Sanoja rekkakuskille

Tänään pyydän sinulta sanoja rekkaa kuljettaneelle miehelle. Jokainen haluaisi tapahtuneen tapahtumattomaksi, mutta siihen meidän kykymme eivät riitä. On siis löydettävä voimia jatkaa kohti huomista, myös rekkaa kuljettaneen miehen, hänen perheensä ja läheistensä. Löytyisikö aamiaispöydästä niitä sanoja, joiden avulla se olisi mahdollista hänellekin?


Onnettomuus ei ollut sinun syysi. Isäni kuoli ajettuaan rekan kanssa yhteen
minun ollessani 19-vuotias opiskelija. Suru oli järkyttävä, mutta kertaakaan
meidän perheessä ei ajateltu, että syy olisi ollut rekkakuskin. Onnettomuudet sattuvat, ei niille mahda mitään. Ymmärrän, että ajatukset voivat vaivata vielä vuosia jälkeenpäinkin, mutta toivon näistäkin sanoista olevan apua sinulle. Liikun itsekin paljon tiellä (500 km/viikko) ja vähältä piti -tilanteita on ollut. Itse puran säikäyttäneet tilanteet puhumalla ystävien ja perheeni kanssa. Voimia sinulle ja läheisillesi!
Kaarina


Et ole yksin. Meitä on monia jotka tietävät sinun silloin tehneen kaiken mahdollisen mihin ihminen pystyy, ettei kävisi niin kuin kävi. Se vain ei ollut enää ihmisen tahdosta kiinni.
Sari


Vain vahvat ihmiset saavat kannettavakseen suuria taakkoja. Sinä olet yksi heistä.
LS


Joskus tuntuu, että meille annetaan suurempia kuormia, kuin jaksaisimme kantaa. Mutta meidän tulee vain luottaa, että Luojamme kantaa meitä silloin omin käsin, jos itse emme jaksa.

Turma sattui kohdallesi, eikä siitä pääse yli eikä ympäri. Aivan hyvin olisi voinut käydä niin, ettei ketään olisi tullut vastaan tai vastaan olisi tullut vain henkilöauto tmv. Mutta nyt kävi näin. Parhaasi yritit, enempää ei voi vaatia. Anna itsellesi anteeksi, itsensä syyttäminen ei auta. Sinulla on arvokas tehtävä edessä tämän kriisin jälkeen. Voit olla monessa mukana auttamassa muita selviytymään eteenpäin. Pidä huolta itsestäsi ja selviydy.

Jumalamme sinua ja läheisiäsi kantakoon tämän yli. Enkelit teitä varjelkoon ja lohduttakoon. Joka asialla on aikansa ja paikkansa taivaan alla…
LS


Usko siihen, että onnettomuuspäivä oli sinun elämäsi raskain. Nyt olet sen elänyt ja on aika alkaa nousta pinnalle. Älä kuuntele niitä ihmisiä, jotka etsivät syyllisiä. Kun meille asetetaan taakkoja kannettaviksi, meille annetaan vain niin suuria kuin pystymme kantamaan. Voimia ja uskoa tulevaisuuteen!
MV


Kyllä se siitä! Aika parantaa haavat!


Mieheni murhasi itsensä viime keväänä. Ajattele sinä että mitään hirveätä et ole aiheuttanut perheellesi (onko perhe) tahallasi. Sinun on jatkettava elämää, lopuksi saat tästä vahvuutta, olet kokenut jotain alkuvoimaista, itsestäsi riippumatta. Et ole enää sama ihminen kuin ennen, mutta et huonompikaan… Sydämestäni jaksamista toivotan…Voi tätä elämää..
KH


Kuinka monta kertaa olen ollut kiitollinen hyvälle rekkakuskille, joka on valppaana pelastanut minut täpärässä tilanteessa. Te olette hyviä kuljettajia. Uskoa tulevaisuuteen!
LH


Vaikka usein yritämme estää tapahtumia, on Kohtalo päättänyt kaiken jo paljon aiemmin. Niin myös tämänkin turman. Valitettavasti jouduit olemaan siinä välikätenä. Osanotto puolestasi sekä läheistesi puolesta. Suojelkoon taivaan enkelit sinua matkallasi!
AV


Kun kuulin onnettomuudesta, mietin heti, kuinka sinä kuljettaja selviät. Tapahtumasta jäänee elinikäinen painajainen, mutta sen kanssa oppii elämään. Lohdutukseksi löysin Maria Ahlstedin runon:
”Tuskan ja epätoivon hetkellä on vaikea uskoa valoon. Kuitenkin kivun ja kyynelten keskellä on lähellä auttaja. Sielumme syvyydessä ahdistuksemme ulottumattomissa on rauha ja lohdutus, ilo ja kirkkaus, väsyneen mielen suojaisa lepopaikka: oman enkelin siunaava syli.”
TK


Victor Franklinin sanoin:

”Silloinkin kun emme voi mitään sille, mitä meille tehdään, voimme päättää, mitä siitä ajattelemme, ja se tekee meistä vapaita”.

Vaikka sydämesi itkee, me ihmiset emme voi muuttaa kohtaloa, jos ajan pirtaan on kudottu joku lanka, tummempikin, niin se vain on. Sinä olet tehnyt kaikkesi, kukaan ei olisi voinut tehdä mitään enemmin, mitään toisin. Tämäkin hetki oli vain tarkoitettu elettäväksi. Sinä ja perheesi olette ajatuksissamme. Voimia, kestävyyttä ja kaikkea hyvää teille.
RH


Jokaisella on aikansa ja paikkansa, riippumatta siitä kuinka moniin muihin kohtalo vaikuttaa. Yritä elää päivä kerrallaan ja muistella elämäsi hyviä hetkiä. Nauti keväästä niin kuin voit, ja muista että, kaikki on suuremman kädessä, kohtaloon ei voi vaikuttaa. Jaksa myös uskoa itseesi, älä torju rakkaitasi.
AK


Kun molempien rattien takana oli raskaan sarjan ammattilainen ja silti kävi niin kuin kävi, ei mielessäni ole epäilystäkään siitä, että tällä kertaa olosuhteet vain ottivat niskalenkin. Teit varmasti kaikkesi onnettomuuden estämiseksi. Toivon sinulle voimia jaksaa vaikeimman yli. Ota vastaan läheistesi rakkaus ja apu, älä yritä selviytyä yksin! Valoisaa kevättä sinulle ja perheellesi.
HH


Voimia sinulle ja läheisillesi. Olen ajatellut sinua paljon. Et saa syyttää tapahtuneesta itseäsi; syy ei ollut sinun!
TR


Tästä tapauksesta tuli mieleeni oman isäni jääminen auton alle suojatiellä 13 vuotta sitten. Suurimman surun mentyä ohi ymmärsin, että isäni toive oli kuultu: hän halusi lähteä seisovilta jaloilta terveenä, ettei joutuisi kenenkään hoidettavaksi. Hän oli 82-vuotias ja ikäisekseen terve. Lohdutin autonkuljettajaa kertomalla hänelle isäni toiveesta. Pyysin häntä ymmärtämään, että hänet oli valittu välikappaleeksi.

Yritä Sinäkin ajatella, että olet joutunut välikappaleeksi johonkin suurempaan tarkoitukseen, joka vain oli tarkoitettu tapahtuvaksi. Toivon että suru helpottaa ajan myötä niin Sinulla kuin uhrien omaisillakin. KAIKELLA ON TARKOITUKSENSA, mikä selviää vasta aikojen kuluttua.
RV


Tätä se elämä on; tapahtumaketju johon mahtuu kamaliakin hetkiä ja kuolemaa. Jonkun sitäkin rekkaa piti ajaa, ja se nyt vaan satuit olemaan sinä. Otan lämpimästi osaa suruusi, mutta toivon ettet sure loppuelämääsi vaan jaksat vielä jonain päivänä nähdä ja kokea ne elämän kauniit ja hyvätkin tapahtumat. Siunausta, voimia ja mielenrauhaa näihin raskaisiin päiviin,
kanssasi kulkee suuri joukko ihmisiä.
AV


Tsemppiä ja jaksamisia tuleville päiville!
Martta


Ole mies ja anna surun tehdä kaikki työt; ole vain, älä anna tilaa katkeruudelle, vihalle tai masennukselle. Sure vain. Anna surun tehdä se työ, mikä sille kuuluu. Eräänä päivänä löydät itsesi – ja elämän. Surussa on kaikki voima, tee sille tilaa! Kaikki myötätuntoni Sinulle…
KG


Toivon sydämestäni, että voit päästä itsesyytöksien ja kysymysten piinasta. Silloin tällöin tapahtuu asioita, joihin ei meistä kukaan voi vaikuttaa, vaikka kuinka kovasti haluaisi. Siihen ei kukaan osaa vastata, miksi tällaista tapahtuu, joku uskoo Jumalaan, joku kohtaloon, joku vain asioiden yhteensattumaan. Saat uskoa ihan mihin itse haluat, mutta älä koskaan usko siihen pieneen ääneen päässäsi, että olisit itse yksin vastuussa koko turmasta. Uskon, että olet todellinen ammattimies, sen verran hyvin toimit heti tilanteen jälkeen ja estit ehkä mahdolliset lisäuhrit ripeällä ja asianmukaisella toiminnallasi. Älä anna kenenkään lannistaa itseäsi. Olet hyvä ihminen, älä lannista itseäsi syytöksillä.
AP


Voimaa ja siunausta! Tämä aika on raskasta sinulle ja läheisillesi. Mummoni sanoi aikoinaan: ”Ei niin synkkää yötä, ettei päivä valkenisi!” Siinä on ollut minulle pahoina päivinä lohdutus, toivottavasti se vähän lohduttaisi sinuakin.
Yksi paljon tien päällä elänyt!


Onnesi on revitty rikki. Mielesi on järkkynyt. Elämäsi on vailla toivoa, vailla iloa, vailla tarkoitusta. Mutta toivottavasti sinä olet lajia, joka on tarkoitettu kestämään. Muiden kärsimykset eivät lievennä sinun kärsimyksiäsi mutta muista että on ihmisiä jotka tukevat sinua ja ei varmasti sinua kukaan syytä.

Yritä jaksaa sillä läheisesi auttavat sinua! Se oli vahinko, ei tahallinen teko. Se oli sattumaa, että sinä osuit silloin tielle! Jaksamista sinulle!
AL


Jumala suokoon viisautta hyväksyä asiat, joita en voi muuttaa. Rohkeutta muuttaa mitä voin. Viisautta erottaa nämä toisistaan…. Voimia kantaa raskas taakka!
KL


Aika pian onnettomuudesta kuultuani ajattelin Sinua; miten vaikeaa tapahtuneen täytyy olla Sinulle; miten mahdat jaksaa elää tapahtuneen kanssa. Toivon perheeni kanssa Sinulle voimia tapahtuneen läpi elämiseen. Paljon hyviä päiviä on elämälläsi annettavana Sinulle; paljon hetkiä, jotka saavat hymyn vielä huulillesi ja auringon paistamaan. Älä syytä itseäsi – emme me muutkaan tee niin! Näin vain kävi. Moni ajattelee laillani – käy vaikka katsomassa kynttiläsivulla miten moni on sytyttänyt Sinullekin kynttilän voimia antamaan!
TS


Pienin askelin eteenpäin. Tapahtuneelle ei kukaan voi enää mitään, vaikka sitä kaikki toivomme. Te kaikki henkiin jääneet olette arvokkaita ihmisiä, pidäthän sen mielessäsi silloin, kun kaikki palaa jälleen mieleesi. Anna surun tulla pintaan, älä jätä sitä sisimpääsi. Ilokin palaa aikanaan sitten elämääsi. Voimia ja jaksamista!
EK


Älä syytä itseäsi, koska syy ei ole kenenkään, elämässä sattuu. Ehkä tällä tapahtumalla oli tarkoitus koskettaa meitä kaiken ikäisiä siitä, että mikä on elämän tarkoitus ja mikä täällä on tärkeää. Rekkakuskit ovat ihania ja arvokkaita ihmisiä, muista se. Ihmiset, jotka syyttävät ja osoittavat rekkakuskeja tapahtuneet johdosto ovat mieleltään heikkoja ja vajavaisia. Yritä jatkaa elämääsi, koska läheisesi tarvitsevat sinua.
TT


On mahdotonta asettautua siihen tilanteeseen, jossa perheinesi olet. Sinun kipuasi on mahdotonta käsittää. Haluan olla kuitenkin omalla pienellä osallani rinnallasi ja rukoilla Taivaalliselta Isältämme Sinulle voimia ja jaksamista.
PV


On varmaan uskomattoman raskasta kantaa syyllisyyttä. Et tehnyt sitä tahallasi. Se olisi voinut tapahtua kenelle tahansa samassa ammatissa toimivalle. Uskon, että toipuminen on mahdollista, joskaan ei helppoa. Toivon sinulle voimaa ja siunausta jokaiseen päivääsi!
RS


Hei ! Jos hän ei omin avuin onnistu pääsemään asian yli, kannattaa hakea ammatti-apua ja puhua ja taas puhua, toivon hänelle onnistumista asiassa
HR


Kun osaisinkin sanoa sinulle ne sanat joiden avulla pääsisit tästä päivästä eteenpäin. En osaa muuta kuin toivoa että jaksat jotenkin taapertaa päivästä toiseen, vaikka yritän vain aavistella kuinka rankkaa se on, kerta toisensa jälkeen aina samat asia pyörii mielessä. Tämän viestin mukana halaus sinulle ja perheellesi, ajatus siitä että sinua tuetaan, vaikka ei se taida juurikaan auttaa…
SH


Ensinnäkin haluan sanoa, jotta olen todella pahoillani puolestasi. Kukaan ei varmasti toivo, että mitään edes lähimainkaan samankaltaista tapahtuisi kenellekään. Mutta nyt näin on kuitenkin tapahtunut ja juuri sinulle. Sydämeni vuotaa verta pelkästä ajatuksesta, että et varmaan ikinä pääse tämän tapauksen ylitse saati, jotta sen unohtaisit. Unohtaa ei tarvitsekaan, mutta yritä antaa itsellesi anteeksi eikä sillä, että olisit jotenkin syyllinen vaan sillä, että et vain voi itsellesi mitään, syyttelet ja kyselet itseltäsi ”Miksi juuri minä?”, ”Mitä jos olisin lähtenyt myöhemmin/aikaisemmin?”, Mitä jos..?”

Usko minua, lista on loputon. Et voi muuta kuin hyväksyä asian ja yrittää tulla sen asian kanssa toimeen. Ja yritä lakata syyttelemästä itseäsi… tiedän.. tai siis en kyllä varmaan osaa edes ajatella kuinka vaikeaa se on, mutta yritä kuitenkin. Olet ajatuksissani ja rukouksissani, vaikken ole edes kovin uskonnollinen, mutta sinun vuoksesi…

Sinulle voimia toivotellen,
AK


Vain laidasta voi aavistaa järkytyksesi. Teit tilanteessa parhaasi ja kun alkoholillakaan ei ollut osuutta tapahtumaan, sinun ei tarvitse syyttää itseäsi. Jossitteluja ja miksi -kysymyksiä vailla vastausta riittää loputtomiin. Tarvitsiko bussin tulla juuri sillä sekunnilla vastaan? Toisinkin olisi voinut olla, mutta näin oli sallittu. Tapahtunut puhuttelee meitä jokaista: elämänlanka on ohut. Nuoruuteenkaan ei voi turvata. Tärkeintä on olla lähtövalmis joka hetki. Olisiko edessäni jotain parempaa, jos lähtöhetkeni olisi nyt. Elämä on lahja, jonka pituus on vain lahjan antajan tiedossa. Lohduttava halaus, voimia tuleville päivillesi ja Jumalan siunausta elämääsi.
ELLI


Hyvä kohtalotoveri,
haluaisin rohkaista sinua, koska olen kokenut samanlaisen tapahtuman mutta pienemmässä mittakaavassa. Olen ajanut kuolonkolarin Etiopiassa tammikuussa 2000. Nuori mies juoksi autoni alle, enkä voinut estää hänen kuolemaansa. Mutta siitäkin hirveästä tapahtumasta olen selvinnyt. Kiitän Jumalaa, joka on auttanut sen yli. Uskon, ettei Jumalan omalle satu mitään ilman Jumalan sallimusta. Olen uskaltanut antaa anteeksi itselleni, koska tapahtuma oli vahinko niin kuin sinunkin kohdallasi! Jumala on armollinen, Hän ei syytä, vaan antaa anteeksi ja haluaa auttaa sinua tämän vaikean tapahtuman yli. Puhu läheistesi kanssa tapahtuneesta, puhu niin kauan kuin puhuttavaa tuntuu riittävän! Saat ottaa minuun yhteyttä jos haluat! Jeesus siunatkoon sinua ja auttakoon kaikessa!
Lämpimin terveisin Sirpa


On hyvä käsitellä kaikki tunteet mitä kohtaat, sillä niiden käsittelemättä jättäminen on sinun ja perheesi pahaksi. Voimia ja ymmärrystä, ja rohkeutta kohdata myös viha, sillä omaistenkin täytyy purkaa kaikki mahdolliset eteen tulevat tunteet. Ihmisiä kun olemme.
TM


Elämä on joskus julmaa ja epäoikeudenmukaista, mutta kenellekään ei kuitenkaan yleensä anneta isompaa taakkaa kuin jaksaa kantaa. Jaksamista. Sinä selviät siitä vielä!
TH


Matkan on jatkuttava ja elämän myös, joten hoida sinä Ystäväin nuo rekkakuskin työs. Arvostan työtäsi suuresti vaan, koska jokainen meistä aina paperia ym. saa. Koeta jaksaa jatkaa matkaa, koska uskon sinun olevan niin vahvan ja onhan sinulla ihana perhe ja suuri tukijoukko takanasi. Nyt jos koska niin tosi ystävät / kaverit punnitaan. Lopuksi vielä haluan lausua, että kyllä sinä pärjäät, jos me kaikki tukijoukot olemme sinun takanasi. Siunauksellista vointia sinulle!
Seija ja Ilkka, Lahdesta


Teit siinä tilanteessa varmasti parhaasi – enempään ei kukaan muukaan olisi pystynyt. Toivon, että et kanna itsellesi kaunaa, kun asioille ei kuitenkaan mitään voi. Elämän käänne voi tapahtua silmänräpäyksessä, mutta sen oikaisemiseen voi kulua vuosia. Uskon, että uhrien omaiset eivät sinua syytä tapahtuneesta – syyllisiä ei yksinkertaisesti ole. On vain uhreja – jokainen.
Jaksamista sinulle ja läheisillesi – tie on pitkä, mutta läheisten avulla siitä selviää.
SV


Voimaa ja jaksamista! Ei voi muuta kuin uskoa että kaikella on tarkoituksensa, myös sillä, että tämä sattui sinun kohdallesi. Nämä vaan on asioita joille meistä kukaan ei voi mitään.
TP


Voimia Sinulle! Elämä kantaa, vaikka se ei aina ole helppoa…
PR


Haluan kertoa Sinulle, että olet monien mielissä ja hyvin monet toivovat, että selviät ja rukoilevat Sinun puolestasi. Omassa lähipiirissäni ei ole ketään, joka tuomitsee Sinut. Ei yhtäkään. Tässä ei ole syyllistä – onnettomuus on tapahtunut tosiasia, mutta, niin uskon, kukaan ei olisi voinut toimia toisin. Pelastit nopealla hälytyksellä nuorten henkiä. Jaksa elää, hetki kerrallaan. Toivon lähellesi ihmisiä, jotka rakastavat, välittävät ja … ovat lähelläsi, sanoitta, selittämättä. Rukoilen puolestasi, että jaksaisit.
TT


Olemme kaikki yhdessä olleet luomassa yhteiskuntaa ja elämäntyyliä joka teki Konginkankaan tapahtumat mahdollisiksi. Aivan yhtä suuressa määrin kuin haluan ottaa osaa turman uhrien ja heidän omaistensa menetyksiin, aivan yhtä suuressa määrin haluan ottaa osaa sinua kohdanneeseen tuskaan. Voimia sinulle ja läheisillesi. Et ole yksin – ajattelemme sinua myötätunnolla. Olemme toinen toisiamme varten. Siunausta sinulle ja läheisillesi
S-L


Elämä on epäoikeuden mukaista, eikä meiltä useinkaan löydy vastausta MIKSI kysymyksiin ! Voimia sinulle… juuri tähän hetkeen… juuri tähän päivään. Elämä kantaa kaikesta huolimatta…tuskaa ja surua kestää aikansa…. mutta vähitellen, vaikkakin hitaasti se helpottaa aikanaan. Syyllisyyden voit jättää Vapahtajamme Jeesuksen ristin juurelle… siellä on kerran kaikki sovitettu ja anteeksi annettu. Jumalan armon varassa voit jatkaa elämääsi!
LR


Hei Ystäväni! Huomasithan, että sinut jätettiin tänne suorittamaan jotain tehtävää. Mikä se on, selviää varmasti aikanaan kuten muutkin epäselvät asiat elämämme varrella.
MK


Enkeleitä toivon vierellesi kulkemaan. Elämä on joskus julmaa, sinä et tehnyt sitä tahallasi. Kaikki me sen ymmärrämme. Mielestäni toimit ihailtavasti, kun järkyttävästä tilanteesta huolimatta kykenit hälyttämään apua, varoittamaan liikennettä ja auttamaan uhreja. Jokaisen ihmisen aika on korkeimman kädessä, jostain syystä näin vain oli tarkoitettu…
MH


Se turma oli korkeimman kädessä. Joku tarkoitus täytyi olla sillä, että niin paljon nuoria menehtyi. Ehkä Taivaan Isä halusi osoittaa ihmisille, kuinka tärkeää on välittää toisistamme, osoittaa joka hetki, että olemme toisillemme tärkeitä. Ehkä me koko Suomen kansa tarvitsimme tällaista näyttöä. Muista, että enkelit ovat turvanasi ja suojelijanasi. Voimia sinulle ja perheellesi:
MT


Eräässä tv-sarjassa sokeutuva pappi kyseli, miksi Jumala antaa tapahtua pahoja asioita? Siihen vastasi hänen ystävänsä uskovansa, ettei Jumala anna sairauksia eikä muita raskaita asioita, mutta hän antaa voimia selvitä niistä. Antakoon hän voimia myös sinulle toipua tästä hirveästä tapahtumasta. Me kaikki tiedämme, että teit kaikkesi välttääksesi kolarin.
PK


KOITAHAN JAKSAA, MEITÄ ON PALJON LIIKENTEESSÄ, EMME IKINÄ VOI TIETÄÄ, MITÄ TAAKSEMME JÄÄ O L E T S Y Y T Ö N
KK


Voimia, tulevaisuudelle sillä kaikesta huolimatta elämä jatkuu!
SM


Tsemppiä sinulle oikein sylin täydeltä! Se mitä on tapahtunut ei voi muuttaa. Toivon sinulle ja perheellesi voimia tulevaan. Huominen saapuu vihrein askelin ja mikään ei pidätä aamunkoin virtaa ja taivas sulkee siipensä yllesi!
Luottaen kevättä kohti


On vaikea hyväksyä sitä, että Jumala ottaa ihmisen välikädeksi toteuttaessaan omaa tarkoitustaan, jota me emme ymmärrä.
Pikkuveljeni, itsekin tien päällä usein mitä erilaisemmalla kalustolla, oli tapahtuman jälkeen selvästi mietteliäs ja järkyttynyt. Hän kiteytti kaiken yhteen lauseeseen: ”Se olisin voinut olla vaikka minä”. Mielestäni hän on oikeassa… kun suuremmat voimat ottavat massat hallintaan, ei sille enää kukaan mitään voi, vaikka kuinka toivoisikin. Voimia sinulle ja läheisillesi!
VA


Elämä on kohtalo, jolle et viime kädessä voi itse mitään. Puhu, puhu ja puhu. Anna tuskan tulla ulos. Tukeudu ystäviin. Älä eristäydy. Toivon sydämestäni sinulle voimia jatkaa eteenpäin, ja että löydät jälleen valopilkun tien päästä.
JP


Tsemppiä! Yritä jaksaa, turma ei ollut sinun eikä kenenkään muun vika, kohtalo kuljettaa! Jostain kumman syystä näin vain piti käydä. Voimia Sinulle!
MP


Syvin osanottoni Sinulle ja perheellesi, sinun syysi ei tämä ollut, suojelusenkeli vain nukkui tuona yönä. Toivotan voimia jatkaa eteenpäin
AS


Sinä rekan kuljettaja,
Olen aina kunnioittanut teitä raskaan työn sankareita. Olette tienpäällä täydellisiä herrasmiehiä. Joudutte työssänne kohtaamaan mukavia ihmisiä ja myös vähemmän mukavia. Työnne on epäsäännöllistä, henkisesti ja ruumiillisestikin raskasta. Olette todellisia työn sankareita.
Konginkankaalla asuvat vanhempani, joten nelostie ja sen illalla ja yöllä tapahtuva liikenne on tullut tutuksi monen kymmenen vuoden aikana. Tämä tapahtunut on jotain niin kauheaa, ettei sille löydy sanoja. Haluaisin löytää sanat, jolla sinua ja perhettäsi lohduttaisin. Haluaisin antaa sylin, johon voisitte kaivautua ja joka lämmittäisi ja suojaisi teitä. Haluaisin antaa teille valon, joka peittäisi raskaat syyllisyyden pilvet. Olette ajatuksissani ja sydämessäni, rukoilen teille vahvuutta. Olen todella pahoillani, että teitä on kohdannut tällainen suru, sitä en olisi toivonut kenenkään kohdalle tapahtuvan. Koen suurta surua puolestanne
AJ


Älä turhaan kanna syyllisyyttä tapahtumasta, ihmisillä on taipumus jossitella asioita ja niitähän riittää. ”Jos olisin tullut aiemmin, tai jos olisin lähtenyt myöhemmin.” Syyllistä etsitään aina asioille joille ei voi mitään jälkikäteen. Yhtä lailla syyllinen voi olla se hieta-auton kuski tai lopuksi se joka määrää rahoista joilla teiden kuntoa pidetään yllä. Onnettomuus ei tule kello kaulassa, niin kuin sanotaan sananlaskussa. Ei syyllisyyttä voi osoittaa ja elämää täytyy voida jatkaa kaikesta huolimatta. Olet uhri siinä missä muutkin. Sinua tarvitsevat läheisesi. Kaikkea hyvää sinulle jatkossa.
SS


Toivon sinulle paljon voimia ja jaksamista. Kun kuulin kolarista, niin itku kuristi kurkkua menehtyneiden ja heidän perheidensä puolesta koko päivän. Mutta todella paljon mietin ja ajattelin rekkakuskin surua ja tuskaa ja kuinka hän jaksaa eteenpäin. Ajatuksissa olet usein ja jos voin lähettää voimia näin, niin varmasti haluan sen tehdä. Syyllistä on turha etsiä, elämä on tällaista ja ikäviä asioita tapahtuu ilman selityksiä. Kaikkea tapahtunutta ei pysty ymmärtämään, on vain jaksettava päivä ja hetki kerrallaan eteenpäin. Lämpimin ajatuksin muistan sinua ja perhettäsi.
ES


Voimia ja jaksamista sinulle ja perheellesi, tulet kohtaamaan monenmoista vastaanottoa hyvää sekä pahaa. Tapahtunutta ei voi tehdä tapahtumattomaksi, kaikkien kohtalo oli määrätty näin, miksi, sitä ei tiedä kukaan. Ketään ei voi tapahtuneesta osoittaa sormella eikä syyttää.
PN


JOKA ASIAAN ON PAKKO LÖYTÄÄ SYYLLINEN JA NYT SE OSUI SINUN KOHDALLE, MUTTA ÄLÄ LANNISTU – TSEMPPIÄ !!!!!!
MH


Toivon sinulle valoa, voimaa ja rakkautta. Anna valon ympäröidä itsesi, jotta voit kirkastaa mielesi näistä synkistä tapahtumista ja sano itsellesi, ”minä tein parhaani”. Anna voiman virrata itseesi, jotta heikkona hetkenä voit olla itsellesi armollinen ja sano itsellesi ”toimin nytkin parhaani mukaan”. Usko ja luota, että korkein rakkaus asuu sydämessäsi, jotta voit tuntea itsesi turvalliseksi ja sano itsellesi ”tulen jatkossakin tekemään parhaani”.
AG


Teitä rahtareita on nykyisin NIIIIIN paljon kun Suomi on siirtynyt pyörien päälle, ja teidän työssänne on kelpo tukko viheliäisiä, vaarallisia ja teistä riippumattomia reunaehtoja (aikataulut, ”isäntien” asettamat välillä aika kohtuuttoman kuuloiset vaatimukset per reissu, tiestön kunto, työajat kellon ympäri, erikoisosaamista lastista riippuen, kevyempi liikenne asennevammoineen jne.), että jonkun olisi hyvä tuoda kuskien olot ja näkökulmat yleiseen keskusteluun oikein voimallisesti.

