Mitkä ovat neuvosi koronan nujertamiseksi?

Kukapa meistä ei toivoisi tämän kohta jo vuoden jatkuneen piinan päättyvän. Millaisia neuvoja sinä haluat jakaa muille suomalaisille, että pääsemme haluttuun päämäärään mahdollisimman pian?


Taudit leviävät ja ovat aina levinneet. Ne muuntuvat ja taistelevat eloon jäämisestä. Kukapa ei. On jokaisen päätettävä itse, henkilökohtaisesti, olenko minä valmis taistelemaan eloonjäämisestä koronaa vastaan ja muita, tulevia tauteja vastaan. Yksin voimme pelastaa itsemme ja estää tartuttamasta muita. Pelastaa siis jopa kymmeniä ellei satoja ihmishenkiä. Kun meitä yksilöitä on useampia, pelastettavien määrä kasvaa. Kun meitä on maailman laajuisesti kerrankin koossa näin suuri joukko, tämä tilaisuus on ainutlaatuista ja jää historian kirjoihin. Emme tarvitse tarttua aseisiin. Tähän sotaan riittää kasvomaskit, käsien pesu huolella, käsidesi, käsien kunnosta huolehtiminen, esim. Koura tms suoja julkisilla paikoilla nappien painamisessa, toimia kuten hallitus suosittelee!! Ja tajuta se että tämän päivän ”pikkuflunssa” ja oireetonkin, voi jollakin toisella merkitä kuolemaa. Älä siis tartuta! Kerro jos olet altistunut. Läheiseni sairastui koronaan töissä jossa yksi henkilö salasi kaiken. Työpaikalta suurin osa sairastui. En vaan voi käsittää tätä itsekkyyttä. Meitä kaikkia tarvitaan nyt tässä sodassa. Sinä voit kerrankin tehdä suurtekoja!

-Viltsu


Vain yksi henkilö perheestä kerrallaan kauppaan (ei äiti, isä ja 5 lasta). Lapset ja nuoret (varsinkin porukoissa) mieluimmin kokonaan pois kaupoista. Lapset ja nuoret ovat se ryhmä, joka ei käytä kasvomaskeja, käsidesiä tai piittaa turvaväleistä He eivät ehkä itse sairastu, mutta voivat levittää virusta tehokkaasti. Jos joku kaupassa altistuu koronalle, tartunnan jäljittäminen on mahdotonta.

-Puuhaa pitkään seurannut kaupan kassa


VAHVISTA OMA IMMUNISYSTEEMI. Syö ruokia jotka tekee sen (vihanneksia, hedelmiä, marjoja, n.s. superfoodeja (Life kaupat osaavat neuvoa), ota vahva vD-vitamiinikapseli. Jos on halukas, vältä maitotuoteita ja lihaa- ne hapaantuvat kehoa. Emäksinen keho on paljon vastuutuskykyisempi. Liiku paljon ulkona luonnossa. Nämä ovat vain muutama vinkkiä. Netissä voi lukea enemmän kuinka voi vahvista oman kehon puolustusmekaanismia. Oma keho on viisas jos saa hyviä eväitä ja kohtelua. Se pystyy sitten järjestää viruksia jne. pois.

-Saksalainen luonnollisten menetelmien fani


Käytämme maskia aina, kun lähdemme kotoa paikkaan, jossa on muita ihmisiä.

Pesemme kätemme ja käytämme käsidesiä ahkeraan varsinkin vieraissa paikoissa.

Käymme mahdollisuuksien mukaan kaupassa vain kerran viikossa ja hiljaiseen aikaan.

Pidättäydymme turhista kontakteista muihin ihmisiin.

ROKOTAMME ITSEMME HETI, KUN SE ON MAHDOLLISTA!!!

Käymme töissä mahdollisuuksien mukaan etänä ja muuten työpaikoilla mahdollisimman vähän lähikontakteja.

Pidämme yhteyttää ystäviin ja sukulaisiin ahkerasti, mutta ilman lähikontaktia.. Puhelu on paras, mutta  hyviä ovat myös sosiaaliset kanavat.

