Karkauspäivän kosintavinkit

Tiina kirjoitti näin: ”Karkauspäivä lähenee, sormukset on teetetty, vielä puuttuu idea ja tapa miten kosia? Miehellä ei ole aavistustakaan aikomuksistani, joten haluan laittaa kaiken peliin. En halua hamekangasta, vaan miehen, joten tarvitsen toimivia ja testattuja tapoja. Enkä usko olevani ainoa, joka aikoo uskaltaa. Kaikesta huolimatta uskon pysyvään rakkauteen.”

Alta löydät lukijoidemme vinkit onnistuneeseen karkauspäivän kosintaan.


Laulaisin romanssin:
Romanssi
Sua vain yli kaiken mä rakastan,
sinä taivaani päällä maan.
Minä maiset murheeni unohdan,
sinisilmiis kun katsoa saan.
Ylin riemuni oot, mitä toivoisin,
sä kun istut mun rinnallain.
Olet kaikkeni, aarteeni kallehin,
olet onneni, unelmain.
Oi sallithan että sua suutelen,
sinisilmiäs armahain.
Ja jos kauaks sun luotasi joutunen,
kuvas seuraa mua matkallain.

-Risto Reipas


Kosin miestäni aikoinaan niin, että laitoin karkauspäivän aamuksi hänen yöpöydälleen kortin, jossa siteerasin Popedaa: Tahdotko mut tosiaan suhteeseen vakavaan, Pitkin polkuu poloista rinnallasi tarpomaan? Elinkautistani seurassasi päivästä päivään lusimaan, Aamuteesi kanssas jakamaan?

Pyysin vastausta: joko kyllä tai hamekangas tiettyyn päivämäärään mennessä. Huumori toimi ja sain vastakosinnan mainittuna vastauspäivänä. Onnellisesti aviossa jo 16 vuotta. Kannattaa kokeilla!

-Tuija


Itse tein hieman näyttävämmän salaatin iltapalaksi ja kattauksen arkista kauniimmin, lisäksi sytytin kynttilät. Sulhaseni katseli televisiota kotivaatteissaan tietäen, että teen iltapalaa. Ostin valmiiksi Alkosta molemmille piccolot kuohuvaa (kätkin ne vihanneslokeroon salaatin alle). Kuohuvat lasiin ja kutsuin ”saa tulla syömään”.
Hieman hämmästyneenä hän ihasteli ”oikein kynttilät ja hieno kattaus, mitäs nyt?” Aloin lukea ääneen kirjoittamaani korttia: maan kierto auringon ympäri on 365 päivää, 5 tuntia, 48 minuuttia, 46 sekuntia. Tämä maanantai ei ole kuin kaikki maanantait. Tänään on vuoden 366. päivä ja mielestäni meidän on pakko lopettaa seurustelumme ….. (polvistuin kuohuviinilasi kädessäni) Rakas tuletko aviomiehekseni?
Olin hetken hiljaa ja jatkoin: seuraavasta hamekankaasta teettäisin mielelläni itselleni vihkihameen tai jos englantilaisittain saan sinulta uudet käsineet….?
Tämä tapahtui 29.2.2016 ja vastaus oli myönteinen. 16.12.2016 vihkipäivä.
Tiina, tuli samalla sinusta mieleen Essi Wuorelan laulu Naimisiin.
Parhainta Onnea possunpunaisiin suunnitelmiin 💞

-Rakastaen ikuisesti yhdessä


Isket heti aamulla. Aamukahvilla tai -palalla tuot sormukset pikkutarjottimella hänelle ja kysyt kumman valitset? Meillä tänä vuonna 30 vuotta häistä. Minä otin miestä korvasta kiinni, ja sitten se oli menoa, kuten mies aina muille kertoo. 😀

-Mimosa


Kosinta lämpimissä löylyissä tuotti tuloksen v. 2004. Eikä tuleva mieheni osannut aavistaa mitään!

-Murmeli


Lempeä katsekontakti ja hymyile myös silmilläsi. Kerro, että hän kyllä tosi mukava / hieno henkilö / toiset huomioon ottava / ystävällinen. Niin rakastettava ihminen, että toivot yhteistä elämää hänen rinnallaan ja haluaisit häneen kanssaan avioon. Tulisitko puolisokseni?

