Mitä olisin aina halunnut tehdä

Kysyimme lukijoiltamme ”Mitä olet aina halunnut tehdä, mutta et ole vielä uskaltanut?” Odotettuja, odottamattomia ja mielenkiintoisia vastauksia saapui 124 kappaletta.


Olen halunnut hankkia moottoripyörän, sellaisen matalan ja sopivan kokoisen lyhyen naisen ajettavaksi.

Tuleva motoristi?


Olen vuosikaudet ajatellut, että olisi tosi kiva tavata ulkomaiset kirjekaverini. En ole luottanut kielitaitooni kun kirjeisiin sanakirja apuna ja nyt taloudellisesti ja terveyssyistäkin mahdotonta.

huteraa


Hypätä laskuvarjohypyn, mutta pokka ei kerta kaikkiaan riitä. Sitä olen halunnut pienestä asti.

make-76


On kaksikin asiaa: Istua ravihevosen rattaille ja lähteä opiskelemaan vielä aivan uutta alaa.

Tuula


Mennä syömään huippukalliiseen ravintolaan täydellinen illallinen, tyylikkäästi pukeutuneena ja häipyä maksamatta laskua, portieerin tilaamalla taksilla. Mietin kauan, en ymmärrä miksi haluaisin tehdä petoksen? Jännitys tai esiintyä jonain muuna kuin on.

syntisäkki


Sanoa isälle omat mielipiteeni ja olen kohta 50-vuotias.

sirkuli


Laskea kanootilla koskea Lapin erämaassa. Myöskin purjeveneessä tuulen mukana menoa en ole koskaan kokenut.

almiina- 64


Osallistua televisiossa pidettävään tietokilpailuun.

Aasla


Iloita jostakin puhtain omin tunnoin pelkäämättä, että seuraavaksi tapahtuu jotain ikävää: ei mitään niin hyvää ettei jotain pahaakin. Ikävä perintö vanhemmilta.

varpaisillaan


Olla taiteilija…

taiteilijasielu


En ole uskaltanut lähestyä rakastamaani miestä.

Taikatähti


Ottaa hatkat nykyisestä duunista ja pistää firman pystyyn.

Auringon kultaa


Lähteä vielä ”tällä iällä” uudelleen kouluttautumaan ja irtisanoutua pitkästä työsuhteesta.

pähkäilijä


Muuttaa joksikin aikaa ulkomaille. Huono kielipää on paha jarru asiassa. Ja nyt tässä elämäntilanteessa, kun on lapsiakin, on jo vaikeampi lähteä. Ehkä joskus…

jänishousuko?


Alkaa pitämään itseäni onnistujana!

7 tähteä


Olen aina halunnut lentää kuumailmapallolla – vielä en ole uskaltanut

Leevi


En ole uskaltanut kertoa joillekin ihmisille kuinka paljon heistä pidän ja Rakastan.

jessemikael


Olen aina halunnut kertoa avoimemmin tunteistani, mutta usein rohkeus on pettänyt. Mikään fyysinen suoritus ei ole koskaan jäänyt tekemättä, koska en ole uskaltanut, laskuvarjohyppykin puuttuu vain rahan vuoksi. Kyllä nämä pelot liittyvät omien tunteiden käsittelyyn ja niistä puhumiseen.

Hanna


Olen aina halunnut soittaa pianoa isossa valoisassa huoneessa, ikkuna avoinna puutarhaan. On kesä, sateen jälkeen ihana tuoksu leijuu sisälle… Ei haittaa, etten osaa soittaa, ei ole pianoa ja asun kerrostalossa. Pikkutytöstä asti olen kuitenkin vieraillut siellä, unelmieni talossa 😉

Ihanaa unelmaa


Olen aina halunnut lähteä ”maailmalle”. Reppu selkään ja eteenpäin avoimin mielin uutta kokeilemaan. Aina on ollut kuitenkin erilaisia velvoitteita…. tekosyitäkin jäädä.

milla 57v.