Liikuntaa ei pidä unohtaa, mutta sen voi tehdä luonnossa, yksin tai perheen jäsenen kanssa; kävely, hiihto, lumikenkäily, vaellus, patikointi. Jumppa ja voimistelu kotona. Voi myös tehdä soveltavia kuntosaliharjoitteita, kun vain riittää mielikuvitusta painojen, keppien yms. kanssa. Leukaakin voi vetää ja roikottaa itseään oven karmiin laitetun tangon kanssa.

Kulttuuriakin voi harrastaa kotona; lukeminen, ristisanatehtävät, elokuvat, korttipelit, lautapelit yms.

Omaa kotia voi remontoida, jos ei paljon, niin vähäkin on kivaa; maalata, tapetoida, vaihtaa huonekalujen ja laitteiden paikkoja.

KYLLÄ ME NÄILLÄ KONSTEILLA SE KORONA SELÄTETÄÄN!!!

-RISTO REIPAS


Muista maski yleisillä paikoilla.

Samoin turvaväli.

Pese kädet aina tullessasi kotiin tai mennessäsi jonnekkin. Tai käsidesi.

Vältä turhia menoja.

Ajattele tarkkaan minne kannattaa mennä,  Voisiko jättää menemättä?

Paljon ILOA ja nautintoa saa Luonnosta ja liikunnasta……

Metsässä ei tarvii maskiakaan….

Siis ladulle ja lenkille jos/kun ahdistaa tämä aika.

ILOA ystävät. sitä ilman emme pärjää……

-eilainkeri


Pakolliset rajatestaukset, ilman pätevää syytä ei päästetä Suomeen, vain harvat, juomaravintolat kiinni klo 20.

-Riina


Eletään rohkeasti positiivisella mielellä, levitetään iloa ja valoa, eikä eletä pelossa.

Pestään käsiä, eikä aivastella ketään päin. Hengitellään nenän kautta ja vahvistetaan puolustuskykyämme.

Jätetään maskit käyttämättä, ettei sairastuta niiden vuoksi ❤️

-Elämänkokemus puhuu


Maskit ja turvavälit käyttöön. Ja rokotuksiin heti kun oma vuoro tulee 👍😷

-Mia/sh


Jokaiselle: Noudata annettuja ohjeita, missä sitten liikutkin ja usko, että niin pääsemme hyviin tuloksiin.

-Ohjeita noudattava


Ajatellaan kaikkia niitä hyviä asiota mitä meillä on. Kaunis luonto, koti ja useilla muita perheenjäseniä, minulla kissa. Voin pitää puhelimella yhteyttä ystäviin ja omaisiin. Voin käydä sauvakävelyllä ystävien kanssa turvavälit pitäen. Voin auttaa sellaista ystävää jonka on vaikea liikkua käyden kaupassa. On ruokaa ja voin leipoa, jota ennen harvoin tein ja nyt viikottain, siitä voi antaa osan ystävällekin. En kuuntele joka uutisia, kun yhteen aikaan sitä usein toitotettiin kuin kauan se kestää. Emme sitä tiedä ja siksi minusta on parempi et sanottaisiin nyt on tämä tilanne ja kehoitetaan pitämään sekä toteuttamaan mitä on neuvottu. Kun tilanne muuttuu sitten taas uudet tiedot ja vielä joskus tulee päivä et sanotaan nyt se korona on kukistettu. Iloitsen myös siitä että srk:t ja Lotta ja pappa jakaa meille TV:ssä ja Facebookissa ohjelmaa ja heidä mukana lauluja voi laulaa mukana ja kuunnella puheita.

-79v mummeli Kantsusta


Jaksetaan, jaksetaan, jaksetaan vielä! Noudatetaan ohjeita ja siedetään vaikka vähän yksinäisyyttä, jotta päästään tästä ikävästä ajasta vähitellen parempiin päiviin!

-Toiveikas


Ajattele, että muiden elämä ja terveys on yhtä tärkeä kuin omasi.

-Ultsi


Ajatellaan positiivisesti! Koska korona on asia mille emme voi mitään. Annetaan tilaa asiantunteville ihmisille. Meistä huolehditaan tottelemme vain määräyksiä.!

Tehdään asioita joille ei ole ollut aikaa eikä ruikuteta mitä ens viikolla tapahtuukaan.

