Mikä parasta Suomessa?

Satavuotias Suomi tarjoaa meille jokaiselle aarteitaan, jos vain huomaamme ne ja osaamme arvostaa niitä. Luonto ja sen antimet ovat meille itsestään selviä, mutta muualta tulleille suuri ihmetyksen aihe. Puhdas ilma ja vesi. Neljä vuodenaikaa. Lue lisää vahvuuksia, jotka vastaajille ovat olleet tärkeitä.


Marjat, kalat, sienet ym. syötävät luonnossa. Järvet, metsät, kalliot, suot jne. Luonto monimuotoisuudessaan on korvaamaton, jokamiehenoikeuksista kiitos Veteraaneille. Luonnossa liikkuessa mieli ja keho paranevat. En eläisi ilman luontoa. Tietysti myös kaikki elolliset madoista suurimpiin lintuihin ja kaikki maan ja taivaan välillä. Vuodenajat, jotka tuovat tullessaan ruokaa ja erilaisia harrastusmahdollisuuksia

Sirpa


Suoemen luonto, vuodenajat, ruisleipä, karjalanpaisti.

Jasmine


Neljä todellista vuodenaikaa, raikas ilma ja puhdas vesi niin hanasta kuin järvissä.

Mervi


Parasta Suomessa on puhdas luonto, ilmainen koulutus ja ilmainen ruokailu koulussa. Saamme elää rauhan aikaa ilman sotaa ja terroritekoja. Suomessa on korkeatasoinen ja lähes ilmainen terveydenhuolto ja sosiaalipalvelut. Hyvin toimivat julkiset liikenneyhteydet. Suomessa demokratia toteutuu jokseenkin hyvin kaikkien kansalaisten kohdalla. Suomalaisilla on korkea maanpuolustustahto ja suomalaiset ovat nykyisin isänmaallisia. Arvostamme maatamme: kotimaista ruoantuotantoa, suomalaisia tuotteita ja teknologiaa.

Asta


Ympäröivä ja voimaannuttava luontomme vuodenaikojen vaihteluineen sekä suvaitsevaiset ihmiset, jotka hyväksyvät erilaisuuden ja näyttävät miten pienellä kansalla voi olla suuri sielu.

Tanja


Puhdas ilma jota hengittää. Vesi jonka voi juoda hanasta, vesi josta voi nostaa verkot, vesi jossa voi uida. Maa jonka ravinteet kasvattavat vitamiinipommeja: marjoja, sieniä, juureksia.

Toivon että myös seuraavat 100 vuotta voisin vastata: ihmiset, jotka toimivat rehellisesti, kunnioittaen itseään ja toista lähimmäistä kuin itseään.

Miriam


Arvostan Suomen puhdasta luontoa. Sitä, kun luonnonlähteestä voi juoda vettä ja syödä muita luonnonantimia vapaasti. Jokamiehenoikeudet on suuri etuoikeus, kiitos siitä. Suomessa saa vielä elää omien arvojen mukaisesti. Uskonnon- ja sananvapaus luovat turvallisuutta. Arvostan suomen poliisin tekemää työtä, peruskoulun mahdollisuutta, jokaista luomuruoan tuottajaa. Arvostan kokonaisvaltaista hyvinvointia, joka on koko ajan enemmän nousussa suomen kansalaisten keskuudessa. Kun kansa voi hyvin, Suomi voi hyvin.

Teesu


Ensimmäisenä tulee mieleen Positiivarit joka pelasti minutkin 90-luvun laman syövereistä. Sain toki apua myös Yrittäjien kriisipalvelusta. Nyt tuo aika on vain painajaismainen muisto ajasta ja positiivisuudella sekin himmenee. NYT haluaisin nostaa ykköseksi SATOKAUSIKALENTERIN.

”Punajuuri”


Puhdas luonto, jossa hyvä liikkua ja hengittää.

Tiina


Parasta Suomessa on luonto, ihmiset ja itsenäisyytemme. Vapaus liikkua ja tuntea olomme turvalliseksi. Ei meidän tarvitse olla kaikessa suurenmaailman hötkyissä mukana. Olemme etuoikeutettuja pitämään pienestä pläntistämme omalla tavalla huolta.

Tintti


100 vuotta itsenäisenä! … ja vielä ainakin toistaiseksi saa olla sitä sun tätä mieltä joutumatta vankilaan…

Inra


Koululaitos ilman lukukausimaksuja ja peruskoulun osalta ruokakin ilmaista.
Toisena terveydenhuolto, äitiyshuolto, lastenneuvolat

Eila


Metsät ja järvet ovat ihana asia ja se, että ne vielä ovat puhtaat. Myös petoeläimemme ovat ihana asia, että ne kuuluvat luontoomme. Toinen seikka, jota arvostan, on sosiaaliturvamme. Myös kaikkein vähäosaisimmat saavat hoitoa.

Tarja


Suomen upea luonto avautuu kun matkustat maan päästä päähän. Matkallasi saat kuunnella monenlaisia murteita jotka ovat meille rikkaus. Turvallisuus ja rauha lisäävät onnellisuuttamme.

Sari


Puhdas ilma.

Pilkku.


Puhdas luoto ja vesi.

Tanja


Luonto

Ewe


Vanhat metsät.

Kehrääjä


Parasta rakkaassa maassamme on vapaus, saamme ilmaista mielipiteemme, harjoittaa sitä uskontoa mitä haluamme, kannattaa sitä puoluetta mitä haluamme. Tämä on turvallinen maa, meistä pidetään hyvää huolta. Kaunista on myös luonto, miten arvostankaan puhdasta ilmaa ja ihailen aina kuinka kaunista onkaan kun liikun ulkona.

Jonsku


Luonto, yötön yö Lapissa, järvi-Suomi ja kesämökkikulttuuri, selkeät vuodenajat. Siistit ja hyväkuntoiset kadut, juotava hanavesi. Ei luonnonmullistuksia. Voi illalla pimeän tulon jälkeen mennä ulos turvallisesti. Jokaiselle annettu perusoikeutena peruskoulu, sosiaali- ja terveyshuolto. Rehellisyys ja työn arvostus kansallisena luonteenpiirteenä.

Suvi Piiroinen


Suomessa parasta on eläke- ja sosiaaliturva. Toivottavasti nykyhallitus ei aja niitä alas!

Ukkosaukko


Itsenäisyys, vapaus.

Mummeli


Suomessa parasta on metsä ja metsänantimet. Voimme liikkua puhtaassa luonnossa ja nauttia sen tuomasta rauhasta mieleen ja kehoon.

Mirja


Isoisämme ovat henkensä uhalla taistelleet Suomelle itsenäisyyden, jota kaikkien pitää kunnioittaa. Suomi on pieni kansa, jossa jokaisen on edelleen kunnioitettava omaa maataan. Suomessa on paljon hyvää; ihana luonto, neljä vuodenaikaa ja paljon ihania ihmisiä. Meillä ei ole enää sotaa, niin kuin monissa maissa ja myös heikommin toimeentulevia autetaan 🙂

Mape


Neljä vuodenaikaa!

Jaana Pee


Itsenäinen Suomi, presidentti ja vapailla vaaleilla valittu eduskunta. Demokratia ja sananvapaus.