Sinua kuunnellaan nyt tarkasti, ja monet haluavat tehdä voitavansa, että turvallisuus teillä kasvaisi nykyisestä. Jaksaisitko nostaa kuskien piinapaikat päivänvaloon? Ehkä niitä voisi helpottaa, jos ongelmat on muidenkin kuin sisäpiirin tiedossa. Sinulle ja perheellesi JÄTTIHALAUS. Jaksa. Jaksa. Jaksa. Lepää. Puhu. Itke. Käy kirkossa. Koeta nähdä kokonaisuus. Luulenpa että teit mitä voit. Mitä sitä ihminen muuta voi? Listaa vaikka paperille oman elämäsi hyvät asiat. Ole paljon lastesi kanssa jos sinulla on sellaisia ”eläviä akkulatureita”. Hanki koira. Koiran rakkaus ja hyväksyntä on eliksiiriä kenelle vaan, ja pahassa paikassa varsinkin. En ole kaksinen kirkkouskova, mutta pääsiäisenä sytytämme kotona kynttilän niin poismenneille, kuin jäljelle jääneillekin; myös sinulle. Voimia ja siunausta.
Siru


Jumala ei anna raskaampaa taakkaa, kun jaksaa kantaa. Voimia sinulle ja perheellesi
Riitta ja Keijo perh.


Hei! Jos ajattelee aikaa, paikkaa, liikennettä, niin uskoni on, että kaiken piti tapahtua. Kaikki ON korkeammassa kädessä. Rukoilen että kun Sinulle on annettu tällainen kuorma Sinulle annetaan voimia kantaa se. Jonain päivänä se helpottaa! Ajelen itse jonkin verran ja olen aina kunnioittanut suurten rekkojen kuljettajia. Muistan iltarukouksessani Sinua!
RH


VOIMIA JA MYÖTÄTUNTOA. SYY EI TODELLAKAAN OLE SINUN. SE OLISI VOINUT TAPAHTUA NÄISSÄ OLOSUHTEISSA MISSÄ VAIN JA KENELLE VAIN.
KK


Tällaiset tapahtumat ovat käsittämättömiä, niille ei ole järjellistä selitystä. Jokaisella on täällä maan päällä aikansa. Silloin oli näiden ihmisten aika lähteä. Miksi sinut valittiin tähän tapahtumaan yhdeksi osapuoleksi, sitä ei kukaan tiedä. Ehkä se liittyy jotenkin sinun elämänpolkuusi ja joudut sen asian kanssa elämään lopun ikääsi. Ehkä se muutti jotenkin sinun elämäsi suuntaa ja ajatuksia. Silti et voinut etkä voi nytkään tapahtuneelle mitään. Älä syyllistä itseäsi.

Minun mieheni kuoli vahingonlaukaukseen. Minulla oli hätä itseni ja lasteni selviämisen lisäksi ampujan selviämisestä. Kaikkien myötätunto oli meidän puolellamme, kenen myötätunto oli hänen puolellaan. Me puhuimme kerran kuussa hänen kanssaan puhelimessa parin vuoden ajan. Toivon, että se helpotti hänen oloaan, että hän tiesi meidän selviävän ja elämämme jatkuvan. Toivon sinulle voimaa ja läheisiä ystäviä, joille voit puhua uudelleen ja uudelleen ulos tuon tapahtuman, jos siltä tuntuu. Luota myös siihen, että ylhäältä autetaan, kaikkein vaikeimpinakin hetkinä.
PP


Voimia eteenpäin! Älä syytä itseäsi! Teit minkä voit ja enempää et voinut!
MT


Paljon voimia ja jaksamista tapahtuneen johdosta. Tämä olisi voinut käydä kenelle ammattiautoilijalle tahansa. Tapauksen kunnollinen tutkinta ja aika auttavat eteenpäin.

Parasta on kun itse tietää, että parhaansa on yrittänyt, se tieto kantaa myös vaikeina päivinä eteenpäin. Nähdäkseni tilanteessa et muuta olisi voinut tehdä! Ympärilläsi on läheisiä sekä ystäviä sekä ammattitovereita jotka varmasti haluavat sinua auttaa, ota apu vastaan. Tarvittaessa myös ammattiapua on saatavilla. Jaksamista koko teidän perheelle!
Eeva perh. (kuljetusyrittäjä).


Elämä kuljettaa meitä, kaikkiin asioihin emme voi itse vaikuttaa. Uskon, että elämän ohjaimissa on joku korkeampi taho jonka tarkoituksia emme ymmärrä. Voimia ja jaksamista tässä suuressa asiassa Sinulle ja läheisillesi.
RN


Tuollaisen tapahtuman jälkeen elämä tuntuu varmasti lähes mahdottomalta elää. Jokainen meistä kohtaa elämänsä varrella tapahtumia, joiden yli on vaikea päästä. Sinun tapahtumasi on varmasti kauheimmasta päästä. Minä en syytä, en missään nimessä! Lähetän sinulle enkeleitä auttamaan sinua elämässä eteenpäin; enkeleitä antamaan voimaa, enkeleitä lohduttamaan ja enkeleitä näyttämään suuntaa kohti parempia päiviä. Minä toivon sydämestäni, että jaksat tämän murheen läpi!
TK


Toivon Sinulle voimia toipumiseen ja jaksamiseen, toivon, että tuskastasi huolimatta jaksat uskoa huomiseen. Kuka tahansa olisi voinut olla paikallasi tiellä, eikä hänkään olisi voinut estää tapahtumia siellä.


USKOA JA VOIMIA ELÄMÄÄSI, LÄMPIMIN AJATUKSIN
SP


Kun kuulin tapahtuneesta, tunsin myötätuntoa omaisten vuoksi ja moninkertaisesti enemmän olin järkyttynyt rekkakuskin puolesta. Hän joutuu kantamaan harteillaan niin suurta syyllisyyttä ettei sitä voi sanoin kuvailla. Uskon ja tiedän, että hän on varmasti tehnyt kaiken mitä on voinut ja ehtinyt tehdä ko. onnettomuuden estämiseksi. Kukaan ei voi vilpittömästi syyttää häntä tapahtuneesta. Se oli monien ennalta-arvaamattomien tapahtumien summa, joka osui hänen kohdalleen. Se ei ollut tahallista tai laiminlyönneistä johtuvaa. Antakaa hänelle ja hänen omaisilleen tukenne ja anteeksiantonne. Kellekään en toivoisi tällaista painolastia harteille. Toivon sinulle voimia kestää, suren kanssasi ja olen pahoillani puolestasi.
KS


Koita jaksaa vaikka sua kovin koetellaan. Halaus ja enkeli olkapäällesi.
KL


Syy ei ollut sinun (se pitäisi kaikkien ymmärtää).Teit kaiken voitavasi ja toivon sinulle ja perheellesi kaikkea hyvää ja jaksamista arkeen. Työsi on raskasta ja vaarallista.
Ystävyydellä entisen rekkamiehen vaimo perheineen.


Otan osaa tuskaasi minkä nyt tunnet – muista että teit mitä pystyit – yritä jaksaa moni tukee sinua sekä sinun perhettäsi. Ihminen on raaka monessa suhteessa mutta meitä löytyy myös niitä jotka ajattelee hieman pidemmälle mitä jos se olisi tapahtunut minulle – vastaus: sinä teit kaikkesi kohtalo kait halusi sen näin – tukekaa toisianne tämän vaikean ajan yli – onneksi aurinko paistaa ja kevät tulossa – hae lohtua niiltä jotka sitä voivat antaa – muista, koskaan ei elämä ole niin musta miltä se nyt näyttää – valoa löytyy, lohtua ja tukea.
II


Arvostetaanko rekkakuskien vaativaa työtä tarpeeksi? Hän lähtee säästä, kelistä, kuormasta riippumatta liikkeelle usein pimeään yöhön – kello käy, aikataulu painaa. Hän on usein olosuhteiden armoilla. Vasta sitten, kun jotain sattuu epäkohtiin puututaan tai niistä puhutaan. Miksi näin? Toivon sinulle jaksamista ja voimia!
LL


Jos sallit, tuemme taakkasi kantamisessa. Voimia jaksamiseen, uskoa valoon elämässä. Et ole yksin, vaikka siltä tuntuisikin.
A+R


Olet ollut usein mielessäni. Rukoilen voimia ja tukea Taivaan Isältä. Hän ei jätä eikä hylkää.
VV


Voimia, jaksamista sinulle, perheellesi ja läheisillesi tämän surun ja murheen aikana joka teillä on aivan varmasti nyt pohjattomasti. Ei koskaan voi tietää miksi kaikki tämä tapahtui ja miksi juuri sinä olit välikätenä tässä tapahtumassa, sinä olet syytön tapahtumaan ja jumala tietää sen ja antaa sinulle ja läheisillesi voimia selvitä tästä suruprosessista
TH


Tahdon toivottaa sinulle voimia. Ajattelen Sinua täällä Ranskanmaalla ja lähetän Ylös pienen pyynnön, että Sinulla olisi hyvä olla.
MM


Missä auttaja parhain nyt lienet,
Kun sun katsettas hellää en nää?
Mitä polkuja pitkin mua vienet?
Sitä saata en vain käsittää.
Eksyneenä mä puoleesi käännyn.
Sinä voisitko mua taluttaa?
Alle taakkani pian minä näännyn.
Minun kanssani vihdoin se jaa.

Sulle kertoisin päivästä tästä.
Mulle tuskan se suurimman toi.
Tietää saattanut en elämästä,
Mitä tullessaan tuoda se voi.
Kipu vyöryy, en voi sitä estää.
Se vain aaltona vie mukanaan.
Sitä yksin on mahdoton kestää.
Milloin voimasi siihen mä saan?

Tule, Herrani, lastasi kanna.
Pyörteen keskellä suojasi suo.
Tuskan keskellä rauhasi anna.
Näytä tie avun lähteeni luo.
Sinuun yksin voin turvata aina.
Siihen luottaa mä ennenkin sain.
Rintaas vasten nyt rauhaton paina.
Tahdon tuntea sun tukenain.

EJ


Tämä olisi voinut tapahtua kenelle tahansa meistä autonkuljettajista. Älä syyllistä itseäsi. Voimia !
IV


Ihmiset ovat tyhmiä ja sivistymättömiä tuomitessaan sinut, joka teit vain omaa vaativaa työtäsi. Toisen ihmisen saappaissa osaa vain harva taivaltaa. Anna itsellesi rauha ja armahdus.
RO


Voimaa ja jaksamista Sinulle ja perheellesi.
SD


Mitään täällä ei tapahdu ilman, ettei Taivaan Isä siitä ole tietoinen jo etukäteen. Kenellekään ei anneta suurempaa taakkaa, mitä hän jaksaa kantaa. Sinut hän arvostaa siinä erityisen vahvaksi!! Kaikella on jokin tarkoitus vaikka emme sitä koskaan itse ymmärtäisi tässä ajassa. Taivaan Isän ajatukset ovat niin paljon viisaampia, kun mitä me ihmiset kykenemme ymmärtämään. Tähän luottaen ja turvaten sinä kyllä selviät tämän kaiken kauheuden yli. Sinulle kyllä annetaan juuri sen verran voimia, kun tulet tarvitsemaan. Voit luottaa siihen!
MH


Jaksamista! Jos ei mitään tee, ei mitään satukaan. Toivottavasti pääsette asian läpi. Rakkaudella teitä kaikkia ajatellen
RK


Ensinnäkin tahdon toivottaa Sinulle voimia.

Toivon, että ympärilläsi on ihmisiä, jotka kannattelevat Sinua nyt kun heitä kaikkein kipeimmin tarvitset. Otathan avun vastaan ja yritäthän olla jossittelematta. Olen saanut sen käsityksen, että olet varsin tunnollinen ihminen työssäsi ja teit taatusti kaiken mahdollisen, mitä tehtävissä oli.

Osasi on niin raskas, ettei sitä toivoisi kenellekään. Toivon, että pystyt käsittelemään tämän onnettomuuden niin, ettei se muserra Sinua ihmisenä.

Armahda itseäsi, sillä luonnonvoimille me ihmiset emme mahda mitään.

Näin ajattelen minä, yhden 10 vuotta sitten ulosajossa pahoin loukkaantuneen pojan ja kahden rekkakuskin äiti.
HM


”Mä oon rekkamies, eessä vapaa. Puhdas paita kotona kolme yötä. Kello neljältä soi taas lähti rekkamies. On filmeissä tää tosimiesten työtä. Tuhansia töitä, valvottuja öitä, viikkoja tiellä saan asfalttia niellä. Silmiä painaa ei uni anna lainaa…” (Matti-Esko)

Työ on raskasta ja vahinkoja sattuu. Tällä kertaa näin ikävästi. Raskas on taakka kantaa, siinä ei auta kuin läheisten tuki. Voimia ja turvallisia kilometrejä!
MN


Ei se ollut sinun vikasi. Koeta kestää!
Päivikki perheineen


Älä syytä itseäsi. Et tapahtuneelle voinut mitään ja uskon sinun tehneen kaiken mahdollisen onnettomuuden välttämiseksi. Toivon sinulle ja läheisillesi voimia jaksaa.
SL


Minulla on ollut liikenteessä niin monta kertaa läheltä piti -tilanteita, että on jotenkin oppinut tajuamaan onnettomuuden voivan sattua kenelle tahansa. Et kaahannut, et ajanut punaisia päin, et ajanut ylinopeutta – tämä oli inhimillinen tragedia, joten syyllisiä ei ole. Rukoilen sinulle voimia, että voit ajatella tämän tilanteeksi joka olisi voinut sattua kenelle tahansa meistä maantiellä paljon liikkuville autoilijoille. Muista ettet syytä itseäsi, tässä onnettomuudessa kaikki olivat uhreja. Sinua rakkaudella ajatellen.
Arja


Voimia sinulle ja perheellesi. Teit kaikkesi välttääksesi kolarin.
EP


Sinä itsekin tiedät, että et ole syyllinen. Tuska silti sisälläsi on kuitenkin sanoin kuvaamaton. Ystävien ja ammatti-ihmisten tuki sekä etenkin aika auttavat asiassa. Ajan kuluminen tällä hetkellä tuntuu varmasti madon vauhdilta. Ota lyhyin askelin ja koita jaksaa kaikesta huolimatta. Monet muutkin ajattelevat varmasti samoin.
Päivi


Toivon Sinulle voimaa jatkaa elämääsi, pienet lapsesi ja puolisosi, ystäväsi ja sukulaisesi tukevat Sinua, matka ei ole helppo, mutta tulee asioita joille emme voi mitään. Tapahtuu kauheita menetyksiä, mutta en voi enkä osaa ajatella että syy olisi Sinun, Jumalan suureen kirjaan oli sille päivälle kirjoitettu että näin tulee tapahtumaan ja uskon että näin tapahtui Sinulle, koska jaksat päästä tästä yli ja eteenpäin. Luota siihen, että jonakin päivänä suurin tuska hellittää ja voit taas elää muutakin kuin tätä tragediaa. Voimaa.
OM


Uskon, että kaikki on jo syntymässämme piirretty kohtaloomme. Sitä ei pieni ihmismieli ymmärrä, miksi joillekin annetaan melkein ihmismielelle käsittämätön tuska kannettavaksi. En voi muuta toivoa kuin voimia ja lähetän lämpimän/myötäelävän ajatuksen sinulle rekan kuljettaja, joka jouduit näin ikävään tapahtumaan tahtomattasi osalliseksi.
MH


Niin paljon haluaisin sanoa mutta en oikein osaa, tai tiedä miten voisin lohduttaa. Sen kuitenkin sanon ettei kukaan voi puuttua siihen mitä kohtalo puolestamme päättää. Tämä on raskasta aikaa sinulle ja perheellesi, sitä ei kukaan voi edes ymmärtää, mutta toivon kaiken voiman ja rohkeuden teille, minkä tarvitsette selvitäksenne tästä järkytyksestä. Ja kiitän siitä että te myös pelastitte monta henkeä ripeällä toiminnallanne muistakaa se. Syytökset unohtakaa, sillä voiman kynttilä palaa myös teille. Ei tästä varmaan paljon apua ole mutta haluan että tiedätte ettette ole yksin. Aika haavat parantaa niin sanotaan, vaikka menisi pitkäkin aika, sitä älkää silti unohtako.
Sydämellisin haluksin pikku-äiti


Sä et varmasti voinut sille mitään! Kukaan ei tee tollasta tahallaan, ellei ole Al Qaida, ja sinä et takuulla ole. Koeta olla rauhallinen.
IL


Tsemppiä, olemme voimattomia kohtalon käden edessä !!
HH


Silloin kun tapahtuu, sen on tarkoitus tapahtua. Me emme voi ohjailla tapaturmien kulkua. Silloin, kun tapahtuu, on se hyväksyttävä. Jostain käsittämättömästä syystä, näiden nuorten oli aika lähteä tästä maailmasta ja jatkaa kulkuaan muualla. Se on asia, jolle me emme voi mitään. Meidän (kaikkien) on elettävä sen kanssa. Syyllisyys ei ole sinun harteillasi vaan Taivaan Isän, Luojan, Korkeimman (miten sen kukin haluaa määritellä).
AA


Olet toiminut todella hienosti pyytäessäsi apua onnettomuuspaikalle. Haluaisin halata Sinua oikein kunnolla, arvaan, että Sinulla on ahdistunut olo
SA


Et varmasti koskaan unohda eikä Sinun tarvitsekaan unohtaa, ajan myötä opit elämään tapahtuneen kanssa. Toivon että jaksat ja voimia myös perheellesi ja läheisillesi. Tarvitset nyt heitä enemmän kuin koskaan. Älä sulje heitä ulkopuolelle vaan anna heidän auttaa. Toivon, että siipesi kantavat jälleen pian.
RK


Hei lähimmäinen!
Olit hankalissa olosuhteissa suorittamassa raskasta työtehtävää ja uskon, että teit parhaasi. Sen pitäisi ihmiselle riittää. Kohdallesi sattui paha tilanne, joka oli monen syyn summa. Olen kuullut, että rekkakuskeille on onnettomuuden jälkeen tehty liikenteessä kiusaa yms. ja se on mielestäni käsittämätöntä itsensä yliarvioimista ja todellisen empatian puutetta. Kenelle tahansa meistä ihmisistä voi sattua kohdalle jotain ylivoimaista. Syyttely ei mitään auta.

Työoloihin olisi saatava parannusta. Käsitykseni mukaan kuskit joutuvat tekemään liian tiukkaa urakkaa, joka lisää riskitekijöitä. Älä siis syytä itseäsi vaan pyri vaikuttamaan siihen, että liikenneturvallisuutta ja työolojanne parannetaan, jotta tällainen ei toistuisi. Uskalla antaa itsellesi anteeksi, olit itsekin kuoleman vaarassa. Käy rohkeasti juttelemassa jonkun psykologin tms. kanssa, saisit eväitä jaksaa eteenpäin, sillä sinun on jatkettava omaa elämääsi. Ympärilläsi on ihmisiä, jotka tarvitsevat sinua.
RiittaR


Sinä teit vain työtäsi ja tekevälle sattuu (myös vahinkoja). Varmin konsti välttyä niiltä on olla tekemättä yhtään mitään, mutta kuka silloin hoitaa hommat, jos kaikki ajattelevat niin. Kukaan koko Suomessa ei varmasti ajattele, että sinä olisit tehnyt tämän tahallasi. Voimia sinulle aloittaa joka aamu uusi päivä innolla ja kiitollisena siitä, että olet vielä elossa! Sillä on varmasti joku hyvä tarkoitus. ONNEA ELÄMÄÄN!
HT


Ei koskaan tiedä mitä maanteillä tapahtuu. Toivon että jaksat tämän yli ja pystyt jatkamaan elämääsi ja työtäsi edelleen.
AS


Voimia sinulle! Ei elämässä tapahtumat ole omissa käsissämme, se tapahtuu jonka on tapahduttava, älä missään tapauksessa syytä itseäsi.
KIRSI


Lämmin halaus. Koita jaksaa ja aika parantaa haavat Olen itsekin kolarin uhri vuodelta 1999.. en rekan vaan trukin.
JP


Tämän suuren surun keskellä eivät mitkään sanat tunnu olevan tarpeeksi. Siksi toivonkin että sinun, rekkakuski, perheelläsi on voimia tukea sinua edes pelkällä läsnäolollaan. Sillä juuri sinun kohtalosi tässä on yksi julmimmista. Sinun korvaasi ”älä missään nimessä syytä itseäsi” kuulostaa varmaan turhalta. Mutta se on totta, et sinä voinut vaikuttaa tapahtumien kulkuun sen enempää kuin kukaan muukaan onnettomuuteen joutuneista. Sinä vain jouduit muiden lailla kohtalon sairaan leikin pelinappuloiksi. Ja jouduit pääosaan. Toivon sinulle sydämeni pohjasta jaksamista, rohkeutta kohdata tapahtunut ja voimia käsitellä se. Samoin toivon läheisillesi rohkeutta ja voimia tukea sinua. Toivottavasti jaksat myös hakea apua psykologilta. Nyt sinun on toimittava vain niin kuin sydämesi sanoo. Muista, että et ole suuren surusi keskellä yksin. Jos voisin kantaa osan surustasi, tekisin sen. Mutta koska en voi, elän surusi rinnalla. Osanottoni.
PA


Tiedän, että mitkään sanani eivät tällä hetkellä voi sinua ja perhettäsi lohduttaa, mutta muista olen kanssasi, niin kuin varmasti monet muutkin, tämän suuren tuskasi keskellä, et ole yksin, muista että minä niin kuin muutkin haluan tukea sinua ja perhettäsi, et voinut asialle mitään, niin oli päätetty jossain muualla, tuskasi on suunnaton arvaan sen, mutta muista et ole syyllinen tähän tapaturmaan. Toivon sinulle ja perheellesi voimia ja Jumalan siunausta. En varmasti osaa sanoa sinulle mitään mikä sinua tällä hetkellä auttaa, mutta toivon, että nämä vähäiset sanani, jotka tulevat sydämestäni, auttaisivat sinua ja perhettäsi edes jotenkin, sillä haluan auttaa ja tukea teitä tuskanne keskellä, vielä kerran voimia ja siunausta.
MN


Ei liene maailmassa sanoja helpottamaan sydämesi tuskaa. Sinäkin olit viaton uhri. Kaikesta huolimatta, luota auringon nousuun !
RJ


Se oli kohtalo, kukaan ei olisi voinut tehdä siinä tilanteessa mitään. Yritä päästä jatkamaan elämää mahdollisimman pian normaalisti. Aika parantaa ainakin osittain haavat, vaikka kokonaan ei voikaan unohtaa.
TK


Tuntuu ettei tuo järkyttävä tapahtuma ollut yhden miehen syytä. Muutama sekunti sinne tai tänne, niin tilanne olisi ollut toinen eli uskon, Kohtalolla tai Korkeimmilla Voimilla ollut osuutta asiaan. Toivottavasti nämä Voimat auttava lieventämään rekkamiehen syyllisyyttä ja tuskaa sekä antavat voimaa hänelle jatkaa omaa elämää. Toivon voimia ja jaksamista myös hänen läheisilleen.
Leena


Voimaa ja jaksamista tänä vaikeina aikana. Olet ollut ajatuksissani monasti ja joka kerta haluaisin helpottaa tuskasi.
Lämmöllä kovasti voimia
Se ei ollut sinun syysi. Jaksamista elämään.
UK


Joidenkin asioiden vain on määrä tapahtua. Joskus se on ihmisen ymmärrystä suurempi asia.
SN


Olen sanaton sen edessä mitä sinä olet joutunut ja joudut kokemaan. Toivon että jaksat päivästä toiseen hengittää sisään ja ulos ja pitää kiinni siitä hyvästä ja tärkeästä mitä sinulla on. Älä lannistu, elämä ei sinua syyttä tästä yhdestä maailmankaikkeudessa sattuneesta tapahtumasta. Valitettavasti se olit juuri sinä joka olit tuolloin tuossa hetkessä. Olen hyvin pahoillani sinun ja läheistesi puolesta.
MH


Ajattelen myötätunnolla Sinua. Tällaista ei toivoisi kenellekään tapahtuvan. Kuljettajien työ on välttämätöntä yhteiskunnalle eli meille kaikille. Toivon sydämestäni, että pääset tapahtuneen yli ja jaksat armahtaa itseäsi. Meitä on paljon, jotka tuemme Sinua ja läheisiäsi ajatuksissamme.
HV


Älä rakas ystävä syytä ainakaan itseäsi tapahtumasta. Monet tahot syyllistävät juuri rekan kuljettajan tässä tapauksessa, mutta suurin syyllinen on tielaitos, jos nyt syyllisiä pitää etsiä. Enkeleitä elämääsi toivottaa
Ulla


Toivon voimia ja jaksamista. Tapahtunut on varmasti sellaista, mitä ei pysty ymmärtämään. Kaikella on kuitenkin tarkoituksensa, sanotaan. Missään tapauksessa syy ei ole sinun, toivonkin, että olet armollinen itsellesi. Lähetän enkeleitä ja auringonsäteitä ja paljon rakastavia ja ymmärtäviä läheisiä rinnallesi.
UB


Toivotan Sinulle jaksamista rankan kokemuksesi vuoksi. Paikallasi olisi voinut olla kuka tahansa autoileva ihminen. Ei se rekkaa vaatinut, että onnettomuus sattui. Muista, että kovienkin kokemusten jälkeen tulee helpompia aikoja elää. Elämänkulku on tällaista. Voimia ja jaksamista toivottaa
Helena


Pimeä musta yö muutti kaiken elämässäsi. Uskon, että kaikella on tarkoituksensa, eikä uhreja saada enää takaisin elämään. Tulevaisuutesi näyttää ylitsepääsemättömältä, muista, että se tulee hetki kerrallaan.
LL


Kaikella on aikansa ja meidän kohtalomme on kirjattu jo silloin kun synnyimme. Onneksi vaan emme tiedä sitä viimeistä päivää. Joten ÄLÄ vaan syytä itseäsi ja mieti mitä olisit voinut tehdä toisin. Sillä et olisi voinut!
KL


En tiedä mitä tapahtui. Teit varmasti kuitenkin parhaasi. Älä syytä itseäsi, et ole sen huonompi ihminen kuin kukaan muukaan. Kuka tahansa olisi voinut joutua vastaavaan tilanteeseen. Anna anteeksi itsellesi. Joskus ilmeisesti sallitaan tapahtuvan tällaista, vaikka sitä ei kukaan haluaisikaan. Voi viedä aikaa, kunnes ”toivut” edes vähän tapahtuneesta. Älä kuitenkaan luovuta. Rukoilen Sinulle voimaa, siunausta ja kaikkea hyvää elämääsi.
KH


Olen pahoillani sinun kohtaamastasi onnettomuudesta. En voi edes kuvitella kuinka hirveältä se sinusta tuntuu. Toivon sinun kuitenkin muistavan, ettet tehnyt sitä tahallasi.