Matkustella yksin ulkomailla ja tutustua uusiin ihmisiin niin ulkomailla kuin kotimaassakin.

Halua on, uskallusta ei


Viime aikoina olen haaveillut pakkaavani laukun ja muuttavani Helsinkiin täältä kaukaa, elää omaa elämää, mutta uskallus repäistä itsensä irti puuttuu, lapset, lastenlapset, mies, kaikki muuttuisi.

Raikku


Hakea opiskelemaan uuteen ammattiin. Aion tänä vuonna hakea uuteen kouluun, vielä ei kuitenkaan voi tietää pääseekö sinne. Suuri askel jo tämäkin!

sinni


Haluaisin hypätä laskuvarjolla. Täytän ensi vuonna 60 ja olen uskaltanut esittää toiveeni sukulaisille mahdollisena synttärilahjana. Pelottaisi, mutta se vapaudentunne ja lintuperspektiivi olisi kiva kokea kerran elämässä.

albatrossi


Olen halunnut hypätä laskuvarjolla.

Anjata


Olen halunnut muuttaa keskustaan ja käydä lukion loppuun se kun on mahdotonta sivussa asuvalle.

70-kymppinen tupla-mummu


Olen ihastunut yhteen mieheen, mutta en ole uskaltanut lähestyä häntä. Pelkään torjutuksi tulemista ja että joudun naurunalaiseksi. Niimpä olen tyytynyt ihailemaan häntä pienen matkan päästä. Uskon, jos hänet on luotu minulle, joku sattumus tuo tiemme yhteen jollakin tavalla.

Hymysilmä 🙂


Haluaisin sukeltaa, pitkään, hiljaisuudessa, nauttia näkemästäni, mutta en uskalla laittaa päätäni veden alle edes uima-altaassa

Tupuna


Irrottautua tästä oravanpyörästä ja nauttia vain perheestäni!

Anita


Meillä on jo lapsetkin hypänneet Benjin, kihlattuni myös. Minä en uskalla.

_Kinka_


Olen aina pikkutytöstä lähtien halunnut soittaa pianoa. Olen ihaillen katsonut niitä, jotka sitä osaten soittavat. Vielä en ole uskaltanut, vaikka olenkin asiasta muutamalle opettajalle vuosien saatossa puhunut, rohkaista mieltäni ja ryhtyä harjoittelemaan.

Tiinuska


Haluaisin jännittämättä, vapisematta lukea, lausua tekemiäni runoja ja pakinoita jossakin julkisessa tilaisuudessa.

Pirkko


Olen aina halunnut lentää, mutta uskaltamisesta se ei ole ollut kiinni. Raha ratkaisee.

Olen pitkään halunnut vaihtaa työpaikkaa, mutta en ole uskaltanut. Nyt ei taida olla paras mahdollinen ajankohta edes tempulle.

-sir


Olen halunnut lentää lentokoneella, mutta en uskalla nousta koneeseen.

Misa


Ottaa lopputili nykyisestä työstä ja etsiä tilalle jotain mielekkäämpää tekemistä.

Makke


Pahan pistit. Myydä tämä talo, muuttaa muualle. Etsiä uusi työ, vaihtaa miestä. Ei taida minun teot olla pelkästä uskalluksesta kiinni. Paitsi … mikä on pidätellyt, etten ole lähtenyt avustustyöhön Venäjälle huonompiosaisten auttamiseen. Sekään ei pelkästään ole uskalluksesta kiinni…

Saara-venla


Olen ollut vuosia oravanpyörässä vuotta uskaltamatta hypätä pois, varma palkka ja ison talon edut. Nyt olen siihen kuitenkin pakotettu ja tavallaan onnellinen että vihdoinkin pääsen pois ja voin vaikka toteuttaa unelmiani. Vaikka tulevaisuus myös pelottaa, on samalla hykerryttävän onnellinen olo.

