käsillä tekeminen: voin neuloa – mitä usein teenkin TV:tä töllötellessä, ja voisin tietysti polkea jotain jaloillani siinä samalla, jos olisi jotain mitä jaloilla liikutella.

Helena


Puhuessani puhelimitse ystävättäreni kanssa piirrän ja väritän samalla esimerkiksi jonkun ihmisen kasvokuvan tai luontoaiheisen kuvan. Puhelun lopussa minulla on valmis taulu väritettynä. Ajaessani autoa tanssin napatanssia samalla radiosta kuuluvan musiikin tahtiin . Vatsa- ja istumalihakset kiinteytyvät ja vetreytyvät. Selkä saa hyvää treenausta hartioista puhumattakaan. Kasvolihaksetkin saavat osansa, kun hymyilen tyytyväisenä. Ruokaa kokatessani ja pöytää kattaessani ehdin lepytellä sylissäni olevaa lasta ja jutella hänen kanssaan. Pönttöistunnon aikana ehdin kiireisenä perheenäitinä kuunnella ystävättäreni kuulumiset ja luen samalla aamun lehteä. 😉

Viiriäinen


Pystyn laulamaan kuorossa oman ääneni (alttojen) stemmaa suomeksi ja samalla kirjoittamaan viestiä kännykällä ystävälleni englanniksi.

Pinkki


Eräs miespuolinen rekkakuski tuli vastaan ajaen 24-metristä rekkaa. Luki samalla iltalehteä ratin päällä, tupakka suussa ja kännykkä korvalla. Et kyllä se mieskin pystyy!

Satsa


Pystyn silittämään vaatteita ja katsomaan televisiota samaan aikaan. Ja seuraamaan uunissa kypsyviä pullia samaan syssyyn.

Mertsi


Minä olen mies ja viime kesänä tein kolmea asiaa yhtä aikaa. Siivosin kesämökkiämme ottamalla eteisen kenkätelineen alta mattoa pois ja samalla annoin tyttärelleni ohjeita, mitä hänen pitäisi tehdä… kolmanneksi vedin mökin ulko-oven kiinni ja kynnyksen ja oven väliin jäi sitten toisen jalan pikkuvarpaani… Tuli kuuden viikon tauko golfaamiseen, mutta onneksi pääsin kuitenkin moottoripyörällä 10 päivän reissuun yksin 🙂 Loppu hyvin – kaikki hyvin, mutta tästedes keskityn vain yhteen asiaan kerrallaan. Minun puolestani naiset saavat sählätä vaikka kymmenen asian kanssa yhtä aikaa, minä miehenä keskityn vain yhteen 🙂

Jyrki