Sotaveteraanin lapsi


Ilmainen koulutus ja kouluruoka.
Terveydenhuolto.
Julkinen joukkoliikenne.
Tiet aurataan talvella lumesta ja suolataan.
Jalkakäytävät aurataan lumesta ja hiekoitetaan jo varhain aamulla.

eijuli keijuli


Parasta on turva ja rauha. Siisteys, puhtaus, hiljaisuus. Olen tosi kiitollinen ilmaisesta koulujärjestelmästä, julkisesta terveydenhuollosta ja kirjastoista! Kiitos! <3

Heksu


Suomen mahtava monimuotoinen vuodenaikojen mukaan upeasti vaihtuva luonto!

Kaista


”Että se on olemassa!”
Isänmaa ja Äidinkieli, joka meidät viimeisenä jättää!

muutarhuri


Parasta 100 -vuotiaassa Suomessa on puhtaat järvet ja komeat metsät. Linnunlaulu kesäaamuna, tuoreen ruohon tuoksu, sinisyyttä heijastava järvi ja savusaunan kutsuvat löylyt. Valkeat hanget, jäljet metsässä ja nuotion rätinä, pannukahvi ja tikkumakkara. Itsenäisyys ihmisillä ja itsenäisyys valtiolla. Vapaus päättää omista asioistaan itsensä parhaaksi ja vetää siniristilippu salkoon.

Helly


Nyt kun aamulla herään voin tehdä sen turvallisesti. Sängyssä on lämmin, minulla on oma koti ja kaapissa ruokaakin. Voin lähteä ulos kävelemään tai osallistua ilmaisiin jumppiin tai kerhoihin. Minun ei tarvitse pelätä mitään. Lapseni ovat saaneet käydä ilmaisen koulun ja syödä siellä ilmaista ruokaa, tosin minun verorahoillani, mutta kuitenkin. Kouluhammashoito on enimmäkseen maksanut heidän hammasrautansa ja nyt lapsillanikin on kaunis hymy. Voin hiihtää valaistulla ladulla ilmaiseksi jos lunta sattuu olemaan, mutta metsäladuillakaan ei kukaan tähtää minua kiväärin piipulla. Suomessa on hyvä ja helppo olla suomalainen. Enimmäkseen ymmärrän mitä täällä puhutaan, en aina. Suomessa laki kieltää lyömisen, sekin on hyvä asia. Väkivalta tuo vain lisää väkivaltaa.

Mummi


Parasta Suomessa on puhdas luonto, rauha ja turvallisuus.

Maikki


Suomen puhdas ympäristö, metsät, järvet ja luonto.

lenttu


Mielestäni terveydenhoito on erittäin tärkeää ja se hoituu hienosti Suomessa.

Mori


Kiitos siitä, että meillä on kirjasto. Hyötynä ja huvina, sanoina ja kuvina – kaikille. Rikastuttaa mielikuvitusta ja luovuutta. On ystävä.

”Luetaan sata kirjaa”


Puhdas luonto. Rehellisyys. Terveydenhuolto. Koulutus. Vuodenajat. Joka miehen oikeudet marjastaan ja sienestää. Rakastan maatamme.

Pirpana


Vesi, ilma ja luonto kokonaan. Me kaikki.

Tuula Sonkajärveltä


Luonto ja puhtaus.

Aili


Meillä on Suomessa edelleen neljä vuodenaikaa. Toivon, että niitä on edelleen neljä myös tuleville sukupolville. On aivan ihanaa saada elää Suomessa jo vuodenaikojenkin vuoksi. Arvostan sitä, että meillä Suomessa tehdään työtä ilmastonmuutoksen ehkäisemiseksi.

Leijona vm. 55


Parasta Suomessa on puhdas luonto josta voit käydä keräämässä mustikoita, puolukoita ym. metsän antimia ja samalla nauttia puhtaasta ilmasta. Ja metsäreissun jälkeen voikin nauttia saunan rentouttavista löylyistä.

Tiina


VAPAUS! Vielä melko puhdas luonto, ilma ja vesi. Tasa-arvo, täydelliseen tasa-arvoon ei päästä koskaan. Koulutus, päättäjät älkää tinkikö siitä!

Arja


Parasta Suomessa on luonto ja suomen kieli kaikkine murteineen.

Helinä


Uskonnonvapaus

Juho


Ihana luonto, puhdas ilma, talkoot, auttamisen halu, välittäminen, rehellisyys, sisukkuus, perhe, ystävät.

Ansa60


Luonto kaikkina vuodenaikoina.

Lilli


Suomessa on parasta puhdas luonto, metsä, johon jokainen voi jokamiehen oikeudella mennä keräämään sieniä ja marjoja, paljon järviä, joissa puhtaat vedet.

Hannele


Meillä on vapaus. Voimme opiskella, matkustaa ja tehdä asioita joita haluamme. ym. vapaasti. Isäni oli 5 vuotta sodassa ja arvostan kovasti veteraaneja, jotka menettivät nuoruutensa ja terveytensä, jotta meillä on niin ihana vapaa maa nyt. He elivät loppuelämän kipujen ja kipeiden muistojen kanssa. VAALIKAAMME HYVÄÄ ISÄNMAATAMME!

Isän tyttö


Ihana luonto.

Malla


Parasta 100-vuotiaassa Suomessa on se, että saan kulkea rauhassa pelkäämättä väkivaltaa. Saan nauttia luonnon kauneudesta sekä rauhasta hiihdellen, patikoiden tai veneillen sekä kalastaa puhtaista järvistä ja poimia metsän antimet. Isoisämme taistelivat meille tämän vapauden. Muistakaamme se ja kunnioittakaamme heitä.

Samoilija


Vapaus ja luonto.

Tettar


Suomen sotaveteraanit. Ilman heitä emme saisi nauttia 100-vuotisen kotimaamme kauniista ja puhtaasta luonnosta. Kiitos!

Väinön pojantytär


Itsenäisyys

Marja


Parasta Suomessa on turvallisuus ja terveydenhoito sekä kaunis luonto vaihtelevine vuodenaikoineen. Kansankirkkomme.

Mummi-11


Suomen puhdas ja kaunis luonto <3
Perheet ja heidän yhdessäolo, sekä rakkaus, lämpö, sekä muista välittäminen vapaassa suomessa <3
Terveydenhuolto ja sananvapaus, joista pidetään kiinni <3
Lapsille ja nuorille hyvät koulutusmahdollisuudet riippumatta siitä onko köyhä tai rikas <3
Vanhuksilla mahdollisuus hyvään vanhuuteen, joko kotona tai hoitokodissa, näistä pidettävä kiinni 🙂

Tuula Mäntästä, taidekaupunki <3


Parasta Suomessa on koululaitos edistyksellisine opetussuunnitelmineen sekä hyvin koulutettuine opettajineen.
Kesä on myös hieno.

Marjut


Suomessa on paljon arvokkaita asioita joita arvostan. En voi sanoa vain yhtä.

Esimerkiksi luonto on puhdas ja voimme hengittää raitista ilmaa. Luonnon kauneus ja monipuolisuus. On tasaista ja on vaaran rinteitä. Metsää ja niittyjä. Neljää erilaista vuodenaikaa unohtamatta. Luonto on täynnä syötäviä sieniä ja marjoja. Kun annamme luonnolle, se antaa meille.