Uskon itse siihen, että jos ITSE tiedän mitä tapahtui ja olenko siihen syyllinen vai en, se auttaa kohtaamaan ympäristön reaktiot. Valitettavaa on se, että tehtyä ei saa tehdyksi ja sen kanssa on elettävä, mutta muista, että sinunkin elämälläsi on tarkoitus. Olet tärkeä jollekin ja se antaa voimia jaksaa vaikeina hetkinä. Toivon, että uskot johonkin korkeampaan voimaan, jota voit rukoilla ja löytää sieltä lohtua itsellesi. Käytä kaikki mahdolliset terapiapalvelut hyödyksi. Yleensä asiasta puhuminen ”ulkopuolisen” kanssa auttaa ymmärtämään miksi niin tapahtui ja miten siitä voi selvitä. Voimia sinulle !
ER


Sinut oli määrätty ”välittäjäksi” että me pysähtyisimme elämämme rajallisuuden edessä. Jaksa jatkaa matkaasi, pyydämme voimaa Sinulle ja läheisillesi
Armi ja Seppo


”Toivon sinulle, ystäväni, että elää taas uskaltaisit, että surujen suurten jälkeenkin ilon siiville nousta saisit.”
Lainattu kirjasta ”Tahtoisin toivoa sinulle” mutta kirjoittajan nimeä en muista.
TH


Tätä onnettomuutta emme ymmärrä. Toivon ja rukoilen voimia rekan kuljettajalle ja hänen perheelleen. Huominen tulee. Ihminen on kuin hiekanjyvä erämaassa. Joihinkin asioihin pystymme vaikuttamaan, useimpiin emme.
huominen tulee


Lämpimin ajatuksin mukananne joka päivä.
TA


Lämpimin ajatuksin ajattelen Sinua! Toivon ympärillesi ymmärrystä ja myötätuntoa, surupilveä hajottavia tuulia…! Sytytän osaaottavan kynttilän toivottamaan Sinulle jaksamista.
Lämmin halaus Äänekoskelta!


OLEN AJATELLUT PALJON SINUA JA PERHETTÄSI. TEET SELLAISTA TYÖTÄ JOHON VAIN HARVAT PYSTYY. VARMASTI TEIT KAIKEN MITÄ OLI TEHTÄVISSÄ, NÄIN VAIN KÄVI. SE OLI KOHTALO! OMA MIEHENI ON ALLALLA SEKÄ 18V. POIKANI KOULUTTAUTUU PARASTA AIKAA KO. ALALLE, JOTEN TIEDÄN HYVIN MISTÄ KIRJOITAN. OLEN NIIN LÄHELLÄ NÄITÄ ASIOITA. TOIVON KAIKKEA HYVÄÄ SINULLE JA PERHEELLESI !
ST


Tehtyä ei saa enää tekemättömäksi. Tuskin kukaan tahallaan aiheuttaisi tätä mikä tapahtui. Mitään poppakonstia ei ole, että se lähtisi hänen mielestä pois. Ehdotankin tälle kuljettajalle, että hän kävisi hengellisissä tilaisuuksissa ja kirkossa. Kyllä Taivaan Isä näkee hänen tuskansa. Rukoilen hänelle voimia siihen loputtomaan tuskaan joka hänellä tällä hetkellä on sisällään.
LP


KAIKKIVALTIAS JUMALA OHJAA TÄMÄN ONNETTOMUUDEN KOSKETTANUTTA TAPAHTUMAN JOHDOSTA TÄTÄ KULJETTAJAA. ISÄ SINÄ TIEDÄT TÄMÄN KULJETTAJAN TUSKAN KIVUN JA HÄDÄN SEKÄ HÄNEN OMAISTEN KOVAT TUSKAT – JEESUS KRISTUS AUTA, LIEVITÄ TUSKIA AAMEN
VR


Tilanteessa oli kaksi osapuolta, bussi ja rekka. Kumpikin varmasti teki parhaansa siinä tilanteessa. Sen toivoisin antavan voimaa rekkaa kuljettaneelle ja sen on myös riitettävä muille. Antakaamme hänelle myötätuntoa ja voimaa jatkaa elämää eteenpäin.
AM


Luojan johdatukselle, elämän kohtalolle ei mitään voi. Me kaikki tiedämme , että teit parhaasi ajaessasi ja parhaasi myös pelastustyössä onnettomuuden jälkeen. Koeta kestää tulevien päivien paineet, …kyllä aika armahtaa ja läheisesi ovat Sinun tukenasi kaikkina päivinä. Ei varmaan illalla käsien ristiminen ja huokaaminen Luojan puoleen pahenna asia. Kestämistä ja voimaa!
PJ


Et ole syyllinen vaan onnettomien keliolosuhteiden uhri. Näiden 23 henkilön aika oli tullut täyteen, emme vain tiedä miksi sen piti sattua näin raskaalla tavalla. Enkelit olkoot sinun ja läheistesi turvana samoin kuin menehtyneiden ja heidän läheistensä kanssa.
MP


Toivotan voimia, tukeudu rakkaisiin niin ilon kuin surun päivinä!
JT


Toivon hartaasti, että jaksat jatkaa elämää ilman syyllisyyden taakkaa. Syyllisiä ei ole, on vain hetki, sattuma, kenties kohtalo. Joka ilta laitan kädet ristiin ja toivon Sinulle, uhrien omaisille ja läheisille voimia katsoa kohti uutta, nousevaa päivää.
TM


Haluan vain ilmaista myötätuntoni, toivon hänelle helpotusta omantunnon tuskaan ja omaisille voimia lohduttaa ja tukea kuskia.
IK


Onnettomuus ei ollut sinun syysi ja teit varmasti kaiken onnettomuuden estääksesi, siitä ei ole epäilystäkään. Onnettomuus sattui monen tekijän yhtä aikaisena sattumana – Luoja antaa ja Luoja ottaa. Läheisillesi on myös erityisen tärkeää ja onnekasta, että sinä säilyit hengissä, jotain on vielä tarkoitettu varallesi, sinun ei ollut vielä aika lähteä. Voimia tuleviin päiviin ja aurinkoista kesän odotusta niin sinulle kuin läheisillesikin.
ML


Jostain syystä tämä tapahtui juuri Sinun kohdallesi, mutta se olisi voinut tapahtua kenelle tahansa meille autolla kulkeville. Ja meitä autolla liikkuvia on paljon. Olet VARMASTI tehnyt kaikkesi ja enempää ei kukaan olisi voinut tehdä! Yritä katsoa tätä asiaa kauempaa ja muodosta siitä kokonaisuus, jonka yli osaat katsoa. Ja muista, että sinun ei tarvitse olla yksin tämän asian kanssa. Ystäväsi, läheisesi ja ammattiauttajat ovat tukenasi aina, kun sitä tarvitset. Anna auttajien tulla lähellesi, koska yksin ei tällaisesta kukaan selviä. Jos joku purkaa ahdistustaan sinuun, voit lohduttaa itseäsi, että olisipa paikallasi kuka tahansa niin hän purkaisi ahdistustaan samalla tavalla.
Sinikka


Toivon Sinulle voimaa jaksaa! Olosuhteille et ole voinut mitään, tie oli liukas, rekka painava ja bussi tuli vastaan..
TEIJA


Maailmassa tapahtuu niin paljon käsittämättömiä asioita – mutta Jumalan rakkaus ja huolenpito yltää kaikkeen siihen, sekä niiden kohdalla, jotka kuolivat että niiden kohdalla, jotka jäivät eloon. Meillä on jokaisella oma lähtöhetkemme, ei siihen voi kukaan vaikuttaa. Varmasti tuntuu hirveän pahalta, mutta Jumala hoitaa tällaisetkin kivut, jos Hänen annetaan ne hoitaa. Siunausta Sinulle!
Sirpa


Iloitse tästä päivästä, sillä se on elämä itse, aitona ja sykkivänä. Sen kaari on lyhyt, mutta siinä on kaikki, mikä on totta ja oikeaa ihmisen elämässä.
Eilinen on vain unta ja huominen kangastusta. Käytä hyvin tämä päivä, niin jokainen eilispäivä on onnellinen unelma ja jokainen huomen ihana toivo.
Iloitse tästä päivästä ja tervehdi sen nousevaa aurinkoa.
~ Kalidaso ~
KK


Et ole syyllinen. Kaikki on lopulta korkeimman kädessä. Näin vain oli määrätty tapahtuvaksi.
SR


Kaikella on aikansa ja paikkansa eikä meillä ihmisillä ole sen muuttamiseen voimia. Teit sen, mitä pystyit. Sen piti vain tapahtua. Jos se oli määrätty menevän toisin, olisi autosi toiminut oikein tai mennyt pellolle tai siinä olisi ollut joku toinen kuski. Tämä kuuluu sarjaan : ”se on korkeimman kädes”.
Sinulle ja läheisillesi voimia jaksaa eteenpäin! PS. herjojen huutelijoilla on itsellään todella paha olo itsellään ja siksi yrittävät herjata ja pahoittaa toisten mieliä.
PH


On väärin syyttää ketään tapahtuneesta. Kaikki on onnettomien sattumien summa. Voimia jaksamiseen!!
EH


Olen ihan sanaton. Halaisin sinua hellästi ja painaisin sydämen sydäntäsi vasten. Tuntisit lämpimän osanoton Jaksamista tästäkin eteenpäin.
LEILA


Lepää rauhassa ja puhu asiasta ystävillesi. Puhuminen auttaa monissa vaikeissa asioissa, minua se auttoi kun lapseni syntyi kuolleena. Tsemppiä sinulle ja perheellesi. Yrittäkää jaksaa yhdessä eteenpäin. Et olisi mitenkään voinut tapahtunutta välttää joten on turhaa syytellä itseäsi. Se oli vain onnettomuus jolle kukaan ei olisi voinut tehdä mitään. Olen henkisesti mukana tuskassanne. Toivon voimia sinulle ja perheellesi.
Rahtari-blondi no:200400714


Joka tapauksessa. Kaikesta huolimatta. Huomenna on uusi päivä. Jaksamista Sinulle!
TT


Ihminen on ihminen. Me emme kukaan voi sanoa koska on aika lähteä, näiden ihmisten aika oli. Ikävä vain että sinä jouduit katsomaan sitä aitiopaikalta, mutta jos se et olisi sinä se olisi ollut joku muu. Voimia sinulle jatkaa elämää ja katsoa tulevaisuuteen. Olen joskus kuullut sanonnan, että ihmiselle ei anneta enempää kuin mitä se jaksaa kantaa. Voimia sinulle. Kyllä se aurinko paistaa taas joskus!!
LP


Voimia Sinulle ja läheisillesi. Koeta jaksaa päivä kerrallaan eteenpäin.
PA


Olen puolestasi iloinen, että selvisit hengissä ja ilman ulkoisia vammoja turmasta! Jatko ei tule olemaan helppo, joten ota vastaan kaikki rakkaus ja apu, jonka suinkin saat. Ehkäpä kohtalo valitsi juuri sinut tuohon tilanteeseen siksi, että tiesi sinun olevan tarpeeksi vahva selviämään tuonkin vaikeuden läpi voittoon. Ajattelen sinua oman suruni keskeltäkin myötätunnolla ja rakkaudella.
Johanna


Haluan sanoa että älä syytä itseäsi, se oli monen tapahtuman summa. Teit sen mitä niissä oloissa pystyit tekemään eli hälyttämään pikaisesti apua ja varoittamaan muita tiellä liikkuneita. Sitä edeltävät tapahtumat olivat korkeimmassa kädessä, et olisi mitenkään voinut niihin vaikuttaa. Sinun aikasi ei ollut vielä ja ehkä sen perusteella sinulle on varattuna joku tärkeä tehtävä täällä maan päällä. Sitä ei vielä tiedä mikä se on mutta se varmasti selviää aikanaan. Tärkeintä on katsoa tulevaisuuteen ja aloittaa henkinen toipuminen. Siihen toivon sinulle ja perheellesi voimia ja viisautta.
RA


Teit parhaasi, minkä pystyit – kukaan muu ei olisi pystynyt parempaan. Ei Jumala Taivaassa, eivätkä ihmiset maanpäällä pysty sinua syyttämään – älä siis itse itseäsi tuomitse. Aika tekee tehtävänsä, painajaiset pikkuhiljaa vähenevät. Tärkeintä on että luotat siihen, että teit parhaasi, enempää et pystynyt.
PH


Tämä ei varmasti ole lohduttavin viesti, mutta halusin vain sanoa, että toivon sinulle voimia edes jotenkin selvitä tästä onnettomuudesta. Toivoisin, ettet syyttäisi itseäsi. Teit varmasti parhaasi välttääksesi sen! Meitä on paljon, jotka ajattelevat näin. Yritä kestää!
SL


Olit vain välikappale jossain, jonka piti tapahtua. Älä syytä itseäsi! Voimia ja siunausta sinulle ja läheisillesi!
PV


Voimia ja uskoa elämään, kaikesta huolimatta! Teit varmasti kaikkesi onnettomuustilanteessa, se oli niin käypä, ja siihen on tyytyminen. Pimeä yö, liukas tie, tonneja päällä. Ihminen on siinä hetkessä tilanteen armoilla – kokenutkin ammatti-ihminen – mitään ei voi tuollaisessa tilanteessa tehdä vaikka haluaa ja vahvasti yrittää. Ei ennätä yrittää juuri mitään. Uskoa tulevaisuuteen ja vahvuutta!
SH


Sattumalta tässä maailmassa ei tapahdu mitään. Ei syntymää, ei kuolemaa. Meitä viisaampi näkee maailman ja ihmiselämän kokonaisuutena syvempiä tarkoitusperiä toteuttaen. Sinulle tuli raskas osa ratin takana, mutta muista, se osa oli todella sinulle varattu eikä kenelläkään ole oikeutta arvostella sinua sen takia minkä asian olet tullut maailmaan täyttämään. Anna itsellesi anteeksi kun pystyt. Meillä muilla ei ole mitään anteeksi annettavaa; et ole tehnyt mitään väärää.
MA


Meitä on paljon, jotka haluamme tukea Sinua! Se ei ollut Sinun syysi. Paikallasi olisi voinut olla kuka myy hyvänsä. Olen itsekin ollut muutaman kerran onnettomuudessa ”osallisena”, ”syyttömästi”, kelannut asiaa yksikseni. Hae Sinä apua, juttele mietteistäsi, ahdistuksestasi mikä on selittämättömän suuri. Aika parantaa, huominenkin on olemassa.
AU


Toivon voimia sinullekin, olet varmaan sannut aika pahan shokin tapahtuneesta ja perheellesi myös toivotan paljon voimia. Voi tulla hankalia aikoja, mutta niistä selviätte yhteisvoimin. Kaikkea hyvää teille.
MB


Murheen murtamana, sanotaan että paras lääke on kuunnella ja olla läsnä hänelle, nyt en kuitenkaan voi tätä toteuttaa joten jotain muutakin pitäisi nyt löytyä. Mietin miltä sinusta tuntuu, heti asiasta kuultuani. Haluaisin löytää ne oikeat sanat joilla saisit voimaa, jaksamista ja tilanteen purkamista niin että voisit jatkaa työtäsi ilman tuskaa ja ahdistusta. Jokaisessa ammatissa on omat vaaransa, niin kuin elämässä yleensä emmekä useinkaan pysty sen eteen menemään vaikka niin haluaisimme. Toivon että pystyt käymään asiaa läpi jonkun hyvän ystävän tai läheisesi kanssa yhdessä, puhuminen auttaa ja aika parantaa haavat. Toivon sinulle koko sydämestäni jaksamista ja voimia läpikäytävässä työssäsi.
Rahtarin vaimo


Älä sulje maailmaa ulkopuolellesi, anna läheistesi jakaa surusi. Toipuminen vie aikaa, enkä osaa kuin toivottaa rohkeutta ja voimaa kohdata uusi päivä. Samoin kuin suremme menehtyneitä nuoria, samoin suremme sitä tuskaa, jota kannat sisälläsi.
AS


Tuskin mikään lohduttaa, tuskin kukaan voi tuntea tuskaasi. Silti, maailmassa on monta ihmistä, jotka lähettävät voimia juuri sinulle tietäen ettei lähetys koskaan välttämättä saavuta sinua. Niin teen minäkin.
NJ


Toivon sinulle paljon voimia. Olet tehnyt kaiken niin hyvin kuin osasit. Tällä kertaa se vain ei yksinkertaisesti riittänyt. Olkoon juridinen päätös mikä tahansa, tärkeintä on oma tietoisuutesi tapahtuneeseen. Sinä teit parhaasi ja teit kaikkesi, mitä voit. Sen on riitettävä nyt jokaiselle ja se on hyväksyttävä. Elämä jatkuu tästä eteenpäin, mutta elämän epäoikeudenmukaisuuden hyväksymiseen tarvitaan ystäviä ja ymmärtäjiä. Suhtaudun työhösi suurella kunnioituksella, koska liikun paljon maanteillä ja toivon työhösi kaikkea hyvää. Tämä onnettomuus ei ollut sinun syysi vaan pikemminkin sattumien summa. Sinua ja perhettäsi ajattelen suurella lämmöllä. Yhdessä eteen päin!
ML


Voimia elämääsi, olemme kaikki tukenasi! Ei kukaan tuomitse sinua tapahtuneesta. Ja koska se mitä elämässä tapahtuu, ei pysty ennakkoon tietää, on vain ostettava se mitä tulee ja kumminkin muistaa kaikki ne ihanat asiat mitä elämä tarjoaa, kaikesta huolimatta!
NK


Kukaan ei tiedä mikä oli Jumalan tarkoitus tässä asiassa. mutta ei Jumala anna taakkaa enempi kuin kukaan jaksaa kantaa – jota tässä asiassa on tosi vaikea ymmärtää. kaikki sympatia on kuskin puolella ja toivon että elämä jatkuu kaikesta huolimatta. Syyttely ei ole hyväksi koska kukaan ei tällaista tapahtunutta tekisi vasiten. Kuskikin on ihminen ja tämä oli monien sattumien summa. Sanat ei riitä kertomaan. Jaksamisia kuskille ja hänen perheelleen!
TS


Meistä ei kukaan voi aina itse valita missä olemme osallisena tai mitä haluamme. Uskon sinun tehneen sen kaiken mitä ehdit ja voit, äkkiä eteen tulleessa tilanteessa. Olen itsellesi armollinen. Anna lähellä olevien lohdutta itseäsi. Murheessa ette ole kukaan yksin, sen jakavat monet tuntemattomat suomalaiset kanssasi/kanssanne.
TK


Elämä jatkuu. Syy ei ollut sinun vaan syynä oli huonot olosuhteet, joihin sinä et voi vaikuttaa. Kaikki on korkeimman kädessä ja asioilla on sittenkin aina tarkoituksensa. Ihmiset pysähtyvät miettimään elämänsä tarkoitusta. Toivon sinulle uutta voimaa ja uusia asioita elämääsi, näkökulmia.
RI


Voimia sinulle todella paljon, jotta jaksaisit elää elämääsi taas eteenpäin. Se olisi voinut sattua kenelle vaan. En osaa oikein muuta sanoa, kuin oikein paljon rakkautta sinulle nyt jaksaa elää tämä sinulle varmasti vaikea aika.
NS


Älä jätä yötä sisimpääsi vaan jaksa ajatella uutta aamua, auringon nousua ja elämän jatkumista. Menneisyyttä ei voi muuttaa, mutta tulevaisuuden saa rakentaa. Olet läheisillesi rakkain kaikista ja he tarvitsevat sinua tänäänkin. Sinua ajattelemme myös me monet tuntemattomat voimaa toivoen.
AR


Muista että tavallinen ihminen sinäkin olet, kaikkien muiden ihmisten lailla! Se olisi voinut käydä ihan kenelle tahansa! Ajelimme samana yönä mieheni kanssa Helsingin lentokentältä Pohjanmaalle ja etelänkin tietkin olivat tosi liukkaat (klo. 24-04.00) Toivon sinulle rohkeutta ja sisukkuutta elämässäsi!
– Päivi


Et voinut tietää, mikä edessäsi siintää.
Et voinut aavistaa, mitä aika tapahtumaan saa.
Et kelloa voi enää siirtää, ja tapahtumia tapahtumattomiksi saa.
Suru vierelläsi istuu, se ajan oloon uuden muodon saa.
Silti muista toisen haavoittuvan ihmisen viesti tää:
Et koskaan ole yksin, ystävä, vierellesi jään.
PS


Elämässä tapahtuu asioita joita emme haluaisi tapahtuvan, silti jokaisella asialla on tarkoituksensa. Jokainen meistä elää sen ajan joka meille on ylhäältä annettu, toisen elämän pituutta emme voi määrätä. Raskainta se on sille joka tuntee syyllisyyttä elämän katkeamisesta. Kaikella on tarkoituksensa, surullakin. Elämä jatkuu kaiken jälkeen. Tulee tilanteita jotka muistuttavat tapahtuneesta vielä vuosia, mutta ymmärtämällä ja antamalla itselleen anteeksi tapahtuma johon ei ole syyllinen, pystyy elämään eteenpäin.
Voimia sinulle elämääsi
MS


Toivon, sinulle, ystäväni,
että elää taas uskaltaisit,
että suurten surujen jälkeenkin
ilon siiville nousta saisit.
LP


Syy ei varmastikaan ollut sinun, vaan onneton yhteensattuma huonoista keliolosuhteista ja ajoneuvojen kohtaamisesta juuri sillä hetkellä. Aina emme pysty välttämään olosuhteiden kolhuja, mutta varmasti tästäkin tapahtumasta poikii jotakin hyvää tulevaisuudessa, niin joku viisas on joskus sanonut. Toivon sinulle kaikkea hyvää ja jaksamista järkyttävän tilanteen keskellä.
TH


Olen itsekin tyrinyt monesti, en aina pahasti, mutta mieli on ollut kauan musta… Toivon sinulle jatkossa kaikkea hyvää!
Maria


Voimia… jaksaa elää.
TM


Yritit kaikkesi estääksesi onnettomuuden ja sen jälkeenkin vielä kykenit onnettomuuspaikalla hälyttämään apua ja ohjaamaan liikennettä, vaikka olit shokissa. Tämä on inhimillisesti katsoen enemmän kuin kukaan olisi voinut vaatia! Olet ammattilainen, kohdallesi vain tapahtui onnettomuus, jota ei voinut välttää. Liikenteessä on aina kaikki mahdollista ja koskaan ei tiedä kenen kohdalle on onnettomuus tarkoitettu, sillä kaikki mitä meille tapahtuu on jonkun korkeamman käsissä. Ihminen ei yrityksistään huolimatta voi näitä estää. Toivon lämpimästi sinulle ja läheisillesi voimaa ja jaksamista jokaiseen tulevaan päivään. Usko itseesi ja ammattitaitoosi, muun kritiikin ja ahdasmielisten ihmisten ikävät kommentit jätä aiheettomina huomioimatta.
HN


Tuskasi on varmasti vähintään yhtä suuri kuin niiden henkilöiden, jotka menettivät läheisensä bussiturmassa. Teit kuitenkin onnettomuustilanteessa kaiken voitavasi. Mutta kohtalo määräsi toisin. Tapahtunutta ei voi muuttaa, joten sen kanssa täytyy vain oppia elämään. Voimia Sinulle ja läheisillesi!
AJ


Teit parhaasi tilanteessa. Ihmiset ovat välillä julmia, älä välitä ilkeistä ihmisistä. Voimia ja jaksamista sinulle ja läheisillesi. Jatka työtäsi hyvillä mielin, jokaiselle sattuu elämässä – ennemmin tai myöhemmin. Meitä on paljon, jotka ovat puolellasi.
Kuorma-auton kuljettajan vaimo


Joskus on vain hyväksyttävä tapahtunut, muuta emme voi. Toivon Sinulle voimia jaksaa elämää eteenpäin kaikesta huolimatta kohtaloon luottaen.
MA


Vietä aikaasi rakkaittesi kanssa, heistä ja elämästä iloiten. Sinä jos kuka tiedät miten muutama sekunti voi muuttaa elämän. Voimia ja lämpimiä ajatuksia Sinulle ja läheisillesi!
KK


Olipa kerran mies, joka eli mukavaa elämää ja nautti olostaan. Hän luotti Jumalaan ja rukoili iltaisin, aina kun vain muisti. Kuitenkaan asiat eivät sujuneet miehen suunnitelmien mukaan, vaan mies kohtasi suruja surujen perään. Hän menetti työpaikkansa, ja kotinsa rahan puutteen vuoksi. Mies sai vakavan sairauden, joka lopulta päättyi kuolemaan. Kun mies kuoltuaan pääsi taivaaseen, esitteli Jumala miehen maallisen elämän tälle jalanjälkinä rantahiekassa.

Elämä oli alkanut pienistä askelista, jotka kasvoivat iän myötä. Mies huomasi, kuinka jalanjälkien vieressä kulki toiset jalanjäljet seuraten hänen omiaan. Hän huomasi myös, kuinka jalanjäljet katosivat samalla hetkellä, kun hänen vaikeutensa alkoivat maan päällä. Mies kyseli Jumalalta, mitä nämä toiset jalanjäljet tarkoittivat hänen elämässään.

