Mitä sinulle tarkoittaa ”Asenne ratkaisee. Aina.”

Saan lähes peilikuvana takaisin sen, kuinka suhtaudun toisiin ihmisiin.

Eija


Tämä asia on selvinnyt aina paremmin, mitä enemmän tulee ikää ja elämänkokemusta. Huomaa, kuinka paljon asenne merkitsee. Tosin vielä löytyy paljon asennevammaisia.

Saaravenlavienokielo


On omasta sisäisestä maailmasta kiinni, miten kaikki juuri tänä päivänä sujuu. Itse voi vaikuttaa olemalla läsnä joka tilanteessa.

Helena


Asenne ratkaisee. Aina. Lause merkitsee minulle kannustinta ensinnäkin painoni hallinnassa, joka on tosi vaikeaa, kuten myös kannustinta uusien asioiden oppimisessa. Tällä hetkellä asennetta tarvitsen opetellessani mantelin tekoa nypläyksessä.

Pirkko


Ei sellaista vaikeutta tai estettä olekaan, jonka läpi ei mennä iloisella ja positiivisella asenteella. Ilo kantaa ja antaa voimaa. Kotoani saatu oppi on: ”Ilo pintaan vaik’ sydän märkänis.”

Positiivikko


ASENNE ratkaisee AINA minun ja läheisteni hyvän ja onnistuneen päivän alusta loppuun. Kun toisin käy eli kynnykset ovat korkean tuntuiset, on asenteeni ollut millin sivussa. Kun viitsii oivaltaa aamusta alkaen asiat oikealle mallille, on upeaa huomata, kuinka ympäristökin nauttii!

jAPEi


Jos ei ratkaise – siis asenne – en olisi tässä nyt vastaamassa

Nieminen


Asenne ratkaisee. Aina. Nuo sanat merkitsevät minulle sitä, että asioihin suhtautuminen riippuu aina omasta itsestä. Myönteisyys ja positiivisuus ovat minun elämänarvojani. En halua katkeroitua elämänvaikeuksista, joita ei ole puuttunut elämästäni. Kai niillä on ollut tarkoituksensa minun ihmiseksi kasvamisessani. Voin kaikesta huolimatta hyvin, minulla ei ole hätää.

Pirjo


Yllättäin juuri tiukan paikan tullen tai jos alakulo valtaa mielen, niin juuri nuo kolme sanaa nostavat jälleen elämän mallilleen. Niin se vain on – asenne ratkaisee AINA!

Ena


Omaan elämääni ja tulevaisuuteeni voin itse vaikuttaa vain ja ainoastaan omilla teoillani ja ajatuksillani! (Vasta tekojeni kautta voin ehkä sitten muuttaa jotain myös ympäristössäni!)

Someone


Niiden sanojen avulla jaksan taas, kun sain lääkäriltä kuulla, että kasvainmerkkiainearvo on taas nousussa neljännen kerran. Uusi verikoe on muutaman viikon päästä ja sitten katsotaan miten homma jatkuu; magneettikuviin, leikkaukseen, sytostaatteja… En siis tiedä vielä, mutta noilla

sanoilla kannustan itseni tänäänkin uuteen päivään!

KaijaLiisaTuulikki


Positiivista asennetta elämään. Kokeilemalla oppii ja virheistään parhaiten. Ei pidä lannistua – vaan päästä uudella yrityksellä parempiin lopputuloksiin!

Lelle -68-


Jokainen työaamu sanon itselleni: Asenne ratkaisee aina! Se auttaa, koska olen töissä naistyöpaikassa, ja päivään mahtuu monenlaista murinaa, varsinkin, kun nyt on puhaltamassa muutoksen tuulet tiimeineen ja kuntoutuksineen.

Satu


Minulle ne merkitsevät ajatuksen muuttamista sellaiseksi, että homma onnistuu, vaikka ei olisikaan mieleistä. Tilasin ystävänpäivälahjaksi alaisilleni kaulanauhat, koska meillä on organisaatiomuutos meneillään ja kaikki tuleva on usvan peitossa. Jotta uudet kuviot onnistuvat, tarvitaan oikeanlaista asennetta.

Samaa olen käyttänyt itseeni nyt, kun satutin jalkani pahasti ja olen sairaslomalla, enkä pääse lenkille ja arkisten asioiden hoitaminen ei tahdo sujua ja joutuu pyytämään apua. Ennen kaikkea en pääse lenkille. Mutta oikeanlaisella asenteella saa auringon paistamaan tähän ”risukasaankin”. Käyn keppien kanssa kävelemässä ”etenakävelyä”, ASENTEELLA!

Onnellinen

Jos aina asenne on negatiivinen ja torjuva, ei elämässä voi nauttia niistä pienistäkään onnistumisista, joita päivittäin kohtaa! Pitää aina nauttia kaikesta, epäonnistumisistakin, jotta ymmärtää elämisen arvon! Ajattele positiivisesti ja avoimesti ja ota haasteet vastaan! Älä jää paikallesi valittamaan elämän kurjuutta, vaan ota itseäsi niskasta kiinni ja mene vaikka läpi harmaan kiven positiivisuudella! Nauti elämästä! Asenne ratkaisee aina!

Marianne


Kysymys tuli hyvään aikaan. Juuri eilen sain työpaikalla kuulla, että yksi henkilö irtisanottiin ja minulle siirtyi uusi ja vaativa työtehtävä.

Ensimmäinen reaktioni oli, miten siitä selviydyn. Menin suoraan töistä poikani perheen luokse viettämään laatuaikaa pienen lapsenlapseni kanssa sen takia, että unohdan edes illaksi tuon uuden haasteen. Ja hyvinhän se unohtuikin. Ihana miniäni vielä innosti minut kimppalaihdutukseen.

Herättyäni katsoin seinälläni olevaa Asenne ratkaisee. Aina. -taulua, hengitin syvään ja hymyilin.

Minä osaan, ja minä hoikistun! Asenne ratkaisee. Aina. Nämä kolme sanaa ovat minut pelastaneet turhalta jännitykseltä ennenkin. Niin myöskin nyt!

Rairuoho


Aina kannattaa yrittää ja pinnistely palkitaan. Positiivisuus kunniaan ja yrittämään. Minulla itselläni on käynnissä ruotsin opiskelu, jossa olin yläasteella surkea. Nyt olen lähihoitajakoulutuksessa aikuisella iällä. Opettelen uudella asenteella ja minusta tuntuu että minähän opin!

Tiina


Asennetta on se, että ottaa asiat nöyrin mielin vastaan, niin kuin ne tulevat.

Elämää nähnyt


Minulle nuo kolme sanaa merkitsevät sitä, että se asenne, jolla nousen aamulla sängystä, säilyy koko päivän! Kun hymyilen peilikuvalleni, se hymyilee takaisin.

Tarja


On tässä elämän varrella tullut opittua, että aina viime kädessä oma asenne ratkaisee. Asioillahan on aina monta puolta, siispä kannattaa aina valita se positiivinen näkökulma! Ihme kyllä se on aina löydettävissä, vaikka asia olisi kuinka kipeä ja vaikea. Siis Asenne ratkaisee. Aina.

Irkku


Se, miten itse käyttäydymme toisten kanssa, vaikuttaa siihen, miten meidät otetaan vastaan, olipa kyseessä tuttu tahi tuntematon henkilö. Sinusta pidetään tai sitten ei -se on juuri asennoituminen kanssakäymisen eri tilanteissa!

Ajattelija


Se on korvien välissä, miltä elämä maistuu! Työssäni erityisopettajana pidän ystävällisen napakkaa ja lempeästi huolta pitävää asennetta aivan olennaisen tärkeänä asiana. Luulen, että työasenteeni välittyy työkavereille ja oppilaille kaikesta – niinäkin päivinä, kun ”Asenne ratkaisee. Aina”-paita ei ole päällä.

Riina


Tee toisille, niin kuin toivoisit itsellesi tehtävän – tämä kantaa hyvin elämässä. Hyvästä asenteesta kunniamaininnan ansaitsisi ystäväni, joka sairastaa syöpää. Sellaista asennetta ei ole monella terveelläkään. Hän on muutenkin ihana ihminen, joka aiheuttaa sydämessä lämpimän läikähdyksen.

Sussu

Asenne, se on sitä, että suhtautuu asioihin ja tapahtumiin positiivisella ja iloisella mielellä. Jos tänään menee heikommin, huomenna jo paremmin!

Tepa


Ihminen, joka omistaa POSITIIVISEN asenteen, selviytyy yleensä asiasta kuin asiasta ja tehtävästä kuin tehtävästä. Hän on aloitteellinen, ihmisläheinen ja ennen kaikkea omaa positiivisen elämänasenteen, jolla on halua auttaa muita kanssaihmisiä.

OP


Tyttäreni Katin ollessa noin 3-vuotias huokaisin hälytyspillien soidessa, että taas menee ambulanssi. Kati katsoi suurilla silmillään, levitti kätensä ja tokaisi ”mutta äiti, eihän siellä ole enää mitään hätää, ambulanssihan menee jo auttamaan”

Tuija


Ikävästä tai vaikeastakin työstä tulee ”jes!” –juttu.

Anitta


Kuinka suhtaudun elämään, ystäviin, lapsiin, työhön ja itseeni. Asenne ratkaisee. Aina.

Lisbet


Nämä kolme sanaa muokkaavat tulevan tilanteen juuri niin kuin itse siihen asennoidun: joko positiivisesti tai negatiivisesti. Moni asia on kiinni itsestä, tunnelmasta, tahdosta, elämästä ja siitä, kuinka sen koemme.

Aamuvirkku


Nämä kolme sanaa merkitsevät minulle sitä, että selviän kaikista elämän haasteista, useimmiten juuri myönteisen asenteeni avulla. Asenteeni avulla tsemppaan myös läheisiä, joilla negatiiviset ajatukset täyttävät pään. Tämän asenteen ansioista olen päässyt elämässäni eteenpäin ja ”saavuttanut” oikeastaan kaiken mitä olen halunnut saavuttaa. Tämä asenne tekee elämästä ihanan ja mahdottomasta mahdollisen.

Tanja


Se, millä asenteella hoidan omia sairauksia, ratkaisee, millä tavalla pärjään maailmassa. Myöskin se, millä asenteella hoidan lapsiamme, palautuu meille itselle anteella takaisin.

Marjaana


Asenne ratkaisee silloinkin, kun ottaa niin pirusti päähän jonkun toisen käytös. Silloinkin voi olla itse sortumatta samaan tökeröön käytökseen.

Marjukka


Isäni opetti minulle jo lapsena legendaarisen tarinan tunkista ja miehestä. Positiivareiden upea tunnuslause on päivittäin mielessäni, ja pidänkin sitä ohjeenani elämässä. Monta kertaa olen tarkistanut asenteeni ja selvinnyt voittajana tilanteista, joista olin jo vähällä luovuttaa.

Karkki


”Niin metsä vastaa kuin sinne huudetaan” on vanha sanalasku, mutta pätee myös tässäkin asiassa.

Oma asenne vaikuttaa heti myös muihin, joten se kannattaa pitää positiivisena päivästä toiseen. Yritän ajatella, että asioilla on aina kaksi puolta, enkä heti sitä negatiivista!

Hessutyttö


Kun oikein ajattelee sanoja, niin niinhän se vaan on, että asenne ratkaisee tilanteen kuin tilanteen ja suhtautumisen voi siis ihan itse valita. Aina. Lyhyesti ja ytimekkäästi sanottu ja sopii moneen tilanteeseen! Käytän tätä sanontaa usein!

Ruusa


Se on fakta juttu. Opettajana sen huomaa kaikessa. Jos itsellä on jotain epävireistä, ettei jaksa, ei huvita tai ei innosta, huono mieli tarttuu kaikkiin kuin takiainen. Päinvastaisella käytöksellä saat mukaan sen vastarannan kiiskenkin.

Mariza


Aamulla sataa vettä, on vähän harmaa ilma, lähdet polkupyörällä töihin. Asenne on sitä, miten suhtaudut sateeseen, nautitko sateesta ja raikkaasta kosteasta ilmasta ja siitä että voit seurata kun ruoho alkaa vihertää ja Mato Mutaset tulevat tielle ja tiedät että kohta on taas kesä.

Inkku wm-60


Nuo kolme sanaa muodostavat moton elämälleni ja viestitän sitä aina tilaisuuden tullen epäröimättä kaikkialla. Haluan kaikkien oivaltavan, että siitä juuri elämässä selviytymisessä on kysymys. Nämä kolme sanaa merkitsevät paljon. Yksi mottoni on: muista asenne!

Sirjetta


Silloinkin, kun näyttää siltä, että tämä päivä tai hetki ei oikein ole se paras, ensimmäisenä nostan mieleeni: ”Asenne, se ratkaisee Aina.” Ja taas näyttää valoisammalta. Toinen hyvä lausahdus on:

”Riippuu siitä mistä katsoo” eli uuden näkökulman etsiminen.

Old lady


Jos on tasapainossa itsensä kanssa, silloin pystyy myös hyväksymään muut ihmiset sellaisina kuin he ovat.

Aurinko


Oli kyse sitten uuden oppimisesta tai elämän meille tuomasta haasteesta, on paljon mukavampaa kääriä hihat hymyssä suin kuin kitistä koko ajan naama rutussa. Itse olen tätä käyttänyt muun muassa koulutustilaisuuksissa, sillä uuden oppiminenkin hankaloituu huomattavasti.

Helkku


Yritän muistaa jättää nurinamielen pois ja etsiä myönteistä voimaa ja mielekkyyttä kaikkeen mitä teen ja kaikkea, jota kohtaan.

Hellu63


Nuo kolme sanaa merkitsevät minulle kaikkea ratkaisujen teossa. Jos olen esimerkiksi ostamassa jotain tuotetta ja käyn eri kaupoissa vertaamassa hintoja, ostan haluamani tuotteen AINA siitä liikkeestä, jossa minua palvelleella henkilöllä on ollut paras asenne.

Hannele


Vaikka kuinka vatsaa vääntää ja sydämeen sattuu, niin kivun hieman hellittäessä yrittää muistaa, että ”Asenne ratkaisee. Aina. Älä tollo ryve mudassa”.Toista ei voi muuttaa, mutta omat ajatuksensa voi yrittää kääntää pahasta ja sattuvasta hyvään – vaikka ei se helppoa ole sydän palasina.

Nettis


Olin hengenvaarallisessa tilanteessa ja makasin sairaalassa. Mietin omaa kohtaloani – olisin voinut jäädä sänkyyn muiden autettavaksi, mutta positiiviset ajatukset ja asenne nopeuttivat paranemistani huimasti ja hämmästytin lähimmäisenikin toipuessani vauhdilla takaisin elävien kirjoihin. Asenne ratkaisee. Aina. Täyttä totta joka sana!

Melli


Sanat merkitsevät sitä, että vain minä voin vaikuttaa omaan asenteeseeni. Omalla asenteella voin auttaa ja olla malli myös muille. Ruikuttajat keräävät toisia ruikuttajia lähelleen, mutta hyvällä asenteella voin potkaista hyvän liikkeelle!

mummi 50


Sanat merkitsevät hyödyntävää suhtautumista. Pyrin löytämään ongelmista ja haasteista paremman lopputuloksen tai suuremman hyödyn, kuin ilman niitä. Aina. Oikea asenne ratkaisee onnistumisen.

Ari


Olemme peilejä toisillemme. Asenne ja koko olemuksemme viestittää ja heijastelee takaisin. Siispä siitä riippuu mahdollisuutemme, arvostuksemme, onnistumisemme ja myös pettymyksemme ja tappiomme. Siksi sillä on merkitystä enemmän kuin joskus uskommekaan. Asenne ratkaisee. Aina.

Katriina


Asenne on sitä, mitä ihmisen täytyy oppia. Muu tulee sitten luonnostaan. Meillä on monenlaisia käytös- ja esiintymisoppaita, joissa annetaan vinkkejä pukeutumisesta käsien asentoon ja katseen suuntaamiseen. Jos kehonkieli ei vastaa ihmisen sisintä, ei ihminen ole uskottava. Asenne opitaan, joskus raskaimman jälkeen, mutta jos se on kunnossa, voi ihminen muuten olla kuin Ellun kana – rehellisesti oma itsensä. Asenne välittyy aina. ”Minkä ihminen jättää sanomatta, sen kehonkieli kertoo muille”.

Rytkis


Vahvuutta, ehdottomasti!

Pirjo


Aamulla itketti. Miksi minä en osaa enkä pysty. Mikä minussa on pielessä? Aamu on kaunis, minulla on hyvä mies ja kolme ihanaa lasta ja hyvä työ. Yhtä asiaa en hallitse, siispä miksi se hallitsee elämääni? Se on siinä. Sen kun muistaa, niin elämä on helppoa.

Roope


Elämänmuutosta. Jo ennen kuin ne puettiin noiksi sanoiksi, koin valaistumisen ja tajusin! Vielä parempaa, että ne painettiin nauhoihin ja paitaan. Aina kun on epävarma tai surkea olo, puen paidan päälleni. Asenne kulkee mukanani kotiavaimen nauhassa, vaikka välillä unohtaisin.

Piipoo


Itsetunnon kehittämistä. Uskoa itseensä ja kykyihin. Päivä ilman näitä sanoja, ei voi mennä hyvin – oikea asenne jokaiseen päivään tuo parhaimman tuloksen.

Marja


Nykyistä työpaikkaa. Tein kyseisessä firmassa osa-aikaisesti reilun puoli vuotta kampanja-avustajan hommia ja pomo tiesi hyvin, että se ei rahallisesti ollut kannattavaa. Halusin kuitenkin tehdä jotain enkä vaan olla kotona työttömänä. Sitten tuossa firmassa tapahtui muutoksia ja nyt olen siellä takaisin täystyöllistettynä. Pomo sanoi, että ei palkannut ammattitaitoa vaan ASENNETTA!

Enna


Ei saa luovuttaa, mutta ei pidä mennä puskien läpi sitä kohden, mihin ei oikeasti ole voimavaroja.

Marja


Nuo kolme sanaa merkitsevät minulle todella paljon. Mieheni sairasti 5 vuotta syöpää ja kuoli lopulta kovan taistelun jälkeen viitisen vuotta sitten. Uskon, että ilman Positiivareita ja aamun ajatuksia sekä useasti käyttämääni paitaa en olisi jaksanut tukea häntä ja lopuksi tehdä surutyötäni sekä palautua uudelleen elämään. Kaikella on tarkoituksensa, ja kun vain muistamme, että asenne ratkaisee. Aina, elämä kääntyy vaikeuksien kautta voittoon ja elämä jatkuu. Jokaisesta asiasta täytyy vain löytää sen positiivinen puoli. Mieheni kuolemassa se oli se, että hänen tuskansa loppuivat ja hän sai rauhan. Sain hänen kanssaan 40 ihanaa vuotta ja muistelen niitä.

Siru


Olen samaa mieltä, asenne ratkaisee. Aina. Niin se on, täytyy ottaa toiset ihmiset huomioon eikä olla mikään päällepäsmäri joka paikassa.

Anjuska


Elämäni motto on; asenne ratkaisee aina.

Rissu


Kyllä kaikista asioista hyviä puolia löytyy, joten iloisella mielellä vain eteenpäin.

Mamma


Asenne ratkaisee aina. Lopputulos riippuu asenteen laadusta.

Harri


Kun toivot parasta – se toteutuu. Jos odotat pahinta, niin monesti käy. Kukaan meistä ei ole ikuinen häviäjä, ellei itse niin halua. Asenne ratkaisee.

Ellen


Miten kohtaat erilaisia ihmisiä ja miten suhtaudut elämääsi niin iloihin kuin suruihinkin. Itse olen pitänyt paitoja, joissa on tuo teksti ja olen saanut paljon palautetta ja ihmiset ovat alkaneet jutella kanssani kyseisestä ajatuksesta jopa täällä Hollolassa.

Tuutinki


Olemme olleet kohta naimisissa 48 vuotta. Monta kertaa on ollut tilanteita, jolloin asenne tapahtumiin ja asioiden ratkaisuihin on vaikuttanut varsin tärkeästi. Onneksi vaimoni ja minä olemme sellaisia ihmisiä, joilla on positiivinen asenne ja vaikka on ollut erilaisia näkemyksiä, niin monta kertaa on loppujen lopuksi tultu siihen tilanteeseen, että on todettu; olipa hyvä, että nähtiin asia positiivisesti, lopputulos oli onnistunut. Kyllä nuo kolme sanaa ovat tärkeitä elämän ohjeita joka tilanteessa. Asenne ratkaisee. Aina.

Pate


Asenne ratkaisee sen, miten opit uusia asioita ja kuinka ylipäänsä suhtaudut omaan elämään. Kun asenne on positiivinen ja ehkä uteliaskin, uuden oppiminen sujuu verrattuna siihen, että asennoituisi negatiivisesti. Elämä itsessään on kokoaikaista oppimista ja kokemuksesta viisastuu. Aina tulee uusia asioita ja jos niihin suhtautuu ynseästi asenteella: ”kyllä mä tän tiesin”, niin moni uusi ja hieno asia jää huomaamatta ja uusiokäyttämättä omassa elämässä. Asenne ratkaisee. Aina.

Zoomi


Käytän niitä aina käytännössä ja ovat hyvin tärkeitä ja käytännöllisiä

Lulu


Sanat merkitsevät tyytyväisyyttä omaan elämään ja onnellisuutta.

Leila


”Asenne ratkaisee. Aina.” Nämä kolme sanaa pyrin muistamaan. Pärjää parhaiten ja on myös helpompi itsellä olla, kun muistaa muuttaa myös omaa asennettaan hankalissa ja vaikeissa asioissa sekä ihmissuhteissa, joita ei voi itse muuttaa tai vaikuttaa.

”Pohdiskelija”


Se merkitsee sitä, että teen työni ”viimeisen päälle” niin, ettei minun tarvitse koskaan miettiä, mitä perästä kuuluu.