Lisäksi Suomessa on turvallista asua ja myös ”turvallista asua”. On ilmainen peruskoulu, kaikille avoin terveydenhuolto, työttömyysturva jne jne. Lapset syntyvät sairaalassa ja saavat ammattiapua heti. Vanhuksillakin on ammattiapua. Suomessa ei puoskaroida. Ja hei. Meillä on tasa-arvoa!

Pakko mainita myös se, kuinka hyvin ja helposti saamme ruokaa ja vettä, herkkuja ja kaiken mitä oikeasti tarvitsemme ja paljon enemmänkin.

Kiitollinen olen tulevasta avioitumismahdollisuudesta. Suomi on suvaitseva ja edistyksellinen.

Suomi on paras paikka asua. Olen ylpeä , sisukas suomalainen.

Viltsu


Metsä

Metsänpeikko


Itsenäisyys, veteraanit, vahva puolustustahto ja suomalaisuuden arvostus; kansallistunne. Sibelius, sauna ja sisu.

Jepu


Suomen luonto, järvet ja metsät, joissa saa vapaasti sekä liikkua että poimia marjoja ja sieniä. Liikkumisesta luonnossa saa enrgiaa, hyvää oloa, kunto nousee, mieli lepää. Suosittelen kaikille: joko yksin, kaksin tai porukalla.

Luonnon lapsi


Parasta 100-vuotiaassa Suomessa on demokratia, vapaat vaalit, tasa-arvo, sosiaaliturva, terveydenhoito, koululaitos, poliisilaitos, pelastuslaitos, ja se että korruptio on rangaistava teko, eli kaikki ne asiat jotka tekevät tästä maasta turvallisen elää ja asua ja antaa kansalaiselle mahdollisuuden kehittyä ja vaikuttaa. Lisäksi parasta on puhdas juomavesi ja puhdas ilma, metsät ja järvet ja neljä vuodenaikaa. Parasta on se, että on tilaa ja hiljaisuutta, valoa ja pimeyttä. Parasta on oma kieli ja kirjallisuus. Parasta on suomalaiset marjat ja kasvikset, Runebergin torttu, karjalanpiirakka, maksalaatikko, kaalikääryleet, ruisleipä. Parasta on suomalainen joulu. Parasta on suomalainen huumori ja viihde. Parasta on suomalaiset lämpimät talot ja kodit.

Minna


Arvostan itsenäistä, vapaata maatamme, jossa on hyvä elää, maamme rikasta luontoa, jossa saamme kaikki nauttia 4 vuodenajan tuomasta monimuotoisesta vaihtelusta aivan ilmaiseksi. Luonto antaa meille voimavaroja jokapäiväisen elämän haasteisiin.

-Täti vihreä


Parasta on vapaus, vaikka sen näennäisyyttä edelleen epäilläänkin. Tulevilla päättäjillä onkin ehkä yhtä suuri vastuu pitää vapaus, jonka isoisämme saavuttivat suurin uhrauksin. Vapaus tarkoittaa myös vapautta valita oikeat asiat ja arvot, jotka koko kansakunnan parhaaksi, kuten sen eräs viisas joskus sanoi (vapaasti sommitellen): ”Yhteiskunnan sivistystä ja laatua kuvaa se miten se hoitaa kaikkein heikko-osaisempia”.

Jari Lahest


Suomen luonto puhtaine vesineen ja raikkaine ilmoineen. Jo lentokentällä matkalta palattaessa raikas ilma tunkeutuu keuhkoihin. Luonnon antimet ja ikivihreät metsät.

Näin se on!


Rauha, itsenäisyys, uskonnonvapaus, elintaso, väljyys, luonto.

Sirkku M.


Kaikki jotka taisteli Suomelle vapauden. Olemme itse saaneet päättää asioistamme.

vapaa


Istun Saariselällä Vahtamapään rinteellä ja katson edessä levittyvää maisemaa ja imen sitä itseeni, että voin talvella laittaa silmät kiinni ja näen maiseman mielessäni ja jaksan taas sillä eteenpäin. Istuessani siellä rinteellä mietin joka kerta, että miten kauan se maisema on ollut olemassa ja että se jää jälkeeni. Parasta 100-vuotiaassa Suomessa on Lappi.

Kaarnikka


Tasa-arvon periaate kansalaisten kesken. Demokraattinen hallitusmuotomme. Pyrkimykset sen sisällä kehittää kaikkea toimintaa, ja niin kehitymme ihmisinä. Demokraattinen hallitusmuoto vastavuoroisesti pysyy ja voi muuttua. Muutos pysyy hallinnassa.

Agape 60 v


SUOMESSA onhan täällä moni asia hyvin.
Kaunis puhdas luonto (…sitä ei kokonaan ole edes poliitikot päässet tuhoamaan.
;).)
Meillä on rauha joka on niin kuin isoin asia.
On koulutusta.
Tieto taitoa.
Lahjonnasta suht vapaat päättäjät. Asialliset oikeudenkäynnit. Ei ole kuolemantuomiota.
Kaikilla mahdollisuus terveydenhoitoon.
Neuvolat, sairaalat, poliisi, koulut.
Äänestysoikeus.
SANANVAPAUS.
Vapaus.
Puhdas luonto.
Suht sensuroimaton radio/tv…
Uskonvapaus.
Sitkeät kansalaiset.
Siinä nyt pari mitä mieleen tuli…

Lennuu


Suomessa parasta on puhdas ja melko koskematon luonto. Omistamme sen kaikki suomalaiset yhdessä. Ei anneta kenenkään turmella tätä ainutlaatuista omaisuutta, vaan pidetään siitä yhdessä hyvää huolta.

Hansuli


Puhdas luonto ja jokaiselle koti ja toimeentulo vaikka huonompikin. Vapaus ennen kaikkea. Kaunis isänmaa !

Ritva Olsoni


Jokamiehenoikeus: Meillä on paljon luontoa ja puhtaita metsiä, joissa saa vaellella, hiihdellä, kerätä marjoja, jopa pystyttää teltan tilapäisesti.

Meillä on edelleen hyvä terveyden- ja sairaudenhoito. Kukaan ei esimerkiksi onnettomuustilanteessa kysy, kuka hoidon maksaa, vaan meidät viedään parhaaseen mahdolliseen hoitoon.

Tuula Ruotsalainen


Suomessa on mahdollista kaikkien käydä koulua, niin ei ollut vielä 50-60 luvulla. Lapset saavat erityisongelmiin hyvin kaikenlaista terapiaa, ilman maksua. Vanhukset hoidetaan.

sinttu


Parasta on rauha maan päällä ja koti Suomessa. Minulla on poika nyt 22-vuotias armeijan käynyt. Edesmennyt äitini oli syntynyt 1923, hänellä oli monta veljeä jotka olivat sodassa puolustamassa maatamme. Äidilläni meitä lapsia: poikia 3 ja tyttöjä 4, isäni sodankäynyt mies, rintamalla 5vuotta 2 kk. Äiti sanoi aina että muuta hän ei pelkää kuin sitä: jos omat pojat joutuvat sotaan, nyt minä äitinä ajattelen samoin. Rauhaa ihmisten kesken, meillä on ihana koti-Suomi.

äidinrakkaus


Parasta on että jokaisella menee keskimäärin hyvin. Rutiköyhyyttä ei ole paljon eikä myöskään upporikkaita. Jokainen joka vertaa itseään muihin on aina keskivaiheella, eli on rikkaampia ja on köyhempiä. Tämä on hyvä paikka olla.

Keskiverto


Puhdas luonto ja hyvät ystävät.