-Rakkaus kantaa


Minä kosin karkauspäivänä 2008 työhakemuksella. Lähetin sähköpostin liitteenä hakemuksen, jonka otsikko oli ”Hakemus vaimoksi Laihokujalle” Työhakemus oli ulkoasultaan kuin ”oikeaan” työpaikkaan hakiessa.
Kerroin pitkän kokemukseni esim. ruoanlaitoista ja siivouksesta ja lasten hoidosta. Luonnehdin hyvät puoleni ja myös heikkouteni, samoin kirjasin suositukset haettuun paikkaan.
Läpäisin soveltuvuustestit, ja kihloihin menimme samana vuonna 6.6. Naimisissa olemme olleet 9 vuotta!

-Helmi


Jos tykkäätte metsässä vaeltamisesta, viet tulevan miehesi pienelle vaellusretkelle ja laavulla, kun tulet sytytetty nuotioon, kosit häntä, keskellä luontoa kaikessa hiljaisuudessa ja rauhassa.

-Rosette


Peilaan omaan mieheeni, miten tekisin lähtemättömän vaikutuksen, tai paremminkin näiden avioliittovuosien (23 v) jälkeen olen tajunnut, mistä jää pysyviä muistijälkiä…
Eli kannattaa lähteä ajattelemaan miehen loogisuuden ja mielenkiinnon ja harrastusten kautta. Saada sormus ujutettua sellaiseen mukaan. Yksinkertaisesti, jotta asia menee suoraan ymmärrykseen.
Vaikkapa uudet tonget, viila, jakoavain, maalipensseli, jossa on sormus kiinni.
Jos autot ovat tärkeitä, ujuttaudu mukaan autopesuun, sitten sen pesun aikana teet tarvittavat kysymykset ja sormustamiset.
Jääkiekkokaukalossa, saisiko sinne valotaululle moisen? Tai jokin muu harrastus, jossa on mukana.
Lempiruuan sekaan, sisäfile mediumina, jossa kolo sormukselle. Tai uuniperuna tai kakkupala tai käristemakkara, mikä on ajankohtaista silloin.
Heti aamusta heilutat sormusta langassa hypnoottisesti silmien edessä kun herää, se menee suoraan tajuntaan.
Tee aiheesta kosintaruno, -laulu ja esitä se, joko kotona kahdestaan tai estradilla. Tai taulu tai tekstiili. Pidä päälläsi paitaa, jossa on kosintateksti.
Nuotiolla, metsäretkellä, siinä nokipannukahvien lomassa, eväsleipien seassa.
Ai että, vaikka ja mitä alkaa alitajunnasta nousemaan.
Tee hommasta teidän näköisenne. Onnea kosintaan ja avioliittoon!

-Tarhapöllö


Laula ❤ Lauri Tähkän Morsian muuntuu varmasti tilanteeseen sopivaksi kipaleeksi 😉

-minnaorvokki


VITSI VAAN TUNNELMAA KEVENTÄMÄÄN, ÄLÄ OTA VAKAVASTI…
Savon suunnalla kerrotaan joskus käytetyn kosintatilanteessa kysymystä: ”Milteepä se tuntusi jonnaen päevänä moata rötköttee meijän sukuhaovassa?” En tiedä tulosta, kuinka on toiminut. Ja toki käytännössä sopii paremmin miehen kysymäksi. Onnea joka tapauksessa kosintaasi, kaikkea hyvää jatkossakin!

-Vitsiniekka, ainakin omasta mielestään…


Yllätä hyvällä ruoalla… koska sanontahan menee ”tie miehen sydämeen käy ruoan kautta” 😉

Sini


Sormukset taskuun ja miehen kanssa patikkaretkelle ja hyvät eväät matkaan. Väsyneenä ja nälkäisenä tie miehen sydämeen on sinun. Tie miehen sydämeen käy vatsan kautta!

– Ritva


”Suora toiminta”; loihdi sopiva ympäristö vaikka kotiin, jotain hyvää tarjottavaa ja sitten vaan kosimaan ja sormukset esille.

Kirsi


Osta yksi rakkauden tulipunainen ruusu. Johdata sopivan hetken tullen sunnuntaina ”tuleva miehesi” rauhalliseen paikkaan, vain teille kahdelle. Aika ja paikka ovat tärkeitä. Tiedät itse onko miehesi aamu-, päivä- vaiko iltaihminen, samoin tietänet pureeko häneen luonnon rauha vai olohuoneen sohvanurkka. Sitten vain polvistut hänen eteensä ruusu kädessä ja kysyt tärkeän kysymyksesi. Vanhanaikainen, romanttinen ja roolit päälaelleen laittava asetelma saattaa tuottaa tulosta. Hauskoja häitä