Jumala kertoi seuranneensa miehen elämää hänen vierellään koko tämän elämän aikana. Mies ajatteli vähän aikaa ja suuttui Jumalalle: ”Olet siis seurannut elämääni ja ollut tukenani aina siihen päivään asti jolloin minulla alkoi mennä huonosti! Miksi et ollut tukenani silloin, kun sinua eniten tarvitsin ja elämäni sortui?” Jumala otti miestä olkapäästä, käänsi hänet katsomaan jalanjälkiä uudelleen sanoen: ”Kun sinulla oli kaikki hyvin, seurasin sinua ja iloitsin kanssasi kaikesta siitä mistä sinäkin iloitsit. Kun sinun elämäsi vaihtui kyyneliin ja kun et enää itse jaksanut kävellä, otin sinut syliini ja kannoin sinua eteenpäin elämässäsi.”

On niitä hetkiä, jolloin maailma koettelee pientä ihmistä. Vaikka sinusta nyt tuntuisi siltä, että Jumala ei olisi ollut mukanasi matkallasi hän on silti ollut vierelläsi auttamassa ja seuraamassa matkaasi maanpäällä. Hän myös auttaa sinua tästäkin eteenpäin. Anna läheistesi auttaa ja kuunnella sinua näinä hetkinä kun et itse jaksa. Nämä ihmiset ovat merkkejä siitä, kuinka Jumala ilmoittaa olevansa vierelläsi öin ja päivin, tänään ja huomenna. Jaksamisia!
Tiina


Voimia Sinulle ja perheellesi ja kaikille läheisillesi. Pitkän pimeän jälkeen on valoisaa vaikka nyt varmasti tuntuu synkältä. Puhu, kerro, itke tunteesi tapahtuneesta, älä pidä sisälläsi tuskaa. Puhuminen helpottaa, anna itkun tulla. Myötätuntomme on myös Sinun puolellasi.
RP


Jumalan siunaus ja rakkaus sinulle ja perheellesi.
AL


Lämmin halaus ”Sinä tuntematon rekkakuskin kuljettaja” Tiedän, tällä hetkellä eivät sanat Sua ehkä voi lohduttaa? Voi olla me valitsemme vääriä sanoja jopa, kun yritämme rohkaista. Mutta haluan Sulle sanoa, ehkä Sua auttaa edes vähän, että me ajattelemme Sua ja yritämme löytää sanoja. Olen varma, täälläkin istuu moni tietsikan eessä ja haluaa Sulle kirjoittaa, MUTTA mitä, on kysymys! Me ihmiset oomme niin avuttomia tällaisen asian eessä. Tuntuu että on parasta vain olla hiljaa ja sanoa, Sä et oo yksin ajatusten kanssa. Sinua ajatellaan ja tuetaan ajatuksin ja vain halaus voi auttaa ja tieto, et oo yksin.
Eija


Olen puolestasi tosi surullinen, se olisi voinut tapahtua aivan kenelle tahansa meistä. Osoitit suurta vastuuntuntoa jäädessäsi ohjaamaan liikennettä turman jälkeen. Itse en olisi siihen pystynyt, tuskin moni muukaan. Toivon sinulle voimia ja jaksamista kaikesta huolimatta. Aika parantaa haavat…enkeleitä elämääsi.
PI


Toivon Sinulle ja perheellesi voimia jaksaa elämää eteenpäin. Tämä onnettomuus olisi voinut kohdata ketä vaan; tällä kertaa Sinusta tuli elävä uhri onnettomuuden uhrien lisäksi. Elämämme pituus ei ole meidän päätettävissämme! Suren tapahtunutta täysin ulkopuolisena. En voi muuta kuin toivoa kaikille jaksamista!
Keskisuomalainen autoilija


Toivon Sinulle voimia, elämän halua, rohkeutta kohdata uudet päivät. Ajattele niitä kauniita asioita, joita elämässäsi on ollut ja tulee olemaan. Vaikka nyt tuntuu vaikealta, ja ehkä siltä ettet jaksaisi, yritä jaksaa etsiä niitä positiivisia asioita. Teit kaikkesi mitä siinä tilanteessa voi tehdä.

Moni on osoittamassa sormella, mutta moniko näistä osoittelijoista olisi itse kyennyt parempaan. Tuskin kukaan, teit sen mitä oli tehtävissä. Älä vaadi itseltäsi enempää. Muista, sormella osoittajat ovat aina niitä, joilla on heikko itsetunto.

Tilanne kosketti myös meitä, jotka emme olleet paikalla, mutta muista: Korkeimman kädessä on meidän jokaisen ihmisen päivät. Näin ollen näiden nuorten aika oli nyt lähteä. Lause, jota on vaikea uskoa, mutta uskokaamme siihen, kenties se tuo lisää voimia ja elämänhalua.

Toivon, että vielä jatkat ammattiasi, myös kaltaisiasi kuskeja tarvitaan – olet tehnyt tähänkin asti arvokasta työtä, tee sitä jatkossakin. Anna kuitenkin surulle aikaa, sillä jokainen ihminen käy läpi tämän vaiheen jossain elämänsä vaiheessa.

Muista, Sinulla on paljon annettavaa elämälle, mutta anna itsellesi nyt aikaa sen verran kuin tarvitset, sillä elämäsi jaksaa odottaa. Anna kevätauringon lämpimien säteiden syleillä Sinua, anna lintujen laulun herättää Sinut uusiin päiviin, anna rakkaimpiesi rakastaa Sinua.
AL


Se mitä tapahtui on monien onnettomien sattumien summa, eikä siihen voi sormella osoittaa syyllistä. Voimia jaksaa eteenpäin!
MW


Lämpimiä ajatuksia ja voimia. Kyllä kaikki järjestyy ja aika armahtaa, vaikka vaikeaa varmasti on. Kaikella on tarkoituksensa.
EK


Uskon, että elämässä mikään ei tapahdu sattumalta. Teit parhaasi estääksesi onnettomuuden huomatessasi vaaratilanteen. Toivon valoa kaiken ahdistuksen keskelle. Sinun ja perheesi elämällä on varmasti jokin tarkoitus! Koettakaa puhua ja puhua läpi kokemuksenne ja tunteenne.
KH


Elämä jatkuu. Yritettävä eteen päin. Käsiteltävä asiat ja hyväksyttävä tosiasiat
KP


Minä haluaisin sanoa, että tämä oli ikävien tapahtuminen summa ja ketään syyllistä tässä ei ole. Asioita voidaan jossitella vaikka kuinka kauan, jos ja jos….mutta näille asioille ei voinut mitään. Ei ole rekkakuski millään lailla syyllinen näihin tapahtumiin vaikka rekkaa ajoi, vaan hän yritti tehdä kaikkensa ettei kolaria olisi tapahtunut, näkihän sen niistä jäljistäkin mitä rekka oli taakseen jättänyt.

Ehkä jos olisi ollut päivä ei tätä tapahtumaa olisi tapahtunut, mutta tämä oli monen asian yhteentörmäys. Olisi pitänyt tehdä tuolle tielle jotain jo kauan aikaa sitten, koska se oli todettu vaaralliseksi jo aikoja sitten. Oli pimeää joten bussikuski ei tajunnut kuinka vakavissa ongelmissa rekkakuski oli, ja siksi ei omalta osaltaan osannut tehdä jotain ettei törmäystä olisi sattunut. Mutta toivon että rekkakuski ei itseään liikaa syytä koska hän ei ole syyllinen kaikesta huolimatta tapahtumiin, ne oli ikäviä asioita mitä tapahtui mutta kaikkensa kuski teki ettei törmäystä sattunut.

Kuski oli todella mahtava kun se kaikesta huolimatta jaksoi ohjata liikennettä ja soittaa apua vaikka shokissa olikin, mutta silti jaksoi pysyä kasassa niin kauan että joku toinen tuli ja vapautti hänet vastuusta. Rekkakuski oli todella urhea ja jaksoi ajatella että apua on saatava ja että muut eivät törmään enää autoihin.

Toivon rekkakuskille ja hänen perheelle voimia jaksaa eteenpäin tästä ja hyväksyä että hän yritti kaikkensa mitä pystyi asian hyväksi tekemään
TM


Kukaan ei tahallaan, vaan tahtomattaan joutuu tällaiseen tilanteeseen. Puhu ja läpikäy asia perinpohjin läheisiesi ja auttajiesi kanssa. Anna itsellesi aikaa toipua. Elämä jatkuu, ja jonain päivänä huomaat, että aurinko paistaa jälleen.
HL


Voimia ja jaksamista Sinulle!
SK


Elämä edessä. Siunaus annettu joka päivälle.
KH / KP


Kohtalo, jota jotkut sanovat sattumaksi, toi elettäväksesi raskaan taakan. Toivon, että voit saada apua, lohdutusta, ymmärrystä. Yksin ihminen ei jaksa. Usein tarvitaan ammattiauttajaa, jonka kanssa voi löytää takaisin elämään, joka jatkuu, päivä ja hetki kerrallaan. Toivon Sinulle voimia elää läheistesi kanssa. Älä luovuta.
RB


”Suuret surut vaativat suuria sieluja.” En muista kenen ajatus tämä on, mutta sopii tähänkin tilanteeseen. Rukoilen voimaa ja rakkautta Sinulle! Olen rekkakuskin tytär ja tiedän, että olet tehnyt kaikkesi välttääksesi onnettomuuden.
PS


On tilanteita, joissa kaikki sanat tuntuvat tyhjiltä. Voimia ja uskoa kuitenkin sinulle ja perheellesi tulevaan. Myötäeläen.
MK


On asioita joita emme voi muuttaa vaan ne on hyväksyttävä sellaisena kun vastaan tulevat. Kohtalo meitä kuljettaa ja antaa meille niin suruja kuin ilojakin. Sinä sait ison taakan kannetavaksesi, mutta ole vahva ja usko tulevaan sillä kukaan ei halua Sinun elämäsi loppuvan tähän kohtalon järjestämään onnettomuuteen.

Kysymykseen miksi ei löydy vastausta vaikka kuinka sitä tuskissaan huutaa, siksi on parempi elää tunteet ja jatkaa sitä polkua eteenpäin, joka on Sinulle lahjaksi annettu. Siunausta ja jaksamista Sinulle !
TEIJA


SE MITÄ TAPAHTUI, TAPAHTUI. YRITÄ JAKSAA, KAIKESTA HUOLIMATTA. TOIVON SINULLE JA PERHEELLESI VOIMIA KESTÄÄ TÄMÄ VAIKEA AIKA….
AN


Suruni on ollut suuri puolestanne. Teillä on nyt kovat ajat. Joudutte elämään kuitenkin vielä, toivottavasti pitkään. Elämällä on varmasti myös monta onnen ja ilonhetkeä teille. Koittakaa kestää sinne asti.
KS


Voimia ja rakkautta Sinulle!
Tarvitset varmasti paljon tukea ja aikaa läheisiltä ja oikeilta ihmisiltä, että pääset käymään tapahtumat läpi. Tarvitset aitoa myötätuntoa. Me ihmiset emme saa syyllistää ja tuomita ketään. Tilanne voi tulla kenen tahansa kohdalle minä hetkenä hyvänsä.
Elämä kantaa!
PL


”Sinua siunata tahdon,
Herra sun kuormasi kantaa,
ja sinulle voiman antaa,
Sinua siunata tahdon.”

Kuulostaa varmaan hurskaalta, mutta oikeasti haluan toivottaa Sinulle voimia kokemasi käsittelemiseen ja siihen syyllisyyteen, jota varmaan kannat Vielä haluan lisätä, ettei kukaan ihminen voi viimekädessä ”päättää” kenenkään päiviä, ajattelen tuossa lauseessa olevan vapahtavaa sanomaa.
”Tukevin” terveisin Irma


Sekunti toiseen tai toiseen suuntaan ja kaikki olisi ollut toisin. Maailmankaikkeus on mahdoton yhteen sattumisineen ja kohtaloineen eikä ihminen pysty ymmärtämään miksi se toimii näin, ”eikö meitä kukaan suojelekaan?” Ilman tätä ja monta muuta turmaa maailmastamme olisi tullut aina vain kylmempi ja kyynisempi paikka. Jos meillä ei olisi onnettomuuksia, vastoinkäymisiä tai menetyksiä meillä ei olisi myöskään inhimillisyyttä toisia kohtaan. Raskaan hinnan jouduit sinä maksamaan jotta me muut ymmärtäisimme hiljentyä näkemään kaikkea sitä Voimia sinulle
KAISA


Lähetän Sinulle rohkaisevia, lohduttavia ja voimia-antavia ajatuksia ja lohdutusta elämääsi ja läheisillesi.
MS


Emme voi ymmärtää minkä vuoksi näitä valtavia tragedioita osuu kohdallemme. Kaikki on kuitenkin jossain päätetty, emmekä voi paljon niihin itse vaikuttaa. Tämäkin oli sekunneista kiinni, että kaksi autoa osui juuri silloin kohdakkain kun oli liukas kohta ja …. Sitä on oikeastaan turhaa miettiä, että miksi näin kävi. Sinulle on annettu nyt tämä tehtävä……selvitä tästä. Ja sinä tulet selviämään, olet entistä vahvempi ihminen tämän jälkeen. Ehkä myös tulevaisuudessa tämän koettelemuksen jälkeen voit itse olla auttajana muille samanlaista kokeneille. Tuhannet ihmiset ajattelevat lämpimästi sinua ja läheisiäsi samoin kuin bussissa olleita ja heidän läheisiään.
KS


Voimia sinulle! Mikään ei ole sinun syytäsi!!
HS


Voimia. Meiltä inhimillisinä olentoina ei voi vaatia kuin että teemme työmme niin hyvin kuin osaamme, muuta emme voi. Olosuhteille emme voi mitään, kaikkeen emme ihmisinä voi olla valmistautuneita.
SEIJA


Olet yksi meistä, se voi sattua myös minulle ja kelle meistä vain. Koeta jaksaa, perheesi tarvitsee sinua. Rakkauden täyteisiä päiviä elämääsi.
voimia


Hyvä Ystävä!
Kuljet nyt sumussa. Ajattelet ja jossittelet, mutta elämässä vain tapahtuu kaikenlaista. Sellaistakin, jonka emme haluaisi tapahtuvan. Teit kaikkesi minkä voit. Luojalla on kai jokin käsikirjoitus, jota emme ymmärrä emmekä aina hyväksykään. Itse menetin rakkaan poikani reilu vuosi sitten. Luulin, että elämä ei palaa enää raiteilleen. Onneksi olin väärässä, vaikka näin kauan pysähtyneisyyttä on kestänytkin. Anna ajan hoitaa tämä asia. Salli itsellesi suru, murhe, epätietoisuus. Putken päässä on valoisaa, vaikka emme tiedäkään kuinka pitkä se putki on.

Jaa surusi läheistesi kanssa, se helpottaa. Nuku, jos nukuttaa. Vetäydy hiljaisuuteen, jos tunnet tarvetta siihen. Ystävät jaksavat odottaa siihen asti, että olet taas voimissasi. Ulkoile, jos jaksat. Älä pakota itseäsi sellaiseen, mikä ei tunnu hyvältä. Surussaan ihminen ei ehkä jaksa aina olla kiinnostunut arjen pikku touhuista, mutta ajan mennessä eteenpäin voimia karttuu lisää ja taas jaksat olla vahvempi. Minusta tuntuu, että itse olen menetyksestäni toivuttuani tullut vahvemmaksi. Elämän pienet harmit eivät saa minua pois tolaltani.
Voimia sinulle ja perheellesi. Jaksakaa yhdessä eteenpäin.
LV


Älä kanna murhetta, älä syyllisyyttä, älä kysy miksi. Et olisi voinut estää tapahtunutta. Mitä maan päällä tapahtuukaan, järjetöntä ja julmaakin, se ei ole ihmisten hallittavissa. Vain Jumala tietää syyt.
MM


Joskus tässä maailmassa tapahtuu sellaisia asioita, mihin emme voi itse vaikuttaa millään tavalla. Sinä et tehnyt liukasta ajokeliä etkä olisi voinut mitenkään estää kolaria niissä oloissa. Muista, että kaikesta huolimatta olet ammattitaitoinen kuljettaja ja ennen kaikkea maailman tärkein omille läheisillesi. Olet edelleen arvokas ihminen! Voimia ja jaksamista Sinulle!
SP


Hei Olet myös yksi tapaturman uhreista. Tarvitset tukea niin kuin kaikki muutkin tapaturman uhreista, loukkaantuneet, omaiset, ystävät Sinä jouduit siihen vastoin tahtoasi niin kuin muutkin. Tällaista vain sattuu joskus. Uppoaa valtamerilaivojakin.
RR


Älä kysele taaksepäin katsoen – miksi. Katso eteenpäin, vaikka kuinka pieniä pätkiä. Mitä tapahtuu ja milloin, on Jumalan suuri salaisuus. Mutta samalla, kun meille annetaan koettelemuksia, meille on myös luvattu, että niin on voimas´ kuin on päiväs´. Taivaallisen Isän siunaavaa huolenpitoa sinulle ja läheisillesi.
LV


Kaikille tapahtumille ei ole olemassa ihmisaivoilla ajateltavissa olevaa selitystä. Toivon, että Sinulla on lähelläsi ainakin yksi läheinen ihminen, jonka tuki auttaa Sinua jaksamaan tämän vaikeimman ajan yli.
RT


Vaikka meidän on vaikea sitä uskoa, kaikella on aikansa ja tarkoituksensa. Jos tämän surullisen tapahtuman tarkoitus oli herättää päättäjät vihdoinkin ottamaan vastuuta rahanpuutteen vuoksi huonosti hoidetuista teistä, se valitettavasti toteutui. Toivon että vastaisuudessa vältyttäisiin tällaisilta surullisilta yhteensattumilta. Mielestäni tässä asiassa ei tarvitse etsiä syyllistä yksittäisestä ihmisestä. Ei tien suolaajasta, jonka autossa ei suolaa ollut säästösyistä riittävästi. Ei linja-autonkuljettajasta, joka varmaan teki voitavansa mahdottoman tehtävän edessä. Ei myöskään Sinusta ystäväin, joka teit myös kaikkesi estääksesi onnettomuuden. Ja sen jälkeen toimit esimerkillisen vastuuntuntoisesti ja ammattimaisesti omasta tilastasi huolimatta.

Jokainen paikalla ollut teki parhaansa. Sinun lisäksesi poliisit ja pelastushenkilöstö, lääkärit, hoitajat ja kriisipalvelun työntekijät. Te kaikki teitte parhaanne! Kun ihminen tekee parhaansa, ei kukaan voi vaatia häneltä enempää. Joskus se ei riitä. Uskon että vaikka tilallasi olisi ollut joku toinen ammattitoverisi, lopputulos olisi ollut sama. Olen seurannut kynttiläpalstaa useita päiviä ja laittanut sinne myös sinulle lämpimiä ajatuksia. Kuten myös moni muu on tehnyt. Sinulla on todella paljon tukijoita, jotka ovat varmaan kanssani samaa mieltä. Sulje silmäsi ja ajattele: ”Annan anteeksi itselleni itsesyytökseni ja mieleeni laskeutuu syvä rauha. ”Toista tätä ajatusta mielessäsi monta kertaa. Ja usein. Toivon, että saat tästä voimia itsellesi ja perheellesi jaksaa päivä kerrallaan kohti helpompaa huomista –
Lämmin halaus ystävältä
ML


Otan osaa ja toivon Sinulle kaikkea hyvää ja voimia elää tämän surullisen tapahtuman jälkeen.
TUIJA


Se mikä on tapahtunut, on tapahtunut. Kaikki voitava on tehty. Mitään ei enää jälkeenpäin voi tehdä toisin. Puhuminen tapahtuneesta ammatti-ihmisten ja ystävien kanssa voi auttaa sinua eteenpäin. Tässä onnettomuudessa oli monta uhria, ja sinä olet yksi heistä. Onneksi suurin osa ihmisistä ymmärtää tämän asian. Sinulla on kumminkin mahdollisuus jatkaa tästä eteenpäin. Se ei varmasti ole helppoa, mutta muista, että ihmisten myötätunto on sinunkin puolellasi. Kollegat ajattelevat sinua ja myötäelävät tilanteessa. Jaksaaksesi ajattele kaikkia niitä ihmisiä, joille sinä olet tärkeä. Voimia sinulle ja lämpimiä ajatuksia.
KH


Voimia jaksamiseen. Teit parhaasi, luota siihen!!
PF


Ei tämä paljoa lohduta, mutta olet tehnyt kaikkesi ja olen todennut, niin kliseistä kun se onkin, niin heidän oli kohtalon mukaan määrä lähteä. Oma kokemukseni on sen minulle myös kovalla tavalla todistanut.
Voimia ja päivä kerrallaan.
PL


Tsemppiä sinulle.. sulla varmaan on hirvee olo itelläski.. et koskaan unohda tapahtunutta. Voimia sinulle.
RL


Maanteiden ritarille

Olen ajanut maanteillä kaikilla säillä, kaikilla keleillä yli 30 vuotta ja yli miljoona kilometriä. Usein joudun ajamaan iltaisin ja öisin. Tällöin rekoista ja niiden kuljettajista on muodostunut tavallaan joukko kavereita, jotka erottuvat valoineen kaukaa niin vastaan tullessaan kuin edessä ajaen. Ohitse pyrkiessäni saan siihen luvan, joskus väärin kärkkyessäni saattavat varoitukseksi vilahtaa jarruvalot tai vinkkari.

Olen aina tuntenut matkani turvalliseksi rekkojen ja niiden kuljettajien mukana. Sinulle, joka jouduit tahtomattasi tien ja kelin uhriksi haluan vilpittömästi välittää viestin, johon tuhansien ja taas tuhansien tiellä liikkujien tiedän haluavan yhtyä: SYY EI OLLUT SINUN.

Jokainen meistä tietää, että yritit viimeiseen saakka oikaista autoasi, olisit ajanut sen mihin tahansa, välttääksesi törmäyksen, mutta tonnit ja kitkan puute mitätöivät taitosi ja tahtosi hallita vikuroivaa perävaunua. Olet edelleen maanteiden ritari – toivon Sinulle voimaa kantaa murheesi.

Yksi monien puolesta
Erkki


Enkeleitä matkallesi: Ei kipua niin suurta, ei tuskaa pimeää, etteikö enkelisi sen voisi lievittää.
MJ


Hyvät ajatukset ovat enkeleitä, lähetän niitä. Voimia ja uskoa huomiseen! Toivon että vielä jonakin päivänä hymy voi palata kasvoilleen ja elämä tuntua kevyemmältä kuin tänään. Isäni ajoi miljoonia kilometrejä täysperävaunu yhdistelmälläkin, tiedän mitä se on tienpäällä olo. Heti uutisen kuultuani ajatuksen heitin rekan kuljettajalle ja kyllä riipaisi. Koin hänen tarvitsevan voimia eniten. Toivottavasti hänellä aitoa apua riittävästi lähellään.
KK


Kaikki oli korkeammassa kädessä, kohtaloa ei voi muuttaa. Valitettavasti juuri sinut oli valittu välikappaleeksi tälle tragedialle. Ota vastaan lämmin myötätunnon osoitus, voimia ja jaksamista sinulle ja läheisillesi. Olet rukouksissani.
MM


Voimia hänelle jokaiselle päivälle – joka aamu uudestaan ja uudestaan…Se ei varmaan ole eikä tule olemaan helppoa, mutta varmasti tulee vielä valoisampi päivä, jolloin jotenkin, voiko sanoa, hyväksyy tapahtuneen ja on vakuuttunut siitä, että se oli monien yhteensattumien summa, mitä ikävin vahinko. Tähän tarvitaan varmasti monien kanssaihmisten tukea, niin läheisten, ystävien kuin ammattiauttajienkin. Tapahtunut vaikutti myös minuun syvästi ja olenkin
toivonut etten törmäisi sellaisiin ihmisiin, joilla on minkäänlaisia syyttäviä ajatuksia. Niitä en hyväksy lainkaan.
Leena


Ihmisillä on usein se harhakäsitys, että on poikkeavaa, jos jotain kamalaa tapahtuu. Kuitenkin jokainen päivä, joka menee hyvin ja onnellisesti, on itsessään ihme ja Jumalan lahja, se on ”poikkeavaa”. Kenellekään meistä ei ole luvattu tätä päivää enempää. Ja se päivä on elettävä siten, että koska tahansa, mitä tahansa voi tapahtua kenelle tahansa. Minun rukoukseni on: Kun kerran sallit tämän tapahtua, anna myös voimaa kestää tämä kaikki. Ihminen on itse liian pieni kantamaan tällaista taakkaa yksin. Mutta Jeesus on luvannut olla joka päivä kanssamme. Ja hän on jo kantanut taakkamme. Voimia!
SL


Jos olisit tiennyt lähtiessäsi, että tällainen tapahtuu, tuskin olisit lähtenyt ajamaan rekkaa. Älä syytä itseäsi tapahtuneesta. Kukaan ei meistä tiedä mitä ja milloin meidän kohdalle on tarkoitettu. Toivon sinulle suojelusenkeleitä turvaamaan matkaasi tästä eteenpäin. Anna itsellesi anteeksi. Rohkeutta
TH


Voimia sinulle jatkaa elämääsi sillä tapahtuneelle ei voi mitään. Läheisesi tarvitsevat sinua, olet heille kallis aarre.
TS


Elämä jatkuu, uskothan sen. Ei aivan sellaisena kuin ennen, mutta uudenlaisena. Sinulla on paljon tehtävää tulevaisuudessa. Älä kanna syyllisyyttä, se tapahtui, mitä tapahtui, sille et mitään voinut. Elämässä tapahtuu välillä asioita, joille itse ei voi mitään. Elämää ei voi hallita. Nyt tärkeintä on, että sinä ja loukkaantuneet selviätte tapahtuneen yli. Aika parantaa haavat – sinunkin. Siunausta elämääsi.
MA


Me kaikki olemme vain ihmisiä, emme voi tuomita, koska kukaan ei voi tietää mitä tulevaisuudessa tapahtuu, hyvää vai pahaa, on vain jatkettava eteenpäin. Toivon teidän koko perheellenne voimia jatkaa, vaikka nyt on vaikeaa, tulee aikoja, jolloin on helpompaa. Tukekaa toisianne, me voimme tukea ajatuksilla ja sanoilla.
TE


Hyvä rekkakuski! Se olisi voinut sattua kenelle vain! Hämmästellen olen lukenut lehdistä, että rekkakuskeille on alettu osoittamaan mieltä tämän surullisen ONNETTOMUUDEN takia. Yhtä hyvin voisimme syyttää kaikkia henkilöauton kuljettajia tappajiksi. Onnettomuuksia sattuu paljon enemmän henkilöautoille! Olet syytön. Koita kestää. Otan osaa sinun tuskaasi, joka on varmasti kauhea.
VH