E


Yksilön vapaus ja kunnioitus; Suomessa ei yliholhota ja vahdita ja olemme vapaita puhumaan, tekemään ja liikkumaan.

Marja


Puhdas luonto, järvet, sauna järven rannalla, luminen maisema, Lappi ja revontulet.

Oivanen


100-vuotiaassa Suomessa parasta on, että kaikki saavat ilmaisen peruskoulutuksen, kaikilla on mahdollisuus ammatilliseen koulutukseen, kaikki on vakuutettu sairauden varalta… ja riittäähän näitä etuja, joista muualla maailmassa ei osata uneksiakaan. Parasta on rehti ja luotettava kansa. Parasta on neljä vuodenaikaa ja uskomattoman kaunis luonto. Parasta on puhdas vesi ja sitä on riittävästi.

Johanna


Ilmainen koulu ja kouluruoka kaikille lapsille. Näin köyhän torpan lapsillakin on mahdollisuus menestyä elämässään.

Torpan tyttö


Ehdottomasti se on VAPAUS. Meillä on oikeasti sanan vapaus, kokoontumisen vapaus, uskonnon vapaus, poliittinen vapaus, sukupuolten tasa-arvo, seksuaalinen vapaus, vapaus toteuttaa itseämme jne. jne. Nämä eivät ole sanahelinää, vaan myös todellisia arvoja, jotka toteutuvat maassamme.

Jyrki Hämäläinen


Luonto! Ilmainen koulutus. Moniin muihin maihin verrattuna upea terveydenhuoltojärjestelmä.

Juuli


Suomessa on parasta järkevät ihmiset. Sekä koulutetut, että maalaisjärkiset. Suurin osa suomalaisista on erittäin fiksuja ja maanläheisiä, eikä hömpötä turhista. Suomessa asiat hoidetaan asiallisesti, jos sen annetaan tapahtua. Tämän takia suomalaiseen voi aina luottaa.

Erika Pahkala


Puhdas luonto: metsät, marjamaat, järvet ja joet!

Tarja


Sininen taivas ja puhdas ilma/luonto, jota ei vielä VEROTETA, mutta parasta on vapaus, vapaus sanoa mielipiteensä joutumatta narun jatkoksi!

Ulpukka 44


Kansallispuistot
Kerrankin menee yhteiset varat hyvään käyttöön. Hyvin hoidetut puistot ovat kaikkien käytössä eikä niissä ole sisäänpääsymaksuja.

veera


Saan puhua omaa äidinkieltäni ja höystää sitä hauskoilla murresanoja käyttäen. Voin liikkua luonnossa jokamiehen oikeudella ja nauttia jokaisesta vuodenajasta. Voi jutella tai olla hiljaa. Ihan miltä tuntuu. Ei tarvitse keksiä aina sanottavaa kun Suomessa saa vaietakin!

AnneN


Itsenäinen ja vahvan omantunnon omaava maa ja kansa. Olen ylpeä juuristani. Olen ylpeä maastani. Haluan, että myös lapsemme ja tulevat sukupolvet olisivat ylpeitä omastaan ja valmiita myös huolehtimaan siitä tarvitsemallaan tavalla. Rakastan tätä maata!

Kati


Puhtaita järviä, metsää, luontoa. Kansallispuistot, Lapin erämaat. Mitään näistä ei saisi ihminen enempää tuhota.

Tuulitukka


Itsenäisyyden saavuttamiseksi urheasti ja pyyteettömästi itsensä likoon laittaneet miehet ja naiset (osa heistä vielä lähes lapsia), jotka ansaitsivat meille itsenäiseksi ihanaksi kotimaaksemme Suomen.

Liisa Korhonen


Arvostan sitä, ettei Suomi ole ollut sodassa pitkään aikaan. Osataan hoitaa suhteet aikaa vaativaan naapurimaahan hyvin. Arvostan suomalaisissa se, että pärjätään hyvin elämässä kiitos maalaisjärjen ja tietyn nöyryyden. Suomalainen ei välttämättä ole kielitaitoinen mutta kulkee siitä huolimatta maailmalla, suomalainen ei aina osaa oikeat sujuvat ja näppärät käytöstavat, mutta herättää harvoin pahennusta muissa ja suomalainen ei tee meteliä itsestään mutta on silti luova, kekseliäs ja luo itsensä näköisen elämän ja uran. Eniten arvostan Suomessa meidän luontoa ja siihen liittyvät jokamiehenoikeudet!

Irene


Kaunis upea luonto.

Helena65


Järjestäytynyt yhteiskunta – luo turvallisuutta kansalaisiin, voi luottaa päättäjiin että hommat hoituu.
Toistaiseksi ”turvaverkot” pysäyttää kelkasta tippuvia.

Kaikki hyvin toistaiseksi


Itsenäinen vapaa Suomi!

mummo


Arvostan kotimaassani sitä että tiedän pääseväni hoitoon jos sairastun ja vielä edulliseen hintaan. Lapseni terveyttä valvottiin jo ennen hänen syntymäänsä ja senkin jälkeen hän on saanut käydä tarkastuksissa joissa selvitetään tarvitseeko lisätukea kehittyäkseen terveeksi aikuiseksi. Liikenteessä kaikki toimivat suurin piirtein samoilla säännöillä. Uskallan avata suuni jos jokin asia ihmetyttää pelkäämättä sanomani kulkeutuvan vääriin korviin ja kokevani sen seuraukset esim. vapaudenriistona. Voin myös nauttia kauniista luonnostamme jokamiehenoikeuden turvin. Voin luottaa taksikuskin osaavan työnsä ja hinnan olevan oikean. Pysähtyessäni syömään matkan varrella voin luottaa ruokani valmistetun tiettyjen sääntöjen mukaisesti ja säilyn terveenä vaikka juon hanavettä. Voin myös luottaa löytäväni autoni parkkipaikalta ruokailun jälkeen. Kotiani minun ei ole tarvinnut aidata korkealla aidalla ja kesällä voin pitää vaikka ikkunan auki ja silti nukkua turvallisesti. Onnettomuuden sattuessa saan apua tarpeen mukaan. Tätä listaa olisi helppo jatkaa esim. sosiaalitoimen, koulutuksen, työturvallisuuden ja monen muun järjestelmällisesti hoidetun asia vuoksi. Pelkästään tämän kirjoittaminen sai minut taas huomaamaan kuinka hyvässä maassa saan asua.

Harri Vääksystä


Viime aikoina on tullut usein mieleen, että asiat (siis kaikki asiat) olivat suloisessa Suomessamme paremmin joskus 1980- ja vielä 1990-luvullakin kuin nyt. Paljon on vieläkin hyvää, yritetään pitää siitä kiinni yhteisvoimin. Koulutus- ja sairaanhoitojärjestelmät toimivat henkilön varallisuudesta riippumatta. Ilmainen kirjastolaitos. Neljä erilaista vuodenaikaa. Puhdas ilma, puhdas luonto. Elintarviketeollisuus. Ylipäänsä kotimainen teollisuus, jota jokaisen on syytä kannattaa ostamalla kotimaista. Mainio kansalaisopistojärjestelmä. Naapuriapu, talkoohenki, hädänalaisista huolehtiminen. Omat herkkumme: karjalanpiirakat, salmiakki, ruisleipä ja muut maukkaat. Oma maa, oma kieli. Oma historia.