Turha murehtia huomista koska se ei tule koskaan, kun se on tullut se on onkin tänään!

-Raija Gren


Pysytään soffan nurkassa sukkakudin kädessä. Unohdetaan ulkomaailma  ja varsinkin SoMe.

-NurkkakuntalaineN


Kasvomaskia käytettävä aina kun ollaan ihmisten lähellä. Käsienpesua ,käsidesiä tarvittaessa. Pysytellään kotinurkilla.

-Pelletär


Korona & työelämä

Ei ole kerta eikä kaksi, kun olen mennyt kahvihuoneeseen nyt viime kuukausina ja olen ollut siellä ainoa, jolla on maski. Siellä on ”vanha meininki” päällä, paljon vieri vieressä olevia ihmisiä, iloinen puheensorina kuuluu ja nauru raikaa. Kiva työyhteisö siis, mutta ihan kuin ei oltaisi koronasta koskaan kuultukaan. Ei ole ihme, että koronaa ei saada aisoihin, jos fiksut ja koulutetut ihmiset käyttäytyvät näin.

Neuvoni on, että pidetään vaan niitä maskeja! Itse olen opetellut laittamaan maskin päälle, aina, kun poistun työhuoneesta, jossa olen yksin. Ei se ole lopulta suuri vaiva, että saataisiin tavallinen aika takaisin.

-Työpaikan ainoa maskillinen


Lopetaan aikuiset ihmiset pelkäämästä flunssaa, jonka 99% sairastaa lievänä eikä tällä aikuisten hysterialla pilata lasten ja nuorten elämää! Suomessa kuolee 5 päivässä enemmän ihmisiä kuin koko vuonna tähän influenssaan. Nyt realiteettäjä peliin ja lopetetaan tämä farssi ennen kuin Suomi on lopullisesti konkursissa. Lakataan kulkemassa rätit naamalla ja hengitetään raitista ilmaa eikä hiilidioksia ja kuona-aineita maskien kautta. Ja lopetaan lapsien pahoinpitely maskeilla!

-Tiina


Lopetamme valtamedian seuraamisen ja huuhaa testeissä ravaamisen ja keskitymme elämiseen. Flunssia tulee ja menee ja elämän ei kuulu pysähtyä siihen.

-Hannele


Hyvää vastustuskykyä pidän yllä käymällä joka aamu avannossa. Tuntuu hyvältä ja terveenä olen ollut! Avannolla on monia terveystekijöitä. Suosittelen kylmää lämpimästi! 🙂

-Heli-Liliah


Nyt täytyy vain sietää ja kestää..kaikkien eduksi. Nautitaan  myös tästä tavallisesta olosta ja elosta! Onko ihan pakko mennä ”kuin päätöön kana”

-”Kyllä se tästä suttaantuu”


Älä katsele taaksepäin, edessä on mahdollisuudet. Takana on jo tapahtuneet, ja toki itsekin niitä 72 vuotta välillä muistelen hyvillä mielin. Monesta on selvitty; oli öljykriisit, talouskriisit, rahanleikkaamiset, joukkorokotukset, sokeripalat jne. Hyviä opettavia aikoja nekin.

Nyt olemme saaneet elää mahtavaa nousukautta, koko 2000 luvun. Elintasomme, taloutemme, turvamme ja monen muun digikehitystä unohtamattakaan. Voimme nauttia digiaikakaudesta vältellessämme tapaamisia, pitäessämme huolta hygieniastamme ja ostaessamme tavarat ja palvelut verkkokaupoista. Luemme digilehtiä, tarjontaa on yli ”äyräiden”. Käymme aamukävelyllä ja iltpäiväkävelyllä, välillä pienet päivänokoset. Kuvaamme paljon, sitten järjestelemme kuvia, lähetämme niitä lapsille Singnal- tai jollain muulla sovelluksella.