Tuuli


Jos olette luontoihmisiä – yksi tuttavapariskunta teki näin: Mies kävi etukäteen valitsemassa kauniin metsäaukeaman ja vei sinne kaksi tuolia ja pienen pöydän sekä jotakin lämmintä tuolin päälle (huopa) oli nimittäin keskellä talvea. Pöydän päälle myös kaksi samppanjalasia sekä kynttilät. Etukäteen oli myös ostettu kuohuviiniä ja mansikoita. Haki sitten tyttöystävänsä muka ajelulle ja vei hänet (kaikki oli hänelle yllätystä) siihen metsäaukeamalle silmät kiinni, käski odottaa vähän aikaa – sytytti kynttilät, kaatoi kuohuviiniä laseihin, silmät auki! – ja kosi! Tässä mies kosi, mutta voihan sen tehdä toisinpäinkin. Onnea vaan kosiomatkalle!

GN


Asiasta oli meillä silloin tällöin keskusteltu, mutta en osoittanut suurta mielenkiintoa avioliittoa kohtaan. Karkauspäivänä nykyinen vaimoni kosi lähettämällä minulle faksin kommunikaattoriini. Tapa oli niin yllättävä, että laitoin itsekin myöntävän vastauksen faksilla. Ainakin itseäni ajatellen tänä päivänä sähköpostikin voisi toimia.

Niko


Mieheni valmisti minulle ihanan aterian raskaan päivän jälkeen: tomaattikeittoa, kananrintaa & juustoperunoita ja jälkiruuaksi rakastamaani suklaakakkua, jonka päällä oli sormus. Ja tunnetustihan miehen sydämeen tie kulkee vatsan kautta… mutta kyllä se tuntui näin naisenakin ihanalta kosinnalta. Kokeile!

Heli


Oletko ajatellut sukunimiasiaa? Kumman nimi olisi ”parempi”/ harvinaisempi / sointuvampi? Kysy mieheltä esim: Tuletko Rautioksi? Itse käytin tällaista kysymystä (kylläkin viisi päivää ennen sovittua vihkimistä, jolloin pyysin vastaamaan papille). 20 vuotta sitten kosin mekkokankaan toivossa, kihlat on 19 vuoden takaa Matin-päivältä. (aiemminhan Matinpäivänä oli karkauspäivä, vaikkei sinä vuonna karkausvuosi ollutkaan)

Nimim. 29.2.92 vihitty


Löysin tämän runon jostain ja olen jakanut kaikille tutuilleni ja nyt tässä myös sinulle:

Keskiyön kosiskelu

On muotoni pullea, kiinteä kuni kello,
ja suuteloon huuleni luotu ja hampaani hymyyn.
Kuulepas, sinä vaimonkaipuinen miehenpuoli;
nämä kasvot ne oisivat silmilles riemu,
hehkeä hipiä, loistava otsa,
sinisilmät ja tuuhea tukka,
mi somasti niskassa soljuu.
Kädet sulovarsineen ynnä povi ja kaulani kaari
ihanuutta ne viestivät toki.
Entäpä uumani, sääreni sorjat,
pajunnotkeat, vahvat ja norjat.

(Brian Merriman)
Muuta runoa omien tarpeittesi mukaan.
Riitta


Koska rakastan sinua koko sydämelläni, minun on pakko lopettaa seurustelumme. Tuletko aviomiehekseni?

Lea


Itse kosin viime karkauspäivänä niin, että hain upean punaisen ruusun, jonka kanssa esitin kosintani. Poikaystäväni suostui hiukan hämillään. Kihloissa olemme edelleen, naimisiin asti emme ole päässeet. Tosin pieni lapsi ja yhteinen asuntolaina sitovat vähintään saman verran… Onnea kosiomatkalle!

Satu


Miten olisi jääkaappiin yöllä sujautettu kullan herkku (esim. leivos tms..) ja siihen päälle kyltti / lappu: ”Tuletko aviomiehekseni rakas?” ja tietysti sormukset.. Sinä tietysti olet hiipinyt hänen taaksensa valmiina halaamaan!

Sari


Tämä toimi ainakin meillä, että mieheni kosi minua romanttisen leffan jälkeen (meillä leffa oli Pretty Woman), tosin olimme jo kihloissa, mutta virallinen kosinta vielä puuttui.

Sari


Tärkeintä lienee se millaisesta miehestä on kyse ja millainen parisuhde teillä on, eli millaisia omia sisäpiirijuttuja? :)) Yhtenä ideana voisi olla, että kaverisi saa jostain kirjeen, jossa tehtävä esim. mene klo 12 huoltoasemalle ja nouda sieltä seuraava tehtävä, mielikuvitus liikkeelle ja mies tekemään tehtäviä:)), loppuhuipennus sitten johonkin mukavaan paikkaan ja anna palaa, tee elämästä seikkailu!