Suometar 1967


Meillä on ihana, sopuisa kotimaa. Ei sotia eikä pahoja terroritekoja. Kotipitäjässäni on pakolaiskeskus ja aivan ihania ihmisiä siellä: naisia, miehiä, lapsia, perheitä. Kadulla tulevat vastaan, hymyilevät vienosti ja tervehtivät suomeksi. Muistuttaa silloin minua itseäni, mistä minun todella on oltava kiitollinen. Vastaan tervehdykseen heille varmasti aina iloisesti.

Mummeli


Täällä on jokaisella mahdollisuus kouluttautua ja kehittyä ihmisenä. Se tosin vaatii sekä ponnistelua että tietoa asioista. Kaikkea tietoa ei välttämättä löydy helposti, mutta sisulla tie aukenee.

Meillä on myös kaunis maa, hieno historia ja vapaa liikkuminen.

Sisukas nainen


Se kun Suomi on itsenäinen. Ja se on veteraanien ansiota. Siitä lämmin kiitos heille!

Leena


Kohtalaisen toimiva demokratia, jossa nainenkin pärjää mukavasti ja suurin osa ihmisistä välittää toisistaan

Anki Heikinheimo


Meillä on upea vanhusväestö, joka taisteli meille itsenäisen ja vauraan Suomen. Ilman heitä ei olisi mahdollisuutta juhlia! Päättäjät vaikuttavat sivuuttavan tämän tosiasian päätöksissään. Sen takia haluan kiinnittää huomion vanhuusväestöömme.

Suomalainen


Arvostan itsenäisyyttä, sanan- ja uskonnonvapautta, omaa äidinkieltä, koulujärjestelmää ja koulutusta, työnteko- ja harrastusmahdollisuutta, terveydenhuoltoa, luonnon moninaisuutta ja puhtautta, rauhaa ja tilaa hengittää.

Maju


SUOMALAISEN SISÄISTÄ VIISAUTTA: OTTAA ALUKSI VÄLIMATKAA UUSIIN ASIOIHIN JA IHMISIIN, KATSELLA JA KUULLOSTELLA JA SITTEN VASTA LÄHESTYÄ UUTTA, TÄTÄ KUTSUN SISÄISEKSI VIISAUDEKSI. SUOMEN PUHDAS LUONTO, RAUHA, HILJAISUUS, JA VIELÄ JONKINLAINEN YHTEYS SUOMEN LUONTOON, JOTA VOI ELVYTTÄÄ VAIN SUOJELEMALLA SYDÄMELLÄ JA SIELULLA SUOMEN METSIÄ, KALLIOITA, SOITA, JÄRVIÄ, PUROJA, JOKIA, SOITA JA KAIKKEA MITÄ MEILLÄ LUOJAN LUOMANA AINA ON OLLUT.

SUSANNA VIHREÄMAA


Vapaus ja jokamiehenoikeus.

Sirpa Lindholm


Mielestäni Suomessa on hyvää turvallisuus ja puhdas ilma. Ihmisten rehellisyys on myös huomattava tekijä maassamme

Mumppa


Suomessa on parasta se, että kaikkialla on metsiä ja luontoa lähellä.

Maija


Turvallisuus ja puhdas luontomme ja harrastusmahdollisuudet luonnossa vuoden ympäri.

Minnuli


1) Luonto, luonto ja luonto!!! Ylellä pyörivä Suomi 100 v. -video jossa upeita maisemia ja Leif Wagerin Romanssi säestyksenä, on paljon puhuva. Sen jaksaa katsoa aina uudestaan ja aina tulee kylmät väreet!

2) Kotimaiset maataloustuotteet, siitä on pidettävä huolta että saamme pöytään puhtaita ja tuoreita kotimaisia ruokatuotteita kohtuuhinnalla: kasviksia, viljaa, lihaa, maitoa! Ja luomutuotantoa mieluusti saisi suosia, ja viedä ulkomaillekin sitten kun sitä riittävästi on saatavilla!

3) Yhteisöllisyys: kyläkouluja, asukastaloja jne., joissa ihmiset voivat kokoontua ja luoda sekä ylläpitää yhteishenkeä. ”Koko kylä välittää” -meininkiä tarvitaan isompiinkin kaupunkeihin, pidetään toisistamme huolta vastakin, ettei kukaan syrjäytyisi/unohtuisi oman onnensa nojaan.

Nature girl


Suomessa annetaan ja saa olla hiljaa ja puhumatta eikä ole turhanaikaista höpötystä tai katteetonta kehumista, siis rauha kotona.

Nainen


Puhdas ilma, puhdas vesi, puhdas maaperä.

Magi


Kaunis ja puhdas luonto, ilma ja vesi.

leila


Suomen puhdas luonto. Hyvät marja- ja sienimetsät, uimarannat.
Kaupasta saa hyvää kotimaista ruokaa.
Lapset voivat mennä kouluun turvallisesti.
Terveydenhoito toimii hyvin tällä paikkakunnalla jossa asun.

Pikemon


Vanhat metsät. Sinne voi painua oli iloinen tai surullinen, aina yhtä ihana paikka.

Viivi


Ihana puhdas avara monimuotoinen hyvin säilynyt/säilytetty luonto, edelleenkin erinomainen, hyvin toimiva luotettava järjestelmä, vaikka sitä näinä päivinä kovasti kritisoidaan. Perusturvallisuus (joka yksi meidän perustarpeita) paljon matkustaneena sille osaa antaa arvoa. Riittävästi puhdasta suoraan kraanasta juotavaa vettä ja pakkasellakin kodissa lämmintä. terveydenhuolto ainakin vielä ihan parasta

Päivi


Rakastan Suomen luontoa. Olen syntynyt Turussa ja viettänyt parhaat hetkeni teini-iässä saaristossa. Meri oli puhdas, ihmiset ystävällisiä. Aikuisiässäni olen lomaillut Koillis-Lapissa ja nauttinut vaara- ja tunturimaisemista, asumattomista ja koskemattomista seuduista. Nyt keski-ikäisenä asun Keski-Suomessa ja nautin järvistä ja kauniista saarista.

TK


Ainakin toistaiseksi ilmainen koulutus kaikille ja yhdenvertaisuus lain edessä. Pidän näitä asioita tällä hetkellä parhaimpina Suomessa.

mummo itäsuomesta


Minusta on hienoa, että pääsen täällä kotikunnassani Hollolassa lääkäriin silloin kun tarvitsen aikaa lääkärille. On hyvät lääkärit ja hyvä terveyskeskus. Se saa minut hyvälle mielelle!

mummi58


Itsenäisyys, luonto, puhdas ilma ja maailman sinisin taivas. Traditiot ja ihmisten aitous.

Ulla Buchanan


Turvallisuus

Julia


Mielestäni parasta Suomessa olemme me ihmiset, erilaiset, samanlaiset, moninaiset ihmiset. Hyvää on myös meän vapaana virtaava väylä, Tornionjoki!

Leena


Puhdas ilma ja jokamiehen oikeus: kyllä on uppeeta marjastaa mustikoita ja puolukoita raikkaassa metsäntuoksussa, puita halaten ja hiljaisuuden ääniä kuunnellen.