Jaksamista kaikesta tapahtuneesta huolimatta! Sinä teit parhaasi, kaiken minkä voit, eikä sinun saa tuntea syyllisyyttä. Tärkeintä on, että pyrkisit olemaan läsnä läheisillesi, he tarvitsevat sinua ja sinä heitä. Muista, että sinä sait vielä mahdollisuuden unelmiesi toteutumiseen, vaikka toisinkin olisi voinut käydä. Sinä olet sen muiden tavoin ansainnut. Voimia sinulle ja kaikkea hyvää
MARIKA


Sananlaskujen sanoin. ”Aika ja ennalta arvaamattomat tapahtumat kohtaavat meitä kaikkia”. Yhtä hyvin, se olisi voinut olla kuka tahansa meistä. Sattumalta, siinä paikassa, siihen aikaan.
KL


Kenellekään ei anneta suurempaa taakkaa, kuin mitä jaksaa kantaa ! Tämä on lohduttanut minua vastoinkäymisissä. Toivottavasti ajan myötä myös Sinua !
KM


Se ei ollut sinun syysi, vaikka siltä varmasti tuntuukin. Toivomme sinulle ja perheellesi jaksamista, olemme ajatelleet sinua lämpimästi heti onnettomuuden tapahduttua. Teit kaiken minkä voit, anna itsellesi anteeksi ja vapauta itsesi syytöksistä, vaikka se vaikeaa onkin. Se olisi voinut todellakin olla kuka vain.
PIRJO JA PERHE


Pari Kelttiläistä rukousta: Valo pimeydessä. Läsnäolo yksinäisyydessämme. Voima heikkoudessamme. Opas harhaan joutuessamme. Hän ei vain kanna taakkojamme, vaan on valmis tarvittaessa kantamaan meitäkin. Hän on se sanoma, jonka viemme toisille.
Jumalan siunausta sinulle ja voimia jaksaa.
PR


Voimaa ja rohkeutta !
Aira


Todella paljon voimia sinulle. Kaikki sympatiani ovat sinun puolellasi. Ihmiset, jotka syyllistävät sinua, ovat idiootteja. Kukaan järkevä ei ajattele sinua syypääksi. Olet ollut ajatuksissani, ja en osaa kuvitella kuinka vaikeaa sinulla nyt on. On väärin, että ihminen joutuu kohtaamaan noin suunnattoman epäonnen kuin sinä. Kunpa voisin jotenkin helpottaa oloasi, mutta itsekin itken, kun ajattelen kohtaloasi. Toivon sinulle paljon jaksamista.
MN


Elämässämme tulee jatkuvasti eteen asioita, joihin meillä ei ole kontrollimahdollisuuksia. Voimme vain tehdä parhaamme ja jättää lopun ”Herran haltuun”, enempää ei keltään voi vaatia. Sinä yönä sinä teit ammattimiehenä työtäsi kuten niin monena päivänä ja yönä sitä ennen. Tapahtunut onnettomuus oli erittäin onnettomien yhteensattumien summa, jonka syy ei ole sinun. Se, että soitit itse heti apua paikalle, osoittaa sinussa itsehillintää ja voimaa, josta toivottavasti voit taas ammentaa jaksamista, kun pahin on ohi. Ehkä ripeällä toiminnallasi jopa pelastit jonkun loukkaantuneen hengen. Jos syyttelet itseäsi: anna itsellesi aikaa ja anna itsellesi anteeksi. En ole erityisen uskonnollinen ihminen, mutta kun itselläni meni eräs ihmissuhde todella tuskalliseksi, ainoa joka lopulta antoi minulle mielenrauhan, oli todellinen anteeksiantaminen, vaikka olikin kovan työn takana ja terapeuttiakin tarvittiin. Jaksa päivä kerrallaan. Ajatuksemme ja myötätuntomme ovat sinulle, niin kuin kaikille tämän onnettomuuden uhreille.
PL


Tiedän, että Sinulla ja läheisilläsi on vaikeaa. Suurempaa murhetta tuskin voi kuvitella. Täytyy silti vain yrittää jaksaa uskoa parempaan. Teit kaiken minkä voit, tapahtuneelle ei voi mitään. Lähetän paljon enkeleitä ja voimia antavia halauksia. Rekankuljettajan vaimona tiedän, että niitä nyt tarvitaan.
JS


Kunpa olisikin joku hyvä neuvo, minkä Sinulle voisin antaa. Asioita vain tapahtuu, kamalia ja onneksi ihaniakin. Syy EI ollut sinun. Toivon että löydät murheen ja tuskan jälkeen vielä ilon ja naurun takaisin. Olet sen arvoinen. Lähetän sinulle paljon rakkautta nyt ja aina. Ole rauhassa. Annan itsellesi aikaa. Rakkaudella:
Kati


Voimia Sinulle jaksamiseen. Kuiskaa joka ilta nukkumaan mennessä että annat anteeksi kaikille syytäjille ja itsellesi. Tapahtuneelle ei valitettavasti voi mitään. Suomalainen kulttuuri on valitettavasti vaan niin, että etsimme aina syyllisiä. Olemme tyytyväisiä kun saamme vierittää syyt jonkun harteille ja osoittaa sormella. Se vanha kivitysmentaliteetti.
SA


Me olemme KAIKKI vajavaisia ihmisiä, asiat eivät menekään niin kuin olemme ajatelleet – se on ihmisen osa. Toivon Sinulle jaksamista elää rohkeasti päivä kerralleen elämää eteenpäin.
PK


Toivon, että toivut tästä hirveästä tapahtumasta, kukaan ei toivo kohdalleen sellaista osuvan. Voimia myös sinulle.
UH


Kun ajattelee miten paljon raskasta kuljetusta on teiden päällä, onnettomuuksia on todella harvassa, vaikka rekkoja kokemattomimmissa käsissä metsään tai ojaan kaatuukin. Järkyttävintä tässä onnettomuudessa on se, että vastaantulija sattui olemaan juuri kohdalla. Jos lehtiin on luottamista, niin kuski on ammattitaitoinen, kokenut ja teki kaikkensa, joten pistäkää hyvät ihmiset syyttelyt pussiin ja järveen! Rekkojen häirintä ja liikenteen vaarantaminen on törkeää, aiheutatte vielä itse seuraavan onnettomuuden.
VE


Teit kaiken, minkä voit estääksesi onnettomuuden. Teit parhaasi. Enempää ei kukaan voi vaatia. Lisäksi toimit esimerkillisesti onnettomuuden jälkeen. Lämmin halaus ja paljon voimia sinulle.
II


Sinä ja Sinun tuskasi olivat ensimmäisenä mielessäni, kun katsoin puolitangossa olevia lippuja. Älä syytä tapahtuneesta itseäsi, suuronnettomuudet ovat aina monen ikävän yhteensattuman summia. Menettelit aivan oikein ennen törmäystä ja sen jälkeen. Voimia Sinulle ja läheisillesi.
SI


Sanat ovat tässä tilanteessa kovin vähissä ja tuntuvat niin turhilta… En voi kuin aavistella sitä tuskaa, jota tunnet. Jonkinlaisessa umpikujassa itsekin joskus olleena haluan kuitenkin sanoa edes jotain. Ole kärsivällinen, anna itsellesi aikaa, toivottavasti saat jo apua. Jonain päivänä aurinko vielä paistaa, joskus vielä asiat saavat merkityksen. Yritä jaksaa, hetki kerrallaan, voimia Sinulle. Minä muistan Sinua.
Rekkakuskin vaimo


Koeta jaksaa, ymmärrän hyvin että tuskasi ja ehkä myös syyllisyyden tuntosi ovat suuret mutta syyhän ei ollut sinun, niin vain kävi. VOIMAA!!
SA


Se ei ollut sinun vikasi. On väärin, jos sinua rankaistaan. Voimia.
RI


Voimia jatkaa eteenpäin, sillä eteenpäin on mentävä. Minun kokemukseni mukaan rekkakuskit ovat kuitenkin kaikkein varovaisimpia, kohteliaimpia ja tarkimpia kuskeja teillämme.
MP


Asun Amsterdamissa mutta näin TV:stä Euronewsien kautta tiedon tapahtuneesta. Onnettomuus oli kieltämättä järkyttävä, eikä vähiten siksi että uhrit olivat nuoria. Seuraava ajatukseni kohde olit kuitenkin sinä. En tiedä millä sanoilla voisin helpottaa oloasi, sillä helppoa se ei varmasti olisi. Toivon kuitenkin että tapahtunut ei pilaa myös omaa elämääsi, vaan että kykenet jotenkin selviytymään väistämättömästä syyllisyyden tunteesta. Toivon sinulle kaikkea hyvää ja tsemppiä tulevaisuuteen!
TS


Jokaisella meistä on oma kohtalonsa. Jos sinä et olisi ollut työvuorossa ja kuljettanut rekkaa silloin, joku muu olisi ollut paikallasi. Olemme itse menettäneet vanhimman poikamme hiljattain, ja syyllisiä tapahtumaan on helppo etsiä ja löytää, mutta tapahtunutta ei kukaan voi muuttaa, niin helpottavaa kuin se olisikin. Toivon voimia sinulle ja läheisillesi elää tämän tapahtuman yli. Teit itse kaiken voitavasi, enempää ei keneltäkään voi vaatia!
SK


On asioita joita ei voi muuttaa, ne pitää vaan ajan kanssa hyväksyä. On asioita joita tapahtuu ja joihin kukaan ei voi vaikuttaa, ne on vaikeita hyväksyä. Tärkeää on, että antaisit itsellesi anteeksi ja hakisit lohdutusta suruusi. Sinä olit jostakin syystä juuri silloin juuri siinä autossa, mutta syy ei ollut sinun eikä kenenkään muunkaan. Vaikeinta on kun ei voi syyttää ketään, mutta vihainen saa olla ja pitääkin olla. Vaikka talvelle ja liukkaalle tielle, tai Jumalalle tai metsän peikoille. Sitten kun viha vaihtuu suruun, niin anna itsellesi lupa surra rauhassa. Päivä kerrallaan, enempään ei kukaan pysty.
AP


ANTAKOON PIENI LÄMMIN AJATUKSENI SINULLE VOIMAA SELVITÄ TÄSTÄ HETKESTÄ. MYÖTÄTUNTONI ON LUONASI.
KK


Kuultuani onnettomuudesta tulit välittömästi mieleeni; hirvittävä taakka ihmiselle. Armahda itsesi. Yritä päästä syyllisyydestä. Jokainen ajatteleva, viisas ihminen ymmärtää, että syy ei ole sinun. Jotkut ihmiset eivät ehkä koskaan ymmärrä, joten anna heille anteeksi. Taistele onnesi edestä, tapahtukoon mitä hyvänsä. Voimaa ja siunausta elämääsi! Rukoilen puolestasi.
Kaesa


Se tulee, mitä on tullakseen ja me ihmiset ollaan vain niin pieniä tekijöitä tässä maailmankaikkeudessa. Et sinä olisi sitä kolaria voinut estää, kullekin on kirjoitettu aikakirjaan omat lähtöpäivät ja nyt vain kävi näin. Jossitella voi kuka hyvänsä ja jälkiviisaus on maailman paras viisaus. Sinulla on kaikki läheiset ympärilläsi ja nyt keskitä ajatuksesi heihin. Kevät tulee ja sen myötä kesä. Elämä jatkuu sittenkin….

Meillä poika ajoi kolarin syksyllä ja loukkaantui. Mutta nyt hän miettii, että voiko hän enää ajaa rekkaa, vai vaihtaako alaa. Eli ajatukset ovat sinua ja sinun perhettä lähellä, enemmän kuin arvaatkaan. Hyvää jatkoa ja rutistukset…
autoilijan tytär ja rekkakuskin äitee


VOIMIA JA JAKSAMISTA … TAPAHTUNEELLE ET VOINUT MITÄÄN!!
MP


Se ei ollut sinun syysi. Teit kaiken mitä pystyit ja urheasti vielä hälytit apuakin ja ohjasit liikennettä – moni ei olisi pystynyt. Yritit kaikkesi mutta onnettomuus kävi. Älä syytä itseäsi, sinun vika se ei ollut. Toivon todellakin jaksamista ja selviämistä.
CH


Se onnettomuus ei ollut todellakaan sun vikas! Mä en voi edes kuvitella miten pahalta susta tuntuu.. mä toivon että sä selviät ja saat asias kuntoon!!
pärjäile!!! 🙂
TW


Olen ajatellut Teitä kovasti. Toivon, että lämpimät ajatukset Teitä kohtaan auttaisivat edes rahtusen jaksamaan. Älkää vain syytelkö itseänne, sillä tapahtuma oli monien yhteensattumien summa. Me kaikki tiedämme sen.
TL


Niin paljon sanottavaa, niin vähän sanoja. Se mitä aidosti tunnet sydämessäsi, riittää.
KW


Surun ja epätoivon kanssa on kuin pilvien; ne kulkevat ylitsesi, mutta aurinko pysyy, kuitenkin. Enkelit turvaksenne ja suojaksenne Sinulle ja omaisellesi! Leena


Tämän piti tapahtua ja juuri sinun piti olla osallisena tässä. En tiedä miksi, eikä varmaan kukaan muukaan. Syy ei ollut sinun vaan kohtalon. Näin oli tarkoitus. Nyt ihmetellään miten ”surmansuoraa” voisi parantaa. Aina pitää tapahtua jotain kamalaa, ennen kuin asioihin saadaan parannus. Ajattele vaikka, että tien korjauksen jälkeen säästyy ehkä monien muiden henki. Voimia Sinulle ja läheisillesi!
PL


Konginkankaan bussiturma oli hirvittävä onnettomuus. Se oli nimenomaan onnettomuus, joka ei missään tapauksessa ollut sinun syysi. Kyllähän sinä suret, kuten kaikki muutkin. Muista kuitenkin surun keskellä ettet syytä itseäsi. Koita jaksaa itsesi ja läheistesi vuoksi ja tuella.
Heli Turusta


Olette toiminut Kaikkivaltiaan tahdon välikappaleena. Se minkä on määrä tapahtua, tapahtuu. Teitä autetaan ylhäältä kestämään.
KL


Elämässä tapahtuu odottamattomia asioita, joihin kaikkiin ei voi itse vaikuttaa. Uskon sinun tehneen kaikkesi tapahtuman estämiseksi mutta nyt sinun täytyy vain yrittää antaa itsellesi anteeksi ja keskittyä omaan toipumiseesi ja perheeseesi. Syy ei ollut sinun eikä noita turmassa menehtyneitä ihmisiä enää millään saa takaisin. Älä kuitenkaan menetä enempää henkiä; omaasi tai läheistesi, ne ovat nyt tällä hetkellä tärkeimmät. Toivon sinulle voimia jatkaa eteenpäin.
EK


Voimia sinulle!
HS


Toivon sinulle, ystäväni,
että elää taas uskaltaisit,
että suurien surujen jälkeenkin
ilon siiville nousta saisit.

Toivon sinulle, ystäväni,
päivän kirkkaan ja lempeät tuulet,
että kaikkina elämän päivinä
ilon löydät ja lohdun kuulet.
SEIJA


Eräänä yönä mies näki unen, että hän oli kävelyllä rannalla Jumalan kanssa. Miehelle näytettiin välähdyksiä hänen elämästään ja hän huomasi, että jokaisen välähdyksen aikana näkyi kahdet jalanjäljet rantahiekassa. Toiset jäljistä kuuluivat miehelle ja toiset olivat Jumalan. Viimeisen välähdyksen jälkeen mies katsahti taakseen ja huomasi, että elämänsä vaikeimpina aikoina hiekassa näkyi vain yhdet jalanjäljet. Mies kysyi jumalalta: ”miksi näen vain yhdet jalanjäljet hiekassa silloin, kun elämäni on ollut vaikeinta – miksi olet silloin jättänyt minut yksin?” Jumala vastasi: lapseni, rakastan sinua, enkä jätä sinua koskaan yksin – vaikeina aikoina, näet hiekassa vain yhdet jäljet sen vuoksi, että silloin kannoin sinua sylissäni.”
HANNA


Sinulle on langennut kova tehtävä tässä elämässäsi toimia kohtalon välikappaleena. Älä syytä itseäsi. Rohkeutta, lohdutusta, kestävyyttä, voimaa ja tulevaisuuden uskoa toivotan sinulle ja perheellesi!
Siunaavin ajatuksin!
Tuula


ÄLÄ SYYTÄ ITSEÄSI. SINÄ TEIT PARHAASI ESTÄÄKSESI TAPAHTUMAN. KAIKKI OLI KIRJAIMELLISESTI KORKEIMMAN KÄDESSÄ. TOIVON, ETTÄ SINULLAKIN ON TUKIJOITA, KENELLE VOIT PURKAA TUSKAASI. SILLÄ ELÄMÄN ON KUITENKIN JATKUTTAVA.
ML


Joku kaunis päivä huomaat, että auringon paiste on taas iloinen asia, nauru ympärilläsi ei kuulosta pilkalta vaan saa sinut hymyilemään, joku kaunis päivä huomaat että vitsi on tarkoitettu piristeeksi, eikä se saa sinua enää kysymään ”Miksi?”, joku päivä, niin uskomattomalta kuin se juuri nyt tuntuu, elämä taas tuntuu elämisen arvoiselta. Voimia sinne asti!
PT


Tehtyä ei saa tekemättömäksi, vaikka kuinka haluaisimme. Onnettomuus oli kaikkinensa epäonnen käsittämätön suma, vaikka mietitkin varmasti hereillä olosi jokainen sekunti sitä, mitä olisit vielä voinut tehdä toisin. Olet uhri siinä missä muutkin osalliset. Koeta jaksaa!
LL


Älä syytä itseäsi, älä syytä ketään tai mitään. Syyllisyyden tai syyttelyn taakka vie voimiasi päästä takaisin arkeen, takaisin normaaliin elämään. Voimia Sinulle ja läheisillesi Oulun Postiaukiolta!
GA


Ei voi syyllistää ketään tapahtuneesta, se oli kohtalo; jolle ei ihminen mitään voinut. Meille on kaikille kirjattu oma kohtalomme, teille se oli Konginkankaan yksi pimeä yö. Elämä jatkuu……
KA


En osaa sanoa mitään hienoa, mutta toivoisin, ettet syyttäisi tapahtuneesta itseäsi. Kaikkeen kun ei vaan voi itse vaikuttaa. Toivon sinulle voimia ja jaksamista uskoa hyvään huomiseen.
ST


Voimatervehdys sinulle kulkija. Olemme kaikki elämän koulun kulkijoita oman tehtävämme kanssa. Sinun tehtäväksi tuli olla mukana erittäin merkittävässä tapahtumassa ja sydämestäni toivon sinulle voimia kestää sen läpikäymisen. Et ole yksin. Kanssasi kulkee iso tukijoiden joukko. Olkoon maailmankaikkeuden suurin Voima kanssasi. Uskalla elää!
Pirjo


Voimia, uskoa elämän mielekkyydestä, jaksamista. Tilallasi olisi voinut olla kuka tahansa. Auton heitellessä teit voitavasi, se että bussi sekunnin murto osassa sattui samalla hetkellä vastaan tulemaan, ei voinut olla Sinun vallassasi. Minua helpottaa ajatus kohtalosta näiden nuorten kohdalla, heidän ehkä oli aika lähteä nyt ja pysäyttää koko maa. Toivottavasti Sinua edes vähän helpottaa tämä ajatus. Pyydä enkeleitä avuksesi, he tulevat vain pyytäessä. Elämää ei ole tehty helpoksi, mutta uuden elämän voi alkaa havahtumisen jälkeen. Jaksamisia!
KAIJA


Toivon kestävyyttä Sinulle ja perheellesi – me emme voi elämän vaaroja välttää, niin se vain on. Rohkeutta ja hyvää tulevaisuutta
Anitta


Vaikka tapahtuma on sinulle ja etenkin kaikkien turmassa kuolleiden omaisille ja ystäville mahdoton unohtaa. Tämä hirveä tapaus voi pelastaa muita ihmisiä elämälle, jos kuljettajat, teiden kunnossapitäjät ja siihen liittyvistä rahavaroista päättäjät, tekevät jatkossa viisaampia päätöksiä turvaksi liikenteessä.
MM


Voimia! kaikki asiat ei ole ennakoitavissa eikä korjattavissa, ihmisillä on kohtalonsa. Koita jaksaa raskaan vaiheen yli.
KN


Toivon sinulle ja perheellesi voimia jaksaa läpi tämän vaikean ajan. Oikeita sanoja on vaikea löytää, mutta minun silmissäni olet edelleen ihminen.
ML


Teet vaativaa ja raskasta työtä useimmiten vaikeissa olosuhteissa. Useimmat ihmiset eivät sitä jaksaisi tehdä tai uskaltaisi yrittääkään. Et tehnyt virhettä, teit kaiken parhaasi mukaan. Kukaan ei voi Sinua syyttää, älä missään tapauksessa itse syytä itseäsi! Aina silloin tällöin tapahtuu suuronnettomuuksia, taas oli sen aika. Toivon Sinulle voimia jaksaa, elämä jatkuu. Tärkeintä on ettet syytä itseäsi, olit itsekin uhri. Lämpimin ajatuksin olemme tukenasi.
TR


Bussiturma ei ollut kenenkään syy! Toivon Sinulle ja perheellesi voimia kaiken keskellä ja enkeleitä etupenkille. Elämä jatkuu!
PN


Muutama viikko sitten yleinen syyttäjä syytti tytärtäni rikoksesta, tämä syyte oli lain mukaan välttämätön, siinä ei otettu huomioon muuta kuin faktat. Niin pahalta kuin tämä tuntui, kaikki meni lakipykälien mukaan. Juttelin sinun syytöksestä tyttäreni kanssa ja itkimme molemmat kun tunsimme tuskasi, meillä tämä kokemus oli kuukauden takainen. Ei tässä ole tarkoitus lyödä lyötyä, laki on vaan niin kova, mutta et Sinä tästä tuomiota saa, ja meitä on paljon jotka ajatuksissaan kantavat Sinua. Voimia Sinulle ja läheisillesi.
AK


Iso lämmin halaus rekkakuskille! Tukekaamme häntä näinä varmasti tuskaisina päivinä! Hän on jo helvettinsä käynyt läpi siinä vaiheessa, kun perävaunu lähti heittelehtimään omille teilleen! Kuljettaja varmasti teki kaikkensa estääkseen onnettomuuden, aina vain ei ihmisellä ole valtaa puuttua kohtalon kulkuun! Tässä oli niin monta uskomattoman huonoa tuuria kohdalla juuri tuolla hetkellä, että onhan se selvää, että tämä oli tähdissä jo kirjoitettu! Voimia sinulle rahtari, ja vaikka tuo onnettomuus jää iäksi mieleen, toivon sydämestäni että pystyt jatkamaan elämää eteenpäin, kuuntele sydämesi ääntä äläkä näitä paskan niskaan heittäjiä!

Rahtarin vaimo/4 lapsen äiti


Älä menetä toivoasi. Meitä on paljon, jotka rukoilemme puolestasi!
HP


Onnettomuus joka kohtasi Teitä kaikkia siellä Konginkankaalla on varmasti kaikille osapuolille yhtä vaikea ja järkyttävä kestää. Tässä yhteiskunnassa on se huono puoli että aina haetaan kaikkeen syyllistä kun sen sijaan pitäisi etsiä selviytymiskeinoja ja auttaa ihmisiä eteenpäin. Toivon että jaksat onnettoman ja niin raskaan tapahtuman jälkeen muistaa että meitä on monta jotka ajattelevat Sinua ja toivovat Sinulle jaksamista. Kenellekään en toivoisi koskaan näin raskasta taakkaa kuin Te kaikki ja omaisenne siellä Konginkankaalla jouduitte kohtaamaan.
AK


Meille jokaiselle on annettu tietty aika kulkea tätä elämän tietä. Me olemme vaan välikäsinä ja kanssakulkijoina. Me emme tiedä miksi ja milloin kenenkin aika on. Me emme kuitenkaan voi vaikuttaa kohtalon toteutumiseen. Sinä olet tärkeä osa elämänkulkua. Sinullakin on oma tiesi kuljettavana. Anna murheestasi painavin osa meidän kanssaihmisten kannettavaksi, sillä ei sinulle kuulu sen isompaa lastia kuin meille muillekaan ja muista me jotka jäämme suremme, mutta he jotka lähtevät eivät enää surua tarvitse kantaa…heillä on hyvä olla… voimia sinulle ja perheellesi!!!!!
SL


Kallisarvoinen ihminen, arvostettava ammattimies! Olen sydän kipeänä ja suurta myötätuntoa Sinua kohtaan tuntien miettinyt, miten jaksat. Sinunkin osasi onnettomuudessa on ollut äärettömän, kohtuuttoman raskas. Tiedän kuitenkin, että sinulla on paljon esirukoilijoita. En tiedä, mitä itse siitä ajattelet, mutta uskon, että ne kuitenkin kantavat sinua.

Toivon, että löydät ymmärtäväisiä ja rohkeita kuuntelijoita, joille voit purkaa sitä, mitä olet joutunut kokemaan. Sulje silmäsi ja korvasi syyttäjiltä, jotka ymmärtämättömyyttään ovat valmiita lyömään, ja omaa ahdistustaan lieventääkseen tarvitsevat jonkun, johon kohdistaa vihansa ja pelkonsa elämän arvaamattomuuden edessä.