Taya


En ole uskaltanut mennä autokouluun. Mieheni on ostanut minulle pienen autonkin jo valmiiksi. Siirsin kuitenkin autokouluun menon kevääseen, syyksi sanoin, että menen kun ei ole enään lunta. Mistä saisin rohkeutta toteuttaa asian?

Lupaus


En ole vielä uskaltanut kunnolla esiintyä. Tahtoisin ottaa lavan haltuun, niin kuin uskon sen osaavani tehdä. Haluaisin näytellä, tanssia, laulaa playbackkinä tai jopa oikeasti. Haluaisin uskaltaa antaa lavakarisman ja esiintymisvimman virrata lävitseni, täyttää yleisön ja pam -loppua ablodeihin ja unelmani toteutumiseen. Ja sitten jatkaa sitä.

Jody


Lähteä seikkailu matkalle ilman tietoa majoituksesta.

Annukka61


Olen aina halunnut olla täyspäiväinen kirjailija! Istua jossakin ihanassa pienessä merenrantamökissä ja katsella merta ja kirjoittaa niin paljon kun sielu sietää…

Maria


Hypätä laskuvarjohypyn

vipe


Olen halunnut oppia uimaan syvässä vedessä ilman apuvälineitä.  Olen halunnut pitää esitelmän tai jonkin muun vastaavanlaisen esityksen.

Opetteleva


Olen aina halunnut pyrkiä opiskelemaan unelma-ammattiini, mutta nykyään jo taloudellisistakaan syistä en uskalla semmoiseen heittäytyä, toisekseen olen aina hokenut itselleni, että ei minun koulutodistuksellani ja pääsykoemenestyksellä sinne pääsisi kuitenkaan.

pelkuri


Haluaisin järjestää itselleni 40-v juhlat. En ole koskaan viettänyt omia syntymäpäiviäni, en ole kutsunut ihmisiä enkä tehnyt asiasta numeroa. Toisille perheeni jäsenille olen järjestänyt juhlia sitäkin enemmän. Nyt minusta on alkanut tuntua, että tulevaa 40v päivääni en voi ohittaa, en voi tehdä sitä itselleni. Nyt on minun vuoroni juhlia.

vasta elämänsä puolivälissä


Hypätä tästä IT-alan oravanpyörästä pois ja alkaa käsityöläiseksi. Ei ole vain varaa siihen.

Krisse


Hypätä tandenhyppy laskuvarjolla

Helena


Kirjoittaa elämänkertakirja.

Anna-Liisa


Tämä tulee vähän takautuvasti: Halusin kovasti uuden talon, mutta en millään uskaltanut aloittaa urakkaa yksin. 10 vuotta meni hukkaan haaveillessa ennen kuin sain tehtyä päätökseni – Onneksi, vaikka se silloin tuntuikin hypyltä pimeään.

Hanna


On varmasti monia asioita mitä olen halunnut aina tehdä mutta ensimmäinen mieleeni tullut kun luin kysymyksen syttyi kun taivaan tähti. Olen aina halunnut kosia avomiestäni. Kaikkien koettelemusten jälkeen se tuntuisi oikealta, mutta ei rohkeus riitä tiedä sitten miksi onhan hän parhaita ystäviäni =)

Laalaa


On kaksi asiaa, jotka kiehtovat minua, samalla kun herättävät kauhun tunteet: haluaisin hypätä laksuvarjolla (mielellään tandem hyppy…) mutta korkean paikan kammo on aina estänyt minua viemästä ajatusta toteutukseen saakka. Toinen asia on laulaminen, haluaisin kuulua kuoroon, mutta kouluajoilta saatu loukkaava palaute on pitänyt minut hiljaisena yli 40 vuotta.