Ulkosuomalainen Belgian maalta


Olen tsiikannut Finlandiaa 72 v.
En ole rikkaasta perheestä. Olen ollut sekä sitakapsu että elänyt lastenkodissa. Minulla on kehitysvammainen pikkubroidi, nyt 68v onnellinen. Isäni tuli stadiin 17 v Iisveeltä isoisäni suomalaisesta yhteisöstä Puetarusta Jänissaarelta (nyk Vasiljin saari) Iisveelle ja löysi savolaisen Iidansa. Hienoa on tämä suomalainen yhteiskunta, joka mahdollista työläisperheen lapsen nousevan per aspera ad astra. Mikään ei olisi estänyt minua olemasta vaikka presidentti. Olen ollut Linnan juhlissa 2002. Säästöpankkiopiston ja Jeskusopiston Jsupallusen koulun rehtori, Rovaniemen Sässtöpankin varatj, kv LJK -konsultti. Yrittäjä oman konsulttiyrityksen tj. Aviomies, isä,ukki, mäkihyppääjä SM hopeaa jne. Täyttä elämää. Stadi on Tallinnan, Pietarin , Tukholman ja Itämeren solmukohdassa, joka suo meille kv. elämää.

taas

Kari J.


Ainutlaatuinen jokamiehenoikeus liikkua vapaasti luonnossa. Sitä oikeutta ei ole missään muussa maassa.

Havupuu


Eniten arvostan Suomessa ja suomalaisuudessa luotettavuutta ja uskoa ihmiseen se on asia, jota ei pysty hankkimaan jos sen on menettänyt tai ei ole sitä koskaan oppinutkaan olemaan.

SISO2012


Helsinki kaupunkina on paras ja on ollut parasta 1950-luvulta asti, jolloin synnyin: sen tunnelma, kadut, puistot, metsät ja meri sekä saaret. Nykyään ilonani ovat mm. upeat taidemuseot ja muut lukuisat kulttuuri-nautinnot sekä herkkuravintolat.

Kirsikka Koski


Olen ylpeä siitä että isäni on taistellut meidän isänmaamme puolesta. Kunnioitan kaikkia sotineita. Meillä on nyt ihana turvallinen maa, kannan Suomen lippua rinta rottingilla. Hyvä Suomi. jatketaan…

Tarja


Suomalainen luonto sekä koulu- ja kirjastolaitos. Näistä kannattaa huolehtia ja niihin panostaa.

Liisa


Suomen kesä ja luonto

Ankatala


Parasta 100-vuotiaassa Suomessa on sen puhdas luonto, eläimet, raikkaat vedet ja vuodenajat.

Kirsikkainen


Olemme toistaiseksi itsenäinen maa, jossa jokainen saa ilmaista mielipiteensä. Poliitikot voisivat olla varovaisempia lausunnoissaan, jotka koskevat muiden maiden päämiehiä.

Liisa


Arvostan naisena mahdollisuutta kulkea vapaasti ja päättää omista asioistani ilman miespuolista saattajaa tai holhoojaa. Suuri pelkoni on, että islaminuskoisten ihmisten lisääntyminen maassamme kaventaa naisten oikeutta kulkea vapaasti. Yhteensä n. 9 kertaa vuonna 2016 minulle on islaminuskoiset miehet niin Vaasassa kuin Helsinki-Vantaa -akselilla huudelleet, vihellellyt, kosketellut, tse-tsettänyt kuin koiralle, kun olen ollut kaupassa tai kadulla kävelemässä puolisoni kanssa, yksin tai alakouluikäisten lasteni kanssa. Tätä ongelmaa ei ole ollut 2 vuotta sitten Suomessa.

Vapaa maa?


Itsenäinen Suomi. Puhdas luonto.

Työvuosia 46


Turvallisuus ja luonto. Neljä vuodenaikaa. Ei korruptiota.

Murmeli


Vapaus, turvallinen maa, puhdas luonto, hyvät sosiaali- ja terveyspalvelut, koulutusmahdollisuudet ym ym ym.

kaikki hyvin


Luonto.

Ape


100-vuotiaassa Suomessa on sellaista, mitä ei löydy kaikista maista: neljä ihanaa vuodenaikaa, puhdasta luontoa, paljon järviä ja kaunista vihreätä maisemaa. Täällä on hyvät sosiaali- ja terveydenhoitopalvelut, äitiys- ja lastenhoito sekä vanhustenhoitopalvelut. Koulutus on tasokasta, ja kaikilla on mahdollisuus käydä koulua, opiskella ja valmistua ammattiin. Suomessa on toimiva demokratia sekä uskonnon- ja sananvapaus. Maassamme suositaan yrittäjyyttä, kulttuuria ja sivistystä ja otetaan vastaan maahanmuuttajia. On todella onnekasta olla suomalainen.

Anna-Liisa Sydän-Hämeestä


Yhteiskuntarauhaa ja yleistä turvallisuutta.

Annu


Itsenäisyys, puhdas luonto, erilaiset etuudet, terveydenhuolto. Mahtava presidentti, koulutus mahdollisuus, oppivelvollisuus, ilmainen kouluruoka,

Leffe


Koulutus, luonto, vuodenajat, suomalaiset ihmiset.

Pirana


Puhdas ruoka. Ruisleipä&Mämmi&karjalanpiirakat.

peukkeli


Itsenäisyys, sosiaaliturva, lasten edullinen koulutus ja ihmisoikeudet mm. uskonnonvapaus.
Puhdas luonto, kalaisat järvet, marjaiset ja sieniset metsät, palvelujen saatavuus helposti.

Annuli


Parasta on Maammelaulu ja siniristilippu olympialaisissa tai MM-kisoissa.

Hämetär


Periksiantamattomuus. Se mihin ryhdytään, se myös tehdään.
Sisukkuus. Virheistä opitaan ja pienistä ei säikähtää.
Perässä tuleminen. Vielä ei Suomessa ole Amerikan kotkotukset muotia, kuten takamusimplantit, tekohymy tai aseet jokaisella.

Viltsu


Luonto Suomessa on ainutlaatuinen. Metsät joissa kävellessä mieli rauhoittuu ja marjat joita saa kerätä. Suomen tuhannet järvet joiden puhdas vesi houkuttelee kesällä uimaan. Luonnonvaraiset eläimet ovat myös ainutlaatuisia ja niitä pitää suojella. Suomen luontoa ei voi rahalla korvata.

Aila


Parasta 100-vuotiaassa Suomessa on rauha ja turvallisuus.

adanna


Parhainta maassamme ovat luonnollisella jokamiehen oikeudella kaikkien hyödynnettävissä olevat kukin erinomaisesti ja eri lailla antoisat vuodenajat.

Heikkikalevi Lähde


Minä arvostan suuresti Suomen itsenäisyyttä.
Suomessa on myös vielä suhteellisen turvallista, puhdasta ja kaunista luontoa, vettä ja ilmaa. Lukuisat järvet, metsät ja Lapin erämaamaisemat ovat upeita luonnonvarojamme, joita pitää vaalia.
Ihmiset ovat pääosin rehellisiä.
Kotimaa on aina kotimaa, vaikka matkustamisesta pidänkin ja monissa maissa on paljon kauniita, historiallisia ja näkemisenarvoisia paikkoja, mutta aina on mukava palata kotiin. Täällä ei ole tungosta, ei liikaa ihmisiä ja siksi myös rauhallisempaa kuin monessa muussa maassa. Täällä asuu läheiset, ystävät ja sukulaiset. Viihdyn täällä enkä haluaisi muuttaa kotimaastani minnekään.
Toki ihmisistä ja eläimistä sekä tietysti luonnosta pitää huolehtia. Ihmisillä pitää olla työpaikkoja, joka takaa riittävän toimeentulon. Elämillä elintilaa ja luonnon monimuotoisuutta pitää vaalia. Hyvinvointiyhteiskuntaan tulee panostaa, että sen säilytämme ja kaikilla on toimeentulo, turvaa ja hyvä olla.