Yhteydenpito läheisiin, neuvojen antaminen ja kysyminen, neuvottelut raha-asioista, vakuutuksista ja muista päivärutiineista käy mukavasti kuvapuhelulla. Tärkeintä oman elämän kohdalla on hyväksyä olemassa oleva tilanne, kaikilta osin, mukautua siihen, eikä katsoa taaksepäin. Edessä on varmasti paremmat ajat, kulkutauditkin saadaan muutaman vuoden sisällä kuriin, mutta ei tämä hullumpaa aikaa ole, opettavaista, rauhallisempaa kuin joskus valittamamme kiire…

Uusi aika, uudet tavat, pidetään huolta myös toisistamme. Tämä on vain elämää.

-RokJ


Rukoilu, rokotteen ottaminen ja muut koronan suojautumiskeinot kuten kasvomaskit ja hyvä käsienpesu. Ihmisjoukkojen välttäminen. Kärsivällisyys. Lähimmäisten huomioiminen.

-Satu


1) Kaikkien julkisten tapahtumien keskeyttäminen, kunnes korona on voitettu.

2) Kouluissa, työpaikoilla, kaikissa pakollisissa/välttämättömissä tapaamisissa vaadittava käsienpesu paikalle tullessa ja poislähdettäessä ja siiis järjestettävä tilat tähän.

3) Maskipakko muualla kuin omassa kodissa perheenjäsenten kesken.

-Pippuri


Toivoisin, että rajat suljettaisiin tiukemmin. Se auttaisi todennäköisesti ainakin täällä Etelä-Karjalassa, jossa virus usein tulee itärajan takaa palaavien mukana.

-Paukku


Me voimme koronan suhteen tehdä sen, mitä päättäjät ovat jo kehoittaneet, muuta emme voi. Mutta mielialan positiivinen ylläpito auttaa jaksamaan olkoon aika kuinka pitkä tahansa. Vanhimmat meistä ovet selvinneet viiden vuoden sodasta ja isot ikäluokat eläneet yksinkertaista elämää, joista nuremmilla ei ole kokemusta. Nyt voisi yhdistää vanhojen ja nuorempien muistot ja kokeilla ”mummujen aikakautta” nykyaikaisilla metodeilla. 😉

Vuoden harjoittelun tuloksena voin sanoa, että onnistuu esimerkiksi näin:

1) mieti ensin, miten usein olet elämäsi aikana toivonut: kumpa saisi nukkua pitkään, valvoa pitkään, lukea kirjoja ilman keskeytyksiä, tehdä käsitöitä tai askarrella tuntikausia, katsella televisiota/tietokonetta ilman aikataulua, tehdä rauhassa ruokaa, käydä lenkillä omaan tahtiin, juoruta ystävien kanssa puhelimessa, laulaa, jumpata, joogata, siivota kaappeja, jne.

2) tee näistä ajatuksistasi lista ja laita ne mukavuusjärjestykseen

3) aloita mukavimmasta ja tee sitä niin kauan, että olisi kiva saada vaihtelua ja siirry seuraavaan mukavaan hommaan. Sen ei tarvitse olla listassa seuraava, vaan mielialan mukaan.

4) kirjoita ylös mitä kirjoja sait luetuksi, mitä elokuvia, konsertteja, oopperoita, dokumentteja, mielenkiintoisia sarjoja jne. olet katsellut tv:stä, kenen kanssa olet jutellut puhelimessa, mitä askarrellut, mitä uusia reseptejä tuli opittua jne. Juhlallisemmaksi saa tv-ohjelmatkin, kun laittaa hyvät väliaikasyömiset…..

Me teimme näin mieheni kanssa ja laadimme alkuun oikein viikko-ohjelman asioiden vauhdittamiseksi. Enää ei ole aikataulua, vaan rutiini toistuu väljästi. Villakoirat ovat tosin lisääntyneet, mutta eihän meille ketään tule.

Päätin myös ottaa yhteyttä ystäviini ja kirjoitella heille emaileja. Lisäksi joogaan ja laulamme nettiryhmissä. Kieliä voi opiskella ilmaiseksi myös netissä. Samoin äänikirjoja voi lainata ilmaiseksi.