Irene


Olen pikkutytöstä lähtien haaveillut olevani valovoimainen, taitava, arvostettu ja pidetty tanssin, liikunnan ja voimistelun opettaja. Olen toteuttanut osan haaveestani, ohjaan jumppaa ja tanssia vapaa-ajallani, mutta haaveilen edelleen tekeväni sydämentyötäni ihan täyspäiväisesti ja elättäväni sillä itseni. Pelkään kuitenkin ikääntymisen mukanaan tuomia haasteita ja tarvitsisin järkiperusteluja ja vakuutteluja siitä, että alan töitä riittää vanhallekin, ja että niitä kykenee vielä vanhana tekemään… Haluaisin perustaa liikunta- ja hyvinvointipalveluja tarjoavan yrityksen, voi kun vain uskaltaisin!

Kymmentä vaille yrittäjä


Lähteä yksin matkalle Etelä-Amerikkaan manjana-meiningillä, matkatavaroina omena ja passi.

sasse


Olen aina halunnut opiskella lisää, mutta en ole vieläkään uskaltanut!

vasta viisikymppinen..


Olen siitä asti, kun kävin Saariselällä halunnut kokonaan muuttaa sinne päin Suomea.  En ole uskaltanut, kun kaikki sukulaiset, ystävät ja tuttavat ovat täällä etelämpänä. Myöskin lapset ovat sen ikäisiä, että kohta viimeiset lähtevät pesästään. Haluaisin kuitenkin olla heitä lähellä, tarvittaessa tukena ja turvana.

SamaJutska


Tehdä kotona töitä tietokoneen kanssa, esim. myyntityötä. Nyt kun ei terveyden takia voi muuta ajatellakaan, se voisi olla yksi elämässä eteenpäin vievä voima

Anu


Olen useasti tahtonut haistattaa pomolleni, kun korjaan hänen tekemiä virheitä omien töiden lomassa, mutta kilttinä tyttönä olen pitänyt suuni kiinni.

stiia


Muuttaa ulkomaille asumaan, kaikki tuttu ja turvallinen jäisi tänne, vanhemmat, työ, tuttavat.

Cati


Kokeilla stand up -komiikkaa… Iik, jos kukaan ei nauraisikaan 😀

Tuula


Lähteä yksin ulkomaille reissuun?  ja nyt sitten olen lähdössä lomamatkalle Fuengirolaan viikoksi.

arkajalka


Olen aina haaveillut kiipeäväni Kilimanjarolle. Asia on vain jäänyt haaveen tasolle, mutta se on hyvä siellä!

Lea


Haluaisin päästä esittämään tekemääni musiikkia jollekin ammatti-ihmiselle, joka antaisi arvion.

Jenny


Ryhtyä apurahatutkijaksi

Mitäpä jos


Olen halunnut päästä eroon silmälaseista, mutta en ole vielä uskaltanut mennä leikkaukseen.

Äittä


Perustaa oma yritys. Sellainen erilainen hyvän tuulen juttu ja erittäin menestyvä.

Eikku


En ole uskaltanut sanoa ääneen sitä, että haluan vaihtaa alaa, vaikka tutkinto tästäkin vielä puuttuu. Haluan tehdä kauniiden asioiden parissa työtä!

Tigger


Olen miettinyt kauan irtiottoa töistä tyyliin kuukausi tai kaksi ulkomailla palmun alla jotain pientä näpertäen tai vain kulttuuriin tutustuen. Pääsisi hetkeksi oravanpyörästä ja päähän tulisi uusia ajatuksia. Yksityisyrittäjänä se on vaan ollut mahdoton ajatus.

Haaveissako vain


Ryhtyä vapaaksi taiteilijaksi. Luottaa enää mieheen ja rakkauteen tai naiseen ja ystävyyteen.

Villikissa 1


En ole uskaltanut mennä lentokoneeseen. Haluaisin kyllä, mutta kynnys on vielä hirveän iso.

Timsu


Kirjoittaa julkaistuna kirja omasta elämästä sekä samoin kirjoittaa tarinoita työelämästä muidenkin viihdykkeeksi.

Pirjo


Olen pienestä asti halunnut kokeilla bengi- tai tandemlaskuvarjohyppyä, mutta vielä tähän saakka en ole sitä uskaltanut tehdä.