Eppu


Kun katson oman talon ikkunasta ulos ja näen ihmisen – tiedän että minun ei tarvitse häntä pelätä, hänkin on suomalainen ja kasvanut suomalaisiin arvoihin ja toimintatapoihin.

kka1968


Lupsakkaita ihmisiä, puhdas ja monipuolinen luonto, yhteistyö

Heli


Kaikilla on mahdollisuus kouluttautua niin pitkälle kuin äly/tahto riittää.

Muori


Hyvää Suomessa olemme me, suomalaiset. Vaikka aina vertaamme itseämme toisiin ja vähättelemme itseämme, olemme kuitenkin erittäin uniikki kansa ja saamme olla ylpeitä siitä. Itse ainakin olen!
Ulkomailla asuessani ymmärsin tämän asian. Suomi ja varsinkin suomalaiset ovat arvostettuja. Emme saa unohtaa sitä!

Henna


Ihana, suht. puhdas luonto jokamiehenoikeuksineen.
Itsenäisyyden suoma vapaus.
Oma kieli murteineen.
Perusterveydenhuolto.
Perustoimeentuloturva.
Peruskoulutus ja siihen sisältyvä kouluruoka.

Tiina


Veteraanin tyttärenä näin mitä kaikkea sota, koti- ja sotarintamalla jätti ihmisiin. Rauha, vapaus ja ihana luonto ja hyvä sivistys ja koulutus ja olemme saaneet paljon hyvää. Vielä elävät ja edesmenneet veteraanit, heitä saamme kiittää kaikesta, he taistelivat sodassa isänmaamme puolesta, itseään säästämättä. Kiitos korkeuteen isälle, papoille ja kaikille maatamme puolustaneille tästä ihanasta Suomestamme! Veteraaniemme muistoa vaalikaamme ja isänmaata aina puolustakaamme!

Veteraani-isän tyttö


Minulle tärkeitä esim: luonnon muuttuva kauneus eri vuodenaikoina, ihanat järvet, hiljaisuus, leipä-ihanuus ja puhdas ruoka, hyvä kahvikulttuuri, asioiden toimiminen viranomaisten kanssa, aikataulujen pitäminen, ilmaiset kirjastot, ilmainen kouluruoka, koulutuksen taso ja toimivuus, kaikkien mahdollisuus sairaanhoitoon kohtuullisella hinnalla.

PT


Lapin upea, puhdas luonto

Maarit


Puhdas luonto, metsät, järvet, marjat, kalat. Itsemääräämisoikeus ja sanan vapaus. Talvi ja Kesä.

Päivi


Puhtaat vesistöt, jotka meidän on pidettävä puhtaina.

Anonpi


Suomi on vähiten saastuneiden maiden joukossa maailmassa.
siitä pidetään huolta vieläkin varsin hyvin. Siis asia tiedostetaan kaikilla päättäjätasoilla.
Sitä ei voi ostaa rahalla

Esko Tuovila /ET


Parasta kauniit rakentamattomat merenrannat, saaret rannikoillamme ja kesäinen purjehdusloma.

Merenneito


Minä arvostan Suomessa suomalaista metsää, luonnon kauneutta ja ihmisten tahtoa toimia luontoa säästävillä tavoilla yhteiskunnan ylläpitämisessä ja rakentamisessa. Metsä ei ole vain taloushyödyke, vaan sen elvyttävä vaikutus ihmiseen on tutkitusti merkittävää. Luonnosta on pidettävä huolta, se pitää huolta meistä – niin kehon kuin mielenkin hyvinvoinnista.

Elina Tuikka


Suomen kaunista luontoa sen moninaisuutta, järviä ja metsiä, peltoja, vuoria sekä meidän neljää vuodenaikaamme. Suomalaista hyvää ruokakulttuuria, taidetta ja kulttuuria. Suomessa on todella paljon hyviä asioita. Ulkomailla kun käy niin osaa arvostaa Meidän Kaunista Synnyinmaatamme My Finland <3

Marjatta


Selkeät neljä vuodenaikaa, puhdas ja monimuotoinen luonto, erilaiset asuma-alueet, suomalaiset!

iiro90


Parasta Suomessa ovat puhtaat vedet, raikas saasteeton ilma ja upea vaihteleva luonto. Neljä vuodenaikaa. Suhteellisen turvallinen maa, jossa on vapaus itsenäiseen ilmaisuun ja tasa-arvo.

Heidi


Suomi on turvallinen maa asua. Suomessa on puhdas luonto ja vaihtelevat vuodenajat. Suomessa on naisen asema hyvällä mallilla. Suomi on hyvinvointiyhteiskunta.

Annikka61


Voin lähteä vailla pelkoa tai epäilystä luontoon samoamaan. Jokamiehen oikeus on erinomainen keksintö!

veera95


Suomalainen yhteisöllisyys! Ehkä vähän juro, mutta sitäkin lämpimämpi!

anne69


Oppivelvollisuus! Kaikilla mahdollisuus koulutukseen! Päivähoito, vanhusten hoito, terveydenhuolto. Suomalaisuuden peruspilareita. Luonto, vuodenajat, jokamiehenoikeus, vapaus, isänmaa. Hurraa Suomi!

vilma97


Yleissitovuus huolehtii niidenkin palkkakehityksestä, jotka eivät itse kykene palkkaturvastaan huolehtimaan, koska he ovat alisteisessa asemassa.

Pätkätyöläinen


Kotimaassani on monta parasta asiaa. Oma rikas kieli, jolla voin tulla ymmärretyksi. Eri murteet. Vuodenajat, joista on vaikea valita se paras. Kuitenkin kevät on hieno, koska luonto herää eloon ja me ihmiset myös pitkän talven jälkeen. Marjaretket rauhallisessa metsässä on parasta melkein mitä tiedän. Luonnon kasvit, kukat, eläimet. Kaikille riittää metsän antimia. Ihmiset. Rakasta ihmisiä. On rikkaus tavata erilaisia ihmisiä. Koulutus mahdollisuus. Uskonnon vapaus.”Paljon on aihetta lapsella kiittää. Jumalan lahjoja kaikille riittää…”

Luonnonlapsi


Monipuolinen luonto ja sen jokamiehen oikeudet. Saa mennä vapaasti melkein mihin vaan ja kaikkialla on suhteellisen siistiä ja turvallista.