Sanna-Kaisa


Kerro ensin, että kuinka sinulla on paljon hameita ja että kuinka paljon sitten iltapukukangas tulisi maksamaan ja kuinka turhauttavaa se olisi kun sitä ei kuitenkaan käyttäisi. Jos vielä näyttää siltä, että mies on päätymässä hamekankaaseen, niin sitten voi sanoa näin, ”olen päättänyt että seuraavasta hamekankaasta teen itselleni vihkihameen” tai sitten on ymmärtävinään, että mies tosiaan tarkoittaa hamekankaalla vihkihametta ja näin kautta rantain tavallaan vastaa kosintaa myöntävästi. Kyllähän naiset osaa aina kaiken kääntää päälaelleen mitä mies sanoo.
Toivottavasti tyttökaverini ei lue tätä, ja saan olla poikamiehenä edelleen.


Kosinta: asetu miehesi jalkojen juureen ja kysy häneltä haluaako hän prinsessan ja puolet valtakunnasta, vai houkutteleeko pakkanen enemmän =).??

Tanja


Itse aion kosia myös miestäni, hän on varsin realistinen tapaus. Romantiikka ei hänen kohdallaan pure, joten kysymykseni tulee olemaan seuraava; Kun me kuitenkin joskus mennään kihloihin, niin miksi ei tänään? Sun ei tarttisi tulevaisuudessa muistaa meidän kihlajaispäivää kuin joka neljäs vuosi. Ajattele mikä säästö ruusuissa!

Sini


”Piknikki” vaikka olohuoneen lattialle, tms., oman maun mukaista hyvää ruokaa ja kuohuviiniä laseihin, jonka pohjalle sormus. Ettei idea heti paljastuisi, voi sormuksen pudottaa huomaamatta vasta toiseen lasilliseen. – Eikö sunnuntaisin muutoinkin syödä hieman ”paremmin”, joten piknikki ei välttämättä herätä kosinta-ajatusta, ainakaan heti 🙂 (Kuohuviinilasi-idea toimii myös ravintolassa.) Onnea matkaan!

Kati


Uhkailu, kiristäminen ja lahjonta – niillähän lapsetkin kasvatetaan ja saadaan tekemään mitä halutaan 😉 Ja miehet ovat vain isoja lapsia

Miika


Hanki iltapuku ja frakki, pue teidät molemmat. Tilaa limusiini ja pöytä ravintolasta; viulumusiikkia, polvistu kohteen eteen ja kosi, pyydä tarjoilijaa tuomaan H-hetkellä hankkimasi sormukset shampanjalla täytetyn lasin pohjalla, tietysti hopeatarjottimella. Mies ei voi muuta kuin suostua.

Helena


Yksinkertainen on kaunista…. Tee niin kuin minä: ilmoita miehellesi, että olet varannut kirkon / maistraatin karkauspäiväksi ja kysy aikooko hän tulla mukaan. Ei tullut hamekangasta, vaan nyt lähestyy ensimmäinen hääpäivä…..’

Kati


Käykää yhdessä kunnon hikilenkillä tai muuten ulkoilemassa. Vie ystäväsi saunaan jo hyvissä ajoin iltapäivästä, sunnuntai on hyvä saunapäivä. Laita hyviä yrttejä kiukaalle löylyhengeksi. Rentoutukaa ja pehmittäkää lihaksianne kevyesti toinen toisianne hieroen. Valmista sen jälkeen ystävällesi maukas kynttiläillallinen ja varaa taustalle hyvää musiikkia. Sulje molempien kännykät hyvissä ajoin ennen yhteistä iltapäiväänne, varoita muita ystäviäsi häiritsemästä sinua karkauspäivänä. Valitse sopiva hetki, kosi ja myönteisen vastauksen saatuasi halaa hänet lämpimästi..

Tuula


Pohjusta ensin, kerro rehellisesti tunteistasi ja lopuksi siitä mitä toivot teidän yhteiseltä elämäntaipaleeltanne.

Arja


Aloita niin, että teillä on hauska ja mukava hetki yhdessä, syötte illallista, juttelette niitä näitä, nauratte, kaiken puolin rentouttavaa olla. Kun asiat ovat hyvällä mallilla ja sopiva hetki koittanut, polvistu hänen eteensä ja katso syvälle silmiin ja sano kuinka paljon häntä rakastat ja kuinka paljon haluat hänet omaksi kullaksi.

Airi