Älä myöskään arastele ottaa vastaan ammattiapua, se ei ole heikkouden merkki, vaan suurta viisautta ja oman elämäsi arvostamista. Kukaan ei voi selvitä tällaisesta tilanteesta yksin. Käy siis kriisiäsi rohkeasti ja rauhassa läpi, ja katso kaikesta huolimatta eteenpäin!
Empatiaa


Rakas ihminen! Meitä on paljon, jotka ajattelevat Sinua ja läheisiäsi lämmöllä. Et tehnyt mitään väärin, etkä tahallasi. Voimia tähän päivään ja kaikkiin tuleviin päiviin.
Myötäeläen Soili


Teit varmasti kaikkesi ettei tätä olisi tapahtunut, toivon sinulle voimaa jaksaa eteenpäin, vaikka sydän on varmasti raskas, toivottavasti aika helpottaa tuskaa.
TK


En ole sen kummemmin uskovainen, mutta jokaisen elävän olennon, meidän ihmisten, matkan pituus on jossain tuolla ylempänä päätetty. Elämä jatkuu sinun kohdallasi, sillä on tarkoituksensa, älä jää kyydistä pois.
JK


Se oli onnettomuus. Toivottavasti saat tukea läheisiltäsi ja varmasti oma ammattikuntasi antaa kaiken ymmärryksensä sinulle. Kaikkea hyvää elämääsi, älä syyllistä itseäsi.
MK


Kun on tehnyt parhaansa, enempää ei kukaan voi vaatia. ”Jokaisella meillä on pieni enkeli, joka nostaa meidät pystyyn; kun itse emme jaksa lentää”. Olkoon tämä pieni enkeli Sinun ja läheistesi tukena jokaisena päivänäsi!
ML


Elämä jatkuu, vaikka se toistaiseksi tuntuu vaikealta, älä lannistu. Olet ajatuksissa ja voimia sinulle!
MT


Kohtalo puuttui peliin! Ehkä siinä oli viesti meille kaikille. Ethän anna itsesyytöksille valtaa, vaan ANNA ITSELLESI ANTEEKSI! Sinä saat valtavasti myötätuntoa. VOIMIA SINULLE! Anneli
AS


Heidän aikansa oli lähteä… ja sinun pysähtyä. Tämä aika on sinulle tosi raskas kantaa, mutta muista, kenellekään ei anneta enempää, kuin mitä pystyy kantamaan. Voimia ja valoa….
JK


Moni meistä on ajatuksissa mukana Sinun elämässäsi tällä hetkellä. Toivon Sinulle ja läheisillesi voimia ja siunausta.
IL


Haluan toivottaa sinulle siunausta. Taivaan Isän kädessä on meidän kaikkien matkamme. Minkä Jumala on sallinut tapahtuvaksi, sitä ei ihminen pysty muuttamaan. Ole levollisin mielin, Jumala on kanssasi. Hän näkee ajatusmaailmassasi liikkuvat kysymykset, vain Hän voi vapauttaa sinut kaikesta itsesyytöksistä ja katkeruudesta, vihasta. Sinun aikasi ei ollut vielä lähteä. Hänellä on sinunkin elämääsi joku tarkoitus. Niinkuin meidän kaikkien. Jumala rakastaa sinuakin.
AV


Kaikki me ymmärrämme, mikä kohtalo on kohdannut Sinua. Sanat tuntuvat riittämättömiltä lohduttamaan ja luomaan uskoa tulevaisuuteen. Mutta kaikesta huolimatta, elämä jatkuu. Toivon voimia päästä tämän yli ajan kanssa. Kukaan ei tuomitse, vaan toivoo mielessään kaikkea hyvää Sinulle ja perheellesi.
SS


On asioita joita emme voi tietää etukäteen eikä niitä voi järjellä selittää. Tämä oli yksi niistä. Rukoilen ja lähetän Sinulle voimaa, valoa, jaksamista ja siunausta elämääsi, sillä kukaan ei tiedä miksi juuri Sinun kohdallesi tuo ikävä tapahtuma oli valittu.
KK


Älä kanna tapahtuneesta syyllisyyttä – olethan vain onnettoman sattuman uhri sinä samoin kuin muutkin mukana olleet. Anna elämän kantaa tästä eteenpäinkin!
EH


Minä ja monet ajattelevat Sinua myötätunnolla. Tunnet tuskaa nyt, mutta muista kuitenkin: joka aamu on armo uusi Sinulle ja minulle, meille kaikille.
AP


”Elämässä on ISOJA ja pieniä MURHEITA sekä TUSKIA, mutta niistä kaikista on LUPA SELVITÄ!”
RENKI-RAMI


Paljon voimia kestää tapahtunut, jolle et olisi voinut kuitenkaan mitään muutoin kuin niin että olisit ollut sen yön kotonasi.
RR


Toivon hänelle voimia ja jaksamista! Hänellä on varmasti taakkaa kannettavaksi enemmän kuin voimme edes kuvitella! Tuska ja syyllisyyden tunto on varmasti sanoin kuvaamaton, mutta toivon, että hän saa tukea ja apua kestämiseen ja toivon hänelle kaikkea hyvää elämässä. Toivon myös, että kukaan ei syyllistä häntä, koska onnettomuus on aina onnettomuus ja teko ei varmasti ollut tahallinen. Toivon, että ihmiset eivät olisi tuomitsevia, koska se voisi olla itse kukin meistä kenelle onnettomuus olisi sattunut omalle kohdalle.

Usein liikenteessä mietin sitä mahdollisuutta, että itse aiheutan onnettomuuden ja mitä siitä seuraisi, loputon itsesyytös olisi sietämätön taakka. Olen menettänyt oman sisareni auto-onnettomuudessa ja kukaan ei silloin osannut auttaa onnettomuuden aiheuttajaa. Jälkikäteen olen ajatellut, että kunpa ihmiset olisivat avarakatseisimpia ja syyllisten etsiminen ei olisi se ensimmäinen ajatus! Anteeksianto ja ymmärtäminen on se mitä tulisi enemmän harjoitella!

Onnettomuus on aina onnettomuus – kaikille sen osapuolille! Eli haluan sanoa rekkaa kuljettaneelle miehelle – OTAN OSAA myös sinun suruusi ja tuskaasi ja toivon vilpittömästi, että elämäsi jatkuu kaikesta huolimatta. Toivottavasti saat ammattiapua ja selviät tästä kaikesta kamalasta!
RS


Suru ja tuska tuntuvat varmasti loputtomilta. Rukoilen kuitenkin että pääset pala palalta tapahtuman syytöksistä eroon. Sinulla on vielä elämä maan päällä ja tehtäväsi täällä suoritettavana. Tapahtuma oli kohtalo, ei kenenkään syy. Rukoilen sinulle kovasti voimia ja läheisten tukea.
MH


Elämä ei aina tunnu oikeudenmukaiselta, mutta älä syytä tapahtuneesta itseäsi. Ei ole mitään mitä olisit voinut tehdä estääksesi tapahtuman. Koita jaksaa katsoa huomiseen. Jokaisella päivällä on auringonlaskunsa ja nousunsa, kuin myös jokaisen ihmisen elämässä on alkunsa ja loppunsa. Voimia huomisen auringon nousuun!
TK


Voimia! Se oli onnettomuus, syy ei ollut sinussa!
PK


Voimia ja siunausta sinulle. Toivottavasti sinulla on paljon ystäviä jotka lohduttavat. Asian kanssa ei ole helppo elää vaikka tietääkin tehneensä kaikkensa turman ehkäisemiseksi. Enkeleitä matkallesi!
LK


Älä kysy miksi, sillä kaikki vastaukset on jo annettu. Sinullakin on oikeus surra. Et ole tappaja. Et varmasti halua tahallasi vahingoittaa ketään. Jos et jaksa eteenpäin päivä kerrallaan, etene tunti tunnilta. Jos ei sekään auta, etene minuutti minuutilta. Tai sekunti kerrallaan. Aika kuluu, ja jos annat itsesi ensin surra, voit laskea iloisia asioita jälleen elämääsi.
TP


Minä en ainakaan syytä sinua tapaturmasta. Et varmasti tehnyt sitä tahallasi. Tapahtuma oli määrätty tapahtuvaksi, sellaista elämä on ja siihen on tyytyminen. Koeta jaksaa.
RR


Voimia, vahvuutta ja luottamusta. Voimme vain kuvitella tuskan ja surun sinun sydämessäsi. Kaikkea ei voi käsittää, mutta kaikki täytyy silti hyväksyä. Päivän tunnussana pe 19.3.”Herra, jo aamulla kuulet ääneni, aamun hetkellä tuon sinulle pyyntöni ja odotan vastaustasi.” Ps. 5:4.
KB


Tiedämme, että juuri nyt mitkään sanat eivät pysty lohduttamaan sinua kohdanneessa onnettomuudessa. Toivon, että rukouksemme ja yrityksemme myötäelää surussasi toisi helpotusta elämääsi edes pienen valonpilkahduksen verran ja että se kasvaisi helpottavaksi oloksi. Älä tuomitse itseäsi, se olisi voinut tapahtua kenelle tahansa meistä! Emme mekään tuomitse sinua! On todella murheellista, että se sattui kohdallesi.
PT


Se mitä tapahtui, ei ole kenenkään syytä. Jokaisella meistä on oma kohtalomme. Niin epäreilulta kun se tuntuukin toiset kohtalo vie nuorena ja toiset saavat elää pitkään. Jokaisella meistä on oma määränpäämme.
Se miksi niin monta nuorta meni. yhtä hyvin bussi olisi voinut olla täynnä vanhuksia. Ovathan vanhuksetkin ihmisiä ja heilläkin on omat läheiset ja omaiset jotka jäisivät suremaan yhtälailla kun nyt näitäkin turman vaatineita nuoria uhreja.
AH


Voimia ja uskoa tulevaisuuteen. Uusi aamu tulee aina. Joskus vielä aurinkoisenakin. Lämpimiä terveisiä.
Marja


Jaksamista Sinulle ja perheellesi. Suojelusenkelit olkoon mukanasi kulkemillasi teillä.
HP


Toivon voimia Sinulle jatkaa arkipäivän elämää ja vaativaa ammattiasi. Samoin voimia läheisillesi tukemaan sinua. Ystävällisin ajatuksin, hengessä mukana…
HT


Otan osaa suruusi! Sinun täytyy nyt yrittää elää luottaen tietoon, ettet olisi voinut tehdä mitään. Tapahtunut ei ole syytäsi. Meitä on monia jotka ajattelevat samoin. Voi kuinka voisimmekaan henkilökohtaisesti tulla sen sinulle sanomaan. Ota tämä halauksena – syvänä sellaisena. Toivon todella että pääset yli tästä ja pystyt taas jatkamaan elämää perheesi parissa. Jaksamista sinulle ja perheellesi. Olemme todella pahoillamme, että näin kävi.
SI


Olet olemassa rakas ihminen, elämä kaunis on, kun tiedän sen, ei tärkeintä mitä sanot, teet, vaan mitä olet hymy, kyyneleet. Voimia ja jaksamista sinulle ja läheisillesi. Tapahtumassa myötäeläen!
PN


Tiedän, että teit kaiken voitavasi. Älä syytä itseäsi. Voimia Sinulle.
EP


Ihmisen elinpäivät on tarkkaan luetut, niin myös bussissa olleiden, ne vaan päättyivät näin. Oli ikävää, että sinä jouduit välikädeksi. Voimia tulee taakan mukana. Kaikella on tarkoituksensa. En vähättele tuskaasi, mutta itse uskon näin.
US


Ensimmäisenä voimia ja jaksamista elämässä eteenpäin! Ei syyllistetä rekkakuskia, sillä tavallinen ihminen hänkin on. Koskaan ei tiedä, kenen kohdalle onnettomuus osuu. Hänelle vain osui kohdalle suurin mahdollinen onnettomuus ja kantaa sitä taakkaa läpi elämänsä!
MA


Toivon voimaa ja jaksamista kuljettajalle ja hänen läheisilleen, vaikka tämä päivä on erilainen kuin edelliset, tämä voi tapahtua kenelle meistä tahansa. Elämä jatkuu, aika tuo helpotusta, toivon että jaksat tämän vaikean ajan.
Kunpa voisit olla syyllistämättä itseäsi, tapahtuneelle ei mahda mitään, kohtalo oli päättänyt vain toisin.
LK


Muista aina että olet itsekin uhri. Elä elämääsi rohkeasti eteenpäin. Jokaisella elämäsi päivällä on tarkoitus, vaikka vaikeana hetkenä sitä emme pysty näkemään. Elä hetkestä hetkeen. Työsi on raskasta ja vaikeaa, olosuhteet vaihtelee joskus nopeastikin. Pidä pääsi pystyssä sinua ja läheisiäsi ajatuksissaan lähestyy moni ihminen tänä vaikeana aikana. Meille jokaiselle on annettu elämänlanka, kun se katkeaa olemme voimattomia. Toivon sinulle ja läheisillesi voimaa ja rohkeutta tulevaisuuteen.
HB


Tapahtunutta ei saa tapahtumattomaksi. Tärkeintä on olla itsensä kansa sujut, jos tietää, että kaikkensa on tehnyt, mitä siinä tilanteessa on tehtävissä.
KN


Vain vahvoille ihmisille annetaan voimia ystäväni!
MN


Koeta jaksaa. Tapahtunutta ei saa tapahtumattomaksi, mutta sinulla on kuitenkin tulevaisuus edessäsi. Perheesi, lapsesi tarvitsevat sinua. Tavalla tai toisella yritä jaksaa eteenpäin, ammenna voimaa arjesta ja tulevaisuudesta. Ota vastaan kaikki apu jota vain voit saada, yksin et pääse yli. Tuska varmaan jää mutta älä anna sen hallita itseäsi, perheesi ja itsesi takia. Voimia sinulle, ja perheellesi.
JN


Heidän hetkensä oli tullut. Näin oli jo päätetty etukäteen. On sattumaa, että Sinä osuit silloin paikalle. Tai ehkä sekin oli ennalta määrättyä. Kaikella on tarkoituksensa. Nyt emme voi syytä ymmärtää. Kenellekään ei anneta enempää kuin jaksaa kantaa. Sinä selviät! Sinulla on ystäviä, jotka tukevat. Meitä on paljon, vaikka emme ole Sinua koskaan tavannetkaan. Tee surutyösi – se vie aikaa. Elämä jatkuu…
MS


Voimia Sinulle ja perheellesi jaksaa tästä eteenpäin. Et ole syyllinen tapahtuneeseen, teit varmasti kaiken voitavasi, enempää ei voida yhdeltä ihmiseltä vaatia. Vahinko voi sattua kenelle tahansa, kukaan meistä ei tiedä, milloin se tulee omalle kohdalle. Toivon sydämestäni, että pääset tämän yli ja jaksat vielä uskoa huomiseen.
EH


Voin vain kuvitella sitä tuskaa mikä sinulla nyt on.. Olet täysin syytön tähän tapahtumaan; kun rekka lähtee heittelehtimään noin niin tuskin siinä on tehtävissä mitään, varsinkin noin lyhyessä matkassa.. En voi kuin pöyristyneenä kuunnella kun sinua syytetään niiden uhrien kuolemantuottamuksesta. Miksi aina on pakko rankaista jotakuta? Siinä on jo kestämistä liikaa, kun mieltä painaa tuo turma ja ne kokemukset! Toivon oikein paljon voimia sinulle!! Älä syyllistä itseäsi, koska et tehnyt tätä tahallasi ja se oli ONNETTOMUUS!! Oikein paljon siunausta ja voimia tämän kaiken kestämisessä!!
KK


Surun ja tuskan määrä on suuri Sinullakin. Sinua tukevat monet läheltä ja kaukaa. Tällainen muisto on ikuinen kuin arpi, vähitellen ajan kanssa pahin tuska helpottaa ja arpi vaalenee.

Olen sytyttänyt kynttilän uhrien muistolle. Myös Sinä tarvitsen kynttilän. Joskus sen liekki tuo lohtua ja rakkautta, joskus se rauhoittaa.

Sinua ja perhettäsi tukien.

Päivikki


Toivotan sinulle voimia jaksaa eteenpäin. Toivon sinulle ystäviä, jotka kuuntelevat. Toivon, että jaksat tukeutua ystäviisi ja vaikka ammattiauttajiin purkaaksesi asiaa pois mielestäsi. Kaikkea hyvää elämääsi!!!
KL


Mieheni ajaa samassa firmassa samanlaisia autoja kuin sinä. Joka toinen yö hän on kotona ja joka toinen yöpyy majoituspaikassa. Sydämeni on hänen mukanaan. Ajattelen nyt myötätunnolla sinua. Yritä jaksaa päivä kerrallaan. Koskaan emme tiedä huomisten määrää. On vain tämä päivä ja eilisiä ei jaksa laskea.
EH


Pahimmat koettelemukset annetaan niille, joiden katsotaan kestävän ne. Kun olet selvinnyt tästä, olet taas vahvempi. Itse olen uskovainen ihminen, ja minua on joskus vaikealla hetkellä lohduttanut seuraava ajatus: Ei meidän Herramme vie sinua niin synkkään pimeyteen, ettei Hän itse olisi siellä jo ollut.
SL


On tapahtumia, joiden kulkuun emme itse pysty vaikuttamaan. Kysymyksiä, joihin emme voi saada vastauksia. Uskon itse, että meille kaikille on päivät määrätty. Sinulle toivon koko sydämestäni jaksamista ja uskoa tuleviin päiviin.
PR


Luota rukouksen voimaan. Vaikka nyt ei voi kun kysyä missä Jumalamme oli ja miksi hän antoi tämän tapahtua? Rukouksen voimalla ja tulevaisuuteen luottaen pääsee eteenpäin täällä elämän kivisillä poluilla. Jumala on kuitenkin olemassa ja valoa näkyvissä vastoinkäymisten jälkeen.
MV


Se voisi sattua kenelle tahansa, älä syyllistä itseäsi. Paljon voimia sinulle, että jaksat toipua tapahtuneesta. Keskustele ja pura tunteesi.
ML


Koita kestää! Kaikki tiedämme, ettet tehnyt sitä tahallasi. Uskon, että jos olisit voinut tehdä jotain estääksesi tapahtuneen, olisit. Itsekin kolaritilanteessa olleena tiedän, että tilanne voi riistäytyä käsistä ja silloin ei voi kuin vain toivoa, ettei isompaa vahinkoa tapahtuisi. Voimia! Elämää on vielä edessä päinkin!
RIITTA


Jos elämä on niin epäoikeudenmukaista, että yöllä, kun juurikaan ei muita autoja aja, niin sinun rekka ja bussi törmää…. Eihän se ole ainakaan sinun vikasi… se on kohtaloa, jos näin voisi sanoa, mutta että mitä järkeä siinä turmassa oli, kun siitä ei tullut kuin surua… se ei varmaan koskaan selviä.. kenellekään. Mutta se että syyttäisit siitä itseäsi, on väärin! Voimia sinulle ja perheellesi.
SW


Jostain syystä, sinä tulit mieleeni ensimmäisenä. Tuntematta sinua, olen usean ihmisen kanssa keskustellut, myös muiden aloitteesta tilanteestasi ja siitä, miten mahdat jaksella. Arvelen, että lohdutuksen vastaanottaminen on nyt vaikeaa. Kuoleman sijasta sinä joudut nyt kulkemaan hulluuden läpi. Minä toivon, että matkallasi muistat, että sinun puolestasi rukoillaan ja kiitetään Jumalaa siitä, että sinä selvisit. Aikasi ei ollut vielä mennä. Sen sijaan jostain syystä sinulle tuli tämä taakka. Mihin elämä sinut johdattaakin, muista, että sinulla on vielä toivoa.
TO


Kaikella on tarkoituksensa – syntymällä ja kuolemalla. Koskaan emme voi – Luojalle kiitos siitä – tietää milloin on minun vuoroni. Kukaan toinen ihminen ei voi kantaa vastuuta toisen kuolemasta. Sinä olet arvokas, jumalallinen ihminen – luota siihen, että se minkä kuuluu tapahtua tulee tapahtumaan. Enkelit ovat kanssasi.
AJ


Toivon Sinulle voimia kestää, vaikka harteillesi laskettiin valtava taakka. Älä syytä itseäsi, vahinkoja vain sattuu, ei sille voi mitään. Toivon rauhaa sielullesi, ei se ollut tahallinen teko
LK


Sanoja ei löydy millään, sillä vain paikalla olleena tiedät todellisuuden. Toivon kuitenkin sinulle ja läheisillesi voimia jaksaa, kunnes tajuat, että teit kaiken minkä voit ja sinun tilallasi olisi voinut olla kuka vain. Suurin osa ihmisistä ymmärtää myös sinun tuskasi ja rukoilee puolestasi, usko, että tunnemme syvää myötätuntoa sinua kohtaa.
LK


En pysty ymmärtämään, kuinka kukaan voi tapahtuneesta syyttää ketään. Selvää on ettei syy ollut kenenkään.
MM


Olen toivonut jaksamista Sinulle siitä asti kun kuulin tapahtuneesta, ja toivon vieläkin. Tiedän että teit kaikkesi.
PK


Tsemppiä, rekkakuski! Olen miettinyt viime päivinä Sinua paljon. Melkein arvaan että Sinua painostavat tällä hetkellä syyllisyydentunne ja suuri tuska.. Olen jutellut veljeni kanssa joka myös on rekkakuski. Hän kolleganasi ymmärtää Sinua vielä paremmin. Monta kertaa olen kuullut kun hän kertoo vähältä piti -tilanteista. Ihan puistattaa miten pienestä kaikki voi olla kiinni. Yksi ainoa sekunti, ja koko elämänkulku saattaa muuttua. Varmasti Sinäkin pohdit: ”Entä jos.. Entä jos…? ” Toivon Sinulle voimaa ja jaksamista, sydämestäni.
TH


Voimia ja varjelusta tuleville kilometreille!
JT


Ensimmäinen ajatus, turman jälkeen. Anna voimia ja ymmärrystä rekan kuljettajalle. Älä jossittele. Olet tehnyt aivan oikein. Heidän määränpäänsä oli vaan nyt. Itsesyytökseen ei ole aihetta, vaikka se ehkä sinusta siltä tuntuukin.
Koita jaksaa, paistaahan se aurinko risukasaankin. Autolla liikkuen ei koskaan tiedä mitä tuleman pitää … Voimia sinulle
EP


Koeta jaksaa eteenpäin vaikka nyt tuntuisi vaikealta. Jotain hyvää tapahtuu vielä sinullekin – usko pois. Kaikki tietävät, ettet tehnyt mitään tahallasi vaan vahinkoja sattuu kaikille.
ML


Et sinä sitä tahallasi tehnyt. Se olisi voinut tapahtua kenelle tahansa. Asia seuraa koko loppu elämäsi ja siitä on puhuttava ja puhuttava. Älä jätä asioita sisällesi. Älä mieti niitä yksin. Jokin tarkoitus tapahtuneella on. Syy ei ollut sinun. Voimia ja elämänhaluja, varmasti aurinko paistaa vielä sinullekin.
Helena


Sinun tuskasi on varmasti kaikkein raskain. Sinä et varmasti tehnyt sitä tahallasi. Et varmaan saa nukutuksi öitäsi.
HL


Toivon Sinulle ahdistukseesi ja painajaiseesi kaikesta sydämestäni läheistesi rakkautta ja ymmärrystä sekä voimia, ja rohkeutta antaa itsellesi anteeksi! Kristiina


Ei se ole ihmisen kädessä mitä tapahtuu. Se on luojan kädessä. Meidän täytyy vain nöyrtyä ja yrittää ymmärtää onnettomia sattumia. Loppujen lopuksi olemme niin pieniä osasia maailman kaikkeudessa…. Jumala suojelkoon sinua ja varjelkoon sinua. Rukoilen puolestasi.
TR


Olet ajatuksissamme. Lähetämme luoksesi voimaa ja lohdutusta. Toivomme vierellesi ystäviä, rinnalla kulkijoita tänä niin raskaana aikana. Toivomme paljon aurinkoisia päiviä tuleviin vuosiisi, sillä jonakin päivänä ahdistus alkaa hellittää, muistot käyvät armeliaiksi. Olet kaikkeen syytön, kohtalolle emme mitään voi. Jaksamista Sinulle, tuntematon ystäväni.
TK


Miksi Sinä joudut kärsimään siitä, että olet joutunut tahtomattasi monien sattumusten summana avaintodistajaksi tässä onnettomuudessa. Onnettomuuden uhrit eivät olleet Sinun käsissäsi, tässä oli Korkeimman johdatusta. Teit työsi yhtä hyvin kuin kaikkina aikaisempinakin päivinä, mutta mahdoton on mahdoton eikä sille voi yksi ”pieni” ihminen mitään. Haluan lohduttaa ja rutistaa Sinua (näillä sanoilla) toivoen Sinun jatkavan elämääsi rakkaittesi tukemana ja jokin aamu tulet huomaamaan, että elämähän jatkuu ja antaa Sinulle parastaan…
Kirsi


Kohtalo kuljettaa meitä sille emme voi mitään. Kaikella ja kaikilla on tarkoitus jota emme ymmärrä. Voimia ja jaksamista asioitten kanssa monen ajatukset ovat teidän kanssanne ja myötätunto myös.
AL


Uskon että varmasti olet tehnyt kaiken minkä voit estääksesi tapahtuman. Toivotan voimia jaksaa eteenpäin. Tuo olisi voinut tapahtua kenelle meistä tahansa.
KJ


Voimia ja jaksamista vaikeassa elämäntilanteessasi! Älä turhaan syyllistä itseäsi sillä onnettomuus on tapahtunut ja sen on ollut aika tapahtua nyt, nuorten elinpäivät tulivat täyteen. Harmillista että myös sinä jouduit olemaan osallisena siinä. Kun annat itsellesi aikaa ja käyt asiaa mielessäsi, puhumalla, kirjoittamalla läpi tai mikä sinun tapasi sitten onkin, mutta läpi ja puhki asia on ajateltava ja työstettävä. Huomaat sen jälkeen, että olet saanut itsellesi lisää vahvuutta, toisten ihmisten ymmärtämystä ja elämääsi lisää syvyyttä. Asiaa et jaksa vielä ehkä näin nähdä, mutta jälkikäteen huomaat, että se koitui loppujen lopuksi omaksi eduksesi ja auttaa sinua katsomaan elämää syvällisemmin sekä tekee sinusta jollain tapaa vahvemman ihmisen. Anna surun tulla ja koskettaa, se vahvistaa.
EE


Sinä kelaat mielessäsi, mitä olisi pitänyt tehdä toisin. Surussa niin on aina. Mutta itsensä syyttäminen on turhaa ja hyvin tuhoisaa, vaikka sitäkin varmasti teet. Sallimus näyttelee suurta osaa meidän elämässämme ja hyvin monien pienten sattumien kautta tällainen onnettomuus on mahdollista. Sinä teit varmasti kaikkesi, enempää ei kukaan voi tehdä. Voimia Sinulle ja perheellesi.
RE


Olet ollut ajatuksissani monesti tapahtuman jälkeen. Olin onnellinen , ettet saanut lisäksi painolastiksi virhettä työssäsi. En tiedä miten sanoisin, mutta olosi on varmaan kamala noin lievästi ilmoitettuna. Olit uhri siinä missä muutkin. Voimia sinulle.
AS


Voimia ja jaksamista Sinulle!
KATI


Jaksamista, ei se ollut kenenkään vika, vaan sattumien summa, niin kuin niin monet asiat ja tapahtumat tässä elämässä.
SJ


Keliä et voi valita, on ajettava silloin kun on ajettava. Teit kaikkesi, että voisit väistää linja-autoa. Sinua ei voi syyttää mistään. Sinua hengessään tukemassa on paljon meitä tavallisia rivi-ihmisiä. Yritä jaksaa päivä kerrallaan, tuska helpottaa vähitellen. Ajattelemme sinua!
MH


Olen ollut mietteissäni ja rukouksissani monta kertaa luonasi! Tiedän, että Sinulla on tosi raskasta, mutta kaiken piti tapahtua, sille me ei voida mitään. Yritä vain muistaa viisaus: ”älä koskaan nosta syytettä itseäsi vastaan”, on oltava myös itselleen armollinen. Tiedän, että on todella suuri joukko ihmisiä, jotka ajatuksin haluavat kulkea rinnallasi. Lämpimin ajatuksin!
SP


Onnettomuus on onnettomuus. Miksi perävaunu lähti juuri tässä, miksi tie oli liukas juuri tässä ja tällä sekunnilla? Tuntemattoman sotilaan sanoin ” Ei se oo ihmisen kädes, se on korkeimman kädes”. Älä syyllistä itseäsi vaikka moni ymmärtämätön niin tulekin tekemään. Voimia ja jaksamista.
HH