Jarkko


Asenne ratkaisee. Aina. Tarkoittaa ihan sitä mitä tekstillä tarkoitetaan. Kaikessa asenne ratkaisee ja juuri se oma asenne, mihin itse voi vaikuttaa.

JEL


Mikäli et koskaan asennoidu asioihin oikein, et koskaan saavuta mitään. Käytökseni kateellisten seurassa herättää jatkuvaa närää. Kateus on suuri, kun päätän tehdä ja onnistua jossain ja teen niin kauan kuin onnistun. Päämäärä ja asenne tekevät kaiken mahdolliseksi.

Tarja


Nämä sanat merkitsevät helpompaa elämänasennetta, terveempiä ja tuoreempia ajatuksia, kuten myös katkeruuden torjumista sekä oman arvon tuntemista, arvostamista ja sen myötä toisten kunnioittamista ja huomioonottamista.

Ajattelen, että omalla asenteella pääsee siihen päämäärään, jonka itselleen asettaa.

Marleni


Mottoni työssäni. Esimiestehtävissä jokainen päivä tuo tilanteita, joista ei mennä yli selittelemällä, vaan ratkaisu on löydyttävä ongelmaan kuin ongelmaan.

Kaikki pelissä


Varmaa ja helppoa elämää. Aina

Mikael


Jämäkkyyttä, selviytymistä ja tehokkuutta!

Sirkka


Olen töissä asiakaspalvelussa ja työssäni tapaan päivittäin kymmeniä ihmisiä. Avoimella ja vastaanottavaisella mielellä saa ihmeitä aikaan. Usein lause – suuret kiitokset – antaa sitä palautetta suoraan, mitä esimerkiksi työnantaja ei enää tänä päivänä anna. Hymy palaa aina takaisin.

Mirri


Positiivista ajattelua ja käytöstä.

Seija


Asenne on ennen kaikkea itsekuria ja HYMYÄ.

Maiju


Nuo sanat merkitsevät minulle, että se olen aina minä, joka ratkaisen, miten asiat otan, eikä kukaan muu. Olen sen oppinut vuosien kuluessa. Suuri kiitos siitä Posiitivarille! On ollut iso apu tulla muistutetuksi tästä moneen kertaan ja viimein se jää päähän.

Riitta


En loukkaa toisia tahallani. Otan työn kunnialla. Olen aina iloinen.

Maijale


Elämäntapaa, mukautumista ja toisten ihmisten huomioonottamista unohtamatta itseään.

Satu


Ne muistuttavat kylmän viileästi, että itse voin vaikuttaa siihen, miten asiat koen. Kukaan muu ei ole vastuussa olotilastani, vaikka laittaisi kapuloita rattaisiin kuinka. Helppoa se ei aina ole, enkä ole varma, jäävätkö asiat kuluttamaan jonnekin taka-alalle, mutta näin yritän.

Oppija


Iloinen mieli, positiivisuus, periksiantamattomuus ja sisukkuus.

Tuulikki


Jos jostakin syystä on kärttyinen olo ja tulee puolisolle sanottua jokin asia turhan kärjekkäästi, minulle tulee nuo sanat: ”Asenne ratkaisee. Aina” mieleen ja olen opetellut korjaamaan tilanteen saman tien. Pienillä muutoksilla olen kokenut muuttuneeni parempaan suuntaan – päivittäin.

Sari


Minulla on kyseessä oleva paita ja täytyy sanoa, että alan uskoa tekstin päivä päivältä olevan täyttä totta! Työskentelen sosiaalityössä ja tehtäväni olisi saada myös asiakkaat uskomaan asenteen merkitys elämänmuutoksen onnistumisessa.

Sikke


Sanat merkitsevät minulle sitä, että töissä minulla on pitäisi olla rutkasti enemmän asennetta!

Kari


Elämänmottoni on: ”On suuri taito pitää askeleensa keveinä – kaikesta huolimatta”. Tämä muistuttaa minua siitä, että elämässä voi selvitä vaikeistakin ajoista ehjin nahoin oikeanlaisen asenteen avulla. Eli asenne ratkaisee – aina.

Heidi Heinähiuksi


Ei kaikki ole tuurista tai hyvästä ilmasta riippuvaa, aina pitää olla asennetta, joka ratkaisee.

Ryyno


Ne ovat todellisia viisauden sanoja ja kun ne ovat aina mielessä, on helpompi elää, ei painu suohon, koska ei koskaan ole siihen syytä.

Pihlajanmarja


Oma ilmeeni ja asenteeni on kuin peili, ne heijastavat saman takaisin. Oma iloisuuteni voi auttaa myös surullista jaksamaan!

Olearia


Tärkeä muistutus siitä, että kaikki oman elämän vastoinkäymiset on voitettavissa, kun muistaa, että kaikki on kiinni omasta asenteesta. Vaikeisiin asioihin oikein suhtautuminen vähentää omaa pahaa oloa.

H


Asenne ratkaisee. Aina – Kyllä! Omalla asenteellani vaikutan omaan ajatteluuni ja suhtautumiseen muihin ihmisiin myös omina ”huonoina päivinä”. Asenteellani voin muuttaa ajatukseni kulkua ja suhtautumistani muihin positiivisempaan suuntaan.

Tiina


Hienointa oivallusta, jonka olen elämässäni oppinut ja käytännössä testannut erittäin toimivaksi työkaluksi. Energiaa säästyy itse asian toteuttamiseen aina, kun osaa valita positiivisen asenteen.

Tarja


Niin metsä vastaa kuin sinne huutaa. Kiukku kasvattaa kiukkua. Ei ole tärkeintä mitä sanot vaan, miten sanot. Sitä saa, mitä tilaa. Kun ulkona sataa, niin antaa sataa vaan!

Tupu


Vaikka läpi harmaan kiven.

Teikku


Tarkastella aina asioiden positiivisia puolia ja olla pirteänä. Näin autat toisiakin olemaan ystävällinen ja pirteys tarttuu.

Satu


Opin sillä elämän myönteisyyttä, vastusten ja vaivojen keskellä, joita en voi välttää.

Jasuragi


Merkitsee paljon. Se lukee kännykässäni, kun avaan sen, samoin kalenterissani. Yritän edelleen sitkeästi sovittaa sitä jokapäiväiseen elämääni, kun ”ottaa päähän”. En ole perillä sen asian kanssa, mutta kovasti yritän ja olen kiitollinen, että olen Positiivareilta saanut tuon sanonnan käyttööni!

Marjatta


Nuo sanat ovat yksi tärkeimmistä elämän ohjeistani.

Äippä


Yritän pitää tämän mielessä aina kun joudun ”napit vastakkain” oman kolmasluokkalaiseni kanssa. Elämä on juuri nyt hänellä hyvin haastavaa ja äitinä pitää muistaa tukea, mutta aina vain ei jaksaisi. Joskus ikävä kyllä huomaan olevani samalla tasolla hänen kanssaan. Mutta Asenne ratkaisee. Aina.

Poikatrion koutsi


Asenne ratkaisee. Aina. Minulle tämä lausahdus kuvaa paljolti vanhaa sananlaskua: ”Niin metsä vastaa kuin sinne huudetaan.”Jos haluamme saada, pitää olla myös ilo antaa! Iloinen ilme pelastaa paljon.

Malla


Asenne ratkaisee. Aina! Minulle se tuo tällä hetkellä eniten mieleen sen, että kun työskentelet työyhteisössä, jossa on useita ihmisiä, niin asenteesi on todellakin oltava kohdallaan. Kun astut työpaikkasi ovesta sisään, teet sitä työtä täysillä ja ajatuksella. Yrität unohtaa kaiken muun juuri sillä hetkellä. Myös työkavereiden huomioon ottaminen ja yhteistyö heidän kanssaan on pelattava, jotta jokainen jaksaa tehdä sitä työtä ja nimenomaan yhdessä.

Minna


Sitä, että vaikka kuinka huonosti menisi, varmasti kuitenkin löytyy jokin positiivinen tai ilon asia elämästä. Se pitää vain nähdä.

Pilkkumi


Asenne ratkaisee. Aina. Oma asenne on taustalla ja kaiken perustana omalle päivittäiselle toiminnalle. Tietty oikea asenne vaikuttaa myös suhtautumiseen muihin ihmisiin. Oma tietoinen asennoituminen vaikuttaa myös niin, että on otettava vastuuta enemmän itse, aina ei voi syyttää muita epäonnistumisista.

Minneli Heitukainen


Sairastuin lievään masennukseen lasten ollessa pieniä. Oma äitini sulki silmänsä pahalta ololtani, vaikka suoraan siitä sanoin hänelle. Rakas ystäväni ilmestyi oveni taakse avoimen sylin ja vahvojen olkapäiden kanssa mukanaan kaulanauha, jossa luki ”Asenne ratkaisee. Aina.” Olen oppinut (ja opettelen joka päivä), että en voi muuttaa äitini kylmää suhtautumista minuun ja lapsiini, voin vain muuttaa omaa asennettani. Kaulanauha muistuttaa minua tästä oppitunnista päivittäin!

Tytär


Omalla asenteellaan voi ratkaista asian jos toisenkin positiiviseen suuntaan.

Marjo


Positiivisella asenteella löytää joka asiasta jonkin myönteisen asian. Aina! Vanha sanonta pitää paikkansa: ”Ei niin huonoa, ettei jotain hyvääkin. Aina!”

Ritva


Hymyä, positiivisuutta, huumoria.

Nämä sanat ratkaisevat millainen päivästäsi tulee. Jos aloitat päiväsi suupielet alaspäin, pahalla päällä, niin uskon myös, että päiväsi olevan samanlainen. Mutta jos löydät hymyn, positiivisuuden ja huumorin, niin päivästäsi tulee tosi mukava. Kuka voi olla vastaamatta hymyyn hymyllä?

Mammu


Tällä saan itseni ylös kuopasta ja itsesääli hälvenee.

Merja


Nämä sanat merkitsevät jatkuvaa innostusta pienistäkin asioista ja ennen kaikkea uusien ja virkistävien mahdollisuuksien näkemistä kaikissa tilanteissa. Sillä onhan niin, että kun välillä tulee niitä ”putoamisia”, niin niistäkin voi oppia. Jos siinäkin pitää matkan varrella silmät auki, saattaa saada uusia näkökulmia ja vilaukselta nähdä vaikka jo ne portaat taas takaisin ylöspäin. Silmät kiinni sekin vilinä jää näkemättä!

Anne


Sen saa, mitä tavoittelee ja yrittää kunnolla. Lapsena ollessani isä antoi oikeastaan ainoaksi elämän ohjeeksi, että ”jos joku on sen tehnyt aiemmin, on se mahdollista suinkin tehdä”. Se pitää täysin paikkaansa. Hyvällä, iloisella ja sinnikkäällä asenteella pääsee luonnekkaasti eteenpäin ja pärjää maailmassa. Tätä saamaani ja hyväksi koettua ajatusta siirrän edelleen omille lapsilleni.

Kko


En ole ollut mikään peruspositiivinen luonne, mutta opettelen koko ajan ajattelemaan ja kommentoimaan asioita positiivisesti. Oma ajatukseni ei suinkaan ole ainoa oikea. Saadessani myönteistä palautetta sanon nykyään kiitos, enkä vähätteli asiaa tai itseäni.

Pipa


Ilman oikeaa asennetta ja asennoitumista ei elämä pelitä, mutta asenne ratkaisee aina. Silloinkin, jos se on väärä, se valitettavasti ratkaisee.

Irmeli


Asenne tarkoittaa jokapäiväistä suhtautumista erilaisiin tilanteisiin ja kanssaihmisiin. Oman asenteeni voin valita joka aamu. Huonoinakin aamuina ratkaisevaa on ottaa se myönteinen asenne uuteen päivään. ”Asioilla on taipumus järjestyä” on mottoni ja ASENNE RATKAISEE. AINA. on tullut toiseksi elämänohjeeksi matkan varrella.

Maritta Jämsästä


Niinhän se vain on, yksinkertaista. Oli asia mikä hyvänsä, oma asenteesi ja se miten siihen suhtaudut, on avain. Mitä enemmän asiaa pohtii, sen selvemmin huomaa, että ihan jokaisesta asiasta löytyy se positiivinenkin ja elämää hymyssä suin eteenpäin vievä voima – vaikka välillä vähän irvistellen. Vaatii vain ehkä vähän luovuutta, mutta pätee AINA.

Päkä


Kokeile, tutki ja analysoi. Siis tutki, ennen kuin hutkit ja ole omien asenteidesi herra: asiat eivät ole suinkaan aina sitä, miltä ne TOISTEN mielestä näyttävät ja kaikilla asioilla on useampi puoli. Upeata kesää kaikille!

Erika


Tunteet tulevat ja menevät, mutta asenne on ja pysyy. Kaikki se positiivinen, mitä teen tai sanon muille, tulee tuplaten takaisin itselleni. Aina.

Allu


Keskenkasvuisen lapseni asiat ovat sekaisin. Jos jään kiinni syyllisyyteen, syyttelyyn ja vihaan, en jaksa itse eikä se auta lastakaan. Kun lähden siitä, että tämä kuuluu elämään ja tästä selvitään, niin olo helpottuu ja se auttaa selviämisessä.

LL


Omaa elämää helpottaa suunnattomasti, kun muistaa päivän mittaan hankalia asioita vastaanottaessa tarkistaa oman asenteensa. Se helpottaa kummasti omaa oloa kun ei tarvitsekaan rusentua kielteisten tunteiden alle. Tarkastelee vaan asiaa neutraalimmin ja myönteisemmin.

Jaana


Näiden sanojen myötä ei tarvitse tehdä kärpäsestä härkästä!

ARA


Nuo sanat antavat voimaa, kun tekee mieli avautua… useimmiten turhista asioista räyhätessä jos tulee nuo sanat mieleen, ne rauhoittavat kyllä 🙂

Marja


Oma asenne on ratkaiseva joka tilanteessa. Jos olet rauhallinen ja asennoidut myönteisesti kiperissäkin tilanteissa, niin olkoon se työkaveri, aviomies tai lapsi, saavutetaan paljon parempia tuloksia nopeammin ja ennen kaikkea pienemmällä porulla. Päästään suotuisaan tulokseen ja lopuksi kaikki ovat tyytyväisiä, kun taas tästäkin selvittiin ihan pienellä höyhenten pöllytyksellä

Sike


Heti tuli mieleen asiakaspalvelutehtävissä olevana, että sama asia, että ei ole olemassa hankalia asiakkaita, vaan asiat ovat joskus vähän hankalampia. Siis kaikki on loppujen lopuksi kiinni sinusta itsestäsi.

Jane


Oivallusta, kuinka juhlallisen yksinkertaista ja nasevaa! Sama asia, jos et saa kuohujuomapullon korkkia auki korkkia vääntämällä, väännä pulloa.

Anne Ahkera


Olen huomannut, että kaikkeen tekemiseeni vaikuttaa oma asenteeni. Kerta toisensa jälkeen olen huomannut, miten asenne joko vie eteenpäin tai tyrmää. Onneksi oppi alkaa mennä perille. Kyseessä oleva lause onkin tullut johtavaksi ohjenuorakseni toisen mottoni ohella, joka on: ”Asioilla on taipumus järjestyä”.

Mari


Elämässäni on ollut melkoisia murheita. Oma tapani suhtautua asioihin kuitenkin vaikuttaa siihen, kohtaanko haasteita ja mahdollisuuksia vai uhkaa ja vastoinkäymisiä.

Tuuli


Se on tässä tiivistettynä – ole hyvä kaikille!

Kaiku Peili


Aina voi vaikuttaa siihen, miten asiat sujuvat ja millaista oma ja toisten elämä sen myötä on.

Iloisella, positiivisella ja luottavaisella asenteella saa ihmeitä aikaan.

MillaMagia


Asenne ratkaisee aina – siinä on elämisen ohje. Miten kohtaat toiset ihmiset, kuinka suunnittelet elämäsi, mitä ajattelet tulevasta – myönteisyys tulee aina takaisin, se tarttuu osittain heti ja ajan kanssa. Tuloksena on itselle helpompi ja kevyempi elämä. Negatiivisuuden seurauksena on mustaa mieltä, asioiden jumittumista ja keskinäistä kyräilyä.

Tuula


Kun muistaa aina pitää positiivisen asenteen, eikä vaivu epätoivoon ja synkkyyteen, niin kaikki hommat onnistuvat. Positiivinen asenne vie eteenpäin.

Karamelli


Hyvää ja kunnioittavaa toisen ihmisen huomioimista asemasta ja sosiaalisesta asteikosta huolimatta.

Tarja


Asenne on joko positiivinen tai negatiivinen. Positiivinen tietää asioiden järjestyvän aina lopulta, negatiivinen jää ”tuleen makaamaan”.

Maria


Asenne, joka tyytyy vain parhaaseen löydettävään ratkaisuun elämässä. Asenne on välittämistä läheisistä ihmisistä. Tahtotila löytää ja nähdä asioiden myönteinen puoli.

Jopo


Erityisen koville asenteen kanssa jouduin mieheni sanoessa usein ”ei tule mitään, ei onnistu” milloin mistäkin asiasta. Minun piti näyttää, että saattaa onnistuakin, niin kuin usein asiat onnistuivatkin. Niin saatiin uusi koti, kävin iltakoulun työn ohella ja poikani kävivät lukion samaan aikaan. Vanhempi on tohtori ja nuorempi kirjoitti ällän paperit. Ja tässä vain muutama esimerkki.

Marge


Oma asenne kaikkiin asioihin ratkaisee AINA!

Jos päätän olla negatiivinen kaikkea kohtaan, itsehän siitä kärsin. Mutta jos päätän suhtautua asioihin avoimesti ja positiivisesti, helpotan sillä omaa ja kaikkien läheistenkin elämää. Ja kun sen asian on kerran päättänyt, on paljon helpompaa päättää se myös uuden asian tullessa eteen. Voin ihan itse valita asenteeni kaikkiin asioihin ja näin valita ”puoleni” ja siten myös sen, miten normaalit päiväni menevät. Tämän olen neuvonut myös 17- ja 19-vuotiaille pojilleni ja toivon, että hekin sen muistavat, AINA.

Positiivinen pimu


Jos asenne on paikallaan, monimutkainenkin asia ratkeaa. Aina.

Tiina


Kun muistan sanat, että osaisin asennoitua eri tilanteissa oikein, että todella asenne ratkaisee. Aina.

Tiistain miete


Joka aamu, kun ylösnoustessa muistaa nuo kolme sanaa, niin ei voi lähteä liikkeelle negatiivisin mielin. Elämä on iloinen asia, suhtaudu siihen avoimin mielin. Vastoinkäymiset kasvattavat ja opettavat. Niihinkin asennoitumalla oikein päiväsi onnistuu aina.

Satu K.


Se on, niin kuin sanotaan. Vain omalla asenteella voin vaikuttaa asioiden kulkuun -siihen, millainen elämästäni tulee.

Amalia


Ne merkitsevät sitä, että kun jokin asia tai ihminen ottaa ”kaaliin”, täytyy muistaa, että asenne ratkaisee. Tämän jälkeen voi alkaa laittaa asioita tärkeysjärjestykseen ja miettiä, että onko tällä nimenomaisella tapahtumalla, tilanteella, asialla tai ihmisellä merkitystä minulle – kannattaako minun tässä tilanteessa tehdä jotain. Ja jos jotain, niin mitä.

Ritu


Työskentelen päivähoitotoimistossa ja joudun asioimaan paljon vanhempien (siis asiakkaiden) kanssa. Useimmiten on päivähoitomaksun määrittelyyn liittyvää asiaa, joskus vaikeaakin. Mutta oma asenne ratkaisee, miten asiat hoidetaan. Vaikeat ja erimieliset kysymykset ratkeavat, kun oma asenne on kohdallaan.

Hellu


Positiivisella asenteella nousee kuopasta helpommin kuin negatiivisella. Sen kun aina muistaisi!

SH

Nuo sanat merkitsevät minulle sitä, että kävipä miten huonosti tahansa, asiasta löytyy AINA se positiivinenkin puoli, vaikka pienikin.

Satu


26.3.2008 oli valtaisa kevään kovin lumimyrsky. Minun oli pakko lähteä ajamaan yli 300km matkaa täältä etelästä Etelä-Pohjanmaalle. Kaikista varoitteluista huolimatta päätin lähteä nöyrällä asenteella liikenteeseen, joten puin päälleni Asenne ratkaisee. Aina. -paidan päälleni. Se oli onnen paita ja matka meni turvallisesti.

Eila Pitkänen


Asennoidun joka päivä positiivisesti, vaikka asiat olisivat kuinka pahasti. Kyllä sitä löytää oikealla asenteella pahoistakin asioista hyvää. Ainakin jälkeenpäin!

Angelos


Mahdottoman voi saavuttaa vain Oikealla Asenteella. Kaikki on saavutettavissa, kun Asenne on kohdallaan!

Yritetään yhdessä


Suvaitsevaisuutta. Positiivisuutta. Itseluottamusta.

Kerttu


Riittää, että ajatus ”asenne ratkaisee aina” on korvien välissä. Tapauksesta riippuu, millä sanoista on painotus. Tämä on siis sisäistetty ikuinen elämänohje.

Kikka


Kaikki ovat yhtä arvokkaita. Ei tarvitse olla täydellinen. Virheitä tulee kaikille, mutta niistä pitää myös oppia.

Liisukka


Kun yksi polku on loppuun kuljettu, löytyy aina uusi ja entistä ehompi tallattavaksi. Kaikella on tarkoituksensa. Vastoinkäymisten kohdatessa, tilanteesta on aina ulospääsy. Niin kauan on toivoa, kun on elämää. Uusi päivä voi muuttaa kaiken. Pahimmassa tapauksessa eletään päivä kerrallaan.

Eejo


Näin se on. Asenne ratkaisee. Aina.