TN


Perustaa perhe

Saara


Kysykää mitä vain, olen tehnyt KAIKEN HALUAMANI, mutta en ole hypännyt 10 metristä veteen, vaikka ehkä olen halunnut joskus.

Katri


Olen aina halunnut esiintyä: näytellä ja laulaa. Mutta en uskalla heittäytyä….

Ujopiimä


Minä olen jo muutamana jouluna ajatellut / halunnut kutsua luokseni jonkun ihan tuntemattoman, yksinäisen miehen. Olisin halunnut, että joku joka muuten viettäisi joulunsa yksin, olisi tullut vieraakseni. Olisin halunnut ostaa jonkun pienen lahjan, lämmittää saunan, laittaa jouluruuan ja keittää jouluyön kahvit torttujen kera. Mitä sitten…kuinka kaikki jatkuisi! Siihen kohtaan unelmani on aina kariutunut!  Voisiko se jatkua pelkkänä ystävyytenä, vai ottaisiko mies omia valtuuksia?
Yksin asuvana naisena… itsesuojeluvaisto on ollut aina määräävä tekijä. Mutta, kaikesta huolimatta arvelen, että tulevana joulunalusaikana mietin taaskin samoja ajatuksia….uskaltaisinko!

Maria-mummo 70v.


Sanoa isälleni ja veljelleni, että rakastan heitä

Meri


Hymyssä suin kulkea tietäni. Ajatella hyviä ajatuksia. Olla onnellinen ja jakaa sitä muillekin. Välttää kieroja ihmisiä. Heistä sydän murtuu ja sairastuu. Kohti valoa päin. Hyvyys tarttuu.

Yksi jellona


Hypätä laskuvarjolla ja uida avannossa.

Pikku Myy


Sanoa suoraan oman mielipiteeni, koska siihen olisi oikeus, ja itseään kohtaan velvollisuuskin. Ongelmana on vaan vastassa vahva naisihminen, joka on aina oikeassa ja selittää samat jutut oikeana toinen toisensa jälkeen. Kumpa oppisin napakasti ilmaisemaan oman kantani ja pitämään rohkeasti puoleni.

”Omenankukkanen”


Vauvan.

=)


Rakennuttaa pienen sievän omakotitalon. Rakentamisesta en ymmärrä mitään, lähipiirissä ei ole talkoisiin ketään, rahakin mietityttää. Talo olisi vaaleansininen ja kaunis. Sisustan sitä unelmissani.
Luulen, että haave on 40-vuotiaalle yksinhuoltajalle mahdotonta!  …vai onko?

Unelmia


En ole mitenkään uhkarohkea, mutta jostain kumman syystä laskuvarjohyppy on aina kiehtonut. Joskus olen ollut katsomassa hyppynäytöstä, mikä on ollut jo tosi hieno kokemus: yhtä paljon kiehtoo ja pelottaa. Kerran unessa liitelin varjolla aivan ihmisjoukon yläpuolella, tuntui tosi vapauttavalta! Olen vitsaillut joskus odottavani viidenkympin villitystä (7,5 v. päästä), että toteuttaisin tämän tandem-hypyn muodossa, mutta en kyllä maksaisi siitä huvista! Jotta rohkenisin, mulle siitä pitäisi maksaa;-)

Nainen -66


Haluaisin sanoa vastaan ja pitää puoleni.

Pullahiiri


Haluaisin harrastaa valokuvausta ja oppia katsomaan elämää toiselta näkökulmalta, ehkä valokuvaaminen auttaisi. Haluaisin hankkia kameran, joka mahdollistaisi em asiat. Kauniista kuvista saisi näkyä elämän positiivisuus ja kauneus. Sitä minä tällä hetkellä haluaisin tehdä.

Tuata


Benjihyppyä.