Olet mielessäni, niin kuin varmasti monen muunkin. Voimia Sinulle ! Elämässä sattuu asioita, joille ei voi mitään. Lämmöllä
Anneli Turusta


Muista, että sinä teit siinä tilanteessa ja niissä olosuhteissa kaiken parhaan mahdollisen. Kohtalo vaan oli tällä kertaa päättänyt kirjoittaa tuon kohtauksen loppumaan murheellisesti. Sitä, mikä on tapahtunut, ei voi enää muuttaa muuksi eivätkä muiden jälkiviisaat kommentit, eivätkä itsesyytöksetkään, sitä taio toisenlaiseksi. On vaan jaksettava katsoa tulevaisuuteen ja uskoa, että parempi huominen on ihan nurkan takana, vaikka se tällä hetkellä vaikeaa onkin uskoa.
AL


Jos tapahtuneessa mitään hyvää on, niin se että jopas saatiin aikaiseksi keskustelua teiden kunnosta talvisin ja myös ajoaikatauluista. Tulet elämään tapahtuneen kanssa lopun elämäsi. Arvosi varmaankin pyörähtivät uuteen uskoon kerralla, parempaan, uskoisin. Ehkä sielusi ruukku rikkoontui kokonaan. Kun kokoat sen uudelleen, siitä tulee vähän erilainen kuin entinen, parempi, kokeneempi. Rakennusaineita saat koko Suomen kansalta ja se on paljon se.
AM


Autoilijan tyttärenä, autoilijan/rekkakuskin vaimona ja kahden rekka-autokuskin siskona haluan toivottaa sinulle paljon voimia jaksaaksesi tämän vaikean asian kanssa ja Taivaan Isän siunausta. Voimia Sinulle, elämme mukana Sinun surussasi. Arvostan ammattiasi ja toivon että voit palata vielä omaan arvokkaaseen ammattiisi takaisin.
RH


Kaikessa mitä meidän elämässämme tapahtuu on jokin tarkoitus. Sen tarkoituksen huomaa kuitenkin vasta jälkeenpäin. Silläkin oli tarkoituksensa että sinä olet nyt siitä. Nyt tuntuu pahalta eikä voi ymmärtää tapahtunutta mutta älä luovuta. Jaksa itsesi takia ja perheesi takia. Sinusta tulee herkempi, vahvempi ja tuntevampi ihminen kaiken tämän koettelemuksen kautta. Jonain päivänä huomaat että sinun on hitusen parempi olla ajatustesi kanssa. Sitä seuraavana päivänä taas hitusen enemmän. Odota näitä päiviä ja luota että ne tulevat.
Katja


Yritä jaksaa eteenpäin! Tahallaan ei kukaan moiseen tilanteeseen joudu! Voi olla vaikeaa lähteä uudelleen ajamaan mitään autoa mutta yritä päästä sen kynnyksen yli

Paria viikko aikaisemmin surmattiin tahallaan satoja ihmisiä Espanjassa. Tässä onnettomuudessa kukaan ei vahingoittanut ketään tahallaan. Toivon, että ketään, kaikkein vähiten Sinua, osoiteta syyttävällä sormella. Toivon Sinulle voimia ja jaksamista.
HK


Se olisi voinut olla kuka tahansa meistä. Sinulla on perhe, ota voimavaroja siitä itsellesi. Vaikka vielä ei näkyisi valonpilkahdustakaan tunnelin päässä, usko että jonain päivänä niin tulee vielä käymään. Älä syytä itseäsi lopun elämääsi, kukaan ei siinä tilanteessa olisi voinut toimia toisin. Osanottoni ja voimia. Olet mielessämme.
PN


Se olisi voinut sattua kenelle tahansa meistä. Kohtalo määräsi näin käyvän ja sinulle annettiin kannettavaksi raskain taakka. Toivon sinulle voimia sen kantamiseen. Aika parantaa, tässäkin tapauksessa
JN


Olet todellinen sankari tapahtuneesta onnettomuudesta huolimatta. Teit kaiken, mitä inhimillisesti ottaen oli tehtävissä, välttääksesi tapahtuneen. Tapahtuman työstäminen omakohtaisesti vie paljon aikaa. Toivon sinulle voimia selviytymään tästä. Tapahtumapaikka on tuttu. Olen kotoisin Pihtiputaalta ja kulkenut samaa reittiä kohtuullisen usein noin 40 vuoden ajan.
Mauri


Uskon että liukas tie teki mahdottomasta mahdollisen, eli et mahtanut asialle mitään. Tsemppiä ja yritä jaksaa!
Jari


Aina jää vielä ajatus ”miten olisin voinut estää turman” mutta teit ihan varmasti parastasi. Tämän lisäksi jaksoit hälyttää apua ja auttaa vielä sen jälkeenkin. Minusta tämä on hatun nostamisen paikka. Puhu asioista, älä jätä ajatuksia itsellesi. Pitää muistaa että jokaisessa synkimmässäkin tapauksessakin löytää pienen ”kultapalan tai neulan” jota kannattaa ottaa talteen ja säilyttää. Kerää nämä talteen, iloitse siitä – jokainen kasvattaa määrän isommaksi ja auttaa jaksamisessa. Kun teette kaikki sen yhdessä määrä tuntuu suurempana. Tämä on ainakin auttanut minua sekä äitiä ja siskojani kun nuori veljeni joutui luopumaan elämästään. Hyvää ja rauhallista voimaan keräämistä sinulle ja perheellesi!
MK


Elämässä tulee aina tilanteita, joiden jälkeen miettii; ”mitä olisin voinut tehdä toisin”, ajan arpeuttaessa haavoja tulee huomaamaan, että vaikka montakin asiaa olisi voinut tehdä toisin, ei tehnyt ja asiat menivät niin kuin menivät. Tärkeintä on antaa itsensä ymmärtää se ja ymmärtää myös se, että jos en minä niin sitten joku muu. Jos kyseessä olisi ollut joku muu niin mahdollisesti lopputulos olisi ollut vielä pahempi. Kiitos siis kuljettajalle niistä, jotka jäivät vielä jatkamaan elämää meidän kanssamme.
KK


Elämä jatkuu, vaikka se välillä tuntuu pysähtyvän. Voimia sekä jaksamista suuressa tuskassasi.
TL


Jos jumala antoi tämän tapahtua ja sinä selvisit, niin kyllä Jumala silloin myös tarkoitti, että edelleen eläisit täysillä ja pienistäkin ihmeistä nauttien .Ei saa jäädä tuleen makaamaan! Ota perhe ja ystävät tueksi, kerro miten tärkeitä he ovat sinulle, niin huomaat miten tärkeä Sinä olet heille! Muista : Sinä pystyit hälyttämään apua muille, varoittamaan muita tielläliikkujia, toimimaan ammattimaisen oikein järkyttävässä paikassa! Teit kaiken mihin pieni ihminen pystyy! Teit juuri ne asiat oikein, joista kiitellään kolaripaikoille ensin saapunutta auttajaa! Enkelit varjelkoon kulkuasi edelleenkin!
TR


Sitä pitää aina muita syyllisinä onnettomuuksiin. Ennen kuin mieheni kanssa jouduimme liikenneonnettomuuteen, jonka aiheutti mieheni. Hän ajoi pakettiautoa, joka oli lainassa kodinkoneliikkeeltä. Hän kosketti jarrua peilijäällä (lumipyryssä) ja lähdimme heittelehtimään ja ajauduimme vastaantulijoiden kaistalle, josta henkilöauto rysäytti kylkeen. Onneksi vain autot romuttuivat eikä kellekään käynyt kuinkaan. Se tapahtuma auttoi tajuamaan monta asiaa sekä liikenteestä, että muutenkin elämästä. Lisäksi se auttoi tajuamaan, että onnettomuus vai sattua kelle vaan, kun on oikein huonoa onnea mukana.

Toivon hänelle ja perheelle äärettömän paljon voimia. Toivon, että hän voisi nukkua yönsä rauhassa jonkun ajan kuluttua, kun tapahtuma ei enää vaivaa niin paljon. Toivon, että hän hakee ja saa apua. Lisäksi toivon, että hän ymmärtää, kuinka paljon hänelle toivotaan myötätuntoa ja kuinka paljon ymmärretään, ettei se ainakaan ollut hänen vikansa. Toivon, että hän oppisi elämään onnellista elämään asian kanssa.
ES


Paljon voimia sinulle ja perheellesi. Tällaisesta onnettomuudesta on varmasti vaikea selvitä, eikä kukaan voi ymmärtää tuskaasi. Toivoisin voivani auttaa sinua jotenkin. Toivottavasti et syytä itseäsi tapahtuneesta. Se olisi voinut tapahtua kenelle tahansa ja missä tahansa. Halusin vain sanoa, että monet ihmiset ajattelevat ja tukevat sinua ajatuksissaan, toivottavasti se tuo edes vähän lohtua suruusi ja järkytykseesi. En voi muuta kuin lähettää sinulle paljon lämpimiä ajatuksia ja voimia herätä taas seuraavaan päivään.
MV


Siinä oli kyseessä isommat voimat, joille sinä et yksinkertaisesti mahtanut mitään. Älä syytä itseäsi. Voimia sinulle ja perheellesi
Virve


Toivon sinulle siunausta eli että kaikki tämä paha mitä on tapahtuisi muuttuisi tavalla tai toisella hyväksi. Joku tarkoitus oli, että olit juuri silloin siinä sillä hetkellä ja juuri he juuri siinä. Meillä kaikilla on joskus aika lähteä. Jaksamista!
KL


En voi ymmärtää ja tuntea kuin pienen osan tuskastasi. Sinun ja perheesi jaksaminen tuli heti mieleeni kuultuani onnettomuudesta. On asioita, joille emme yksinkertaisesti voi mitään. Rukoilen puolestasi, että joskus voisit elää ilman sitä hirvittävää painajaista. Jaksamista jokaiselle päivälle!
UA


Haluan toivottaa rekkakuskille paljon voimia, jaksamista!! Tärkeintä on nyt olla läheisten kanssa ja puhua!!
TA


Itse olen tukeutunut monta kertaa elämässäni sanontaan: saan elämältä kaiken, minkä tarvitsen. Myös vastoinkäymiset kuuluu elämään. Niiden kautta henkinen elämämme rikastuu ja itse vahvistumme. Asiat pitää käydä läpi ja itse jatkan vastoinkäymisten jälkeen iloitsemalla niistä asioista, joita minulla on! Itsekin ajoin kolarin, jossa auto meni tohjoksi, mutta olen iloinnut, että vaikka auto meni, minulla on terveet jalat joilla pystyn edelleen kävelemään. Voimia sinulle!
AK


”Tuuleen juokse, ja myrskyyn lujaa, käy surujen kaunista kipeää kujaa.”
Sinä et voinut tälle tapahtumalle mitään, älä ainakaan syytä siitä itseäsi. Teit varmasti kaikkesi minkä voit, niin kuin olisi tehnyt kuka vaan kollegoista. Jaksamista Sinulle!
RR


Rekkojen kuljettajat ovat MAANTEIDEN RITAREITA, olen tullut sen monta kertaa itsekin huomaamaan. Tämä raskas taakka, tuli sinun kannettavaksesi.
Toivon että voin ja voisimme sitä helpottaa positiivisin ajatuksin ja ymmärtämällä että kaikki ei ole järjellä selitettävissä.
ER


Jaksamisia näinä vaikeina aikoina! Tienpäälle on lähdettävä kun on lähdettävä. Tämä oli sattuma joka tällä kertaa oli tällainen. Halauksia!!!
2h/pv tienpäällä liikkuva nainen


Yritä jaksaa. Älä vaan syytä itseäsi. Niin monta asiaa vaikutti turmaan. Olin tosi huolissani ja pahoillani myös sinun puolesta heti perjantaina. Tämmöistä ei halua sattuvan edes pahimmalla vihamiehelle. Toivottavasti pystyt surun jälkeen siirtämään asian jonnekin syrjään ja toivottavasti kanssakulkijat osaavat käyttäytyä sinua kohtaan reilusti ilman asiaankuulumattomia kommentteja. Voimia sinulle ja läheisillesi!!! Aika hoivaa monet haavat..
surussa mukana


Olen muistanut sinua rukouksissani, että jaksaisit jatkaa elämääsi. On kaikkein tärkeintä monen kysymyksen keskellä hyväksyä mitä on tapahtunut ja jatkaa elämäänsä eteenpäin anteeksi antamalla myös itselleen. Muuten et jaksa eteenpäin. Voimia ja Jumalan runsasta siunausta myös perheellesi ja läheisillesi.

Meillä on niin helposti tapana syyllistää, ja jotenkin näin helpottaa ehkä omaa oloamme. Näin meidät suomalaiset pysäytetään välillä, ja tyhjät kirkot täyttyvät ja ihmisillä tulee tarve kääntyä Jumalan auttavien käsien varaan. Toivottavasti olemme oppineet jotain näiden vakavien tapahtumien kautta myös omassa kiireisessä elämänrytmissämme. Taivaan Isän suojeleviin ja anteeksiantaviin käsiin haluan jättää sinut ja läheisesi.
AM


Elämä tuo eteemme myös yllättäviä tilanteita, joita emme pysty hallitsemaan. Voimme rukoilla vain toisillemme voimia ja anteeksiantoa. Paljon selittämätöntä kärsimystä kuuluu myös jokaisen elämään. Toivon sinulle ja perheellesi voimia Jumalalta selvitä tuskasta eteenpäin. Pimeys ei koskaan kestä ikuisesti, mutta armo kestää vaikeidenkin aikojen yli. Tähän armoon haluaisin kääriä sinut ja perheesi.
PL


Niiden, jotka aina rekkakuskeja moittivat, pitäisi edes kerran päästä näkemään se työ läheltä, loppuisi monelta valitus, on se niin kovaa ja vastuullista työtä. Toivotan Sinulle ja läheisillesi voimia elää tapahtuneen kanssa!
MJ


Onnettomuus ei ollut kenenkään syy, se vain suruksemme tapahtui. Tsemppiä elämään.
TH


Usko Jumalaan
Usko Jumalaan, katso ylös, toivo taas.
Hän ymmärtää tiet ihmissydänten. Usko Jumalaan, opi jälleen luottamaan. Usko Jumalaan, Hän aina rakastaa. Älä turhaan pelkää mitä edessäsi on. Herra ei sua hylkää, Hän aina läsnä on. Usko Jumalaan, anna Hänen johdattaa. Usko Jumalaan, Hän rakastaa.

Lainaus:
NSV-3, no 32
sanat Joy Strings -ohjelmistoa
suom. Katri Kosonen
SANITA


Olen paljon ajatellut Sinua tämän onnettomuuden jälkeen. Tuskasi on varmasti suuri. Toivon sydämestäni, että tulet pääsemään siitä yli. Tapahtuneelle ei voi mitään, mutta elämä jatkuu. Toivon Sinulle ja perheellesi voimia tästä eteenpäin. Muista hakea apua ja ota kaikki apu vastaan mitä Sinulle tarjotaan. Tämä on liian suuri asia käytäväksi läpi yksin. Kaikesta huolimatta hyvää kevään jatkoa!
MS


Kuuntele sydämesi ääntä ja kulje eteen päin. Jokainen on joskus vaikeiden asioiden edessä, jolloin läheisten ja auttajien tuki on tarpeen. Kohtaa rohkeasti arki ja sen haasteet. Syyllisiä ovat ne, joiden sormi on syyttelemässä tietämättä edes tapahtumien kulkua. Voimia!
AM


Jaksamista sinulle ja perheellesi. Tapahtunutta ei saa tekemättömäksi, ja sinä teit kaikkesi estääksesi törmäyksen! Enempää ei voi keneltäkään pyytää. Päivä kerrallaan eteenpäin.
Halauksin Kirsi


Lämmin myötätuntoni Sinulle, traagisen onnettomuuden toiselle, käsittääkseni syyttömälle, osapuolelle. Toivon Sinulle voimia jotta jaksat elää tapahtuneen kanssa. Onnettomuuden jälkeinen toimintasi oli esimerkillistä ja lisäuhreilta säästyttiin.
IV


Ei sinun vikasi. Satuit vaan olemaan sillä kertaa ajossa. Jaksamisiin.
JR


Heti perjantaiaamusta lähtien olet ollut mielessäni. Suurin hätä on ollut sinun jaksamisestasi. Kukaan ulkopuolinen ei voi kuvitellakaan kuinka raskas taakka sinulla on kannettavana, mutta jokainen eletty päivä vie kärsimystä hiuksenhienosti kauemmaksi. Koskaan se ei unohdu, mutta haalenee. Voimia sinulle ja perheellesi.
LP


Sanat tuntuvat aina loppuvan kesken silloin, kun niitä todella tarvitsisi. Samoin varmaan sinulta voimat ja ymmärrys tapahtunutta kohtaan. Ei se sinun syysi ollut. Se vain tapahtui meidän kaikkien suureksi suruksi.
ES


Se ei ollut Sinun syysi! Liikenne on liikennettä oli se sitten maalla, merellä tai ilmassa. Muista jatkaa ajamista ja unohda syyttelyt! VOIMIA SINULLE JA PERHEELLESI MYÖS!
SS


Lähetän tässä sinulle voimia torjua itsesyytöksiä. Muistuta itsellesi, ettet olisi voinut toimia toisin. Onnettomuuksia tapahtuu ilman että se olisi kenenkään syy. Yritä myös työntää pois kysymys: miksi juuri minä? Siihen tuskin saat vastausta. Vanha viisaus sanoo, ettei kenellekään anneta taakkaa, jota ei jaksa kantaa. Toistele itsellesi, että selviät tästä ja ota vastaan läheistesi tuki.
yhden kuskin eukko


Rekkakuski, olen ajatellut sinua paljon. Konginkankaan tapaturma järkytti varmasti kaikkia ja nyt etsitään syyllistä. Onko sellaista? Mielestäni ei, niin järkyttävää kuin tapahtunut olikin niin menehtyneitä ei saa enää takaisin. Eikö pitäisi keskittyä eloon jääneiden ja omaisten tuskaan eikä kenenkään syyttelyyn. Voimia ja jaksamista sinulle ja perheellesi!
TERHI


Voimia sinulle ja perheellesi ja MUISTA, että onnettomuus ei suinkaan ollut sinun aiheuttamasi, vaan näin oli päätetty jo paljon, paljon aikaisemmin tapahtuvaksi.
AK


Muista, että aurinko nousee ja laskee tapahtui meille mitä tahansa. On elettävä tämän jälkeenkin. Jaksamista sinulle ja läheisillesi.
VT


Kohtalolla on varattu elämämme varrelle useita tapahtumia ja kokemuksia, kivoja ja ikäviä, pieniä ja suuria. Sinun kohdallasi tragedia osui kohdalle perjantaina aamuyöllä. Olin itsekin tuohon aikaan liikenteessä ja näin, että keli oli aika kaamea. Olisi hyvin voinut omakin matka päättyä ojaan. Kun pienempikin auto lähtee liukkaalla heittelehtimään, siinä on vaan itsekin matkustajana, mitään ei voi tehdä ennen kuin joku pysäyttää vauhdin. Älä syytä itseäsi tapahtuneesta. Kukaan muukaan ei olisi voinut tehdä yhtään mitään siinä tilanteessa. Anna itsellesi lupa surra, itkeä, olla vihainen, tuntea. Ota myös apua asian käsittelemiseksi vastaan. Sitä voi olla aika yksin vaikeiden tunteiden ja ajatusten kanssa. Muista, lähelläsi ja myös täällä kauempana on ihmisiä, jotka ymmärtävät ja tukevat sinua yhtä lailla kuin muita tässä koko kansaa koskettaneessa surussa. Voimia ja siunausta!
Sanna


Teit varmaan parhaasi, se ei tällä kertaa kuitenkaan riittänyt. Todella paljon
halauksia, ja pikaista toipumista.
KK


Aika. Ainoa asia joka voi antaa mielenrauhan on aika. Aika ja kyky antaa anteeksi, itsellesi. Anna itsellesi anteeksi ja anna ajan parantaa, ota päivä kerrallaan ja yritä jaksaa huomiseen.
IDAHENNA


Olet ammattitaitoinen kuljettaja. Olet täysin ilman omaa syytäsi, täysin ilman omaa virhettäsi joutunut kauheaan tilanteeseen. Suru on surtava, mutta elämä jatkuu. Sinulla on paljon annettavaa elämälle, tulevaisuudelle. Sitten kun jaksat, niin sinun kokemustasi ja ammattitaitoa, ja juuri sinunlaistasi ihmistä tarvitaan.
Jaksamisiin, Aino


Jokainen päivä on uusi päivä kohti parempaa huomista.
SS


Ennen muuta ..jaksamista. Joidenkin kohdalle elämässä vain osuu asioita jotka ulkoakin päin katsoen näyttävät raskailta kantaa. Mutta muista että enemmistö meistä ihmisistä kyllä ymmärtää että jotkin asiat vain tapahtuvat , emme voi elää ”jos” elämää.. me myötäelämme sinunkin rinnallasi emmekä lähde tuomitsemaan ketään. Jatketaan siis yhdessä parempaan tulevaan.
HL


Elämä jatkuu! Itsesyytöksiin ei ole mitään syytä eikä tarvetta. Yhteentörmäys ei ollut ihmisten käsissä. Jälkiviisaana voidaan sanoa, miksi bussi ei lähtenyt 2 sekuntia myöhemmin liikkeelle tai miksi rekan kuljettaja ei keskustellut kuljettajan vaihdon yhteydessä minuutin pitempään työkaverinsa kanssa tai …
Nyt on aika tehdä surutyötä pois nukkuneiden ja heidän omaistensa tukena sekä turmassa osallisena olleiden tukena. Anna itsellesi ja läheisillesi aikaa onnettomuuteen liittyvien asioiden surutyöhön. Jatka elämääsi ilman itsesyytöksiä ja mikäli törmäät ulkopuolisten syytöksiin jätä ne omaan arvoonsa. Hyvää kevään jatkoa, pidä pää pystyssä.
TK


Jos tietäisin, kuinka voisin suruasi/järkytystäsi/jossittelujasi vähentää, niin tekisin sen. voimia ja jaksamista!
TO


Paraskaan kuski ei välty läheltäpiti -tilanteilta ja joskus se vain sattuu osumaan omalle kohdalle se mitä ei voi ennalta arvata. Itseään on turha syyllistää, elämä on yhteensattumien summa.
LH


Kunhan suurin suru väistyy, ymmärrämme mitä sana onnettomuus tarkoittaa. Kohtalo tarttuu elämäämme ja käyttää tilaisuuden hyväkseen, välittämättä oikeudenmukaisuudesta tai luokittelematta kohdetta, jättäen jäljelle vain uhreja.

Sydämestäni toivon Sinulle ja läheisillesi voimaa jaksaa tämän vaikean ajan läpi…….kohti surutonta tulevaisuutta !
MP


Tapahtunut on tragedia, jolle ei voi mitään. Toivon että painajaisesi ajan myötä helpottaa. Muista kuitenkin, että teit kaiken estääksesi turman synnyn. Apuakin hälytit paikalle, ennen kuin laskit omat tunteesi ja kauhusi pintaan. Lähde siis siitä, että tapaus oli yhteensattumien summa ja sitä et voinut estää. Toivon Sinulle hyvää kevään tuloa ja voimia päästä asian kanssa ”sinuksi”.
MS


Jaksamista, voimia jokaiseen päivääsi. Lämmin myötätuntoni ja tukeni koko perheelle. Tapahtunutta ei voi muuksi muuttaa. Kukaan ei varmasti syytä sinua. Kiitos, kun teit voitavasi onnettomuuden estämiseksi.
MTK


Rauhaa mielellesi, kaikki tapahtumat on laitettu meille tapahtumaan korkeimman tahdosta, emmekä voi niille mitään, olimmepa missä tahansa.
RH


Vaikka tuntuu raskaalta, muista, että et itse olisi voinut vaikuttaa tapahtumien kulkuun. Runoilijan sanoin: Tapahtukoon tahtos sinun, Kohtaloni, eikä minun. Toivon, että saat voimia selviytyä ja ohjata edelleen rekkaasi vailla pelkoa ja huolta. Kaikkea hyvää Sinulle!
TT


Ei oikein tahdo löytyä sanoja. – Vain sekavia ajatuksia. Toivon Sinulle, perheellesi sekä läheisillesi voimia jaksaa ja jatkaa elämääsi eteenpäin. Minkäänlaista neuvoa en osaa antaa, mutta toivon sydämestäni, että elämä vielä kohdallasi voittaa!
SP


Marja-Leena Ansion sanoin:

”Jos voisin henkäistä yhdenkään
raskaan huokauksen puolestasi,
itkeä yhdenkään kyyneleen puolestasi,
kärsiä edes hetken surua ja ikävää puolestasi,
mikä sinua auttaisi ja lohduttaisi,
niin sen tekisin!
Mutta sydämessäni olen ajatuksin luonasi
ja pyydän sinulle apua, lohdutusta ja voimaa.”
-Marleena Ansio-

Olen surusta sanaton. Toivon Sinulle voimia ja uskoa tulevaan.
MK


Elämä ei ole meidän käsissämme, älä siis syytä itseäsi. Kohtalo on vain joskus julmempi kuin mitä haluaisimme. JAKSAMISTA!
RO


Ennen kaikkea toivon sinulle Voimia. Nyt kaikki tuntuu varmasti raskaalta, ja tulevaisuutta on vaikea nähdä valoisampana – tapahtunut oli todella ikävä vahinko, ja sellainen voi sattua milloin tahansa, kenelle tahansa – älä ota sitä taakkaa itsellesi kantaaksesi. On paljon ihmisiä, jotka elää tämän myötäeläen kanssasi. Itseni mukaan lukien.
Me emme voi todellakaan vaikuttaa tapahtuneeseen, mutta voimme vaikuttaa siihen miten me nyt tähän suhtaudumme ja tästä eteenpäin. Läheisesi tarvitsevat sinua, sinulla on vielä paljon annettavaa, joten todella toivon kaikkea hyvää elämääsi. Ajan paljon .. ja pitkiä matkoja, olen ollut pahassa kolarissa itsekin v. -92, tuon jälkeen meni todella pitkään kun uskaltauduin jälleen tien päälle, mutta tohtori-aika tekee tehtävänsä. Voimia sinulle!
SE


Sinä teit työtäsi ja sinä teit parhaasi. Se riittää. Toivon sydämestäni, että vähitellen voit löytää rauhan ja tasapainon elämääsi. Voimia Sinulle ja läheisillesi.
Aloittelevan rekkamiehen äiti Laihialta


Sinä ja läheisesi olette varmastikin kysyneet tuhat kertaa: miksi? Siihen on vaikea löytää vastausta. Toivon, että jaksaisit eteenpäin. Kanssasi myötäeläen
PR


Voimia sinulle jatkaa työtäsi tienpäällä edelleen. Varmasti tarvitset aikaa ja paljon, ennen kuin taas ratin ääreen lähdet, mutta jatka työtäsi, se on ainoa keino päästä eteenpäin. Onnettomuuksia sattuu jatkuvasti, uskon, että teit kaikkesi estääksesi sen. Kaikki asiat eivät ole meidän omissa käsissämme. Voimia sinulle ja läheisillesi.
MM


Vaikeina hetkinä älä jää yksinäisyyteen miettimään tapahtuneita. Hakeudu ihmisen luo jonka kanssa saat jakaa ajatuksesi. Yksinään ja vain omissa ajatuksissa on elämän eläminen tapahtuneen jälkeen raskasta viedä eteenpäin. Olemme toisillemme enkeleitä surun ja ilon hetkinä. Lohtu ja rakkaus ja usko auttavat eteenpäin, sillä muuta suuntaa ei ole.
MO


Onnettomuus olisi voinut sattua kenelle tahansa, mutta on varmasti vaikea elää onnettomuuden kanssa. Haluan toivottaa hänelle voimia ja jaksamista.
HL


Paljon voimia ja uskoa elämään, se olisi voinut osua kenen tahansa kohdalle! Tärkeintä on että et syytä itseäsi tapahtuneesta! Vanha sananlasku sanoo: Paistaa se päivä joskus risukasaankin, näin uskon vielä kohdallasikin tapahtuvan! Tsemppiä jokaiseen tulevaan päivään!!!!
HL


Sinulle ja perheellesi: Valitettavasti tällaisia kamalia onnettomuuksia sattuu toisinaan, eikä se ole kenenkään Syytä!!! Se on kaikille osallisille järkyttävää. Toivon sydämestäni sinulle voimia, jotta jaksaisit vielä iloita omasta elämästäsi – niin miehenä kuin lastesi isänäkin.
PV


Teit kaikkesi estääksesi tuon surullisen onnettomuuden. Älä syytä itseäsi, kukaan muukaan ei saa syyttää Sinua ja toivon, että jaksat pitää itsesi koossa; itsesi, perheesi, sukulaistesi ja ystäviesi tähden…Sinä tarvitset heitä ja he Sinua ja me tuntemattomat voisimme miettiä, mitä jos se olisin ollut juuri minä, toivoisinko, että jäisin yksin.. tuskin! Voimia Sinulle rekkakuski!
MA


Saat varmaan ymmärrystä niiltä, jotka asioita oikeasti miettivät ja ne joilta ei ymmärrystä heru, eivät vielä ole elämästä tarpeeksi oppineet.
Rekkakuskin äiti


Tapahtuma hiljensi koko Suomen. Oikeita sanoja ei löydy lohduttamaan, mielessä pyörii vain ”miksi?”. Järkyttävässä tragediassa on vain uhreja, ei syyllisiä. Siunausta ja voimia Sinulle sekä läheisillesi. Kynttilä ikkunallani on palanut iltaisin uhreille, kuljettajalle, läheisensä menettäneille sekä suurelle joukolle auttajia joiden työ jatkuu vielä pitkään.
ML


USKOISIN, ETTÄ HÄNELLÄ EI RIITÄ NYT VOIMIA LUKEA NÄITÄ AJATUKSIAMME, MUTTA VOIMMEHAN KUITENKIN ANTAA HÄNELLE JA ITSELLEMME HENKISTÄ TUKEA KIRJOITTAMALLA AJATUKSEMME SANOIKSI KOSKA JOKAISTAHAN SE JÄRKYTTÄÄ VAIKKEI SE SUORANAISESTI KOSKETAKAAN.