Sini


Tiedän kokemuksesta, että myönteisellä asenteella pääsee aina parempaan lopputulokseen ja itseä ja muita paremmin tyydyttävään ratkaisuun. Kielteisellä asenteella myrkytät kaikkien osapuolten ratkaisukeskeistä ja eri näkökulmia pohtivaa asennetta.

Kepa


Nuo kolme sanaa ovat mantrani, kun oikein harmittaa ja kiusaus on iso olla toteuttamatta tehtäväksi päätettyjä juttuja. Niitähän piisasi ennen kolmosia. Voikos olla parempaa, edullisempaa ja kaikille sopivaa kannustajakolmikkoa.

Halle


Positiivinen asenne on kuin aurinko.

PR-ihminen


Asenne on minulle elämäntapa ja tarkoittaa vastuunottamista omasta elämästä. Liitän siihen myös kiitollisuuden. Muistan päivittäin kiittää asioista, joita olen saanut, ovat ne sitten mitä tahansa -ja se toimii. Rakkaudesta elämään.

Pipsa


Pitää paikkansa. Asenne ratkaisee aina.

Tuula


Asenne ratkaisee. Meillä tällä hetkellä töissä ”isot pojat” miettivät, mitä firmalle tapahtuu -jatketaanko vai ulkoistetaanko. Osa työntekijöistä on heittänyt hanskat ihan naulaan, ettei tässä nyt mitään kannata tehdä, kun ei yhtään tiedä, mitä tuleman pitää. Oma asenteeni on, että vielä ei ole tehty päätöksiä, vielä ollaan tämän firman palveluksessa ja tulevaisuudesta kun ei tiedä, niin hommat pitää hoitaa niin kuin ennenkin. ”Ei tästä mitään tule” -asenne varmasti huomataan, jos meidät ulkoistetaan, mutta niin varmasti huomataan se ”tehdään niin hyvin kuin osataan, olosuhteista huolimatta” -asennekin. Kumpi sitten palkitaan jatkossa, sitä voi itse kukin miettiä.

Kri


Omalla asenteella voi vaikuttaa niin moneen asiaan ja ihmisiin. Jos on ruttuturpa, niin ei ole ihme, jos omassa näköpiirissä on vain samanlaisia. Kaunis hymy, empatia ja iloisuus saavat muutkin edes hetkeksi rentoutumaan. Rentona ja positiivisena moni asia onnistuu paremmin kuin olisi uskonutkaan. Tämä ruokkii edelleen uutta positiivisuutta. Loppu viimein elämä on lyhyt ja on turha käyttää sitä murehtimiseen. Nautitaan elämästä ja koitetaan saada muutkin luojan luomat nauttimaan!

Anne


Asenne ratkaisee. Niin helposti näkee asioista ensimmäiseksi sen negatiivisen vaihtoehdon, mutta kun muistaa myös sen positiivisen asenteen ja vaihtoehdon, ja huumorin!, niin kummasti asia muuttuu ja usein ratkeaa yllättävälläkin tavalla. Aina.

Asenne59!


Positiivisella sisulla puskee läpi vaikka rämeen!

Nina


Noissa kolmessa sanassa on koko elämänfilosofia. Yritän muistaa ne joka hetki ja varsinkin silloin, kun vaikeita asioita tapahtuu. Kummasti ajatus laittaa positiivisen vireen käyntiin.

Aina


Koska elämme todella rankkaa ja raskasta aikaa, on joka ikinen päivä haettava jokin myönteinen puoli asioista, jonka tai joiden varassa jaksaa taas. Yksikin myönteinen asia voi riittää, mutta yllättäen niitä saattaa löytyä useita – onneksi.

Pro H


Ihmiset eivät yleensä tarkoita pahaa. Asioilla on taipumus järjestyä. Ei niin pahaa, jottei jotain hyvää. Myönteisellä ajattelulla elämästä tulee helpompaa. Kun osaat myös nauraa itsellesi, elämä on hauskempaa. Olin polkupyörällä keskustassa 8 kilometrin matkan päässä. Kun lähdin takaisinpäin, huomasin, että pyörän kumi on tyhjä. Lainasin pumppua ja laitoin kumin täyteen. pääsin noin puoli kilometriä ja kumi oli taas tyhjä. Sitten kävelin pyörää taluttaen noin neljä kilometriä. Vastaan tuli tuttu ja kysyin, saanko lainata hänen pumppuaan. Hän katsoi pyöräni runkoon kiinnitettyä pumppua ja kysyi: ”Miksi et käytä omaasi?” -Meillä molemmilla oli hauskaa.

Raili


”Asenne ratkaisee. Aina.” on minulle tosi tärkeä voiman antaja! Kun elämä potkii päähän ja joku on ilkeä, niin silloin turvaudun tähän. Siis minulla on vapaus valita, miten vastoinkäymisiin ja tosi vaikeisiin tehtäviin suhtaudun. Otan niistä opikseni, etsin hyvät puolet, enkä anna katkeruudelle valtaa. Olo on tosi hyvä, kun voittaa negatiivisuuden!

Marja Sinikka


Kaikilla asioilla on positiivinen ja negatiivinen puoli. Voin vapaasti valita sen positiivisen.

Aina.

PeeJii


Kaikki ovat yhtä arvokkaita. Ei tarvitse olla täydellinen, tärkeintä on,  kun on oma itsensä. Virheitä tulee kaikille joskus ja niistä pitää oppia.

Liisukka


Hymyilen aina uudelle alkavalle päivälle. Iloinen mieli, että kaikki sujuu hyvin, kunhan ensin aina itse tekee parhaimpansa ja on rehellinen itselleen ja toisille ihmisille. Kiitän rukoillen joka ilta lapseni kanssa menneestä päivästä ja kaikista tapahtumista erikseen. Kaikilla asioilla on tapana järjestyä.

Äiti


Sitä, että käyttäydyn toisia ihmisiä kohtaan juuri niin kuin haluaisin heidän käyttäytyvän myös minua kohtaan; ystävällisesti ja toiset huomioon ottaen.

TiiMa


Asenne Ratkaisee, Aina. Se on minulle nykyään kaikki kaikessa. Päivän punainen lanka, jonka kolmen sanan voimalla saan ratkaisun moneen ongelmaan. Elämäänsä voi hallita niin pienellä asialla, kuin asennoitumalla. Kaikki on itsestä kiinni.

”Ahaa-elämyksen” saanut


Minulle tämä merkitsee esimerkiksi sitä, että kun tulee uusia asioita, niin suhtaudun niihin positiivisella asenteella, vaikka en hirveästi asiasta pitäisikään. Näin kaikki tuntuu paljon helpommalta ja asiat menee mukavammin.

Anne


Elämänasennetta, jolla otan jokaisen päivän vastaan positiivisesti ja kiitollisena. Tällä asenteella elämä antaa paljon.

Saara


Se, että olen sisäistänyt nuo kolme sanaa yhdessä, muistuttavat minua AINA siitä, kuinka tärkeää on, että tietää mitä tekee, mitä haluaa ja minne on matkalla. Jo se, että muistan nuo sanat, tuon lauseen, auttaa minua näkemään positiivisesti sekä lähelle että kauas. Noihin sanoihin sisältyy tosi merkittävä elämänviisaus!

Anita


On omasta halusta kiinni, miten suhtautuu vastaantuleviin asioihin -positiivisesti vai negatiivisesti. Se, mitä valitsemme, on omasta sisimmästämme kiinni. Aina!

Miumau


”Asenne ratkaisee. Aina.” merkitsee minulle, että juuri nyt, kun rahatilanteeni on hirvittävän huono ja rahaa tarvittaisiin ihan välttämättä hyvin tärkeisiin asioihin -jopa ruokaankin vähän- ja muuhun välttämättömään paljon, en lannistukaan. En masennu, enkä anna periksi. Minä löydän ratkaisun! Minä selviän tästä! Ihme tapahtuu.

Hymyillen, Sitkee sisko


Aina, kun joku asia harmittaa ja mikään ei tunnu onnistuvan, niin ajattelen, että se on vaan omasta asenteestani kiinni. Sen jälkeen huomaan usein, että murheet on useimmiten itse aiheutettuja ja asennoitumalla niihin toisin ne tuntuvat pienemmiltä.

Satu


”Asenne” merkitsee sitä, että minä voin olla avuksi monelle. ”Ratkaisee” sitä, etten luovuta helposti ja ”aina” sitä, ettei koskaan ole liian myöhäistä auttaa, lohduttaa, tukea, opiskella, toteuttaa unelmia tai kiittää!

Bella


Siihen kiteytyy suuri elämäni filosofia. Kaikkia vastaantulevia elämäni tapahtumia voi tarkastella tuon otsikon alla. Asenne ratkaisee aina, oli kyseessä iloiset tai surulliset asiat. Se, millä asenteella ne vastaanotan, on hyvin suuri merkitys! Ajatuksilla on voimaa: mihin ne käännät, se laajenee, se kasvaa. Se, millä asenteella asioita lähden ratkomaan, vaikuttaa oman itseni lisäksi myös kanssakulkijoihin.

Hymysuu


Avaa ikkuna uuteen. Älä pelkää: uudet tuulet tuovat uutta happea. Joskus tuulee kovaa – voi tuntua myrkyltäkin – mutta jos pidät ikkunasi kiinni, elät umpiossa, ummehtuneena.

Eeva H.


”Asenne ratkaisee. Aina.” on mielestäni sama asia kuin ”Jos kuinka käy, se sulle parhaaks´ on.” (sanat ovat raamatusta)

Sinikka


Tuosta lauseesta tuli pari vuotta sitten työkavereiden kesken oikein vuoden teema. Sillä jaksaa itse ja pystyy auttamaan työntekijöitä eteenpäin tai ainakin ymmärtää itse, että jos jonkun työ ei suju, niin se on kiinni hänen asenteestaan. Omaa asennetta muuttamalla saa työntekijänkin eteenpäin.

3-k


Sinä itse valitset, miten suhtaudut vastoinkäymisiin. Kukaan muu ei voi elää elämääsi puolestasi. ’Niin makaa kuin petaa’ -sananlasku on aika osuva.

Lissu


Asenteen valitsen aina itse. Parhaaseen ratkaisuun pääsen voittamalla pelkoni Aina! – Tämä on muistettava. Oman asenteen valinta on aina vastuuta omasta parhaasta elämästä.

Kaija


Tyyneyttä hyväksyä asiat, joita en voi muuttaa. Rohkeutta muuttaa mitä voin ja viisautta erottaa nämä toisistaan.

Makke


Kiteyttää mahtavasti koko asian ytimen. Valta on itselläsi päättää, miten asioihin suhtaudut, miten ja millaista elämää elät.

Tuire


Ei ole olemassa ylitsepääsemättömiä esteitä; aina löytyy ratkaisu, ennemmin tai myöhemmin, yksin tai yhdessä muiden kanssa!

Jotti


Älä luo mistään asiasta tai kenestäkään ihmisestä ennakkoon luulemaasi tai kuulemaasi käsitystä. Sillä asenne ratkaisee. Aina.

Harald


Omalla asenteella voi asioista tehdä joko hyviä tai huonoja. Jatkuvalla negatiivisella suhtautumisella koko elämä tuntuu onnettomalta, ja kääntäen jatkuvalla positiivisella suhtautumisella asioihin koko elämä hymyilee!

Sari74


Asenne on se, jonka olen oppinut pyllähtämisien kautta. Olen tippa silmässä katsellut kisan voittajaa ja todennut, että voittaja en tällä kertaa ollut minä. Mutta mitä olenkaan saanut oppia! Jos käytän tämän pyllähdyshetken pohtien, mitä ja nimenomaan miten voin tehdä ensi kerralla, olen jo voiton puolella. Joka kerran kun saan takkiin, nostan kädet voiton merkiksi tuuletukseen ja hihkaisen:” Jes! Tästä on suunta eteenpäin!” Eikä minun ole koskaan tarvinnut käyttää pakkia.

Brownie


Nuo kolme sanaa on ollut jo pitkään minun mottoni elämässä. Ne tarkoittavat juuri sitä, että kaikki on sinusta itsestäsi ja asenteestasi kiinni. Vain sinä itse voit vaikuttaa asenteisiisi ja tekemisiisi.

Karavaanari58


Onpa kyse sitten hillopurkin avaamisesta tai vuorelle kiipeämisestä, jos näet itsesi jo valmiiksi häviäjänä, häviät – jos näet itsesi voittajana, voitat. Eli aivan niin: Asenne ratkaisee. Aina!

Tia


Vaihdoin työpaikkaa reilu vuosi sitten. Viisikymppiselle ei kovin helppo juttu, mutta otin ”aseekseni” ASENNE RATKAISEE. AINA. Ja sen avulla olen pärjännyt niin asiakkaiden kuin uusien työkamujen kanssa. Aina mielessäni, sillä eteenpäin, asenteella!

Pirjo


Minulle nuo sanat merkitsevät arjen asennetta, joka vaikuttaa moneen pieneen, mutta usein ratkaisevaan asiaan – joskus isompaankin. Noiden sanojen muistaminen auttaa silloin, kun kauppakassi hajoaa tai lompakko jää kotiin tai lomalla sataa tai tili tuli ja tili meni. On asioita, jotka ovat jo tapahtuneet, tai niihin ei pysty vaikuttamaan. Ainoastaan omaan asenteeseen voi silloin vaikuttaa, ja se ratkaisee. Aina.

Huumatar


– merkitsee, että otan jokaisen päivän vastaan uutena mahdollisuutena

– merkitsee, että hyväksyn itseni ja muut sellaisena kuin ovat

– merkitsee, että hyväksyn minuun kielteisesti suhtautuvatkin ihmiset

– merkitsee, että myönteisten ajatusten, siis asenteen avulla selviän vaikeilta ja haastaviltakin tuntuvista tilanteista

– merkitsee, että ymmärrän myös keskeneräisyyttä – niin itsessäni kuin kanssakulkijoissakin

Irene


Koen, että aamulla valitsemani asenne ohjaa päiväni ja kaikki kokemukset värittyvät aina valitsemani asenteen mukaan. Illalla tehdessäni päivän ”inventaarion” ja tarkastellessani seuraamuksia, vahvistuu seuraavan päivän valinta. Harjoitus tekee mestareita.

Onnellinen Harjoittelija


Oleellisinta on se, miten asioihin suhtautuu. Kannattaa tehdä päätös nähdä ihmisissä, tilanteissa ja sattumuksissa aina lähtökohtaisesti hyvää, sekä ratkaisuja ja onnistumisia. Jos näin ei ole tai ei käykään, hyvä puoli on, että epäonnistuminen tai virhe tarjoaa tilaisuuden oppimiseen.

Päivi


Reilut pari viikkoa sitten täällä ”susirajalla” oli vielä täysi talvi. Pohjoisesta puhalsi kylmä ja kova tuuli, ja lunta tuli taivaalta. Siinä hyytävässä säässä oli kuitenkin parin vuoden tuumailun jälkeen lopulta tarkoitus kaataa pari lahoa isoa koivua kotipihalta. Puut kaatuivat kerralla juuri oikeisiin kohtiin, eikä vahingoittaneet muita puita, pensaita tai rakennuksia (omia tai naapurin). Varmaan lähitaloissa joku ikkunastaan katsoi, että ”hullun hommaa”. Reiluksi kahdeksi viikoksi on ollut joka ilta ja parina viikonloppuna ihan uuvuksiin asti töitä, vaikka apuakin sain ja tarvitsin. Nyt on joksikin aikaa hyvää saunapuuta, kunhan ensin kuivuvat kunnolla. Puut eivät enää varjosta, eivätkä roskaa. Jos olisin vaan illat telkkaria katsonut, ne puut olisivat vieläkin pitkin pihaa ja alkaisivat vähitellen mädäntyä. On vielä vähän pientä puuhaa, kunhan oksat kuivuvat. Apuna tuossa projektissa on ollut kun rohkenin lopulta pyytää, ”mieskvartetti” eli oma poika, miesystävä, veli ja oma isä. Mutta myös omaan työpanokseeni olen tyytyväinen. Hiki tuli monta kertaa ja parina iltana tuntui, ettei enää jaksa fyysisesti. Myös henkisestikin joskus tuntui, etteikö tätä ikinä saa tehtyä loppuun. Voi kun monessa muussakin jutussa muistaisi, että se on mahdollista tehdä, kunhan työhön ryhtyy eikä jätä kesken, vaikka välillä väsyttäisikin kovasti!

Floora


Kun oikein kovin jotain tahtoo ja päättää tehdä, niin siinä se! Asenne!

Hannele


Sitä, että asettaa muiden tarpeet omiensa edelle. On valmis tekemään yhteisen edun hyväksi asioita, jotka eivät aina olisikaan niin mieluisia omasta vinkkelistä. Tukee esimiestään ja yhtiön johtoa.

Ulla


Joudun tarkastelemaan ajatteluani sekä yksittäisiä sanomisiani ja tekemisiäni – onko asenteessani korjattavaa?

Päivi


Hoidan puhelinmyyntiä pääosin Ruotsiin. Asiakkaan täytyy kuulla, että olen iloinen, hymyilevä ja positiivinen.

Helena


Oma asenne hyvä: riisuu vastustajan aseista aina ja pyrkii magneettisesti aina vetämään muiden asenteen samalle tasolle.

Oma asenne huono: voi voi, kenelläkään ei mene hyvin minun seurassani. Aina tämän voi tietysti korjata kumppanin hyvä asenne. Parempaa elämän ohjetta en ole saanut koskaan. Asenne ratkaisee aina.

Jaana


”Asenne ratkaisee aina” -sanat merkitsevät minulle sitä, kun tunnen pinnani palavan minulle ”muka epäedullisessa tilanteessa”, esimerkiksi jonottaessa. Tällöin harkitsenkin tilannetta uudelleen ja yritän katsoa asiaa toiselta ja ehkä vielä kolmannelta kantilta. Sitten rentoudun antaen ajan kulua omaan tahtiinsa. Yritän etsiä epämukavassa tilanteessa positiivista katsantokantaa!

Arhima


Omalle elämälle tulee suunta, jota on hyvä seurata.

Ulpu


Sanat merkitsevät järkevyyden ja elämän myönteisyyden vaikutusta joka hetkessä.

AM


Olen samaa mieltä Kokki-Jussin kanssa siinä, että oli sitten kyseessä ajatus, sana tahi tekeminen, vain kukin henkilö itsensä kautta on se ainut kuningas, joka ensisijaisesti voi onnistumiseensa vaikuttaa. Edellytykset onnistumiselle rakennetaan ASENTEELLA!

Efraim


Elää positiivisesti asiaa kuin asiaa ja opettaa siihen toisetkin.

Sari


Parempaa tätä päivää, huomista ja tulevaisuutta.

Haapemummi


Itse pystyn vaikuttamaan siihen, miten elämä vaikuttaa minuun.

Auroora


Otan avosylin vastaan kaiken sen, mitä elämällä on annettavana.

Mette


Aina – riippumatta tilanteesta – pysähdyn ja mietin asennettani. Vastaan ei ole onneksi tullut vielä isoja mörköjä, mutta pikku möröillä on hyvä treenata..

Mandi


Positiivisuutta yleensä, reiluutta, välittämistä, rehellisyyttä, huolehtimista ja kohteliaisuutta. Sitä, että yrittää suhtautua asioihin myönteisesti eikä aina etsi sitä ”takapirua” joka asiasta ja hommasta.

Riitta


Asenne, positiivinen sellainen, on ollut voimavarani lapsesta saakka. Koulukiusaamiset, aikuiseksi kasvamisen kivut ja pitkän avioliiton alamäetkin ovat kääntyneet vaikeuksista voittoon ASENTEELLA. Kannattaa uskoa HYVÄÄN!

Tiinahdus


Juuri sitä, että asenne ratkaisee aina. On se sitten positiivinen tai negatiivinen, niin se ohjaa ratkaisua ja toisten suhtautumista minuun ja tekemiseeni.

Minä


Kiitollinen, utelias, kyselevä ja vähemmän negatiivinen asenne luo positiivista ilmatilaa ympärilleni. Tällä mielellä on helpompi hymyillä ja tarttua päivän haasteisiin.

Eemil


Asenne ratkaisee. Aina. Siinähän on kaikki, mitä tarvitsee elämässä. Ihan sama, mitä tapahtuu, tällä ohjeella pärjää. Ongelmista tulee pienempiä tai ne muuttuvat haasteiksi. Monesta sairaudesta paranee, kun päättää parantua. Vikaa on useimmiten omassa suhtautumisessa, jos asiat eivät suju – ei kumppanissa tai työyhteisössä. Ainakin oman asenteen muutosta kannattaa koittaa ensin tilanteen parantamiseksi. Pienistäkin iloista saa potkua elämään joka päivä. Kun niin asennoituu, ei tarvitse odottaa suuria kohokohtia. Asennettaan päivittämällä kaikesta voi nähdä sen toisenkin puolen – se helpottaa usein kummasti!

Satu


Asenne ratkaisee. Aina. Tämä merkitsee minulle pääsyä haluamaani lopputulokseen.

Terttu


Pyrstö pystyyn, vaikka nenä maata viistäisi! Mustillakin pilvillä on hopeareunus. Oppi ei ojaan kaada, oppia ikä kaikki. Auta miestä mäessä, älä mäen alla. Hymy päivässä pitää rypyt loitolla! Asenne on kaikkea tätä ja enemmän.

Sydänystävä


Joka päivä ”taistelen” erityisesti negatiivista asennetta vastaan yrittäessäni saada oppilaita opiskelemaan matematiikkaa.

Pirjo L


Minulle ne merkitsevät että kinkkinenkin ”tapaus” saadaan hoidettua, kunhan vähän venyy (minä venyn, ei asiakas) ja että huono päivä harvemmin on muitten syy; oma asenteeni vaikuttaa siihen, onko se huono vai vaan omituinen tai erilainen – tai kenties huvittava tai opettava!

Tirlittan


Minun on pakko hakea huonommastakin asiasta positiivinen puoli, muuten ei pääse eteenpäin elämässä!