Tämä onnistuu kotona olevilta. Lapsiperheelle ehdotan lapsikeskeisyyttä, mutta samalla myös jokaisen oman ajan kunnioittamista. Ruoanlaitto yhdessä viikonloppuisin voisi olla vaikka kokkisodan merkeissä. ”Kännyt karanteeniin” auttaa koko perheen rauhoittumisessa. Pelatkaa, leikkikää roolileikkejä, lukekaa vuorotellen ääneen kirjoja toisillenne, katsokaa yhdessä leffoja ja ulkoilkaa, se ei ole kiellettyä. Murrosikäisille voisi antaa vastuuta kodin töissä, palkkana vaikka festarilippu sitten kun se on turvallista. Mummeilta voisi kysyä, mitä he tekivät murrosikäisinä.

Ryhtymisen rupeamisen syndrooma on este monille, ei esim. rahanpuute.

-Paluu lapsuuden aikaan


Elä päivä kerrallaan ja löydä siitä mieltä piristäviä asioita. Tee arjestasi iloinen asia. Kevät on tulossa, kuulen linnun laulua ja valoisuus lisääntyy. Joka päivä tuo meidät lähemmäs kesää ja joka päivä vie meidät lähemmäs normaalia elämää.

Ei elämä ole aina helppoa, mutta emme me ihmisetkään aina ole helppoja. Omalla esimerkillämme vaikutamme ympäristöömme, läheisiimme ja jopa tuntemattomiin.

-Titu


Nyt kun omat rutiininomaiset tavat ovat pakostikin tauolla, niin on hyvä aika pysähtyä miettimään omaa elämäänsä. Olenko ollut tyytyväinen siihen, vai olisiko siinä jotain kehitettävää? Mitä haluaisin muuttaa siinä? Nyt on aikaa lukea itseään kehittävää kirjallisuutta, osallistua webinaareihin, syödä paremmin, liikkua luonnossa ym. ja lähteä tekemään haluttua elämäntapamuutosta, joka normiarjessa olisi ollut paljon haasteellisempaa.

-Sanna


Tilaa ruokaostokset netistä, tee etätöitä aina kun mahdollista. Laita kalenteriin pari harrastusta viikossa. Ne voivat olla vaikka facebookin My BnB-jumppia, juoksulenkki, metsäretki tms. Sovi ystävien kanssa videopuhelutreffejä. Ota tavaksi soitella iäkkäille yksin asuville läheisille säännöllisesti. Osallistu etänä kokkikurssille. Opettele uusi taito: juurileivontaa, koneompelua, öljyn vaihto, pyörän huolto, orkideoiden kasvatusta, nokkahuilun soittoa… Täytä elämäsi positiivisilla asioilla, älä lue negatiivista some-räksytystä.

-Hanski


Noudata valtakunnallisista ohjeista ja suosituksia ja odotetaan rauhassa rokotetta.

Muuta ei oikein voi tehdä!

-Marja


Iloitse pienistä asioista ja sano ne ääneen! Ääneen sanottu ”onpa ihanaa, kun aurinko paistaa” on paljon voimaannuttavampi kuin pelkkä huomio.

-Arja


Välttäkää joukkoliikennettä ja ylimääräistä liikkeissä asioimista. Käyttäkää maskeja ja peskää tiheästi käsiä. Liikkukaa ulkona ja luonnossa, missä ei ole ruuhkia. Pitäkää huolta itsestänne ja läheisistänne. Kyllä me tästäkin selviämme.

-Optimisti


Silloin kun alkuperäiset suunnitelmat ja toimenpiteet eivät toteudu on aika tarttua toimeen ja miettiä muita mahdollisuuksia. Sen vatvominen, mille ei mitään voi on hukkaan heitettyä aikaa, joten miksi en siis jakaisi etänä Tanssin taikaa ja tasapainoa.

-Mari Kurtti, Etelä Savon Liikunta ry


Joka kerta kun tulen kotiin käytyäni jossain kodin ulkopuolella puhdistan käsieni lisäksi myös kännykkäni ja sen suojakuoret desinfioivalla saippualla. Lopuksi puhelin pyyhitään vielä puhtaaksi saippuasta ja kuivataan pieneen pyyhkeeseen. Puhelin on valtava pöpöpesä kun siihen usein kosketaan eri tilanteissa. Lavuaarin reunalla oleva spraypullo ja rätti muistuttavat hyvin tärkeästä, nopeasta ja hyödyllisestä toimenpiteestä.