Seppo


Olen aina halunnut uida uimahallin allasta oikein vauhdilla edestakaisin, sukeltaa ja olla oikea vesipeto! Mutta harmi, en osaa kunnolla uida!

mummi 50


Olen aina halunnut kirjoittaa kirjan. Vaikka runo-kirjan, pöytälaatikossa jo kiva alku, mutten ole käynyt mitää kirjoittaja kurssia, joten en tiedä olenko tehnyt ne oikein.. hmm…

Timmi Tuuberman


Olen miettinyt muuttoa Kreikkaan jo 3 vuotta. Jahkaan edes takasin asian kanssa. Rohkeus puuttuu!

Potkua odottaen


Olen usein ajatellut että mitäpä jos…  Jos purkaisi paineita, joko suuressa tuskassa tai mahtavassa ilossa ja huutaisi kadulla, torilla, tuskansa / ilonsa julki, kovaäänisesti. Se mikä estää niin tekemästä on toisten ihmisten reaktio, ettei olisi ns. ”häpeäksi” omaisilleen. Vietäisiinkö heti hoitoon, vaikka kuinka selittäisi, että puran tässä vaan paineita.  Se pieni ero siihen, että ”mieli järkkyy” ja kontrolli pettää voi ihan ns. terveelläkin olla jossain elämänvaiheessa hyvin, hyvin ohut.  Ja tässä iässä ei enää ole edes niin suuria paineita, onneksi.

annamanna


On varmasti olemassa monia asioita, joita olisin joskus halunnut tehdä, mutta mitä olisin aina halunnut tehdä, on jo toinen kysymys. Ehkä se on yksinlaulu ”suurelle yleisölle”. Olen kyllä laulanut pienemmässä seurueessa, mutta että minä olisin suuren yleisön edessä laulamassa mahdollisesti jotain vieraskielistä kappaletta – se vaatii jo enemmän rohkeutta! Ja että saisin vedettyä kappaleen vielä ihan loppuun asti!:)

”EverGonnaHappen???:)”


Olen aina halunnut lähteä reissuun liftaamalla.

mivi


Suudella parasta ystävääni.

Äiti ja vaimo


Etelässä matkalla liitää riippuliitäjällä

eijuu


Eron (n.7v. sitten) jälkeen on ollut pikku pakko uskaltaa yhtä sun toista.  Vaikkei aina olis niin halunnutkaan.  Ei ole ollut helppoa, mutta onnistumisen kokemuksia on tullut roppakaupalla. Yksin ”taapertaminen” on kuin opettelisi kävelemään uudestaan.  Seuraavaksi haluaisin uskaltaa matkustaa yksin jonnekin lämpimään maahan meditoimaan.

Yrittänyttä ei laiteta


Olen aina halunnut oppia tanssimaan. Siis mennä tanssikurssille. Elin nuoruuteni discotanssin aikaan, ei silloin opeteltu kunnon tansseja. Aina ravintolassa pelkään, että joku hakee tanssimaan, enkä osaakaan!

tanssitaidoton sinkkumummo


Päivän utelu herätti halun kipeään rehellisyyteen. Tänä päivänä 177 cm ei ole yhtään ”liian pitkä naiseksi” Silti en rohkene käyttää korkokenkiä.  Rakastan tanssimista, silti en kuolemaksenikaan rohkene ”tyrkylle tansseihin” Olen (ikäisekseni varsinkin:) ihan ”hyvä vartaloinen”, silti en uskalla paljastavia ihania juhla ym. vaatteita.  Utelun rohkaisemana käytin nyt kotona 2h niitä ainoita korkokanta kenkiä, huh, huh… miten ihmeessä naisten päkiät kestää:)

Näkyväksi kuin Aira Samulin ennen kuin täytän 82?


Mutta kun olen aina uskaltanut tehdä mitä on mieli tehnyt! Joskus olen osunut oikeaan joskus on tullut takapakkia, mutta en pelkää aloittaa mitään uutta. Elämässä pitää uskaltaa kokeilla kaikkea sitä mitä haluttaa!

Eteenpäin pyrkivä