Hulda


No sitähän se merkitsee, että kun ne seinän edessä sattuu lukaisemaan – toivottavasti ne sattuvat siinä eteen kohonneessa seinässä seisomaan – niin kääräisee hihansa ja lahkeensa ja kiipeää sen seinän yli. Tai ihan mahdottoman korkean seinän edessä heittäytyy hetkeksi selälleen, sitten suostuu ovelasti kiertämään sen seinän.

Kati


Maailma näyttää aina siltä, miten sitä katsoo. Jos katsoo itseään jo aamulla peiliin todeten: hei sinä hyvä tyyppi siellä, tästä tulee mukava päivä, niin silloin siitä tulee sellainen. Vatsa sisään ja rinta ulos ja uusia haasteita kohden. Elämä ei ole aina helppoa eikä yksinkertaista, mutta ei sen pidäkään olla, silloinhan se olisi liian tylsää. Itseään täytyy kuitenkin ohjata valitsemaan se positiivinen näkökulma asioihin, sehän on valintakysymys. Jutuista voi ajatella joko aina heti negatiivisesti tai sitten jollakin muulla tavalla. Elämän pikku kummallisuuksista löytyy usein sellainen herkullinen ja huvittavakin puoli. Ja jos itselleen osaa nauraa, ei puutu iloa elämästä.

Hiluksi


99 % johtuu aina itsestä.

Soikku43


Rohkaisua, selitystä päätöksille ja rohkeudelle tehdä asioita, päättäväisyyttä tai päätöksenteon puutetta.

Raili


Elämää ylläpitävä voima.

Sofia


Jokaisesta eteen tulevasta haasteesta löytyy aina jotain positiivista, jos sen vain haluaa löytää. Olen tällä hetkellä ikävästi kipeänä, kurkku tulehtunut, kuumetta ja päänsärkyä. Mutta onpa ihanaa, että joku on keksinyt särkylääkkeen ja lähteepähän muutama kilo pois kun ei ruoka maistu!

Mette


Säteilen positiivista energiaa, tämän ovat kertoneet myös muut. Otan haasteet vastaan elämän antamina uusina kokemuksina ja haen hankalistakin asioista positiivisuutta. Ollessani väärässä myönnän sen reilusti ja otan opikseni.

Arla


Positiivinen asenne kantaa. Elämä ei tunnu ollenkaan niin synkältä, kun ajattelee positiivisesti.

Kielokumpu


Yksinkertaisesti: Jo ennen ajatustakin asenne on ”toiminnassa”. Siihen pohjautuu kaikki viime kädessä. Jos se on sopimaton tilanteeseen, palaute tulee väistämättä, eikä se ole ollenkaan mukava. Nahoissasi saat tuntea seuraukset. Jos asenne on sopiva, saat nauttia hyvällä omallatunnolla kaikesta ihanasta, mitä siitä seuraa. Kuten muutkin luonnonlait, tämä toimii täsmällisesti, ikuisesti ja ilman mitään poikkeuksia tai virheitä. Vastuuta asenteesta ei voi siirtää kenellekään, mutta voit vapaasti valita asenteen ihan itse.

Paula


Luovuttaja ei löydä. Sinnikäs löytää. Aina. Aina ei olekaan tärkeintä löytää juuri sitä, mitä ajatteli etsivänsä – oikea löytö voi olla hurmaavan erilainen, mitä luuli tarvitsevansa!

Helka


Positiivinen tai negatiivinen asenne vaikuttaa aina eri suuntiin. Positiivista tavoiteltava.

Eikka


Asenne tarkoittaa positiivista asennetta aina, työssä ja kaikilla elämän alueilla. Vaikeudet voi voittaa ja puhuminen auttaa. Kaikesta olisi löydettävä positiivinen näkökanta. Huumoria ja tunnelman kevennystä.

Poola


Kun ne yrittää muistaa murheidenkin kohdatessa ja muuttaa asennetta positiivisemmaksi, taakka on aina kevyempi kantaa!

Sirkeli


Asenne ratkaisee. Aina. Oikealla asenteella elämässä jaksan itsekin paremmin ja se heijastuu kanssakäymisessä lähimmäisiini ja ympäristöön. Asenne on tärkeä kaikessa tekemisessä, suhteessa luontoon, työhön ja elämään yleensä.

Rallu


Olen kokemukseni kautta oppinut näkemään oman asenteeni ja suhtautumistapani merkityksen ikäviin asioihin, -tapahtumiin ja -päiviin. Jos asioista löytyy yksikin pieni positiivinen asia, valonpilkku, on se aina asettanut asiat oikeisiin mittasuhteisiin. Tällöin lähes kaikki ikävät asiat ovat todellisuudessa tulleet lähinnä huvittaviksi pikku-harmeiksi joiden takia ei päiväänsä kannata pilata. Vakavammistakin asioista on löytynyt uusia näkökulmia ja ne ovat keventyneet helpommiksi käsitellä. Siis: Asenne ratkaisee. AINA!!

Erkki


Asenne eli suhtautumistapa ratkaisee, minkälainen fiilis jää tilanteesta kuin tilanteesta. Pitää täysin paikkansa, koettu on. Positiivisella asenteella asioihin suhtautuminen jättää innostuneen ja mukavan olotilan, mutta jos suhtautuminen on jo etukäteen kielteinen, lopputulos on taatusti myös sitä.

Mielestäni nuo kolme sanaa ovat onnen avaimia. Kun pitää ne mielessä ja tarpeeksi niitä ajattelee, niin elämä helpottuu. Kaikki asiat eivät aina mene kuten itse haluaisi, mutta jos osaa asennoitua oikein, ne on helpompi sietää. Toisaalta, jos kaikki sujuu, niin oikealla asenteella mielihyvän tunne on moninkertainen.

Liisa


On aina kaksi mahdollisuutta; joko ajatella negatiivisesti tai positiivisesti. Koko mieli on tumma jos negatiivisuus on päällä, mutta miettimällä positiiviset puolet vaikeastakin asiasta löytää paljon mahdollisuuksia ja oppia elämää varten eli positiivisuutta. Siis; asenne ratkaisee aina!

”Ankka 59”


Tällä hetkellä ajattelen asennettani poliklinikan hoitohenkilökuntaan. Myönteisyys ja huomaavaisuus toisi ehkä iloa heidän päiväänsä, jaksaisivat. Aina vaaditaan, että heidän tulisi olla myönteisiä. Vaikka ollaan kipeitä, asenne ratkaisee aina.

Lempi


Asenne kuvaa mieltä ja tekemisen mieli on tekemisen arvon ydin. Tulkitaan millä mielellä teen eli mikä on asenne tekemistä ja olemista kohtaan on elämisen ydin. Eli kolme sanaa merkitsee minulle elämisen ydintä. Aina.

Vaaleanpunainen


Minulle ne merkitsevät sitä, että kaikki mitä teen tai jätän tekemättä, johtuu asenteestani. Myös onnistuminen on pitkälti kiinni asenteesta, samoin epäonnistuminen. Jos on aina asennoitunut kielteisesti, elämä on kielteistä. Sama juttu päinvastoin. Joten elämäni ohje on ja on ollut aina: oma asenne ratkaisee, mitä tässä tulee tapahtumaan, tai miten tämä onnistuu tai epäonnistuu.

Taso


Merkitsee sitä, miten itse suhtaudun asioihin ja tilanteisiin. Aina, kun valitsen myönteisen asenteen tai ajattelun, on minun helpompi hyväksyä ihmiset sellaisina kuin he ovat ja asiat sellaisina kuin ne tulevat. Asenne ratkaisee aina. Niin se on!

”Itsestä se lähtee”


Kun on asenne kohdallaan, niin asiat sujuvat ja hoituvat paremmin. Jos ei ole asenne kohdallaan, niin se on vähän sama kuin ei huvittaisi lainkaan ja silloinhan hommat eivät suju… Eli tosi hyvä motto jokaiselle!

NinaT


Oli vastassa mitä vaan, niin se, miten siihen suhtautuu, ratkaisee sen, miten tästä eteenpäin.

Nämä kolme sanaa muistuttaa itseäni jo valmiiksi, että en ala huonoimman kautta hoitaa asiaa. Pitäisi olla kaikilla esim. kaulanauhassa nämä tärkeät sanat.

Eija


Sanat merkitsevät positiivisuutta, valintaa, asioita, joille on annettu merkitys ihmisten mukaan, muistuttaa elämästä ja kanssasisaruksista. Tarvitsemme toinen toistamme koko elämän ajan, sillä muuten olisimme tyhjiä sisältä.

Marika


Huono ennakkoasenne uutta asiaa kohtaan vie aina siltä pohjan pois. Yleensä asenne jotain kohtaan tuo siihen negatiivisen säväyksen. Valitettavasti huonon asenteen käyttö on liian yleistä. Positiivisuus kunniaan!

Helena


Elämänohjetta, positiivisuutta, näkemystä pintaa syvemmältä.

Amelie


Minulle sanat merkitsevät:

– varaa aikaa muiden kuunteluun

– ole utelias

– ota vastuu

IlkkaH


Nuo sanat muistuttavat minua siitä, miten monta kertaa elämäni aikana olen joutunut erilaisissa tilanteissa pysähtymään ja miettimään omaa asennettani sekä sitä, miten paljon oma asenne vaikuttaa muihin ihmisiin ja siihen, miten he suhtautuvat minuun. Olen työssä asiakaspalvelussa ja siellä kyllä oma asenne heijastaa suoraan asiakkaista takaisin minuun eli jos olen huonotuulinen ja tyly, saan samanlaista kohtelua takaisin, vastaavasti, jos olen hyväntuulinen ja hymyilevä, niin ovat asiakkaatkin. Niin, että asenne todellakin ratkaisee, Aina!

En saga


Nuo kolme hyvänmielen sanaa ovat tuki ja turva, muistutus pään pitämisestä pystyssä. Minä päätän, miltä minusta tuntuu ja miten haluan elämäni elää, ei kukaan muu.

Tuija


Kolme sanaa on niin tosi kun vain voi olla, ei kummempia perusteluja. Minun mottoni: ”En koskaan ole niin vanha, että en pysty mielipidettäni muuttamaan” viittaa samaan..

Kata


Olen viljellyt näitä sanoja mm pojilleni, ystävilleni, työssäni, opettaessani jousiammuntaa sekä taidoa, mutta toki itse piti ensin ymmärtää käsitteen merkitys. Taannoin markkinointityössä luovan kirjoittamisen ammattilaisena törmäsin asennemuuriin useinkin; omaan tai asiakkaan. Pitää ensin itse uskoa, jotta saat toiset uskomaan. Jos uskoo siihen, ettet onnistu, et osaa tai ehdi, niin todella saat sen mitä ”tilaat”. Positiivinen ASENNE kasvaa onnistumisista ja onnistuminen oikeista päätelmistä, neuvoista ja luottamisesta. Saavutettuaan tilan, (onnistumisten ja positiivisten asenteiden kautta) jossa voi vihdoin katsoa asenteen vaikuttaneen onnistuneeseen lopputulokseen, voi huoleti sanoa sen johtuneen asenteesta: ”Onnistuin asenteella”. Asenteessa pitää olla rohkeutta, ja rajoja ja piintyneitä käsityksiä horjuttavaa luovuutta. Täytyy myös hyväksyä virheen mahdollisuus. Muutoin asenne on vain sana, jonka sanot ”juostessasi liekkeihin” ja uskot olevasi asenteella suojattu. Asenteellaan voi todella manifestoida elämänsä ja vaikuttaa sen onnistumisen laatuun. Sen myyminen toisille on joskus mutkikkaampaa, mutta siihenkin auttaa asenne

Jari


Positiivista asennetta elämään ja se, että oma asenne ratkaisee paljon eri tilanteissa. Aurinkoinen hymy ja kiitos saavat ihmiset hyvälle mielelle.

Lady kohta 50 v.


Iloisuutta ja sitä huumorinkukkaa on työstettävä. ”Ilos pittää ellää vaek päivän vähemmä”, totesi karjalaispappani aikanaan. Joka päivä on valinnan edessä: täyttääkö päivänsä vihalla, mikä synnyttää entistä enemmän vihaa ympärille, vaiko ”kaivaa” syvältä sielusta sen pienen positiivisuuden päivänvaloon. Jokaisessa ihmisessä on positiivisuutta ja sen kyllä löytää. Siis asenteella ja ajattelutavalla on todellakin merkitystä niin itselle kuin kaikille ympärillä oleville. Niinhän se metsä vastailee kuinka sinne huutelee.

”Karjalais-savolaissekoitus”


Kyseinen lause kiteyttää sen, miten olen halunnut elämääni elää. Kun näin sen ensi kerran kirjoitettuna, se tuntui heti tutulta, vaikka en olisi itse sitä osannutkaan noihin kolmeen sanaan kiteyttää. Sanottuna sen vaikutus vain tehostuu, varsinkin jos pitää hieman pidemmän tauon sanojen ”ratkaisee” ja ”aina” välillä.

Näin sen näen


On uskottava itseensä ja elettävä luottavaisin mielin eteenpäin. Positiivinen asenne auttaa aina – siinä koko salaisuus! Toisiin ihmisiin on suhtauduttava siten kuin toivoisi heidän suhtautuvan sinuun.

Ariadne


Ei pidä luovuttaa, sillä asioilla on tapana järjestyä, kun niitä itse aktiivisesti hoitaa. Voisi huonomminkin olla.

Eija


Elämäntapa ja keino selviytyä hankalista paikoista.

Sinikka


Nuo kolme sanaa kannustavat yrittämään. Jos ei ensimmäisellä tavalla onnistu, pyöräytän asennetta ja toimintatapaa ja yritän toisella tavoin. Jos ei millään onnistu, tiedän tehneeni parhaani ja asennoidun tapahtuneeseen niin, että jotain hyvää, vaikka erilaista, siitäkin seuraa. Asenteesta se on kiinni, miten asiat näkee. Epäonnistumisen voi kääntää kivan, uuden asian mukavaksi odotukseksi.

Päivi


Asenne ratkaisee aina – kaikki asiat on ajateltava ainakin kahteen kertaan ja viimeiseksi se kaikista innostavin, positiivisin ja opettavin asia eli ei ennakkoluuloja.

SamaJutska


Minulle nuo sanat ovat todella merkitykselliset – niiden kannustamana olen selvinnyt monesta hankalasta työtilanteesta, kun olen muistanut, että oikeasti se on se oma asenne, joka ratkaisee. Jos itse olet oikealla asenteella liikkeellä, ei muiden epämiellyttävä asenne pääse valloilleen ja tulosta on tullut jo monta kertaa! Minulla on työpaikan kulkukortissa ollut jo jonkin aikaa ”Asenne ratkaisee. Aina” -kaulanauha ja se on auttanut muistamaan ja siirtämään opin käytäntöön.

Olen saanut erityisesti kiitosta esimiehiltäni siitä, että minulla asenne on ihan näkyvästi kohdallaan ja se on tuonut tulosta. Kuinka kivalta tuntuukaan, että muutkin ovat sen huomanneet, vaikka tärkeintä tässä on se, kuinka hyvältä itsestä tuntuu olla liikkeellä oikealla asenteella.

Asenne ratkaisee. Aina. – Oikeasti! 🙂


Myönteisellä ajattelutavalla elämä vain on hauskempaa. Sadepäivän – varsinkin lomalla – saa pilalle mököttämällä, mutta oikealla asenteella siitä saattaa saada paljon irti sellaista, mitä ei aurinkokelillä välttämättä olisi tullut edes mieleen. Juna tai lento myöhässä? Ei haittaa, loppuipa kiire siihen. Jos etsii asioista niiden valoisat puolet – vaikka pikkiriikkisen pienetkin – jää monta turhaa stressin aiheuttajaa pois. Kannattaa kokeilla! Asenne ratkaisee. Aina!

Päivi


Sitä, että lähes kaikki on miten minulla menee, on kiinni minusta itsestäni.

Optimisti


Suhtautumistani itseeni, toisiin ihmisiin, onnistumisiin, vastoinkäymisiin – elämään. Yritänkö löytää asioista hyvät puolet vai onko kaikki katastrofia? Murehdinko etukäteen, huolehdin ja huokailen vai luotanko siihen että kaikki kääntyy parhain päin? Osaanko ottaa myös kiitosta vastaan?

Ulla -64


Elämässä sattuu ja tapahtuu kaikenlaista. Omat tai muiden tekemiset vaikuttavat elämän kulkuun. Muistan aina miettiä, miten asiaan asennoidun. Jos asia ei ole positiivinen ensisilmäyksellä, mietin omaa asennettani ja sitä, miten siihen asennoidun ilman, että se kaataa maailmani. Ilman asennetta ei tässä elämässä selviä selväjärkisenä. Oikealla asenteella elämästä tekee paljon mukavamman ja samalla myös läheisten elämästä.

Susanna


Asennoitumisella kulloisenkin ihmisen tai elämäntilanteen mukaan: Opin paljon ihmisistä. Opin paljon ennen kaikkea itsestäni. Näen asioita erilaisin silmin, sydämellä, tunneälyllä jne. Pääsen kokemaan asioita enemmän kuin monet muut. Olen elänyt läpi vaikeita sairauksia.

Opin elämästä ja ihmisistä elämällä positiivisen asennoitumiseni kautta!

Aranka


Asenne ratkaisee. Aina. Loistavasti sanottu ja se todellakin on niin! Hyvällä ja oikealla asenteella kaikki asiat kääntyvät lopulta parhain päin!

Eveli


Itse päätän, annanko ikävän asian pilata päiväni.

Asennetta!


Positiivinen asenne kääntää tappiotkin voitoksi. Ei niin pahaa, etteikö siitä löytyisi jotain hyvääkin.

Mallukka


Oikealla asenteella pääsee pitkälle. Jos asennetta ei ole tai se on vääränlainen, ei voi syyttää muita lopputuloksesta, koska kyseessä on henkilökohtainen ominaisuus. Mutta asenteenkin kurssin voi oikaista, niin kuin useimmat kurssit elämässä.

Pepe


Lausahdus antaa minulle henkisiä voimavaroja. Olen tarvinnut niitä viimesyksyisen ampumatapauksen jälkeen koska olin todella lähellä tapahtumaa.

Sijainen


Asenne ratkaisee aina, ilman muuta! Johtuu siitä, että kun menee huonosti, ainoa suunta on ylöspäin! Ei auta jäädä surkuttelemaan, vaan täytyy päättää, mitä pitää tehdä asian parantamiseksi. Yrittää täytyy – aina! Siinä toinen hyvä sanonta!

Tarja Hyytinen


Osaan mitä tahdon osata.

Kestän mitä päätän kestää.

Saan mitä tarvitsen.

Osaan priorisoida.

Osaan ajatella.

Ymmärrän tekojeni seuraukset.

Löydän vaihtoehtoja.

Olen osa kokonaisuutta.

Ajattelen positiivisesti. Pyrin ajattelemaan positiivisesti myös muista ihmisistä.

Ollakko vai eikö


Että se on niin totta, mutta jos joku on sinut pahasti suututtanut, niin äärettömän vaikea toteuttaa. On helpompaa antaa takaisin samalla mitalla, kuin tarkistaa asennettaan.

Merikukka


Asenne on päätös siitä, miten MINÄ haluan elää. Siispä asenteellani vaikutan omaan tulevaisuuteeni ja hyvinvointiini.

Marja Lindgren


Vaikka aika useinkin työpäivän jälkeen tuntuu, että joku olisi ajanut jyrällä useita kertoja ylitseni, ajattelen: tästä seuraa pelkkää hyvää. Ja niin on seurannutkin! Asenne ratkaisee. Aina.

Paula


Vapautta. Minä voin aina itse päättää miltä minusta tuntuu ja kuinka näen maailman kullakin hetkellä.

Arja


Asenne ratkaisee. Aina. Sanat ovat minulle elämäntapa. Viimeisimpiin vuosiin mahtuu paljon vastoinkäymisiä, suurempia kuin elämä itse. Nyt keväällä on ensimmäinen vuosipäivä toisen tyttäreni menetyksestä, joka oli 18-vuotias; kolmannen syövän hoidot ovat kohta ohi. Mutta silti en ole jäänyt surkuttelemaan maailman murheita, vaan eteenpäin päivä kerrallaan, vaikka polvet ovat ruvella. Joka aamu tervehdin alkavaa aamua ja kerron, että tästä päivästä tulee ainutkertainen ja ihana päivä. Onnenonkijan onni on onkimisessa; ei siinä, että tärppää. Rakastan toista tytärtäni sydämeni pohjasta ja toinen kulkee muistoissa mukana kaiken matkaa. Olen kiitollinen että meillä oli hänet. Nauttikaa tästä alkaneesta keväästä, oli mitä oli, ja jättäkää synkkyyden harso nostamatta silmille. Hymy vastaantulijalta, muutama ystävällinen sana. Elämä on elämisen arvoista.

Mamu


ARA. Kannan päivittäin avaimet kyseisessä kaulanauhassa. Elämää se on ja ymmärrystä. Korvat kuulla, silmät nähdä, nenä haistaa, aivot ajatella ja sydän tuntea. Sielu elää.

Niina S.


Asioihin, tapahtumiin ja tilanteisiin en välttämättä voi vaikuttaa, mutta omaan suhtautumiseeni niihin voin vaikuttaa. Elämän kompastuskivet voivatkin olla haasteita ja mahdollisuuksia.

Milli


Ryhtiä, tsemppiä ja tervettä suhtautumistapaa tällä hetkellä tapahtuviin yt-neuvotteluihin, joissa ammattitaitoista henkilökuntaa supistetaan liian kovalla kädellä!

Tarja


Olen peruspositiivinen ihminen. Uskon ihmisistä hyvää, kunnes toisin todistetaan. Annan ajan kullata muistot, en siis muistele kärsimääni pahaa. Jokaisesta päivästä löytyy jotain hyvää. Jos stressikäyrä nousee liian korkealle, pysähdyn kuuntelemaan linnunlaulua tai tuulen suhinaa. Maailma on kaunis ja se on meidän! En tavoittele mammonaa, vaan tasapainoista hyvää arkea. Elän unelmaani. En ole mitään vailla.