Tintsu


Sananvapaus, sinen taivas, sauna, sieni- ja marjametsät, turvallinen olo ja ystävät

maikki


Itsenäisessä Suomessa parasta on itsenäisyys. Olemme 100 vuotta saaneet itse päättää omista asioistamme, tosin maantieteelliset ja historialliset tosiseikat huomioonottaen. Olemme suvereeni, itsenäinen valtio, jonka valtiomuoto on demokratia. Suomi on oikeusvaltio, jossa kansalaiset voivat luottaa oikeuslaitokseen, poliisiin, virkamiehiin. Olemme edelleen pohjoismainen hyvinvointivaltio, jossa kaikki kansalaiset voivat turvautua julkiseen terveydenhoitoon. Meillä on maailman paras koulujärjestelmä, korkeasti koulutetut opettajat. Jopa varhaiskasvatuksessa opettajat ovat korkeakoulutettuja.
Suomessa on ainutlaatuinen musiikkiopistojärjestelmä, joka kasvattaa väestömääräämme nähden huikean prosentin huipputaiteilijoita maailman lavoille. Suomessa jokaisen on mahdollisuus päästä korkeakouluun ja opiskella siellä riippumatta vanhempien varallisuudesta tai koulutustasosta. Siksi Suomi ei ole samassa mielessä luokkayhteiskunta kuten monet muut Euroopan maat ovat, puhumattakaan esim. Yhdysvalloista tai Venäjästä. Meillä on vapaa sivistystyö korkealla: on kansanopistot, kansalaisopistot ja työväenopistot. Siksi suomalaiset ovat yksi sivistyneimmistä kansoista maailmassa.
Lisäksi maamme on yksi maailman puhtaimmista. Meillä riittää metsiä, järviä, erilaisia luontotyyppejä, tunturia, merenrantaa.
Suomi on yksi maailman parhaista paikoista elää! Olemme saaneet monta kertaa lukea lehdistä, kuinka erilaiset tutkimukset osoittavat Suomen olevan yksi maailman parhaimmista paikoista elää ja kasvattaa seuraava sukupolvi.
Yhden asian haluaisin kuitenkin muuttaa Suomessa: suomalaiset. Miksi tämä kansa jaksaa nurista, olla tyytymätön, kyräillä naapuriaan, olla suvaitsematon. Miksi emme opi käyttäytymään sivistyneesti, tervehtiä, sanoa kiitos ja anteeksi? Vaikka sivistystasomme on niin korkea?

Anna


Kesäiset marjaretket puhtaassa luonnossa, välillä evästauko kannonpäässä istuen, katsellen ja kuunnellen ympäröivää luontoa! On kuin olisi ”laturissa”!

Mustikka


EHDOTTOMASTI PUHDAS LUONTO JA IHMISET OVAT OPPINEET ETTÄ ROSKAAMINEN EI KANNATA. TIETYSTI IHANA SUOMEN ITSENÄISYYS …..IHMISET JOIHIN PÄÄSÄÄNTÖISESTI VOI LUOTTAA……. EI TIETENKÄÄN SINISILMÄISESTI MUTTA TERVETTÄ MAALAISJÄRKEA KÄYTTÄEN.

TILANTEITA TUTKAILEVA EMÄNTÄ


Suomalainen elämäntapa!

ilari92


Puhdas luonto, vapaus, erinomainen elintaso ja terveydenhuolto.

KooPee


Toisesta välittämistä. Todellista ihmisen kohtaamista. Tässä hetkessä elämistä. Pysähtymistä. Hengittämistä. ”Pienikin on suurta”, ajatusta. Koettelemukset ja vastoinkäymiset vahvistavat. Ei niin pahaa, ettei jotain hyvää siinäkin. Vapautta sanoa mielipiteensä ja olla sanojensa takana. Rehellisyyttä. Oikeudenmukaisuutta. Meillä kasvaa fiksuja lapsia ja nuoria. Meillä vanhenee kunnioitettavia iäkkäitä. Heissä on viisas salaisuus. Hiljainen tieto. ¨Meillä on vahva tietotaito ja osaaminen eri aloilla.

Arvostan taidetta, musiikkia. Sanoja, kirjallisuutta ja kirjoittamista. Taiteen avulla on aina noustu ikävienkin asioiden yli. Mitä olisikaan Suomemme ilman ihastuttavia vuodenaikojamme?

Tarkku


Mikäli idän uhka uudistuu, niin taas on koolla sakki!
Sananvapaus. Hyvä, että presidentti vaihtuu määrävuosin, koska jokainen presidentti tuo uusia näkökulmia yms.
Hyvä kun on ollut hyviä poliittisia päättäjiä, jotka ovat pitäneet sodat poissa maastamme. Koulutus on hyvä ja uusia ulottuvuuksia löytyy jatkuvasti. Luovuus kunniaan. Vanhusten hoito on vielä hyvää ja kunnioittavaa. Sotiemme veteraaneja kunnioitetaan. Yrityksiä pitäisi arvostaa enemmän olivat ne suuria tai pieniä, koska ne tuovat työtä. Hyvä kun pankit ovat säilyneet. Hyvä kun saa asua missä haluaa eikä kaikkien tarvitse muuttaa esim. kaupunkiin.

arki


Arvostan turvallisuutta ja sitä, että kaikki toimii (liikenne, terveydenhuolto, oikeustoimi, koulut jne.)

Mirkku


Arvostan Suomessa jokaisen päivän aamua. En herää telaketjujen nitinään ja kitinään, en sotilaiden huutoihin ja pommien tekemiin hirvittäviin tuhoihin.
Herään maassa, missä on rauha ja vapaus, herään Suomen aamussa. Olenko sitten sinisen järven rannalla, missä järven hiljaiset aallot käyvät rantakiviin vai kuumassa kesäisessä kaupungissa kerrostalon keittiössä nauttimassa aamiaistani; se on yksi lysti. Olenhan 100 vuotta itsenäisenä olleessa vapaassa Suomen maassa, maassa, joka on isänmaani ja itsenäinen maa. Minun Suomeni.

Riemun Ritva


Meidän mökkipaikkakuntamme ihania vaaramaisemia ja sitä upeaa luonnon rauhaa ja puhdasta ilmaa ja itsenäistä Suomeamme.

Mökkihöperö


Parasta Suomessa on Luonto, sen kaikkine vivahteineen, neljänsine vuodenaikoineen, runsaine eläimistöineen, monine järvineen, karuine metsineen, jylhine tuntureineen, puhtaine ympäristöineen.

Risto Reipas


Kaliforniassa keskusteltiin asiasta ystäväporukan kesken ja kirjattiin seuraavaa: Perusturva (sosialipalvelut, päivähoito, koulutus, terveydenhuolto, luonto, puhtaus). Suomalaisesta sisusta keskusteltiin ja todettiin, että onko se kadonnut, kun kaikki saadaan liian helpolla.

Selänteen poppoo ja joukko ystäviä


Luonnon monimuotoisuutta, puhdasta ilmaa.

Miia


Parasta Suomessa on upea luonto, metsät, järvet, sininen taivas ja linnut, puhdas ilma ja puhdas vesi. Neljä vuodenaikaa ja lapsille ilmainen peruskoulu ja kouluruokailu. Hyvä tieverkosto ja Lappi. Hyvät joukkoliikenne yhteydet. Junaverkosto Lappiin asti. Kairosmaja Pyhätunturilla ja Revontulikappelin upeat konsertit. Pyhätunturin kaunis luonto ja valkea talvi, lapin kevät ja kesä ja ruska.

Sini-Tuuli


Parasta Suomessa on hyvä terveydenhuolto ja puhdas luonto. Monta muutakin asiaa voisi mainita, mitkä tavalliselle tallaajalle ovat tärkeitä, mutta nämä päällimmäiset.

Onnekas


Puhdas vesi

Anni


Luonnon monimuotoisuus, vuodenajat, Suomalaiset, sauna ja joulupukki. Lapin lumo

Margit