SINULLE REKKAMIES HALUAN OSOITTAA TÄLLÄ SANOMALLANI , ETTÄ OLEN JÄRKYTTYNYT PUOLESTASI, JOKA ON VARMAAN ON VAIN HÄIVÄHDYDS SINUN JÄRKYTYKSESTÄSI, TOIVOTAN SINULLE VOIMIA JATKAA ETEENPÄIN KAIKESTA HUOLIMATTA ILMAN, ETTÄ SYYLLISTÄT ITSEÄSI JA ANNAT AJAN PARANTAA MIELESI YSTÄVIESI JA LÄHEISTESI ANTAMALLA TUELLA.
KK


KRIISITUEN LISÄKSI HENKISTÄ TUKEA, ETTÄ HÄN VOISI JATKAA AMMATTIAAN EIKÄ RETKAHTAISI JA MURTUISI PYSYVÄSTI.
AH


Syy ei ollut sinun, Jumala vain tarvitsi Taivaassa lisää enkeleitä
RM


Sinulle tuntematon ystäväni, haluan antaa voimia jaksaa, uskoa tulevaisuuteen, rohkeutta tästä eteen päin ja rauhallisen mielen sekä kaiken tukeni.
EIJA


Toivon hänelle ja hänen perheelleen voimaa, rakkautta ja ajan parantavaa vaikutusta. Turmaa ei voinut estää, eikä siitä voi, eikä saa ketään syyttää. Uskon rekkamiehen tehneen kaikkensa eikä enempää ollut tehtävissä. Elämä ei ole meidän käsissämme, eikä kaikelle löydy selitystä. Toivon hänelle rakkautta ja lämmintä tukea. Elämä jatkuu.
HK


Kunpa löytäisinkin oikeat sanat lohdun tuomaan, vaan eipä taida sanat auttaa. Siitä huolimatta toivon sinulle ja sinun perheellesi paljon voimia ja jaksamista.
EJ


Olen ajatellut Sinua ja miettinyt, miten selviät. Uskon, että on paljon ihmisiä, jotka lähettävät rohkaisevia ajatuksia mielessään Sinulle ja läheisillesi. Voimia teille kaikille ja yrittäkää yhdessä rakentaa elämää eteenpäin. Jokainen yrittää työssään tehdä parhaansa, mutta joskus vain kaikki ei ole omissa käsissämme. Siunausta Sinulle.
PK


Jalanjäljet.

Eräänä yönä mies näki unen. Hän oli kävelemässä rannalla luojan kanssa, kun taivaalle välähti näkymiä hänen elämästään. Jokaisessa näkymässä hän huomasi kahdet jalanjäljet hiekassa; toiset olivat hänen omansa ja toiset Luojan jalanjäljet.

Ennen kuin viimeiset näkymät hänen elämästään tulivat esille, hän katsoi taakseen jalanjälkiä hiekassa. Hän huomasi, että monta kertaa matkan varrella oli vain yhdet jäljet hiekassa. Hän myös huomasi, että jäljet puuttuvat juuri niinä aikoina, jolloin hänellä oli ollut elämässään kaikkein vaikeinta. Tämä vaivasi häntä kovasti, joten hän kysyi Luojalta.

”Luoja, kun päätin seurata Sinua sanoit kulkevasi mukanani joka askeleella. Nyt kuitenkin huomaan, että elämäni vaikeimpina aikoina hiekassa on vain yhdet jalanjäljet. En ymmärrä, miksi hylkäsit minut silloin, kun Sinua eniten tarvitsin”. Luoja vastasi. ”Rakas lapseni, rakastan sinua enkä milloinkaan hylkäisi sinua. Vaikeuksiesi aikoina, jolloin näit vain yhdet jäljet hiekassa, minä kannoin sinua.”

M. R. Powers
MP


Perheemme rukoilee puolestasi päivittäin. Voimia ja Siunausta elämääsi!!!
EIJA


Uskon, että tämä oli ennalta määrätty tapahtuvaksi. Mitään, mitä olisit tehnyt toisin, ei olisi sitä muuttanut. Miksi, siihen tulee vastaus myöhemmin. Et ole syyllinen, koska teko ei ollut tahallinen. Monen taholta ehkä syytetty, mutta et missään nimessä syyllinen. Tahallinen teko tekee syyllisen, ei sattuma, vaikkakin kuinka paha. Toivottavasti jaksat elää eteenpäin, tämänkin jälkeen
SH


Kynttilää sytyttäessäni ajattelin just tätä kuskia. Kynttilää en halunnut sytyttää hänelle, koska toivon, että hän pystyy jatkamaan elämäänsä mahdollisimman hyvin. Vaikka hän tuntisi syyllisyyttä ja tuskaa tapahtuneesta, vaikka hän tuntisi tehneensä jonkin virheen, niin mikään virhe ei ole niin suuri, että siitä pitäisi saada tällaista rangaistusta. Haluan hänen tietävän, että on ihmisiä, jotka eivät syytä häntä tapahtuneesta ja antavat kaiken tukensa hänelle ja hänen läheisilleen. Sanotaan, että kaikella on tarkoituksensa, mutta on vaikea tietää mikä tarkoitus tällä on? Kaikille meille sattuu vahinkoja, mutta seuraukset eivät ole aina samat. Tiedän ettei tällaista voi unohtaa, mutta toivon ettet syytä itseäsi. Kaikesta huolimatta katse tulevaisuuteen. Voisinpa auttaa Sinua enempi!
Raija


Toivon sydämestäni, että pääset joskus tapahtuneesta yli. Sinä et ollut syyllinen, älä syytä itseäsi. Kukaan ei pidä sinua syyllisenä. Toivon sinulle jaksamista. Toivon sinulle lohdutusta ja anteeksiantoa. Toivon sinulle enkeleitä, jotka vierellä kulkien auttavat sinua eteenpäin. Olet rukouksissani.
Rakkaudella, Katri


Sanat ovat tässä tilanteessa tyhjiä. Myötäelämiseni on kanssasi. Saat voimia elää tapahtuneen kanssa. Tiedän monia jotka ovat lopulta saaneet elämäänsä uutta voimaa ja suuntaa raskaista kokemuksista. Onnettomuus ei ollut Sinun syysi. Näitä tapahtuu, sille ei mitään voi. Vain Jumala tietää miksi – ja salli sen tapahtua jotain tarkoitusta varten – me ihmiset emme voi sitä käsittää. Hienoimmat ihmiset joita tunnen, ovat menneet läpi uskomattomia koettelemuksia – ja hioutuneet ympäristöönsä valoisuutta säteileviksi timanteiksi. Sitä toivon Sinullekin, sitten kun olet surutyösi tehnyt – anna sillekin aikaa. Lämpöisin, lohduttavin ajatuksin
KH


Toivon sinulle voimia ja jaksamista. Toivon, ettet syyllistä itseäsi, vaan pystyt katsomaan asiaa ikään kuin ulkopuolisena. Minä uskon kohtaloon. Näin oli päätetty tapahtuvaksi. Niin kamalalta kuin se kuulostaakin. Toivottavasti sinä ja läheisesi saatte tukea, että jaksatte. Päivä kerrallaan. Lämpimin ajatuksin ja halauksin,
Jaana


Ajatukseni ovat tukenasi. Toivottavasti saat voimaa näistä sinua tukevista ihmisistä. Myös meistä tuntemattomista.
JT


Voimia Sinulle. Näin oli ennalta määrätty, etkä olisi voinut sitä estää. Jatka elämääsi ja lohduttaudu Jumalan antamalla voimalla, enkeleitä elämääsi ja läheisillesi myös jokaiseen päivään.
EL


Elämän on jatkuttava, kaikella on kuitenkin jonkinlainen tarkoitus tässä elämässä. Ehkä näin suuri vastoinkäyminen pistää ajattelemaan, mitä tästä voin oppia? Voimia kuitenkin asian työstämiseen. Kaikki selviää kuitenkin ajallaan, miksi näin kävi. Toivottavasti on paljon kuuntelijoita ja tukijoita ympärilläsi.
MN


Voimia ja jaksamista sinulle. Varmaan olosi on kauhea. Itseäsi et kuitenkaan syyttää, monien asioiden summa oli tuo turma ja niin oli ilmeisesti määrätty vain tapahtuvaksi. Ajatuksia saat varmaan ja paljon. Yritä jaksaa!
MV


Elämä kuljettaa meitä joskus sellaiseen suuntaan minne emme itse haluaisi mennä. Ohjaajana voi olla joku muu kuin sinä itse. Pidä silti haluamasi päämäärä aina mielessä. Eilistä et voi muuttaa, huomisesta et vielä tiedä, joten elä tätä päivää juuri niin täydellisenä kuin se olisi elämäsi viimeinen.

Lämpimästi halaten ja tervehtien
Jo yli 20 vuotta autonkuljettajan vaimona elänyt ja sitä taitoa ihailleena kuinka te voitte hallita niitä suuria autoja niin hyvin.
PT


Toivon enkeleitä Sinulle, lohtua, toivoa, rakkautta. Elämä on sittenkin ihanaa, vaikka se tänään voi tuntua kovin raskaalta. Voimaa Sinulle!
TR


Voimia sinulle ja perheellesi. Uskon siihen, että kaikella on tarkoituksensa ja loppupeleissä yläkerrasta määräillään elämämme tapahtumat. Koeta jaksaa!
AN


Mitkään sanat tuskin voi lohduttaa sinua mutta Halaisin sinua ja ottaisin kädestä kiinni jos voisin. Ei onnettomuus ollut sinun syysi, näitä vain tapahtuu. Sydämellä Sari


Ikävä tapaus – sattumien summa. Kurjaa, että sellaiseen joutuu mukaan. Uskon, että teit kaikkesi estääksesi onnettomuuden. Me olemme kuitenkin vain ihmisiä rajallisine kykyinemme emmekä mitään ihmemiehiä. Toivon, että pystyt elämään eteenpäin ,vaikka tänään ei ehkä näytä tulevaisuutta olevankaan. Päivä kerrallaan. Jaksamista !
IS


Ajattelen sinua! Kaikki myötätuntoni on kanssasi! Vika ei ollut sinun! Jumala on armollinen ja armollisempi kuin me ihmiset! Elä Jumalan armossa ja rakkauden ympäröimänä! VIKA EI OLLUT SINUN! Anna anteeksi itsellesi jos syytät itseäsi! Sinun ei tarvitse syyttää itseäsi! Rukoilen sinulle voimia ja mielenrauhaa! Ja rukoilen että saat elää ja kokea konkreettisesti Jumalan armon ja rakkauden ilmapiiriä ympärilläsi ja missä ikinä olet! Jumalan siunausta sinulle ja kulkekoon siunaus askelissasi! Lohduttaudu Jumalan rakkauden voimassa! Sinä olet tärkeä! Voimaa ja tsemppiä sinulle! Älä anna periksi! Jään rukoilemaan puolestasi!
Eerika


Elämä voittaa. Olet ilmeisen hyvä ihminen, koska Jumala antoi sinulle lisäaikaa.
IINES


Kokemuksesta: ”Se sattuu, puristaa, tuska on niin hirveä, että sitä ei järki ymmärrä. Loppuuko tämä tuska, hellittääkö tämä puristus milloinkaan? Sitä pyytää apua Jumalalta, rukoilee, mutta mikään ei tunnu auttavan. Kuitenkin tuska hellittää, puristus rinnassa vähenee… Aika. Aika on ainoa, mikä auttaa. Sitä syyttää itseään, mutta aika auttaa myös ymmärtämään, että ei ole syyllistä. Näin olisi käynyt kaikesta huolimatta.” Jaksa…..aurinko paistaa huomenna. Suurella lämmöllä ja myötätunnolla
RP


Muista syy ei ollut sinun. Vaikka kuinka raadolliselta kuulostaakin, niin piti käydä. Polkumme täällä ja sen pituus on ennalta suunniteltu. Lohtua sinulle. VOIMIA!
IV


Suuri myötätuntoni rekkakuskille. Saatan sielussani tuntea sen tuskan, mitä hän tällä hetkellä tuntee. Hänellä on oltava vahvat hartiat jaksaakseen kantaa tämän murheen yli. Toivon valtavasti lisävoimia. Toivon mukaan joskus vielä on helpompi herätä uuteen aamuun. Voimia myös omaisille ja ystäville.
RO


Teit parhaasi, minkä vaikeassa tilanteessa voit. Jalointa, hienointa oli se, että pystyit vielä sattuneen jälkeen ohjaamaan tilannetta ja soittamaan uhreille apua, etkä jähmettynyt toimettomaksi, sillä niinkin olisi voinut käydä. Mennyttä ei voi muuttaa, anna itsellesi aikaa selviytyä ja äläkä ole ankara itsellesi.
ANNI


Ajatuksissani olen ollut sinun mukana ja rukoillut sinulle voimia. Toivon että pääset tästä yli etkä ainakaan itseäsi ala syyttämään. Perheellesi toivon myös rauhaa ja niin raadollistako kuin se onkin, niin olkaa kiitollisia, että saatte jatkaa vielä yhdessä. Rukoilen teille voimia.
TL


Kohtalo keinua keinuttaa, joten ethän syyllistä itseäsi. Voimaa jaksamiseen! Voin vain kuvitella, kuinka vaikeaa Sinulla nyt on. Pyydän anteeksi myös kaikilta muilta raskaanajoneuvojen kuljettajilta niiden ajattelemattomien h-autoilijoiden tekemisiä, jotka ovat näytelleet ”kansainvälistä” ja muutoinkin tehneet liikenteessä kiusaa Teille tuon tapahtuman jälkeisenä aikana. Se, jos mikä on ala-arvoista toimintaa. Voimia
vaikeaa työtänne arvostava


Voimia jaksaa katsoa luottavaisena eteenpäin. Tiedän, että teit kaikkesi, mutta joskus asiat eivät ole meidän vallassamme. Mieheni on töissä raskaan kaluston korjaamolla työnjohtajana ja kertoo usein näistä uhreja vaatineistakin onnettomuuksista. Kuljettajat ovat kaikissa tapauksissa kokeneet todella kovia. Nytkin hän sanoi, että nopeudenrajoitin esti riittävän kiihdytyksen, jotta perävaunun olisi saanut oikaistua. Sinä ja perheesi elätte nyt vaikeaa aikaa, mutta synkimpienkin pilvien takana on aurinko ja se paistaa vielä jonakin päivänä, myös sinulle. Tarvitset tukea, anna ihmisten tulla lähellesi, puhu pahaa olosi pois ja katso luottavaisena eteenpäin. Sanon niin kuin äitini, jolle oli sanottu erään vaikean tapahtuman sattuessa, että ”Nyt nousi tie pystyyn”, johon äitini myöhemmin sanoi, että se oli vain ylämäki ja sen jälkeen tulee aina myötäistä. Yritetään tehdä ylämäkesi helpommaksi kulkea.
PR


Teit kaiken mitä oli tehtävissä! Luiruava perävaunu on hankala hallittava. Voimia eteenpäin!
LH


Se olisi voinut olla kuka tahansa meistä, rekkakuski on olosuhteiden uhri, tekee työtään niin kuin me kaikki. Kuka on valmis heittämään ensimmäisen kiven hänen päälleen!? Ulvilan kansalaisopiston kirjoittajapiirissä puhuimme eilen illalla, että jos kuskia aletaan syyttää kuolemantuottamuksista jne. vaadimme Suomen kattavan adressin vaatimaan rangaistusta pois: kukaan ei olisi siinä tilanteessa hallinnut rekkaa, tapahtuma oli korkeimman tahto ja tarkoitus, sekunneista kyse että kaksi autoa kohtaa hiljaisella tiellä yön tunteina, voimme kysyä ”missä olit Jumala kun et hoitanut suojelustehtävääsi”, – haluamme tukea kuskia sillä asian vellominen mediassa on jo riittävä rangaistus!
PK


Kyllä se aurinko vielä paistaa ja kaikki kääntyy hyväksi. Vahinkoja sattuu jokaiselle ja pystyit hirveän tapahtuman jälkeen vielä heti soittamaan ensiapua. Se jo kertoo kuinka kunniallinen kansalainen olet. Voimia sinulle ja perheellesi, voittakaa ongelmat yhdessä. Itse myös tiedän sen, että kyseessä ei tarvitse olla isokaan nopeus, kun auto voi karata käsistä. Liukkaat yllättää kaikki ja musta jää on pahinta. Syy ei kyllä missään nimessä ollut sinun.
MT


Jokainen sen tietää, että kukaan ei tee tahallaan tuollaista. Ihmistä kun kohtaa kriisi niin ensi tulee viha ja vihalle on löydettävä kohde… valitettavasti sinä olet joutunut nyt kohteeksi. Tämän jälkeen tulee asian hiljainen hyväksyminen.
Toivon todella voimia sinulle ja uskoa elämään. Todella moni on ajatellut myös sinun taakkaasi ja suruasi. Voimia sinulle.
SS


Kohtalon sormi osui juuri siihen paikkaan. Emme voi valita päiviemme määrää, emme, sillä jos voisimme, emme voisi elää niin kuin nyt teemme.
EO


On asioita, joihin voi vaikuttaa. On asioita, jotka vain tapahtuvat. Jälkimmäisille ihminen ei mahda mitään, vaikka haluaisikin. Ne vain tapahtuvat. – Tämä oli sellainen.

Toivon Sinulle ja läheisillesi paljon voimia. Jokainen mustaakin mustempikin aika päättyy, ja aurinko nousee taas. Luota siihen.
KA


Ei se ollut sinun vikasi, koska asia oli tähtiin kirjoitettu ja sinetöity. Eteesi on tullut todella vaikea asia, mutta yli on päästävä ja jatkettava elämää, sillä elämä on kuitenkin kaikista vaikeistakin hetkistä huolimatta parasta, mitä ihmisellä on.
AJ


Armahda itsesi syytöksistä, sillä tutkimattomat ovat Herran tiet. Se tapahtui Sinulle, mutta se olisi voinut sattua kenelle hyvänsä. Kerää voimia läheisistäsi. Ihmiset eivät ole toistensa tuomareita. Siunattua Kevättä!
bussikuskin vaimo Eija


Toivon sinulle voimia yrittää jaksaa elämää eteenpäin. Tuntuu varmaan mahdottomalta, kun näin onnettomasti pääsi käymään. Mutta muista, ettet ala syyllistämään itseäsi, siinä rekka-autossa olisi voinut olla kuka vaan kuskina. Helposti omaiset ja muut hakevat varmasti syyllistä jostakin eloonjääneestä, mutta yritä jaksaa ja selvitä. Toivon Sinulle kaikki mahdolliset voimavarat jaksaa eteenpäin.
Olen tukenasi ajatuksissani


Ei se ollut sinun syysi, Raamatussa sanotaan, että kaikella on aikansa, on aika syntyä ja on aika kuolla. Nyt oli valitettavasti näiden nuorten aika. Miksi, sitä ei kukaan tiedä mutta sen olen oppinut että kuolema korjaa omansa ja saattaa jättää vierelle jonkun joka meidän mielestämme olisi vuorossa mennä ennen
Tsemppiä, kyllä se siittä……
SH


Kärsimyksen ja tuskan kautta tie vie parempaan ja onnellisempaan huomiseen. Osaa ottaen ja jaksamista toivoen kuljettajalle ja koko perheelle.
Irma


Kohtaloaan ei kukaan voi välttää. Meidän jokaisen päivät on ennalta määrätty ja niin surullista kuin se onkin joidenkin kohdalla, tuo päivä tulee valitettavan varhain. Sinulle annettiin raskas tehtävä olla tuon kohtalon välikappaleena, mutta et olisi voinut tehdä mitään toisin. Kukaan ei voi ottaa tuskaasi pois, mutta varmasti lohduttaa tieto siitä, että meitä on monta, jotka ajattelemme sinua ja haluamme jakaa kanssasi surun, jota varmasti tunnet rakkaansa menettäneitä kohtaan.
Lämmöllä RV


Toivon että selviät tästä! Me kaikki tiedämme, kuinka hilkulla tuolla liikenteessä voi välillä olla, ilman omaa syytään. Tiedämme, että teit kaikkesi! Sinun on varmasti äärettömän tuskallinen olo, ja painajaiset vaivaavat. Anna itsellesi anteeksi, olet syytön ja teit kaiken mikä tehtävissä oli. Iso hali!!!
ML


Teit kaiken minkä pystyit! Sattunut oli hyvin surullinen sattumien summa, valitettavasti se vain osui kohdallesi. Toivotan sinulle paljon jaksamista ja onnen hetkiä elämääsi. Muista, että tapahtunutta ei saa pyyhittyä pois ja että elämä jatkuu. Anna elämän jatkua mahdollisimman valoisissa merkeissä. Olet ajatuksissani, rakkaudella.
JH


Sinä teit kaikkesi mutta mitään ei voinut sellaista elämä välillä on mutta siitä huolimatta meidän jotka olemme vielä täällä, Elämämme jatkuu kaikista vaikeista tilanteista huolimatta, niin myös sinunkin ja kun sinun tulee vaikeita asioita laita postia minulle sähköpostitse niin katsotaan kuinka selviämme siitä eteenpäin sillä sellaista ihmistä ei olekaan jolle ei avuntarve milloinkaan olisi tarpeen! ja muutenkin laita viestiä. Terveisin:
Kaikille avuksi!


Elämä on lahja, joka annetaan meille kaikillle, toiset saa natttia siitä pitkään, toisilta se viedään heti pois, mutta syyllisyyttä sun on turha kantaa, sillä elämä jatkuu ja paljon voit sille vielä antaa.
MS


Uskon, että teit kaikkesi estääksesi sen, mitä tapahtui. Syy ei ole sinun. Asioita vain tapahtuu joskus ja kaikkea emme voi estää. Iso halaus ja lämpimät ajatukset sinulle ja perheellesi! Toivon sinulle voimia jatkaa elämää ja ammattiasiakin tästä eteenpäin.
MINNA


Voimaa ja rohkeutta elämääsi ja perheellesi. Muista, että Sinä et ole syyllinen, et saa syyttää itseäsi. Tapahtuma oli vain onnettomien sattumusten summa. Uskon, että kaikki on määrätty ylhäällä, jokaisen syntymä- ja lähtöpäivä. Tapahtuma totta kai puhuttaa Sinua ja samoin minua ja koko Suomen kansaa. Meidän tulee olla nöyriä elämän edessä ja kohdata se mikä meille annetaan, mutta syyllistää ei saa itseään. Tiedämme, että Sinä teit parhaasi ja olet taitava kuski. Se riittää. Siunausta elämääsi ja perheen ja ystävien tukea.
AK


Yritä jaksaa eteenpäin! Satuit olemaan vain väärässä paikassa ja väärällä hetkellä!
Hipi


Tiedän että sinulla on nyt raskasta ja toivon että kaikesta huolimatta jaksat aina uuteen päivään silmäsi avata ja perheesi on sinua toivottavasti siinä kannustamassa. Itsekin olen ajanut rekkaa n.35 vuotta ja on kaikenlaista sattunut, mutta ei koskaan onneksi ole käynyt noin ikävästi kuin sinulle. En yhtään kadehdi sinuun osaasi, sillä tiedän että sinulla on tosi vaikeata, mutta toivomme perheeni kanssa sinulle todellakin voimia ottaa vastaa mitä huominen tuo tullessaan. Elämää on vielä tämän onnettomuuden jälkeenkin jäljellä, ihan varmaan, usko pois. Keväiset terveiset Sinulle, perheellesi ja läheisillesi.
MK


Kaikkein vaikeinta on antaa ITSELLE anteeksi, muille pystyy olemaan armollisempi. Onnettomuus olisi voinut tapahtua kenelle vain. Sinä olit epäonneksesi vain tällä kertaa vuorossa. Toivotamme sydämestämme sinulle, perheellesi ja läheisillesi siunausta ja voimia
MK