Elise


Asenne ratkaisee. Aina. Nuo kolme sanaa merkitsevät minulle nykyään todella paljon. Ajatuksen aamiaisen avulla olen saanut takaisin myönteisen ajattelutavan, joka oli minulta vähän aikaa hukassa ollessani työyhteisössä, jossa melkein kaikilla oli paha olla. Hukkasin silloin myönteisen ajattelun voiman ja sain tilalle loppuun palamisen. Tällainen negatiivinen ajattelu leviää ja tarttuu todella helposti.

Nyt olen ollut työttömänä melkein vuoden ja ottanut oikein elämänohjeeksi saada itselleni asenteen, jonka avulla autan itseäni ja muita ajattelemaan positiivisemmin. Asioissa on aina useampia puolia ja niitä tarkastellessa löytyy varmasti syy iloita tai oppia jokaisesta tapahtumasta joka vastaan tulee.

Voisin vaipua epätoivoon ja surkutella työtilannettani, mutta ajattelen tällä hetkellä, että aina minä töitä saan, kunhan vain oikea aika ja paikka kohtaavat. Työttömyysaikani olen käyttänyt kädentaitojen harjoittamiseen ja ulkoiluun. Olen pirteä ja iloinen ja olen saanut elämääni uutta iloa ja sisältöä sellaisista asioista, joita en edes ehtinyt ajatella ollessani töissä.

Tässä minun elämäntarinassani asenne on kyllä ratkaissut täydellisesti sen, mitä olen nyt, sillä ilman omaa myönteistä ajatteluani, minulla ei olisi ketään kannustamassa eteenpäin.

Olen saanut myös palautetta asenteestani ollessani työllistämiskurssilla ja työharjoittelussa. Siellä minua kiiteltiin siitä, että myönteisyyteni tarttuu ja innostaa kaikkia ajattelemaan positiivisemmin.

Mielestäni tällainen asennekoulutus ja pitkäaikainen positiivisen ajattelun opastus olisi oltava jo oppiaineena koulussa, sillä nykyään yhä nuoremmat ovat masentuneita ja kyllästyneitä sekä itseensä, että elämäänsä. Kaikille pitäisi antaa mahdollisuus kokea maailma positiivisena paikkana ja elämä iloisena asiana, johon kuuluu myös vastoinkäymisiä. Ilman surua ei ole myöskään iloa, sillä tunteet kasvattavat toinen toistaan. Iloinen asia tuntuu paremmalta, jos sitä on edeltänyt jokin vähemmän iloa aiheuttanut asia. Eihän onnistumisestakaan osaa nauttia, jos se on aina itsestään selvää.

Siispä asennetalkoisiin vaan kaikki, sillä asenne ratkaisee. Aina!

K.J.


Vaikean asiakkaan kohdatessani olen tyyni kuin viilipytty, enkä mene mukaan asiakkaan ärinöihin, vaan yritän ajatella, mikä ihan oikeasti asiakasta ärsyttää ja miten saan hänet tyyntymään. Lopuksi asiakas hymyilee ja lähtee tyytyväisenä pois. AINA.

Tupu


Asenne on peili. Aina!

Siitä näet, mitä saa aikaan myönteinen asenne.

Siitä näet, mitä saa aikaan kielteinen asenne.

Alina


Iloa, uskallusta ja itseen uskomista.

Sateenkaari


Positiivisuus ja iloisuus palkitsevat aina.

Anzu


”Asenne ratkaisee. Aina” on minulle tärkeä muistutus joka ikinen päivä! Tulipa eteen mikä asia hyvänsä, niin siihen suhtautumiseen vaikuttaa aina oma asenne. Yritän sen itse muistaa ja myös muita aiheesta muistuttaa!

Niin totta


Kotona olen kuin peili, kun lapseni katsovat minusta esimerkkiä; ei auta edes irvistää, vaikka välillä mieli tekisikin. Työpaikalla olemme yhtä suurta kuminauhaa työtovereiden ja pomon kanssa; välillä venytään ja paukutaan, mutta ei katketa. Mikään ei onnistu ilman oikeanlaista asennetta. Siksi asenne ratkaisee. AINA.

Aikaruno


Sitä, että yrittää auttaa ystävää tai ihmistä hädässä. Luottaa hyvään ja antaa arvoa myös muille. Kantaa kortensa kekoon ja ottaa vaikka Afrikasta kummilapsen. Olla ystävällinen ja hyväntahtoinen ja hauska. Sillä asenteella tulee hyvä mieli itselle ja muille. Ottaa elämän tosissaan ajattelemalla: kun minä haluan hyvää sinulle, niin sinä haluat hyvää minulle.

Sanna


”Niin makaat kuin petaat” – eli itsestä on oman elämän laatu paljolti kiinni.

Q


Vain ja ainoastaan itsestä ja omasta asenteesta on kiinni, mitä loppujen lopuksi elämässään voi tehdä. Muiden asenteet voivat ehkä hidastaa, mutta itse se on päätettävä.

Satu


Oikealla asenteella, virheistä oppien ja positiivisesti, pärjää. Oikea asenne kasvattaa itse itseään eli pienistä puroista kasvaa suurempi virta. Askel kerrallaan pääsee tavoitteensa; onpa sitten kyse rästiintyneistä kotitöistä tai vaikkapa kouluttautumisesta. Nuo kolme sanaa haastavat laittamaan itsensä likoon – ne on helppo muistaa ja siksi niin helppo muistuttaa itseään.

Susku


Riippumatta siitä, missä elämäntilanteessa olet, ja millaisten asioiden kanssa kamppailet, kun sinulla on oikea asenne, selviät aina voittajana. Kun uskot itseesi, ajattelet itsestäsi hyvää ja näet koko elämäsi positiivisena, vaikeudetkin muuttuvat ennen pitkää onnistumisiksi. Positiivinen asenne kääntää koko elämäsi suunnan parempaan.

Onnetar


Täytyy tutkia, että oma asenne on kohdallaan, ennen kuin huomauttaa toisten asenteesta.

Päivi


Vastuuta hoitaa eteen tuleva asia niin hyvin kuin mahdollista.

ES


Noiden kolmen sanan avulla pääsee elämässä pitkälle. Oikealla asenteella varustetulla ihmisellä on kaikki mukavaa. Asennekasvatuksella saavutetaan hyviä tuloksia.

Västäräkki


Lausahdus pistää tarkistamaan asennettani ja etsimään positiivisen puolen joka asiasta.

Merituulia


Kaikki lähtee oman pään sisältä.

Jaana


Asenne: Oletpa missä tilanteessa tahansa, sinulla on kaksi vaihtoehtoa: voit joko kirota tai kiittää. Viimeisellä hetkelläsikään et ole vaihtoehdoton. Joko kiität elämästäsi tai sen kiroat. Ratkaisu elämäsi onnettomuuteenkin on kiitos. Kiittäkää joka tilassa.

Piiu


Asenne on tärkein palveluammatissa eli se voittaa koulutuksen ja tittelit! Sitä ei voi juurikaan opettaa, mutta erinomainen esimies voi näyttää mallisuorituksen ja ansaitsee sillä alaisten kunnioituksen, jolloin hekin saadaan toimimaan oikein!

Hootee


Nämä sanat merkitsevät minulle tapaa, jolla etenen ja selviydyn tästä elämän koulusta.

Johanna


Mainitut sanat merkitsevät minulle omien haasteiden voittamista. Elämän tutkailua varjojen sijasta valon puolelta. Näin on vaikka elämänpilvet lipuisivat taivaalla sysimustina. Oikea asenne merkitsee asioiden taakse katsomista, juurille kurkistamista, tilanteiden avaamista ja eteenpäin marssia. Se tarkoittaa joskus taistelua, omien lahjojen käyttöön saattamista, elämän ilmiöiden ymmärtämistä ja sisäistämistä. Asenne ratkaisee. Aina. Tarkoittaa elämän todeksi elämistä.

Tuuliviiri


Mitä vain voi saavuttaa, kunhan vain päättää niin!

Jussu


”Asenne ratkaisee aina” merkitsevät minulle mahdollisuutta. Katse eteenpäin, aina! Nuo sanat ovat elämäni KANTAVA VOIMA !

Riitta


Asennoidun aina tilanteen mukaan oikein. Hyvä asenne tuo itsellekin hyvää, huono asenne vuorostaan ikävä kyllä vaan huonoa! Vaatii opettelua, mutta kannattaa ja ikä tuo viisautta toimia oikein ja rakastavasti lähimmäisiään kohtaan, oppii rakastamaan myös omaa itseään ja se on ihanaa.

Oppia ikä kaikki

Ihminen pystyy ajatuksillaan ja tahdon voimillaan antamaan itselleen positiivisia tai negatiivisia toimintamalleja elämälleen. Siis oma asenne ratkaisee aina!

Kevät


A, niin kuin asenne: jokaiseen asiaan minulla on oma suhtautumistapani, se ei voi olla kenenkään toisen. Minulla on omani. Yksityiset lähtökohtani tarkastella asioita, kokemukseni, joihin voin asiat liittää, pelkoni, uskomukseni, oppimani seikat, kaikki ne ovat osa minua. Sitä, millainen minä olen.

R, niin kuin ratkaisu: asiat ovat vain pelkkiä asioita, ratkaisu kertoo, miten niihin suhtaudun. Ratkaisu voi olla ihan mitä vain, ei ollenkaan välttämättä helpota tilannetta, joskus voi tehdä sen vielä vaikeammaksikin. Mutta ratkaisukin on minun omani. Olen itse siitä vastuussa.

A, niin kuin aina. Aina ei voi saada kaikkea. Aina tapahtuu ainakin muutos. Aina on joka hetkessä mukana, halusin tai en. Aina on mahdollisuus valita.

Hurjatta


Päivän onnistuminen on kiinni asenteesta. Jos luovuttaa helposti, ei saa aikaan sitten yhtikäs mitään. Asenteen ollessa kohdallaan päivän aikana tulleet ongelmat on ratkaistavissa.

Toimittaja


Myönteisempää tarkastelua tähän elämään. Kun muistaa nuo kolme sanaa, on helpompi olla hyvällä tuulella. Hyväksyy asiat sellaisena kun ne on, löytäen sen hyvän puolen asiasta.

Kaksonen


Tiukan paikan tullen ajattelen tuota ohjetta ja yritän karkottaa negatiiviset tuntemukset.

Ilo


Helpotusta arkeen.

Minna


En katso ihmisiä ”ylöspäin” enkä myöskään ”alaspäin”. Jos niskat alkaa vääntyä, muistutan itseäni aina, että samalla viivalla ollaan loppujen lopuksi – kaikki yhdenvertaisia ja arvokkaita.

Irkkuli


Ajattele positiivisesti, koska se johtaa positiiviseen asenteeseen. Muista olla kiitollinen siitä, mitä sinulla jo on! Jos teet kaikki näin, se hyvä lisääntyy vielä entuudestaan. Vetovoiman laki toimii!

Arja


Hyvä asenne, sillä pääsee pitkälle.

Siru


Hyvä periaate! Kunhan muistaa, että mieluummin positiivinen asenne.

Jepu


Olla onnellinen tai onneton. Sairastua tai parantua. Olla köyhä tai rikas.

Guido Daniel


Oma asenne on kaiken avain. Jos itse on positiivinen ja reipas, kaikki sujuu paremmin, myös ympärillä olevat ihmiset ovat aurinkoisempia. Jos itse kulkee suupielet alaspäin, ei hommista tule mitään. Joten suupielet ylös ja epäluulot romukoppaan. Ollaan iloisia ja avoimia!

Tämän sanon kokemuksen voimalla! Itse voi vaikuttaa siihen, miten asioihin suhtautuu. Vaikka lähtisin kotoa kiukkuisena, voin tietoisesti jättää murheet työpaikan oven ulkopuolelle ja astella aurinkoisena ja positiivisena uuteen päivään. Ja kas kummaa, päivä on aurinkoinen ja iloinen! Se on asenteesta ja itsestä kiinni!

Hiksu


Omaan käytökseen voi vaikuttaa ja sitä kautta kanssaihmisiin. Positiivisuus on hyvä lähtökohta kaikelle tekemiselle. Se antaa potkua!

Mirva


Tiedän omasta kokemuksesta, että asenne ratkaisee. Aikaisemmin, kun kohdalle osui hankala työtehtävä, tuskailin sen kanssa ja ajattelin, etten tällaista ainakaan osaa tehdä. Hankalaa se sitten olikin. Nykyisin suhtaudun siten, että kyllä minä osaan ja jos en vielä osaa, niin opettelen. Elämä ja työnteko sujuvat paljon aikaisempaa paremmin.

Shadow


Elämässä pitää olla avointa ”retkeilymieltä”. Kukaan ei ole luvannut minulle helppoa elämää. Kulman takaa voi tulla yllättäen kylmä suihku naamalle. Itse ratkaisen, onko suihku inhottavan märkä vai viileän virkistävä. Kumman asenteen valitsenkin, ajatukseni alkavat muovata puheitani ja toimintaani päivän mittaan ja välittyvät vaikutuspiirissäni oleville ihmisille vaikuttaen myös heidän mieleensä. Kokki-Jussin kuvaama ketjureaktio jatkuu tälläkin tapaa eteenpäin. Kannatan rentoa vastuullisuutta ja huumorin pilkettä silmäkulmassa.

Suihkulähde


Totta ovat. Metsä vastaa niin kuin sinne huudetaan. Positiivisella mielellä on positiivinen olo – toisillakin.

Anja


Ne merkitsevät minulle elämää. Omaa elämääni, omana itsenäni – jotain, mitä en tiennyt olevan olemassakaan, ennen kuin sattumat puuttuivat peliin ja muuttivat kaiken.

Ilman onnettomuuksia eläisin edelleen itseni sivussa, seuraisin muiden määrittämää polkua.

Vaikka vielä olenkin toipumisen tiellä, olen onnellisempi kuin koskaan, sillä elän omaa elämääni ja määrittelen itse oman polkuni!

Voisin surra kaikkea kipua ja kaikkea menetystä, mutta toisaalta ilman kipua kasvu ja muutos eivät ole mahdollisia, ja ilman menettämistä ei saa tilaa jollekin uudelle.

Hassua on se, että ennen ”sattumia” ulkopuoliset kokivat minut menestyjänä, silti koin itse jatkuvaa epäonnistumista tietämättä oikein, miksi. Nyt riemuitsen siitä, että olen elossa – elän! enkä ainoastaan suorita elämää. Monet ulkopuoliset näkevät minut nyt epäonnistuneena tai epäonnisena, itse koen että olen saavuttanut enemmän kuin olisin koskaan osannut kuvitellakaan!

Asenne merkitsee aivan kaikkea.

Elämään rakastunut


Sanat merkitsevät, että asennetta pitää olla valmis muuttamaan tarpeen vaatiessa. ’Suomalaisella sisulla vaikka läpi harmaan kiven’. Vaikka tehtävä asia ei olisikaan mielenkiintoinen tai herättäisi kiinnostusta, oikealla asenteella siitä voi tehdä itselleen mielekkään. Ajattelee vaikka, että kun tämä on ohi, ostan sitten kaupasta itselleni ison rasiallisen viinirypäleitä. Oikea asenne ratkaisee niin työympäristössä, ystäväpiirissä kuin elämässäkin!

Sanna


Avoimen rohkeata asioiden kohtaamista. Mahdollisuuksien näkemistä ja niille ennakkolulottomasti antautumista. Ajatusten ja mielen vapautta. Oman sisäisen minänsä rehellistä kuuntelemista ja siihen ääneen luottamista antamatta kenenkään tai minkään sitä kahlita ajasta, paikasta ja tilanteesta riippumatta.

Ellimaaria


Olen menettänyt tänään sisaren sairauden myötä. Meitä on ollut 13 ja nyt 11 sisarusta. Mutta elämä jatkuu ja nautimme tulevista päivistä, joita meillä itse kullakin on säädetty määrä. Sisar-yhteys on elämän pisin suhde, joka tulisi muistaa. Arvostakaamme vanhempiamme, he tekivät arvokasta työtä kasvattaessaan näin suuren perheen.

1 sisko


Sitä, että kun nuo sanat lukee jostakin (vaikka omasta avainkaulanauhasta), muistaa taas kohentaa ryhtiä ja kohdella muita ihmisiä paremmin. Muistaa, että elämä on liian lyhyt ollakseen pieni. Muistaa, että sanat voivat rikkoa tai rakentaa. Muistaa, että hymy vie puoleen väliin ja ilahduttaa molempia osapuolia. Nuo sanat herättävät tähän päivään ja tähän hetkeen!

Tuija


Yritän aina ongelmia kohdatessani ajatella, että asiat voisivat olla huonomminkin. Sillä tavalla olen selvinnyt kaikista vastaan tulleista karikoista ja elämä hymyilee..

Iloinen mieli


Jatkuvaa ponnistelua, kun pyrkii pitämään mielessä nuo kolme sanaa ja elämään niiden johdatuksella. Mutta edistystä on tapahtunut, kiitos Ajatusten aamiaisen ja Kokki-Jussin! Olen monesti ajatellut, että onkohan muualla maailmassa tällaisia kokkijusseja, oletteko törmänneet?! Paljosta jäävät ulkomaalaiset, jollei ei ole! Tai toisaalta, ehkä tämä tuo meille jonkun kilpailuedun ulkomailla!

Ruusu


Negatiivisuus EI johda mihinkään

Helena


Positiivisuutta ja yrittämistä

Mummukka


Asenne, kuinka asennoidumme kulloiseenkin asiaan. Ratkaisee, aina löytyy, tapahtuu ratkaisu, parhain päin. Aina, siinä onkin yhdistettynä, Asenne ja Ratkaisu.

Lyyti


Ne muistuttavat minua elämäni tärkeysjärjestyksestä!

Anjuska


Asenne ratkaisee.Aina.

Tätä kolmen sanan kokonaisuutta on vaikea kumota. Jos pitääkään. Toisaalta, silloin tällöin se kyllä tuppaa unohtumaan. Tässä yksi esimerkki omalta kohdaltani.

Muutama vuosi sitten tilasin s-postiini Ajatusten aamiaisen. Kiireisessä työelämässä ei tahtonut riittää aikaa edes avata tätä postia, saati lukea sitä. Monasti ihmettelinkin, että kuka työssä käyvä ehtii edes muutamaa minuuttia käyttää kallista työaikaa tämän lukemiseen. Ja olin kiireinen eikä aika tahtonut riittää. Jossain vaiheessa ajattelin peruuttaa koko jutun.

En kuitenkaan tehnyt niin, vaan otin itseäni niskasta kiinni ja aloin lukea ”aamiaiset”. Nyt olen jäänyt koukkuun tähän positiivisia ajatuksia ruokkivaan aamuviestiin. Useimmiten se on auttanut ja muistuttanut asenteen merkityksestä työtehtävien hoidossa. Asenne ratkaisee. Aina. Silloin tällöin sitä vaan on jonkun vaan jaksettava muistuttaa.

Pertti


Osuu ja Uppoaa, näin se on!

Kaikkuli


Nuo sanat ovat niin yksinkertaiset ymmärtää ja muistaa, mutta äärimmäisen vaikeita toteuttaa.

Tässä elämänkoulussa vielä opettelen positiivisuutta ja asennetta. Ehkä joskus vielä saan sen päästötodistuksen.

KaLa


Asenne ratkaisee. Aina. Se on niin totta, kuin vain voi olla. Jos sinulla on huono asenne, elämäsi on yhtä valitusta ja kaikki hyvä jää huomaamatta. Positiivisella asenteella hommat alkaa rullata, itsellä ja läheisillä on hyvä olla. Kukaan ei ole luvannutkaan, että elämä on helppoa aina. Vaikeinakin aikoina asenne ratkaisee, miten siitä selviää parempaan huomiseen. Aina löytyy asioista hyviäkin puolia. Asennetta omaavat osaavat myös pitää puoliaan. Eivät ole kenenkään kynnysmattoja, eivätkä halua toistenkaan olevan. Asenne ratkaisee. Aina.

Maija


Niin hankalaa tilannetta ei olekaan, ettei siitä synkällä asenteella saisi vielä tukalampaa. Ja toisin päin käännettynä: Paistaa se aurinko risukasaankin, kun pitää silmät auki.

Tiiu


Kokonaisuutta, sitä, että kun teet oman positiivisen valinnan asenteeseen joka päivä, niin asiat varmasti ratkeavat aina onnellisesti.

Vuokko


Asiasta kuin asiasta voi aina etsiä positiivisen puolen. Vaikka tosin, jos jotain oikein ikävää sattuu, on usein vaikea löytää siitä mitään positiivista. Meillä töissä jyllää muutoksen tuulet. Pomoni ihaili myönteistä ja innostunutta suhtaumistani asiaan. Totesin, että asenne ratkaisee aina. Mitä hyötyä minulle olisi toisin käyttäytymisestä.

Lejukka


Positiivisuutta

Kati


Elämä on korvien väliä. Elämänlaatusi on hyvin pitkälle kiinni siitä, miten asennoidut kanssaihmisiin, olosuhteisiin, vastoinkäymisiin ja elämään yleensä. Asenteesi ratkaisee, millaisena koet koko elämän.

Liisa N


Periksi en anna, jos jotain olen päättänyt loppuun viedä. Teen kaikkeni, jotta pääsen tavoitteeseeni ja onnistun.

Hurriga


Asia kuin asia, näkökulman siihen päätän minä itse!

Tiitus


Aamun ensimmäinen ajatus. Ihanaa, että saan elää Suomessa! Voin tehdä tänään monta hyvää asiaa, kun jätän ’mörrimöykyn’ nukkumaan. En ota hernettä nenääni negatiivisesta palautteesta, vaan hymyilen ja jatkan entiseen malliin! Onneksi minulla on paljon hyviä ystäviä, ihanat lapset perheineen! Kaunis kiitos ELÄMÄSTÄ!