-Pia


  1. Arvosta elämää. Sekä omaasi että muiden.
  2. Noudata viranomaisten ohjeita ja ole kiitollinen, että sinusta pidetään huolta.
  3. Älä ole huoleton. Korona voi tarttua sinuunkin.
  4. Näytä muille esimerkkiä ja käytä maskia ja käsidesiä ym. vaikka olisit jo kerran sairastanut

-Katta


Mikään ei ole ikuista. Tämäkin poikkeustilanne päättyy jonain päivänä.

-Sari


Olemme vaimoni kanssa käyneet vuokramökeillä. Ei joka viikonloppu, mutta silloin kun tuntuu, että on tarvetta päästä luontoon. Korvessa ei ole pelkoa tartunnasta. Siellä saa liikkua vapaasti, ei tarvita maskeja, luonnossa on raikasta hengitellä vapaasti. Voin vakuuttaa, että edullisia vuokramökkejä on paljon tarjolla. Korona on iskenyt myös vuokramökkiyrittäjiin, mutta koemme, että toimintamme hyödyttää sekä meitä, että mökkiyrittäjää. Ja paremmin se aika kuluu mökillä, kuin kotona sohvalla. Ja pian koronakin on taltutettu.

-Pertold


Näiden tavallisten hygienia ja etäisyys ohjeiden lisäksi on tärkeä huolehtia  C-, D- ja B-vitamiinin saamisesta.ja valkosipulin säännöllinen käyttö parantaa vastustuskykyä. ( Kun käyttää valkosipulia joka päivä, sen hajuhaitta on vähäinen tai olematon)

-Juho


Edellä oli 90-vuotiaan vapaaehtoistyöntekijän kommentti jaksamiseen: ”Olen itsekäs ja yritän elää niin hyvin, että kuoltuani joku muistaa mua.”

-Anneli


Pitkää pinnaa ja uskoa siihen että tämä vielä helpottaa

-Mummeli


Opettele joku uusi taito tai käytä hyväksesi jo opittua. Neulo vaikka korona-ajan villapaita.

Tekstiksi jotain kannustavaa vaikka ”Asenne ratkaisee aina”. Kirjoita kirje tai vaikka kirja. Päiväkirjan kirjoittaminen tästä ajasta ja selviytymisestä voi olla mukavaa luettavaa myöhemmin. Tee jotain mitä olet aina halunnut tehdä ja on nyt mahdollista tehdä. Soita kerran viikossa ystäville, sukulaisille tai vaikka naapurille, vaihtakaa kuulumisia. Käy tekemässä lumienkeleitä. Lue kirja tai vaikka monta. Maalaa taulu tai seinä, Nikkaroi jakkara tai kaksi. Meditoi. Istuta yrttejä kukkapurkkiin. Heitä pois viisi tarpeetonta tavaraa. Selaa valokuvia ja järjestä laatikossa lojuvat valokuvasi. Siivoa yksi kaappi. Vaihda verhot. Katso netistä jooga- tai jumppavideo.. Ennen kaikkea iloitse kodistasi ja perheestäsi. Tehkää yhdessä haavematkoja vapaalla budjetilla. Rakentakaa pilvilinnoja. Haaveilkaa. Kokeile hymyillä, sen jo sujuessa voi yrittää nauramista. Kyllä tästä selvitään, annetaan nyt vaan ajan kulua ja pysytään turvassa.

-Allu


Maskit pakolliseksi julkisessa liikenteessä sekä kaupoissa!

-Marjut


Maskin käyttö ja muistetaan turvavälit. Tapaamiset ulkona. Rokote otetaan kun tulee oma vuoro ottaa.   Hyvä käsihygienia. Pidetään ystäviin puhelin yhteys muistettava etenkin vanhukset.

-Papulainen


Kädet ovat ratkaisevassa asemassa. Esim. otamme ruokasalissa, kahvilassa kiinni samoista ottimista ruokaa annostellessa, joista kaikki muut ottavat. Kotonakin kahvipannu, kaulosäädin, ovenkahvat, jääkaapin tai oven avaaminen, Kiinntetään huomio käsiin!

Yskimme käteen. Levitämme muille viruksemme.

Kyynärpäällä saa valokatkaisijan ja oven suljettua.