Mummeli vuodelta 1938


Oikealla Asenteella löydän ratkaisun ongelmiini Aina kun se on mahdollista.

Elämänilo


Hyökkään aina samalla asenteella uutta päivää ja haasteita kohti, hymyä ja hyvää tuulta on vaikea taltuttaa.

Krisse


Nuo kolme sanaa merkitsevät vapautta, itsenäisyyttä, vastuuta kanssaihmisistä ja vahvuutta elää omaa elämää.

Heka


Sitä, että mistä vaan voi selviytyä, kunhan on oikealla asenteella liikkeellä. Mikään ei ole mahdotonta, kunhan muistaa vaan ajatella positiivisesti ja luottaa itseensä.

Asenteella


Sen, että oli asia mikä tahansa, siihen voi suhtautua myös toisin kuin ensimmäiseksi tulee mieleen ja toisin sanoen kaikesta löytää myös sen positiivisen puolen.

Helena


Asenteella pääsee pitkälle, jos uskoo ja luottaa siihen omaan tyyliinsä. Asenne auttaa saamaan hyvistä asioista vieläkin parempia ja löytämään kurjistakin aina niitä valoisia puolia. Huonot päivät on helpompi kestää.. Asenteeni on muuttunut parempaan sen myötä, kun huomasin positiivisen asenteen ratkaisevan hyvinkin paljon sairauteni kanssa yhteistyöhön pääsemissä. Jos asenne on valmiiksi huono ja negatiivinen, on lopputuloskin sellainen. Asennettani on korjannut ajatus siitä, että koskaan ei ole mitään niin pahaa, ettei olisi jotain hyvääkin!

Katja76


Sitä, että ikävätkin asiat esimerkiksi työpaikalla voi sanoa rauhallisesti, mutta totuudenmukaisesti. Se, millainen asenne sinulla on muita kohtaan, leimaa sinut joko ikäväksi tai mukavaksi -asialliseksi tyypiksi. Koska kaikissa asioissa merkitsee juuri se, millaisella asenteella kohtaat asiat ja ihmiset. Iloisesti, hymyillen positiivisella mielellä, vai kiukkuisella komentavalla ja moittivalla tyylilläsi. Siinä se asenne ratkaisee ja on tosi tärkeää. Omassa työssäni huomaan tämän eron ihmisten välillä. Joillakin on ihan mahdoton asenne, käskevä, pomotteleva, moittiva ja jopa haukkuva, aina. Ei niin, vaan positiivisella, rauhallisella, kuuntelevalla ja asiallisella asenteella mennään pitkälle.

Hoitaja Aila


Ne merkitsevät, että minulla olisi rohkeutta olla niin rehellinen ja avoin omaa itseäni ja toisia kohtaan, että uskaltaisin tutkistella ja katsoa avoimin silmin elämänkokemuksiani ja mitä niistä mahdollisesti olen oppinut. Tutkiskella niin hyviä kuin huonojakin puoliani ja niiden perusteella tehdä päätökseni ja ratkaisuni kaikesta ja myös menetellä niiden mukaan. Ne merkitsevät myös, että uskallan tunnustaa tai myöntää – menettämättä omanarvontuntoani – toisten tietävän enemmän ja paremmin määrätyistä asioista ja iloita sen johdosta.

Helvi Persson


Kun tulee hankala tilanne, kysyn itseltäni, miten se olikaan – ”Asenne ratkaisee aina” Ja monesti se on auttanut muuttamaan asennetta ja tulee paljon helpompi olo. Jää myös tilaa miettimiselle, että miten se asia ratkaistaan. Ratkaisu tulee aivan kuin melkein itsekseen. Joskus illalla tulee ahaa-elämys, siinä se on ratkaisu tähän asiaan.

Elisabet


Omalla kohdalla sanoilla on enemmän kuin yksi merkitys. Työnantaja käyttää tuota sanontaa yrittäessään kertoa muutoksen tarpeesta ja siitä, että muutoksen täytyy lähteä alhaalta. Harmiksemme me muurahaiset emme näe heidän tekevän asian eteen mitään. Se motivoi voimakkaasti – väärään suuntaan. Harmi, että pilaa hyvä sloganin. Toisella tavalla käytämme sitä itse harrastusporukkamme toiminnan kehittämisessä. Siellä yritämme kertoa vaikkapa sen, että osallistujien turvallisuus lähtee sisältä päin, ja että hyvin käytettävät aivot ovat tärkein turvallisuusvaruste. Se tuntuu auttavan viestin perillemenoa.

Porkkana


Auttavat pitämään tavoitteista kiinni ja unelmia yllä. Mikään ei ole mahdotonta!

KirsiS


Juuri noita kolmea sanaa, asenne ratkaisee. Aina. Ensiksi kannattaa katsoa peiliin, ennen kuin avaa suunsa arvosteluun.

Lillan


Sitä saa mitä tilaa. Jos olet ystävällinen, auttavainen ja asiallinen, aina hoituvat aina.

Mutteri


Periksi en anna, mutta en myöskään hakkaa härkäpäisesti päätäni seinään, kaksonen kun olen.

Venlatar


Minulle nuo kolme sanaa merkitsevät jatkuvaa kasvun paikkaa. Automaattisesti sitä kääntää ajatuksensa siihen mustempaan puoleen. Pitää muistuttaa itseään valoisaan puoleen katsomisesta, pienissäkin asioissa, suuremmista puhumattakaan. Nytkin, yli viisikymppisenä työttömäksi jääneenä asenne ratkaisee mielialani päivittäin.

Tsemppaaja


Se merkitsee sitä, että olen läsnä juuri siinä tilanteessa, jossa olen, enkä ajattele, huolehdi tai suunnittele jotain muuta kuin käsiteltävää asiaa ja suuntaan voimavarani siihen. Näin syntyy tuloksia ja kohtaan myös ihmisen.

Terhi


Alkava työpäivä riippuu siitä, mikä on asenne heti aamusta lähtien!

Krisse


Nykyään tuo lause merkitsee minulle paljon. Uuden asian aloittaessani, vanhaa suorittaessani tai vaikka vaan päivää aloittaessani muistutan itseäni siitä, että omalla asenteellani voin tehdä asiat itselleni joko helpoksi tai vaikeaksi! Asenne ratkaisee, olipa kyse mistä tahansa!

Hamara


Merkitsee, että asioilla on aina kaksi puolta. Kumman ajattelutavan valitsen: negatiivisen vai positiivisen. Sen päätän itse.

Marita


Sanat merkitsevät kaikkea, mitä teen ja opetan pojilleni. Samalla opin koko ajan itsekin.

KP


Ne muistuttavat heikolla hetkellä luovuttamasta pahemmissakin elämän tilanteissa. Kiitos niistä sanoista!

Anneli


Ihmisellä pitää olla asennetta, muuten elämä on yhdentekevää. Asenne ratkaisee aina, miten hyviä ja huonoja asioita käsittelet.

Paula Kuningas


Positiivista asennetta! Eli jos joku joskus marmattaa jostakin, niin sanon, että ajattele positiivisesti, koska asenne ratkaisee – aina.

Jep


Tylsien asioiden näkemistä vähemmän tylsinä. Ikävien askareiden tekemistä, ennen jotain mukavampaa. Sopeutumista johonkin uuteen ja erilaiseen.

Pauliina


Vaikka mikä tulisi eteen, niin. Asenne ratkaisee. Aina. Kylvän tätä lähipiiriini koko ajan. Kannustan ihmisiä eteenpäin elämässä.

Sari


Elämänviisaus minimikoossa!

Tuulahdus


Positiivinen ajattelu on oma henkilökohtainen elämäntapani. Jokaisen asian voi sanoa positiivisesti tai negatiivisesti. Sairaus opetti minulle tämän positiivisuuden, jota olen jo kauan toteuttanut ja muillekin tuonut esiin. Se antaa valoisan ja iloisen mielialan, joka tulee ensimmäisenä esiin, kun kohtaa vastaantulijan. Tyytyväinen mieli on kallis aarre. Ei se sen kummempaa tarvitse olla.

Soippa


Asenne ratkaisee. Aina. Tämä tarkoittaa, että minulla on valta, voima ja elämä. Omilla päätöksilläni vaikutan siihen, miltä elämäni maistuu. Hapanta tai imelää, kokki on kyllä tiedossa.

Henkka


Ne merkitsevät kaikkea 24/7 sekä omassa, että lapseni elämässä. Jos löysäilee, niin sen saa kyllä huomata heti! Kaikki lähtee omasta asenteestasi – se heijastuu takaisin ja auta armias, jos asenteesi on negatiivinen. Kyllä tulee rapaa niskaan ja reilusti. Kaikki on keveämpää ja helpompaa oikealla asenteella. On tilanteita, joissa kaikki asenteet ovat hukassa ja pakka sekaisin, mutta se on elämää ja senkin kanssa tulee toimeen, kun siihen tilanteeseen löytyy se oikea asenne. Anna aikaa itsellesi! Surussakin on joku tietty asenne paikoillaan – anna kyynelten ja tuskanhuudon tulla – kaikella on aikansa.

Tytti


Kun tulee hankala tilanne, kysyn itseltäni, miten se olikaan ”Asenne ratkaisee aina” ja monesti se on auttanut muuttamaan asennetta ja tulee paljon helpompi olo. Ja jää tilaa miettimiselle, että miten se asia ratkaistaan. Ratkaisu tulee aivan kuin melkein itsekseen. Joskus illalla tulee ahaa-elämys, siinä se on ratkaisu tähän asiaan.

A


Viimeksi nuo kolme sanaa konkretisoituivat minulle hyvin, kun olimme tulossa mökiltä pois ennen vappua. Sivutie oli iltapäivällä aivan upottavaa liejua ja puolivälissä tietä ennen isolle tielle pääsyä oli naapurimme juuttunut kiinni ja auto oli uponnut liejuun mahaansa myöten. No, menimme auttamaan heitä. He vetivät toisella autollaan, joka oli onneksi neliveto. Kolme meistä työnsi avuksi ja auto lähti kuin lähtikin liejusta irti.

Seuraavaksi aloin katselemaan ajolinjoja kuin rata-autoilija konsanaan. Pieni huoli oli takaraivossa, että kuinkahan tässä käy, mutta jatkoin kovempien tienkohtien tunnustelua ja sitten vain kävelin autolle, turvavyö kiinni ja hanaa! Kas kummaa, auto tuli kerta-ajolla ylös mäestä, jossa naapurimme oli ollut pulassa.

Vasta jälkeenpäin koin oivalluksen, ja se oli se, että kertaakaan en ollut edes ajatellut autoa käynnistäessäni, etteikö se menisi ylös sitä pehmeää liejuista mäkeä. Silloin tuli mieleen myös keltainen tarra, joka on automme takalasissa; Asenne ratkaisee. Aina. Hieman alkoi hymyilyttämään; minulla oli ollut oikea asenne ja tekemisen meininki ja se toi onnistuneen lopputuloksen ! Nyt muistan sen jatkossa vielä paremmin ja käytän itseni ja muidenkin tsemppauksessa hyväksi.

Seppo


Jos kohtaan pahantuulisen ihmisen, hymyilen hänelle ja kysyn, voinko auttaa. Jos näen, että joku ei saa ovea auki, avaan oven ja hymyilen.

Seinesinikka


On itsestä kiinni, miten elämässä pärjää. Kaikkien ihmisten kanssa tulee toimeen, oli vastapuoli sitten minkälainen tahansa. Ajattele positiivisesti ja itse tiedät parhaiten, mitä ja milloin teet, siihen ei ulkopuoliset pysty

Seijukka


Voin aina valita miten asiaan kuin asiaan suhtaudun! En ole objekti vaan subjekti omassa elämässäni.

Pia


That Is Life eli mahdollisuus onnellisen vastuulliseen elämään.


Seija


Huonolla asenteella asioiden kimppuun käymisellä tulee vain pahaa mieltä jokaiselle asianomaiselle! Hyvällä asenteella asioita ratkaisemaan lähtevällä jokaiselle tulee hyvä mieli ja ongelmat ratkeavat kuin itsestään! Eli Asenne ratkaisee. Aina.

Ansku


Kun huomaa, että ovesta astelee sisään tiedossa oleva ns. ”hankala asiakas” ja päällä on asenne ratkaisee. Aina. -paita, ottaa helpommin itseään niskasta kiinni ja päättää, että minähän palvelen tätä asiakasta niin hyvin, että saan positiivista palautetta. Itsekin muistaa paremman asenteen helpommin käyttämällä teidän paitaanne.

Titti


Tuon kun aina muistaisi elämän poluilla. Täytyy aina itseään muistutella, kun tuppaa tuo tärkeä asia unohtumaan. Elämä kevenee kummasti!

Marjuska


Sairastin leukemian 90-luvun lopulla. Tuon sairauden aikana oli aikoja ja päiviä, jolloin olin todella huonossa kunnossa. Sairaus opetti minua löytämään jokaisesta päivästä sen iloisen, positiivisen asian. Useampana iltana se oli ajatus siitä, että ”hei! olen selvinnyt tästä päivästä tunti tunnilta. Olen edelleen hengissä.”

Joskus minulta kysyttiin, kuinka jaksan olla niin myönteinen ja otan kaiken niin rauhallisesti vastaan. Sanoin, ettei minua hyödytä se, että suren ja pelkään tilannettani. Päinvastoin, asenteeni vaikuttaa siihen, kuinka voin ja kuinka toivun kunkin sytostaattikuurin jälkeen. Kaikki hoidothan olivat minun parhaakseni. Kun asennoiduin positiivisesti, myös sairauteni tuntui helpommalta jaksaa.

Eilen sain kuulla sisareltani sairauteni kuluessa olleen aikoja, jolloin minä olin ainoa, joka uskoi siihen, ettei olisi vielä minun aikani kuolla ja minä paranisin. Jopa lääkärit olivat kertoneet läheisilleni, etten varmaan jaksaisi enkä selviäisi leukemiasta. Mutta tässä minä olen! Ja voin erittäin hyvin. Asenne ratkaisee. Aina. Myönteisyys kannattaa

Elämä on iloinen asia


Nuo kolme sanaa merkitsevät minulle sitä, että asennoidun aamusta alkaen positiivisella ja avoimella mielellä kaikkea tulevaa kohtaan. Asennoidun niin, että asiat ja ihmiset jotka kohtaan onnistuvat. Myös negatiivisissa asioissa on positiivinen puoli.

Riitta Simonen


Olen vapaa valitsemaan, miten suhtaudun elämäni asioihin ja tuon valinnan seurauksena olen joko oman elämäni subjekti tai vaihtoehtoisesti objekti. Asiat eivät vain tapahdu minulle, vaan olen itse vaikuttamassa niiden kulkuun valinnoillani, joita asenteeni muokkaavat ja heijastelevat. Aina.

Murupampelo


Jokapäiväistä muistutusta itselleni, että asiat kyllä ratkeavat jollain lailla ilman jatkuvaa ja kokoaikaista murehtimista.

Leenuliinu


Periksiantamattomuutta läpi harmaan kiven, tyylillä.

Pirkko


Olen huomannut jo nuorena, että positiivinen asenne on kaiken a ja o.

Kun hain työpaikkaani, ensimmäistäni johtotehtävissä, ilman koulutusta, yli nelikymppisenä naisena, kaikki tuttavat nauroivat. Minä nauroin takaisin ja sanoin, ettei se maksa kuin postimerkin kokeilla.

Kerroin hakemuksessani, mitä osaan, enkä liioitellut, mutta en todellakaan vähätellyt osaamistani ja monipuolisuuttani. Korostin positiivista asennettani kaikkeen.

Sain sen työpaikan.

Sen jälkeen olen saanut monta hyvää, johtavassa asemassa olevaa työpaikkaa samalla asenteella sekä Ruotsissa että Suomessa. Saman positiivisen asenteen takia asun nyt Ahvenanmaalla, missä olen aina halunnut asua sen jälkeen kun olin täällä lomalla 80-luvulla!

Koko elämäni olen ensimmäisenä nähnyt positiivisen puolen asioista. Sitten olen miettinyt, miten se negatiivinen puoli ratkaistaisiin. Se onnistuu, jos uskoo onnistuvansa. Pari työnantajaa on sanonut suoraan, että heihin vaikutti iloinen ja positiivinen asenteeni työtä hakiessani.

En olisi saanut näitä mukavia työpaikkoja ilman positiivista asennetta sekä hakemuksessa että haastattelutilanteessa!

Eräskin ruotsalainen työnantaja (suuri kansainvälinen yritys, yli 200 000 työntekijää maailmalla) oli kertonut englantilaiselle pääpomolleen minusta, kuinka minun työhakemukseni oli paras mitä hän oli koskaan lukenut. Siinä kerroin vähän hauskasti että minulla on tapana sanoa että minulla on härän voimat ja lehmän hermot. Siellä oli naurettu sille valtavasti positiivisessa mielessä. Sen jälkeen se osa hakemuksesta oli otettu heidän ohjelmaansa kun uusia esimiehiä koulutettiin. Se tuntui mukavalta.

Tämän kuulin, kun olin uutena esimiehenä koulutuksessa Tukholmassa oltuani työssä jo pari kuukautta. Mennessäni koulutustilaisuuteen pääjohtaja sanoi minun esiteltyäni itseni: ”Ai, sinäkö olet se, jolla on härän voimat ja lehmän hermot?”. Kyllä naurua riitti ja tilanne vapautui tosi mukavaksi!

Positiivinen asenne on siis kaiken a ja o!

Laali


Kaikki on kiinni siitä, millaisin silmälasein asiaa katsoo ja miltä suunnalta. Ja kun on oikea asenne, AINA, niin homma hoituu.

Sani


Jos minulla on joku ongelma, niin silloin on aika tarkistaa asenteensa asian suhteen!

Tande


Nuo sanat tarkoittavat, että muistan kyseenalaistaa tapani suhtautua asioihin ja ihmisiin, myös tilanteen ollessa negatiivinen. Olen siis tietoinen siitä, että voin valita asenteeni elämään ja vastaantuleviin asioihin. Minusta – ja meistä on moneksi, kun asenne on kohdallaan!

Outi


Oikea asenne ei ole kaikkein helpoin tie elämässä. Jälkeenpäin se tuo kuitenkin suuremman tyydytyksen elämässä.

Lentävä kahlaaja


Tehdään kiireessä asia kerrallaan ja viedään se läpi hyvällä mielellä. Aika ja muutkin resurssit ovat rajallisia, mutta asennetta riittää!

Lydia


Parempaa oloa. Elämää. Olen huomannut, että myönteinen asenne vaikuttaa paitsi itseeni, myös kanssakulkijoihin. Vähitellen, huomaamatta toinenkin alkaa nähdä asiassa tai henkilössä hyviä piirteitä. Se palkitsee.

Ansku


Viime sunnuntaina taas kerran kuulin lapsenlapsen suusta totuuden, kun Veeti huusi isälleen: ”isä älä luovuta, älä luovuta koskaan.” Isä oli lähdössä siirtämään leikkimökkiä miesporukan kanssa ja poika oli huolissaan siitä, kuinka se tapahtuu. Veeti -pojalla on asenne paikallaan yleensä joka asiassa. Hänestä pitäisi Maria mammankin ottaa mallia ja osviittaa, enemmän vain 5-vuotiaan oppiin.

Mamma Maria


Miten tulen toimeen eri ihmisten kanssa. Myönteistä ilmapiiriä.

Lissu


Ilman positiivista asennetta elämään en olisi selvinnyt vaikeista tapahtumista, jotka ovat minua kohdanneet. Iloinen asenne elämään yleensä ja kiitollisuus elämää kohtaan.

Marja-Leena Nurmela


Älä pumppaa aamuisin itseäsi kiukkua täyteen! Asiakkaasi odottavat hymyilevää palvelua.

Annu


Opittavaa ohjenuoraa ajatusmaailmaan!

Kirsikankukkanen


Asenne on monessa ratkaiseva juttu. Hyvällä ja positiivisella asenteella pärjää vaikeissakin tilanteissa. Jos ei aina, niin useimmiten kuitenkin.

Maria


Sanat muistuttavat joka tilanteessa ja auttavat löytämään elämän oikean suunnan ja vieläpä itselle ja muille mukavamman elämän.

Terttu


Asenne muutos vei minut Lourdesiin Ranskaan pyhiinvaellusmatkalle ja Toulouseen oppimaan paikallista kieltä. Kun antaa elämän kuljettaa ja asenne on avoin, kokee ja kohtaa huikeita asioita.

The Orders of Malta


Nuo kolme sanaa ovat olleet omana mottonani jo vuosia. Tätä ilosanomaa olen viestittänyt aikuiskouluttajana sadoille opiskelijoilleni. Nämä kolme sanaa ovat luokkani seinällä ja uuden kurssin alkaessa tervetuliaistoivotukseni päättyy AINA sanoihin: ”Asenne Ratkaisee. Aina”

Arja


En voi muuttaa toisia ihmisiä, vaikka joskus haluaisinkin, mutta omaan asenteeseeni voin aina vaikuttaa. Kun muutan oman asenteeni positiivisemmaksi, myös ympäristöni muuttuu.

Tyttö


Olen lähestulkoon ilman koulutusta, oikealla asenteella ja positiivisella suhtaumisellani työntekoon saavuttanut nykyisen paikkani työelämässä, paikan, johon yleensä vaaditaan maisterin tutkinto. Nyt yritän työssäni valaa uskoa asiakkaisiini ja opettaa heille oikeaa asennetta ja positiivista otetta elämään. Työtoverit ja omat aikuiset lapseni olenkin saanut jo omaksumaan ajatuksen – Asenne ratkaisee. Aina.

PupuTupuna


Itsetarkkailussa huomaa, että miten kuhunkin tilanteeseen suhtaudut – positiivisesti vai negatiivisesti – lopputulema on sen mukainen. Olen huomannut lähiympäristöstäni, että esim. negatiivisesti puhuminen aiheuttaa monesti ketjuuntumista ja ärtymys kasvaa kuulijoissa, mutta päin vastaisena tapauksessa puhuminen sytyttää uusia rakentavia ajatuksia ja lisää hyvän olon tunnetta – aina.

Mallu


Esimerkkinä kerron ajatuksistani liittyen lapsuudenystäväni hautajaispäivään, joka sattuu olemaan oma syntymäpäiväni. Päädyin surkuttelun ja murheellisten ajatusten jälkeen ajattelemaan päivää kiitollisuudenpäivänä siitä, että minulla on ollut tuo ystävä ja iloisena siitä, että nyt varmasti muistan kunnioittaa hänen muistoaan.

Sini


Käyttäytymisen kategorista imperatiivia.

Juhani R.


Elämä on elämisen arvoista!

Mari


Kun asenne on kohdallaan, syntyy tulosta.

Tuuli Tuuli


Heti aamusta lähtien asenne ratkaisee, millainen päivä mahdollisesti tulossa

Eijuu


Esitä asiasi ja mielipiteesi kuunnellen myös vastapuolta. Oma ajatuksesi tulee varmasti kuultua näin paremmin. Älä ole ”päällepäsmäri”.

Liisa K.


Elämäntapaa.

Minde


ASENNE RATKAISEE – AINA. Pelasimme dartsia finaalissa. Tiesin etukäteen tietämättä vastustajan tai omasta nykykunnosta, että olisimme altavastaajia katselijoiden mielestä. Ensimmäisen kierroksen jälkeen, ennen ystäväni toista heittoa nähtyäni naapurin heitot kuiskasin hänelle: ”Odota – meillä on KAIKKI mahdollisuudet voittaa”. Se pieni mahdollisuus oli tullut. Arvelin olevan tärkeätä tämän sanonnan ja juuri tuohon kohtaa. Havaitsin vastustajat tuntevina sellaisen epävarmuuden, että meillä olisi mahdollisuus voittaa. Voitimme 3-0.

Emeelia


Positiivinen asenne voi pelastaa todella surkeankin päivän ja lieventää ihmisten välisiä ristiriitoja. Vaikka sen joutuu joskus kaivamaan syvältäkin, niin se kannattaa sieltä kaivaa. Se on silta, joka auttaa usein voittamattomaltakin tuntuvan rotkon yli.

Amma


En voi aina valita, sataako vai paistako, mutta voin joka kerta valita ihan itse, miten kulloiseenkin säähän, tilanteeseen, ongelmaan suhtaudun. Toivon aina, että tuo pieni lause kulkee mukanani myös vaikeisiin tilanteisiin; Asenne ratkaisee. Aina. Näin elämä on paljon helpompaa, kun tietää, että voi itse päättää:)

Ruusuheinä


Vaikka itsellä on työssä ja omalla ajalla useita ratkaistavia asioita (hankaliakin) monestakin eri aihepiiristä, pyrin ottamaan yhden asian kerrallaan ratkaistavaksi. Tällä asenteella yleensä aina tehtävä helpottuu, siitä saa paremmin otteen – ja lopulta se on myös ratkaistavissa. Aina!

Sakke


Ne merkitsevät uskoa siihen, että aina noustaan ja että vaikeuksien kautta voittoon:)

Sari Riikka


Muuttamalla omaa ajatustani muuttaa koko maailmaa.

Sari


Kun aloittaa aamun hyvällä asenteella, koko päivä sujuu hyvin! Kannattaako edes koittaa päinvastoin?

Mari.Muru


Asenne on sitä, että valitsee suhtautumistavan asioihin itse, ulkoisista tekijöistä riippumatta. Positiivinen asenne on sitä, että sitoutuu katsomaan asioita myönteisestä ja eteenpäin vievästä näkökulmasta. Asioihin ei välttämättä voi vaikuttaa, mutta asenteeseen voi. Asenteeseen vaikuttamisen kautta voi lopulta vaikuttaa moniin sellaisiinkin asioihin, joihin ei uskonut voivansa vaikuttaa.

S


Olen oppinut kyseisten sanojen myötä miettimään uudelleen suhtautumistani eri asioihin. Ei ole turhaa sanoa, että positiivinen asenne helpottaa työhön kuin työhön ryhtymistä. Mikään asia ei tunnu lannistavalta, jos löytää yhdenkin positiivisen puolen. Myös asenne omaan itseensä ja omiin mahdollisuuksiinsa on tärkeää, ei kannata väheksyä omia kykyjään. Positiivinen asenne heijastuu myös ympäristöön. Jos osoitan, että uskon kanssakulkijoihini, se vaikuttaa heidän asenteihinsa.

Piia

Se on hyvä muistutus – omat ajatukset asioista muuttuvat, kunhan muistaa tämän yhden!

Arja


Kun uskon, että selviän tästäkin, niin myös teen sen. Aina

Leena


Jos kohtaan arkipäivässä asian, jonka eteen joudun tekemään töitä, jotta ratkaisen sen. Tuolloin ajattelen usein, että asenne ratkaisee aina. Ja totta se on. Vaikeitakin juttuja olen kahlannut läpi tällä kannustuslauseella. Kannan päivittäin kaulassani avainnauhaa ko. tekstillä, ja muistutan työtovereita asiasta. Uskon, että niin vaikeaa asiaa en eteeni saa ettenkö sitä saa hoidetuksi, omalla asenteella positiivisesti ajatellen.

Tarja


Sitä saa mitä tilaa; jos hymyilet, saat myös hymyjä!

Mari.Muru


Myönteistä elämäntapaa päivästä toiseen. Aina.

Milja


Omalla asenteellani vaikutan siihen, miten muut käyttäytyvät – myös minua itseäni kohtaan. Jos hymyilen, saan hymyn takaisin. Jos olen ruttuturpana ja asennevammaisena liikenteessä -en voi odottaa muuta kuin samanlaista vastapuolelta.

Heidi


Ensiksi: 2 vuotta sitten, kun työpaikallani edellisen kerran käytiin yt-neuvotteluja, ratkaisi asenne sen, että olin paikkansa pitävien joukossa. Tänä keväänä oli uusi kierros ja nyt ratkaisi ikä enemmän. Asenne ratkaisi sitten sen, miten asiaan suhtautui ja miten muutoksesta selviää (hyvin…)

Toiseksi: Olen päättänyt, että tunnen vain mukavia ihmisiä. Toimii.

Tilkkumummi


Päiväni on positiivinen joka ikinen päivä, koska ajattelen niin olevan. Vaikka maailma murjoisi, etsin sen positiivisen hiukkasen sieltä ja kaikki näyttää heti paljon paremmalta. ”Hymyilen ja minulle hymyillään, olen ystävällinen ja minulle ollaan ystävällisiä.. siis: asenne ratkaisee, aina.

Päivänpaiste


Ole ystävällinen, ota muut huomioon. Älä puhu pahaa selän takana, älä irvi kenenkään ulkonäköä tai vaatteita.

Annuski


Päivän voi pelastaa ja päivän voi pilata tyystin vain ja ainoastaan omalla asenteella. Ei kannata niin kauheasti vatkata asioita päässä, useimmiten ennakko-odotukset menevät metsään ja tulee vain turhaa murhetta ja pelkoa. Asenne vahvistaa sisältä päin.

Mimmioosa


Liikenteessä tulee välillä manattua, kun joku ”nykertää” edessä tai ei käytä vilkkua yms. Välillä nauraa itselleen ääneen ja sanoo hei haloo. Mitä väliä. Käytä itse vilkkua. Matka jatkuu mukavammin. Asenne ratkaisee. Aina.

Helena


Uskoa parempaan huomiseen

Teija


Asenne tarkoittaa minulle sitä mielentilaa, jolla vastaanottaa elämän eri ilmiöitä ja tilanteita. Ratkaisee aina tarkoittaa yksinkertaistettuna sitä, että valitsemallaan asenteella voi helpottaa tai vaikeuttaa elämäänsä tai siltä väliltä.

Asennekoulutusta koko ajan


Melkeinpä se on kaiken ydin. Sen kautta oivaltaa asioita.

Jenni


Täällä pallolla elellään vain kerran näillä näkymin. Elämä kannattaa ottaa positiivisena kokemuksena, jossa on mukana kaikenlaisia vivahteita. Kun on asennetta terhakkaan elämään, kaikki sujuu melkein aina positiivisessa hengessä. Turha pilata elämää turhaan rutisemiseen.

Äippä


Yläkoululaisia on ilo opettaa – onnistuu oikealla asenteella.

Ope


Jos asennoituu positiivisesti, on optimistinen ja elämään tyytyväinen. Jos taas asennoituu pessimistisesti ja negatiivisesti, on elämä hankalaa.

Vuokko K.


Asenne ratkaisee – todella. Aina. Jokaiseen asiaan voi asennoitua positiivisesti tai negatiivisesti. Omalla positiivisuudella voi pelastaa toisenkin ihmisen päivän. Toisten ihmisten asenteeseen ei voi vaikuttaa, mutta omaan asenteeseen voi – onneksi. Positiivarit on hyvällä asialla muistuttaessaan siitä!

Anu Aurinkoinen


Auttavat suhtautumaan asioihin. Jos pipo alkaa kiristää liikaa ja muistaa nuo kolme sanaa, niin heti alkaa helpottaa.

Annemarja


Minun elämän ajatukseni tai filosofiani on, että positiivisella mielellä asiat onnistuvat ja vaikka joskus tulee vastoinkäymisiäkin, niin niistäkin voi selviytyä paremmin kun katsoo asiaa sillä tavalla, että oppia tämä kaikki on, kuten koko elämä. Positiivisuus on asenteeni.

Angeliina


Elämä on, miten sen ajattelee. Kaikki alkaa ajatuksesta jolloin myönteinen muutos tai kokemus vahvistaa ajatustamme. Näin saadaan positiivista muutosta aikaiseksi.

Marianne Carlson


Kinkkiseen tilanteeseen joutuessani pyrin ajattelemaan kahdesti, eli ajattelen myös toisen osapuolen tilannetta.

Pipsa


Sanat ovat minulle muistuttamassa oman elämän vastuusta. Se on minusta kiinni, mitä ajatuksia päässäni kannan.

Leenuska


Rauhoitu. Ei ole olemassa vain yhtä näkökulmaa ja ulospääsyä ongelmista. Asenne ratkaisee. En anna tämän asian murtaa itseäni, vaan katson eteenpäin ja luotan siihen, että elämä kantaa ja asioilla on tapana järjestyä. Asian voi jättää suurempiin käsiin, jotka ovat taivaan Isällä.

Orvokki


Uskoa, toivoa ja rakkautta.

X


Selviämistä hengissä nykyajan vaativasas elämässä. Ei sanoja tarvitsisi painottaa, jos elämä ei vaatisi liikaa.

Ajatus


Asenne ratkaisee. Aina. Merkitsee minulle, että minun asennoitumisellani eri asioihin ja tapahtumiin on tosi iso merkitys asioiden onnistumisten kannalta.

Santra


Kohtaan työssäni päivittäin ihmisiä, jotka ovat menettäneet paljon, useimmat liikuntakykynsä, sitä kautta työnsä, kotinsa, harrastuksensa jotkut perheensäkin. Mutta vain ani harvoin vastaan tulee kyynisiä tai lannistuneita ihmisiä. Ihailen heidän sisukkuuttaan ja asennettaan järjestellä elämä pala palalta uusiksi, niistä lähtökohdista, jotka heille on eteen viskattu. Tässä elämän suunnan valitsemisessa todellakin asenne ratkaisee! Paitsi asiakkaiden, myös työtovereitteni kohdalla, jotka ovat mukana tässä palapelissä, jaksavat tsempata, neuvoa, ohjata, kohdata ihmisen sairauden/vamman takana.

Iloinen työntekijä


Ne ovat muistutus siitä, että se asenne todellakin ratkaisee kerta toisensa jälkeen. Vaikka töissäkin menisi pieleen, niin silloin, kun tietää tehneensä sen minkä voi, ja hoitaneensa asiakkaan parhaalla asenteella mitä irti saa, voi olla hyvällä omatunnolla. Sama tietysti pätee kotona. Kun pidetään kiinni asenteesta, että ollaan yhtä perhettä, niin pikkuasiat lakkaavat olemasta niin tärkeitä.

Tanja P.


Asennoitumalla asioihin positiivisesti ei ole olemassa esteitä, on vain asioita jotka kuuluu tehdä. Oma asenne ratkaisee täysin, miten asia tulee hoidettua.. ja kuinka muut minua kohtelevat. Nuo kolme sanaa tiivistävät parhaiten laajemman kokonaisuuden.

Tero


Sanat merkitsevät minulle sitä, että oli asia kuinka hankala ja ikävä tahansa, niin oikealla, positiivisella tai rohkealla asenteella siitä kyllä selviää!

Attitude


Positiivista ajatusmaailmaa..

Tepa


Asenne näkyy jo olemuksesta, vaikkei sitä tiedostakaan


Pipe


Se on motto joka on elämänasenteeni. Varsinkin silloin, jos päivä ei paista, kannattaa muistaa asenteen merkitys. Kaikkia asioita voi tarkastella monelta kantilta.

Jampe


Huomaan saavani hyvän olon, kun huomaan, että asennoitumalla asioihin, tilanteisiin, ihmisiin myönteisesti asiat luistavat työssä, kotona, ystävien parissa. Asenteen valinta on minusta itsestäni kiinni ja valinnan tekemiseen ei mene montaa sekuntia. Kannattaa valita asenne, joka tuottaa parhaan tuloksen. Pääsee itsekin helpommalla!

Eliisa


Nämä sanat muistuttavat upeasta mahdollisuudesta löytää itsestään hyväksyvä, anteeksiantava, rohkaiseva, rakastava puolensa. Haluamalla nähdä toisin. Valossa pimeys häviää!

”Onnellinen mumma”


Myönteisyyttä, iloisuutta, avoimuutta, myötäelämistä, avuliaisuutta, toisen huomioon ottamista ja jossain määrin lapsellisuutta.

Pipa


Elämänasennetta. Mitä positiivisemman asenteen otan, sitä paremmin menestyn, kaikessa.

Mervi


Asenne ratkaisee aina. Arjesta ja elämästä selviää paljon helpommalla, kun omaa positiivisen ja aktiivisen asenteen ja ajattelutavan. Tämän ovat eletyt vuodet ja kokemus opettaneet monien vastoinkäymisten ja ongelmien myötä. ”Asenteella; eteenpäin sanoi mummo lumessa”.

Anneli


Mitä minulla ei ole, sitä ei tarvita

Anjuska


Asenne ratkaisee. Aina. = Aina vaan ja uudestaan.

Helinä


En tuhlaa aikaani ihmisiin, jotka pahoittavat mieleni, koettelevat kärsivällisyyttäni tai käyttävät hyväksi kiltteyttäni. Annan olla, jos en voi muuttaa jotakin minulle epämieluisaa asiaa. Yritän asennoitua niin, että asia haittaa minua mahdollisimman vähän.

Tuulitukka


Asennetta elämään. Kaikkein raskain menetys mitä äiti voi kokea on ainoan lapsen kuolema. Olen sen kokenut ja luvannut itselleni, että suurin kunnianosoitus lapselleni on jatkaa eteenpäin. Niin hän haluaisi. Elämä on otettava vastaan myöskin vastoinkäymisineen. Tämän olen oppinut. Tässäkin asiassa, asenne ratkaisee aina.

Pirjoirmeli


Se on niin paljon kiinni itsestäsi ja asenteestasi – tämä elämän kulku.

Päpä


Nuo sanat merkitsevät positiivisuutta jokaisella sanalla ja teolla. ne antavat toisille toivoa kuin myös itselleni mahdollisuuksia.

Anjuska


Pelastaa jokaisen päiväni, koska minulla on valinnanvapaus miten suhtaudun asioihin. Kun bussi ajaa pysäkiltä juuri kun olen saapumassa sille, voin jäädä siihen kiukkuamaan tai ajatella, että on hyvä, kun liikennelaitos huolehtii kunnostani, kävellessäni seuraavalle pysäkille odottamaan. Aurinkoista päivää, se paistaa siellä pilvenkin takana.

Sirii


Oikealla ja positiivisella asenteella ja tahdolla ”minähän selviän tästä, take it easy” selviää elämän vaikeimmistakin tilanteistata.

Jokiska


Järkyttävä kevät ihmisellä! Koko perhe on ollut vuoden alusta asti vähän väliä sairaalassa tai sairaslomalla. Kannan ylpeydellä asenne-kaulanauhaani ja katson pieneen peiliin. Ne muistuttavat minua jatkuvasti ihmisen pienuudesta yllättävien tapahtumien kohdatessa, mutta ennen kaikkea antavat voimaa. Maailmanmenoa en voi muuttaa, mutta omaa asennettani maailmanmenon suhteen voin muuttaa. Oikealla asenteella tästäkin selviytyy. Varmasti.

Tara


Älä anna mielesi mennä alamäkeä.

Riku


Se on mantrani jokapäiväinen kaikki tietää. Kohta se taas sanoo sen, mutta lisäävät hetken tuumittuaan noin taitaa se olla, kyllä vaan.

Aira


Eli itse päätän, miten suhtaudun eri asioihin.

Aini


Vaikka olisi kuinka paha kohta elämässä, pääsen sen yli, kun muistan tuon lauseen!

Katri


Sanoakseni sen näin lyhyesti, et olen lähtenyt useamman kerran nollasta ”ylöspäin”, kyllä siinä asenne on aina ratkaissut. Hymyillä pitää, vaikka kyynelten läpi!

Leppäkosken Marílyn


Magneetti on jääkaapin ovessa ja tilasin kyniä lahjoitettavaksi ystävilleni, koska olen kevään 2009 opettelemalla opetellut itsehillintää ja positiivisuutta pitämällä mielessä tuon lauseen. Saatuani eilen huonoja uutisia töistä, huomasin ajattelevani välittömästi ja automaattisesti mitä hyvää siitä voi löytyä – olen siis onnistunut itseni kouluttamisessa ja jatkan positiivisena edelleen.

Erptsi


Ihminen valitsee itse, miten asioihin suhtautuu. Sekä omaa että muiden valinnat pitää myös hyväksyä. Mikä on oikea valinta tai asenne? Miksi pitäisi esim. menestyä ja mitä menestys on, rahaa, valtaa ja kunniaako ja mitä niillä tekee? Eli mikä vain asenne on oikea, jos se on itselle oikea eikä vahingoita muita.

Nainen


Ei ressata suotta!

Kaarina


Asenne ratkaisee lähinnä oman suhtautumisen…valitettavasti ei aina muuta.MUtta oma suhtautuminen lienee tärkeintä…ja voi luoda siten myös edellytyksiä myös ympäristöön mm. muutokselle!

Mahdollisuus on


Yritän olla joka päivä hyvällä tuulella ja miettiä asioista parhaita puolia. Kyllä joka asiassa pitäisi olla jotain hyvää. Sanoohan vanha sananlaskukin: ”ei niin huonoa, ettei jotain hyvääkin.”

Leenamummu


Nuo sanat nostavat pään pystyyn vaikeuksien ja tappioiden jälkeen. Muistuttavat siitä, että vain minä itse päätän, miten minulle tapahtuviin asioihin suhtaudun. Loistava sanonta myös muiden rohkaisemiseen!

Mymmeli


Laadin taas kerran työhakemusta. Jokaisella kerralla olen aina toiveikas, mutta tällä kertaa ajattelin laittaa peliin vielä enemmän siemeniä, jotta saavuttaisin oikean päämäärän ja vakipaikka olisi vihdoinkin minun.

Siiri sihteerikkö


Oman panoksen tuomista asiaan. Jos tavoitteeni ei jostain syystä toteudu, tiedän, ettei asia jäänyt kiinni ainakaan omasta asenteestani ja yritteliäisyydestäni.

Minsku


Asenne merkitsee sitä, että saan vaikeimmatkin asiat tuntumaan ratkaistavilta, ja mukavat asiat loistavilta! Turha murehtia liikaa, asiat järjestyvät!

Johanna J.


Päivittäin tapaan useita jopa kymmeniä avuntarvitsijoita. Minun asenteeni vaikuttaa siihen, millaisen mielikuvan nämä asiakkaat työpaikastani ja terveyskeskuksen palvelusta saavat.

Smile! 🙂


Anteeksi. Kiitos. Auttaminen.

Aurinko


Ne kolme sanaa merkitsevät sitä, että jos mietin väkisinkin positiivisesti, käännän huulesi hymyyn, olen iloinen jostain pienestäkin asiasta. Huomaan, että päivästä tulee hyvä. Esimerkiksi tällä hetkellä ärsyttää, että paidan koko on todella iso xxl, mutta senkin voi ajatella niin, että olen muodokas. Joku pitää muhkeista, on kaunis ilta ja kaikki suht hyvin. Smile.

Martzu


Hymyile, niin elämä hymyilee sinulle.

Belinda


Monessa tilanteessa

Valpuri


On tosi tärkeää olla positiivinen, iloinen ja myönteinen ihminen,saa kanssa kumppanitkin hyvälle mielelle. Auttaa elämässä. Myönteinen suhtautuminen tuo iloa elämään. Tosi tärkeää!

Tupu


Rohkaisevaa positiivisuutta, asioilla on tapana järjestyä minulle parhaalla tavalla. Joka päivä on uusi mahdollisuus.

Katri


”Asenne ratkaisee. Aina.” merkitsee minulle sitä, että kaikesta selviää, kun ymmärtää joskus hankalissa tilanteissa ja elämänvaiheissa, että ainoa, jota voi muuttaa, on oma asenne. Jopa maailman hankalimmista ihmisistä selviää yleensä oman asenteen tarkistamisella. Paljon käytössä asiakaspalvelutyössä.