Kun kädet on pesty pidetään ne puhtaina!

-Anja Hottinen


Omien ajatusten voima: kannustava sävy, että tämä ei kestä loputtomiin. Toive, että jo tämän vuoden puolella pääsisimme parempaan tilaan ja liikkumisen vapautumiseen… epätietoisuuden loppumiseen. Muistakaamme, että tämä tilanne on vain väliaikainen.

-ILO


Vahvistetaan omaa immuniteettia nukkumalla hyvin, ulkoilemalla raittiissa ilmassa ja syömällä terveellisesti. Lisäksi purkista D-vitamiinia kunnon annos,  C-vitamiinia ja sinkkiä.

Sairastetaan talviflunssa kuten ennenkin. Lepoa, lämmintä ja mahdollisesti kuumetta alentavaa. Jos kuume ei hellitä 3 päivässä ja on kipuja tai muuta vakavampaa,  hakeudutaan lääkärin vastaanotolle.

Jätetään maskit kaupan hyllylle ja hengitetään happea keuhkot täyteen. Jätetään myös testaukset vain todella sairaiden osalle.

Hoidetaan mieltä eli ohitetaan median jatkuva vouhotus rokotteista ja tartunnoista. Huomioidaan myös, että tartunta EI ole sama kuin sairaus.

Kaikkea hyvää ihan jokaiselle!

-Mammuli


Ota koronarokote heti kun se on mahdollista! Vaikka et olisikaan omasta tilanteestasi huolissasi, rokottautumalla voit pelastaa riskiryhmään kuuluvan läheisesi hengen. Ja sitten ne ohjeet, joita on hoettu jo kyllästymiseen asti: omissa oloissaan pysytteleminen niin paljon kuin mahdollista, käsihygienia, turvavälit, kasvomaskit. Tämäkin menee ohi. Itseäni ei millään tavalla haittaa, että esim. kansalaisopistojen toiminta on rajoitettua. Kotosalla kyllä riittää mielenkiintoista tekemistä. Esimerkiksi olen lukenut vielä normaaliaikojakin enemmän. Ja kasvomaskista tuli mieleen: kertakäyttöisen maskin sisällä hengittäminen vaikuttaa tekevän hyvää iholle. Ilmeisesti ihohuokoset nauttivat ajoittaisesta tehokosteutuksesta…

-Rokotetta odotellessa


Oman psyykkisen ja fyysisen kunnon ylläpitäminen..

Nyt liikutaan ulkona yksilölajeissa, omassa kodissa jumpat.

Maltetaan vielä hetki.

Puhelimella, netillä yhteydenpidot..

Radio hyvä piristäjä..

Nyt nautitaan omista kodeista.

Ei tätä loputtomiin kestä.

-jaana-jukkis


Mielestäni ainoa keino koronan voittamiseksi on luja luottamus vakaumukseni mukaisesti Taivaan Isän hyvyyteen ja hyvään tahtoon meitä kohtaan. Hän on antanut meille keinot (maskit, rokotukset, tutkimukset, sairasnhoidon yms) koronan voittamiseksi ja Hän pitää meistä huolen hyvän vanhemman tavoin, omistaan.

-Helinä


Minä neuvoisin ensinnäkin noudattamaan annettuja ohjeita…vaikka, tiedän, se väsyttää ja hatuttaakin jo melkolailla itseänikin mutta meidän kaikkien kannalta kannattaa jaksaa, ei tää ikuisuutta voi kestää. Mene töihin tai kouluun terveenä ja vie vain terveet muksut päiväkotiin. Käytä maskeja ja pese käsiä usein. Ja viimeisenä neuvona antaisin sen tärkeimmän: Omalla vuorollasi, -ota rokote! Vain se nujertaa lopulta koronan! ÄLÄ USKO SALALIITTOTEORIOIHIN! Kaikki kuolemat jotka rinnastellaan rokotteisiin, eivät johdu rokotteesta. Yleensä takana on vakava sairaus tai sit muu ikävä sattuma. Tässäkin kannattaa uskoa hyvään ja luottaa että rokotteet pelastaa ihmiset ja sen myötä parantaa koko maailman.

-Ninni83