Kittikatti


”Asenne ratkaisee. Aina.” merkitsee minulle henkilökohtaisesti asennetta, jonka arvojen mukaan itse pyrin elämään. Toisen hyväksymistä omana itsenään, ketään väheksymättä, koska olemme luojan luomia ihmisiä sekä positiivisen mielen ja terveyden ylläpitämistä omassa päivittäisessä elämässäni. Asenne, joka on oman elämäni ohjenuorana, antaa minulle vahvuuksia kantaa oma korteni kekoon niin työyhteisössä, kuin ympäröivissä ihmissuhteissa ja uskallan olla reilusti myös oma itseni sekä seistä vahvasti omien sanojeni takana.

Vähän oppinut ja lisää oppimassa


ASENNE, oma tahto ratkaisee, antaa vastauksen.

AINA, turvaa tulevaisuuden.

”ArA”-kolmio, joka kahdella jalalla seisoen kohoaa korkeuksiin !

Kaisa


Minulla on tälläkin hetkellä toivoton tilanne! Lääkärit ei osaa auttaa, yli 5 kuukautta silmäluomeni ovat olleet kiinni ja olen kuin sokea. Mutta nuo kolme sanaa merkitsevät: En anna periksi, uskon parempaan ja oma asenteeni on se, mikä ratkaisee ja auttaa! Eli kestän tämän pimeyden paremmin, kun olen positiivinen ja asenne ratkaisee!

Elämänkaari


Asenne ratkaisee sillä tavalla, että (lähes) aina asiat voisivat olla huonomminkin. Kerron esimerkkinä läheiseni, jolla menee huonosti. Terveyden ja talouden kanssa on ongelmaa. Lapsuudenkoti oli ankara, äitisuhde todella toimimaton. Siitä johtuen nyt aikuisena on sisällä paha olla, alkoholi vie miestä, eikä päinvastoin. Suhteet lapsiin ovat vähän viilenneet, johtuen varmaan alkoholiongelmasta ja erosta lasten äitiin. Mutta silti hänellä on sen verran terveyttä, että voi liikkua ja toimia normaalisti, vaikka työnteko ei enää onnistu. Hänellä on kaksi tervettä tytärtä, sukulaisia ja ystävätär. On pieni viihtyisä asunto ja siellä suurin piirtein kaikki elämiseen tarvittava. Kun voisivathan asiat olla sitenkin, että lapset olisivat sairaita tai kuolleet, ei sukulaisia, ei ketään kavereita, terveys mennyt ihan kokonaan, ei edes kotia.. Asenne ratkaisee, onko näistä pienistä hyvistä asioista kiitollinen, vai murehtiiko vain niiden asioiden perään, joita ei ole. Senhän voi aina itse päättää.

Elwiira


Ole aina edes hiukan positiivinen.

Lele


Merkitsee, että tarkistan asenteeni, kun tulee vaikea ratkaisu. Tai koen, että joku henkilö on hankala.

Hilve Puumalainen


Sano joka päivä jotakin myönteistä ystävällesi, työkaverillesi, tutullesi, tuntemattomalle sekä tietysti itsellesi. Huomaat, kuinka pian saat hyvän takaisin!

Katja


Ne ovat joka aamuiset sanat, miten päiväni aloitan ja minkälaiseksi päiväni muodostuu. Koska asenne miten otan tulevan päivän vastaan, ratkaisee päivän onnistumisen. Positiivinen asenne takaa päivän onnistumisen.

Positiivisesti päivään


Asenne ratkaisee. Aina. Tämä näkyy niin hyvässä kuin pahassa. Lausahduksen voi kokea positiivisesti tai negatiivisesti. Mutta todellinen haaste se on silloin, kun voi muuttaa oman negatiivisen asenteen positiiviseksi. Käsinauhana muistutus kulkee joka hetki mukana ja voi johtaa parempaan huomiseen!

Eppu


Asenne ratkaisee. Aina. Kolme maagista sanaa antavat kuvan ihmisestä, joka tietää mitä tekee, miksi tekee ja kenen kanssa. Ne auttavat huomaamaan arjen keskellä ne pienet ilot, surut ja tekemiset, unohtamaan pahat asiat, näkemään iloiset ja hauskat tapahtumat niiden oikeissa mittasuhteissa. Antaa voimaa jaksaa kaiken kiireenkin keskellä, pysähtymään, kun keho sitä vaatii. Sanomaan sen myös kanssa ihmisille, että tarvitsen tämän hetken juuri tässä ja nyt. Ja kumma kyllä he myös ymmärtävät sen. Suonee kaikille rauhan hetki keskellä päivää ja sitä jaksaa sitten taas…

Kasniin


Eli itse päätän, miten suhtaudun eri asioihin.

Aini


Jokainen sana on erikseenkin hyvin merkitsevä, mutta yhdessä ne muodostavat kokonaisuuden, jonka yritän muistaa joka päivä, ja joka auttaa varsinkin ongelmatilanteissa.

ITTA


Aina kannattaa yrittää.

Tupu


Olen palveluammatissa. Kuinka usein olenkaan saanut huomata oman asenteeni vaikuttavan potilaaseen. Tai jos lähden johonkin uuteen asenteella ”ei tästä mitään tule”, tehtävä on tylsä ja raskas, mutta innostuneella asenteella tehtävän suorittaminen on ”helppoa” ja epäonnistuminenkin on helppo hyväksyä. Todellakin olen elämässä oppinut, että kaikki on kiinni omasta asenteesta.

Positiivinen asenne kantaa ainakin puolet kuormasta. Tuoreimmillaan sanat tuovat mieleeni lukemattoman määrän aamuja, mitkä olen saanut herätä uuteen päivääni ”Ajatusten Aamiaisen” seurassa. Soveltaen olen sisäistänyt sanojen tarkoittavan samaa kuin niitä edeltänyt mielilauseeni: ”Elämä on ihanaa, kun sen oikein oivaltaa!” Summa summarum – nuo kolme sanaa merkitsevät minulle hyvin paljon!

Muruja on elon onni


Itse koen, että sanat suorastaan kannustavat positiivisuuteen, haluan ajatella asioista oikein mahdollisimman monen mielestä. Mutta eräs tuttavani on tilannut kyseisen paidan ja hänen sitä pitäessään minulle tulee hyvin usein surullinen olo. Hänen asenteensa vaatisi korjaamista. Hän ei varmaankaan itse edes tajua, kuinka negatiivinen asenne hänellä on moneen asiaan, hän valittaa ja surkuttelee lähes kaikkea. Kohtalo on tuonut hänelle tummia pilviä, mutta valtavasti hyvääkin hänen elämänsä aikana. En tiedä, miten saisin hänen ajatuksensa kääntymään, sillä hän on surullisen kuuluisa paidastaan ”Asenne ratkaisee. Aina”. Toivottavasti paita itsessään saa hänessäkin jotain positiivista tapahtumaan. Hän on kuitenkin hyvä ystävä niin minulle kuin monelle muullekin.

Tee


Myönteisellä asenteella pääsee läpi ”harmaan kiven”.

Ritu


Kolme sanaa, jotka merkitsevät onnellisempaa elämää. Minun ei tarvitse suuttua, riidellä, pitkästyä tai hermostua, vaan voin ottaa joka hetkestä iloa ja onnea itselleni ja antaa sitä toisellekin. Kiitos, kun avasitte silmäni näkemään.

Liinukka


Totuutta ja sitä, että mikään ei ole itsestään selvää, pitää olla oikeanlainen asenne!

Lena


Asenne vaikuttaa tapahtumien kulkuun.

Anne Laitinen


Omalla asenteella pystyn vaikuttamaan joka ikiseen asiaan niin, että vaikeimmastakin asiasta löytyy positiivinen puoli. Helpottaa elämää.

Y


Minulle asenne merkitsee esimerkiksi sitä, että uuden ihmisen tavatessani luon hänestä oman mielipiteeni, enkä ota toisten ennakkoasenteita täydestä, varsinkaan negatiivisia ennakkoasenteita! Usein on käynyt niin, että vastassa on mitä mukavin tyyppi! Työskentelen hoitoalalla.

Tarjuska


Tapahtuipa mitä tahansa ja missä tahansa, niin asenne ratkaisee. Aina. Sillä jos tapahtuu jotain ikävää, omalla asenteella siitä voi tulla ei niin ikävää, tai sen kanssa ainakin jaksaa. Jos se on hyvää, niin siitä tulee tosi hyvää ja voimistavaa, niin jaksaa taas hyvällä asenteella ne mahdolliset ikävät asiat.

Jaanuli


Juuri sitä, että mikä ei tapa, se jalostaa. Se on elämäni motto.

Kaikku


Itselläni on monesti tullut eteen tilanne, jolloin ahdistuu, synkistyy, pettyy tai lannistuu. Käyn lähes päivittäin lukemassa Ajatusten Aamiaisen ja hups heijaa! Kun luen positiivisia ajatuksia, oma olotila muuttuu lähes välittömästi. Oikeanlainen asenne virtaa sisään ja energiaa kuluttava virtaa ulos. Asenne. Se se on. Asia sinänsä ei sekunnissa tai minuutissa muuttunut, mutta kun oma asenne on valoisa, eteenpäin pyrkivä, huomiseen luottava selviytyy mistä vain. Asenne ratkaisee. Aina. On asioita, jotka on vain otettava vastaan ja joille ei voi mitään. Asennetta.

Elämän aalloilla -75


Kun tulee lunta tupaan, on ylämäki ja vastatuuli, jalat ei pidä tai kädet ei jaksa. Silloin palaan aina asenteeseen ja kurotan sentin, sitten toisen ja kolmannen. Katson taakseni ja ihailen komeita kolmea senttiäni ylpeänä itsestäni.

RockArde


Asennoituminen on päätös. Oma, ja se on tehtävä itse aina ja joka kerta uudelleen.

Terhi


Sataprosenttisesti täyttä asiaa!

Z


Asennoituu kaikkiin asioihin positiivisesti, myös negatiivisiin.

Hilu


Asenne ratkaisee aina, miten asioihin suhtaudun. Tämä ei kuitenkaan tarkoita, että inhottavia vääryyksiä tarvitsee hyväksyä. En siis ole hömpötettävissä.

Aiju


Positiivinen ajattelu ja asenne on ok!

Pimparoosa


Positiivisyyttä elämän kulkuun.

Mummo


Sosiaalisuutta, hyväntahtoisuutta, auttamishalua, ymmärtämistä, oikeudenmukaisuutta sekä terveyttä.

Hilu


Olen koettanut pähkäillä sitä ja olen tullut seuraavaan tulokseen: ostaessani vuosi sitten teiltä paidan kokoa xxl ja todenneeni sen olleen liian pieni. Nyt olen pudottanut painoa 15kg ja todennut, että asenne ratkaisee.Aina.

Tiinuska


Minusta tuossa on niin lyhyesti ja ytimekkäästi sanottuna se tärkeä asia, että miten asennoidut elämään ja asioihin, näkyy sinussa! Elämän saa helposti negatiiviseksi, mutta myös positiiviseksi oikealla asenteella!

Marjukka


Hyvät sanat, näin onnistuu.

Siru


Välillä ärsyttävät, koska aina ei jaksa olla ”hyvällä” asenteella esimerkiksi masentuneena tai uupuneena, mutta sitten, kun on kohtalaisesti voimia, ne muistuttavat hyvin siitä, että näkökulmansa voi valita. Ajatuksiaan voi tarkastella ja muuttaa toivottuun suuntaan, ja kas, pikkuhiljaa tunteet ja teot alkavat myös suuntautua toivottuihin ja tärkeisiin asioihin.

Keltaruusu


Asioilla on AINA vähintään kaksi puolta. Valitse se positiivisempi!

Päivi P-M


Omalla asenteella voi vaikuttaa moneen asiaan, niin viihtymiseen työpaikalla kuin elämään yleensä.

Uskon että jopa tämän hetken taantuma olisi paremmin selätettävissä, kun kaikkien asenne saataisiin käännettyä positiiviseksi. Asenne ratkaisee.Aina.

Kettuliini


Muistaa ajatella positiivisella asenteella ja ymmärtää muita, oli asenne kanssaihmisiin mikä tahansa.

Mimmi


Suhtautumistapaa elämään. Vaikka olisi miten paha tilanne tahansa, voi nähdä asioissa jotain hyvääkin, ainakin hetken päästä tapahtuneesta. Uskon, että kaikella on tarkoituksensa ja jos asennoidumme positiivisesti asioihin, niin oma elämä on monesti helpompaa. Turha ressaaminen jää pois.

Tuija


Ne antavat ryhtiä elämän asettamiin haasteisiin ja tapaa ratkaista myönteisesti arkipäivän tilanteet

Elsa


Toimiessani omaishoitajana pian 87 vuotta täyttävällä äidilläni, olen tullut huomaamaan, miten tärkeää on löytää jokaisesta päivästä se hyvä ja positiivinen puoli. Äitini sairastui vuosi sitten Alzheimerin tautiin. Mottoni onkin ”Sen tekee, mihin uskoo”,

Mummi


Minulle sanat merkitsevät positiivista elämänasennetta, periksi antamattomuutta, voimaa, energiaa ja ennen kaikkea elämäntapaa. Minulle nuo sanat ovat antaneet uuden suunnan elämälle ja tiedän nyt, että kaikki, mihin ryhdyn, tulee onnistumaan -ennemmin tai myöhemmin!

Oikeustieteelliseen2009


Mielipiteensä saa sanoa, mutta kannattaa muistaa, miten sen tekee ja millä tavalla. Me teemme sen, mutta minä voin esimerkilläni johdatella tilannetta hyvään tai huonoon!!

Erja


Tuo muistuttaa siitä, että minä päätän tai pystyn vaikuttamaan lähes kaikkeen ympärilläni tapahtuvaan. Nyt, kun työpaikka menee alta, niin teidän sen olevan uuden alku ja mahdollisuus tehdä jotain sellaista, mitä en olisi muuten ehkä ymmärtänyt ruveta tekemään. Ovatko nämä ne potkut, joita olen ehkä jopa tietämättäni odottanut.

Jarno Hautala


Miten asia onnistuu, riippuu sinusta itsestäsi ja siitä, miten suhtaudut siihen. Oma asenteesi näkyy ja kuuluu läpi, vaikka et sitä haluaisikaan. Positiivinen asenne innostaa ja saa mukaan myös muut, usein huomaamatta. Oma huono päiväsi voi pilata myös toisen päivän, vahingossakin. Satoi tai paistoi, pidä positiivinen mieli ja asenne. Aina.

Leevi


”Asenne ratkaisee. Aina” merkitsee minulle uutta ajattelumallia. Miten asennoidun haasteisiin, vaikuttaa aina lopputulokseen. Jos olen valmiiksi kielteisellä kannalla uuteen asiaan tai hankalaan tilanteeseen, voin olla varma, että lopputulos on vähemmän miellyttävä. Positiivinen ajattelu auttaa aina!

Riitta Turusta


Minulle nuo kolme sanaa merkitsevät positiivista ”jyräävää” voimaa.

Positiivari


Uskallus, rohkeus ja iloinen mieli auttaa vaikeankin asian eteenpäin viemiseksi.

Raili


Kun ihmiselle tapahtuu jotain, riippuu se asenteesta, kuinka siihen asennoituu. Jokaisesta tapahtuneesta, oli se sitten huonoa tai hyvää, oppii jotain uutta. Jokainen tapahtuma myös kasvattaa ihmistä jollain tavalla. Asennoidu siis jokaiseen asiaan ja tapahtumaan uudella ja mielenkiintoisella asenteella, näin saat siitä kaikkein eniten.

Saija


Ostin ”Asenne ratkaisee. Aina.” -autotarran silloin, kun ne olivat uusia. Sitä ei koskaan ole liimattu autoon, vaan se on ollut siitä asti muistutuksena ikkunalaudalla ruokapöydän vieressä. Siihen on hyvä vilkaista päivittäin ja muistaa, että positiivinen suhtautuminen asioihin auttaa vaikka mihin. Siitä voi myös muistuttaa lapsille, kun ovat sanovat: en koskaan opi englantia tai muuta sellaista. Sanat ovat tärkeät ja ytimekkäät ja niin paljon sisältävät.

Keväthelmi


Löytyvää elämäniloa.

Helena


Nuo kolme sanaa merkitsevät minulle parempaa elämää ja onnellisuutta.

Onni orava


Usko ja luottamus omaan osaamiseen välittyvät toiselle luotettavana asenteena. Hyvä ja tilanteeseen sopiva asenne palaa itselle takaisin kasvaneena positiivisuutena!

AA


Eräät henkilöt, myös tuttavapiirissämme ovat todenneet, että eläkkeellä olevien pankkilainat ovat täysin oman järjestelykyvyn puutetta, ja niistä saa syyttää vain itseään. Ehkä näin onkin, mutta kun opettelin elämään polven keinonivelen ja yllättävän sairauden johdosta maksansiirtoon joutuneen aviomieheni kanssa, huomasin, että hahaa, elämme vieläkin. Teemme pyörälenkkejä, nautimme toistemme seurasta, meillä on kaksi poikaa, ihana pojantytär, joten meillä ei olekaan mitään hätää, vaikka kahden nopeasti työttömyyseläkkeelle pudonneen rahat ovatkin tiukoilla johtuen juuri niistä maksussa olevista lainoista, jotka tietysti ovat omaa syytämme. Aurinko paistaa meillekin, ja monella asiat ovat paljon meitäkin huonommin. Kesä tulee!

Å


Asenne ratkaisee. Aina. Tämä lienee yksinkertaisuuden toteamus. Vastaan tähän aivo-infarktipotilaana. Mottoni on: ”en ehkä ymmärrä kaikkea, mutta tässäkin piirissä lienen ainoa, jolla on lääkärintodistus siitä, että minulla on päässä vika!” Uskon, että asenteellani on vahva merkitys, joka vie minua eteenpäin. Uskon myös, että minulla on annettavaa niille, joilla on lääkärintodistus terveydestään!

Hannu Tohila


Olen sisäistänyt nuo kolme sanaa syvälle itseeni heti siitä lähtien, kun ne ”julkaistiin”. Olen oppinut sen, että vaikka esimerkiksi töissä olisi kuinka kurja ja kiireinen päivä, niin yritän asennoitua asioihin positiivisesti. Sillä Asenne ratkaisee. Aina!

Selviytyjä


”Asenne ratkaisee. Aina” muistuttaa minua siitä, että päätän itse ja olen vastuussa omasta onnestani

Sanna


Näinhän se on, että minkä asenteen ottaa asioihin, vaikuttaa myös asian lopputulokseen. Voi vaikuttaa sekä negatiivisesti että positiivisesti

Erkku64


Kaikki asiat järjestyvät, kunhan niihin asennoituu oikein. Jos on aina heti negatiivinen, kaikki on huonosti, mutta kun ajattelee jo positiivisesti, niin kaikki näyttää kivemmalta.

Mummeli


Ei kannata elää huomisen huolissa ja peloissa. Elän tätä hetkeä ja tätä päivää.

Muusa


Se on sama asia kuin Bumtsibum -Marcon NamiNami! Tarvitsen niitä molempia joka ikinen päivä, ei meinaa omillaan pärjätä, vaan pitää teidän juttuja yrittää jatkuvasti iskostaa aivoihin, jospa ne joskus pesiytyisi sinne!

Anniina


Koettua tosiasiaa! Asenne ohjaa tekojamme, aina!

TaikaKas


Elämää, jokapäiväistä ihanaa elämää! Kaikki lähtee omista valinnoista ja sanoista sekä ilmeistä; pienistä yksityiskohdista!

Ansku


Oma asenne ratkaisee. Kun hymyilee ihmiselle, jonka tiedät sinua välttelevän sulaa jopa hänkin.

Hymy toimii aina sekä avoin mieli. Asiat ratkeaa helpommin ja ongelmatkaan ei tunnu niin suurilta!

Teen parhaani luottaen siihen, että asenne puree parhaiten positiivisesti tarjoiltuna.

Anne


Täytyy tutkia, että oma asenne on kohdallaan, ennen kuin huomauttaa toisten asenteesta.

Päivi


Aina Onnistumista!

Kun positiivisella mielellä lähtee kokeilemaan uutta ja opettelee samalla avoimin mielin uusia asioita tekemällä niitä, ei voi muuta kuin onnistua.

Tarja P.


Vaikka välillä (tai aika useinkin) joutuu tekemään jotain, mistä ei erityisemmin välitä, ottamalla positiivisen iloisen asenteen ei homma enää potutakaan.

Nelli


”Asenne ratkaisee. Aina.”  Tarkoittaa mielestäni, että olen itse vastuussa siitä, miten asioihin suhtaudun ja mitä siitä seuraa.

Hannile


Jos satuitte seuraamaan ”Tanssii tähtien kanssa”-ohjelmaa, havaitsitteko Wilson Kirwan asennetta?

Siinä oli sitä, mitä meiltä valtaosalta suomalaisista puuttuu kovaa asennetta, uskoa omaan osaamiseen, suurta asennetta omaan ja kumppaninsa, tässä tapauksessa tanssinopettajansa osaamiseen.

Kari


Niin metsä vastaa, kuin sinne huudetaan. Eli itse ja vain itse voi vaikuttaa lopputulokseen, mielialaan ja kaikkeen!

Nipa


Aina myönteinen asenne. Hakeutua toimintaan mikä itseä kiinnostaa ja oppia lisää. Rohkaista muita. Nähdä mahdollisuuksia – niitä on aina! Iloita kaikesta hyvästä mikä on täysin ulottuvilla ja usein myös lähes ilmaista. Hyödyntää ja arvostaa omaa lahjakkuutta. Tänään pientä ponnistusta vaativa asia voi huomenna tuoda suurta tyydytystä.

Työn etsijä


Jos aamulla herään apealla ja kiukkuisella tuulella, voin itse omilla valinnoillani ”kääntää suuntaa” ja tehdä päivästä parhaan mahdollisen. Oikeasti vastuullinen ihminen huolehtii omista tarpeistaan siten, ettei vahingoita itseä tai muita. Asenne on toimintaa ja ajattelua; niitä voi ohjata parempaan suuntaan, tehdä uusia parempia valintoja.

Siisa